Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Vacanta în nordul Moldovei - Bucovina

- - - - -
  • Please log in to reply
330 replies to this topic

#181
teofavi

teofavi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 16.01.2010
Planuiam de mult o calatorie in bucovina pentru a admira peisajele si a vedea manastirile din zona MAI ALES CA NU AJUNSESEM NICIODATA ACOLO. Problema este ca s-au intamplat toate nenorocirile astea legate de inundatii si nu stiu daca mai este indicat sau dca se mai poate ajunge acolo.

#182
red_gle

red_gle

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 05.08.2006
Si noi aveam in plan un concediu in bucovina dar am renuntat la idee. Desi urma sa plecam peste 2 saptamani, sunt convins ca va trece mult mai mult timp pana cand lucrurile vor intra in normal.

#183
traby

traby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 250
  • Înscris: 13.06.2008
ce treaba are Bucovina cu inundatiile de pe  Siret,acolo sunt probleme,in rest doar daca a venit vreun torent pe vreun fir de apa si  a distrus vreo portiune de drum.Ceea ce vedeti la tv se intampla pe "garla" moldovei,zona joasa a provinciei (si cea mai urata dpmdv :rolleyes: ).Eu unul stiu  de cheile bicazului si damuc ca sunt probleme-drum rupt,asa ca bafta !

Edited by traby, 04 July 2010 - 00:10.


#184
red_gle

red_gle

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 05.08.2006
Sursa Mediafax http://www.mediafax....n-judet-6470357

"Un număr de 501 de persoane sunt izolate temporar, din care 134 în Arbore, 60 în Frasin, patru în Todirești, 65 în Bilca, 24 în Burla, 21 în Dolhasca, câte una în Mitocu Dragomirnei și Zamostea, 30 în Stulpicani și 168 în Voitinel."

"Potrivit comunicatului citat, inundațiile au distrus 47 de case în Mănăstirea Humorului, Todirești, Zvoriștea, Zamostea, Șerbăuți, Pătrăuți, Milișăuți, Grănicești, Grămești, Dornești, Dolhasca, Dărmănești și Comănești."
Cititi si aici http://www.gandul.in...ormatii-6477960 sau aici http://www.adevarul...._290970942.html

Imi doresc sincer ca cineva sa infirme aceste informatii.

#185
liliana33

liliana33

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 01.06.2009

View PostLepka, on 3rd July 2009, 13:08, said:

Salut! Io sunt din Suceava si merg destul de des in zonele turistice ale judetului. Nu lucrez nici la vreo agentie de turism si nici nu am nicio legatura cu proprietarii pensiunilor pe care le recomand, dar exista cel putin doua locuri, printre cele la care am stat, si care sunt absolut superbe.

Pentru cei care vor sa mearga in Vatra Dornei, la cam 5 km de oras, in Rosu este un complex minunat, numit Poiana Izvoarelor ...izolat, pastravarie, piscina acoperita, sauna ce mai foarte frumos..sa vii de la ski si sa te bagi la o sauna. Va recomand acest loc pentru ca nu este nici foarte scump, pretul pentru camera dubla fiind poate cu 10-20 lei mai mare decat la celelate pensiuni din zona, dar conditiile oferite sunt exclente. Grupurile mai mari de 10-14 pot inchiria o mica cabana de langa hotelul propriu-zis (foarte faina cabana) la un pret foarte bun si tot cu acces la toate facilitatile hotelului. Detalii si imagini pe

http://www.pensiunea...aizvoarelor.ro/

Pentru zona Humorului, la Manastirea Humorului se afla CEA MAI FRUMOASA PENSIUNE DIN JUDET (in opinia mea, si credeti`ma am vazut multe) . Locatia este absolut minunata, omul are o bucata de munte acolo, parcare, iazuri in care puteti pescui, padurea cade peste tine, teren de tenis/voley. Veti gasi si produse traditionale (afinata, caisata, de astea :))) facute chiar de proprietar care este un om deosebit.  Deci daca vreti ceva la un pret bun si de o frumusete rara alegeti Casa Bunicilor din Manastirea Humorului. Si chiar sunt niste case ale bunicilor (in special una dintre ele, pentru ca sunt doua de toate), dar reconditionate si care oferta tot confortul secolului 21. Site nu cred ca are..detalii gasiti aici  http://www.youmago.r...bunicilor/54161  si ami cautati pe google. Din nou, raport/calitate pret excelent..parca 120 ron camera dubla (baie proprie, tv, etc..foarte frumoase si camerele)cand am fost acum cateva luni.

Acestea sunt cele mai frumoase locuri de cazare din judetul Suceava, la care am stat eu, si pe care vi le recomand pentru ca m-am simtit minunat acolo (si sa`mi dati PM sa ma injurati daca ati mers si nu v-a placut). Sunt sigur ca mai sunt si altele, dar despre ele vor povesti altii.

Concediu placut, oriunde v-ati duce!
Salut,
Daca tot sunteti de prin partile locului recomandati-mi si mie o pensiune buna pret-calitate in /sau pe langa Piatra Neamt, unde ne putem odihni, relaxa, vizita -atat noi cit si copii.
Multumesc frumos

#186
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,944
  • Înscris: 17.10.2003
Vezi ca ti-am raspuns in partea cealalta.

#187
tvliv

tvliv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 01.09.2009

View Postengineer, on 17th November 2006, 14:04, said:

Eu vreau sa merg la iarna de Craciun la Vatra Dornei! Nu am mai fost niciodata! Am facut rezervare deja la Casa Bucovineana ***, conditiile sunt super-misto din ce am vazut in poze www.casa-bucovineana.ro si am vb cu o tipa de la hotel si mi-a spus ca nu difera cu nimic conditiile reale din ce am vazut eu pe site www.casa-bucovineana.ro :coolspeak: . Acuma eu asa vrea sa stiu daca a mai fost cineva pe la Vatra Dornei si daca e frumos acolo, daca nu o sa ma plictisesc. Daca stie cineva detalii despre Casa Bucovineana ceva ce nu stiu eu, e binevenit sa ma informeze! Multumesc Anticipat
Intr-adevar recomand Casa Bucovineana. Este o pensiune cu specific bucovinean si o servire ireprosabila. mare parte din meniu este preparat chiar de catre patron dl. Rapan. Eu sunt nascut in Vatra Dornei si de cate ori am ocazia merg la restaurantul pensiunii

#188
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,944
  • Înscris: 17.10.2003
Ma gandesc ca a avut destul timp sa se lamureasca...

#189
asul

asul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,492
  • Înscris: 24.12.2005
Tocmai ne-am intors si noi dintr-un scurt periplu in aceasta zona.
Ce pot spune:
- cazare buna si la un pret decent la Hotel Imperium in Suceava
- de asemenea, cazare buna, pret bun la pensiune deschisa de curand la Voronet Roua Voronetului
- mancare, servicii si atmosfera placute la un restaurant din Radauti: Antique
- exceptand decorul si faptul ca restaurantul era gol, am mancat bine si la restaurantul Hotelului Central din Piatra Neamt.

In rest, despre manastiri si celelalte obiective turistice ati discutat si voi destul ca sa mai pot aduce ceva nou. Poate doar faptul ca dupa restaurare, cetatea Neamtului arata extraordinar.

Numai bine si calatorii placute!

#190
ralucamateas

ralucamateas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 06.01.2010
Acum 3 saptamani am fost si noi un weeknd in Nordul Moldovei, ne-am inhamat la un drum lung avand la dispozitie doar 3 zile, si ne-ar fi trebuit mai mult. Am plecat chiar in perioada inundatiilor insa nu am avut nicio problema pentru ca inundatiile au fost pe partea uc Siretul spre Est-ul Moldovei dec, nu inspre Vest.

Imi doream demult sa ajugn acolo insa nu ma asteptam sa fie atat de frumos, peisajele sunt deosebite ai ce vedea, mentalitatea oamenilor este cu totul alta, sunt foarte ospitalieri. Am vizitat Cheile Bicazului, Lacul Rosu, Lacul Izvorul muntelui, Piatra Neamt, Targul Neamt, insa nu am reusit sa jaungm la cetate pana sa se inchida..toate manastirile din zona si am inoptat in Roman, la o cunostinta. A doua zi am plecat spre Nordul Moldovei si am vizitat Voronet, Moldovita, Sucevita si Putna.

Viat oamenilor de acolo, deidcatia calugarilor chiar te pune pe ganduri, sunt atat de departe de ceea ce traim noi cotidian in Bucuresti si cu siguranta daca vrei o vacanta relaxanta aceste destinatii sunt foarte potrivite:)

#191
FlorinManea

FlorinManea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 827
  • Înscris: 26.07.2005
Taman ce m-am intors din concediu.
Concediu in care am calatorit 2700 de km, plecand din Bucuresti spre  Suceava, Neamt, Maramures.
Am vizitat cam toate manastirile ce mi-au iesit in drum, alocand 2-3 zile pentru fiecare judet.

Asa ca, in Neamt am fost la: Bistrita, Petru Voda, Agapia, Varatec, Sihla, Sihastria, Secu, Neamt, Horaita, Razboieni.
In timpul liber :D , am fost la cetatea Neamt.
Am stat cazati la Pensiunea Narcisa din Filioara-Agapia, unde gazdele ne-au facut sa ne simtim ca la noi acasa. Nota 10. Ne-au si cinstit cu o sticla de vin din partea casei!

In Suceava am stat cazati la Voronet, cabana Iedera. Super locatie si pret foarte bun. Daca nu ar fi fost atatea vile ridicate la rosu si lasate de izbeliste, din lipsa de fonduri, as fi dat 10... (Cabana oricum e de nota 10)
Am vizitat: Moldovita, Sucevita, Humor, Putna, chilia lui Daniil Sihastrul, Patrauti, Parhauti,  Sihastria Daniil Sihastru (situata la 1 km de Voronet-super senzatie inauntrul schitului, schit cu 3 nevoitori!), Voronet, Arbore, Sf Ioan cel Nou-Suceava, Pogorarea Sf Duh-Radauti, Bogdana, Dragomirna, Sf Mina, Sihastria Raraului.
Pauza la Cetatea de Scaun din Suceava.

In Maramures, cazarea am prins-o abia la Oncesti, pensiunea Bud Mariana. Foarte sufletiste gazdele. Ne-au servit din partea casei, o supa cu smantana, mama-mama si mi-au "ars" gatul cu o horinca de am vazut stele verzi :D .
Dupa ce m-au "pilit",  m-au imbracat si in haine traditionale, haine pastrate cu sfintenie in camera traditionala. Aratam beton. Dimineata, ne-au dat un litru de lapte fiert, tot din partea casei. Lucru care m-a facut sa ma gandesc la doua chestii: 1. cand am baut cu adevarat in Bucuresti ultima cana de lapte si  2. cu ce as putea raspunde ospitalitatii lor sincere...

Anyway, am atacat in zona locatiile:  Botiz, Ieud, Ocna Sugatag, Salistea de Sus, Surdesti, Barsana, Desesti, Plopis, Sapanta cu cimitirul vesel si Sapanta Peri, Schitul Sf Ilie, Dragomiresti, Rogoz, Rohia.
Pauza a fost la Memorialul Durerii din Sighet, demential loc     si la Pastravaria Alex.

Ca si drumuri, nota 10 celor din Moldova si 6 pentru Maramures.
Nu va faceti griji din pricina inundatiilor, toate caile de acces sunt ok. Se vad intr-adevar urme, dar in nici un caz sa blocheze un punct turistic.
Pentru suveniruri recomand: Neamt, Sihastria, Agapia. Cele din Suceava nu stralucesc la acest capitol iar cele din Maramures tind la 0.
Concluzia generala: un circuit de vis, superb.

Pentru cine doreste informatii legate de traseu, km si timpi parcursi intre localitati, telefoane gazde, folositi pm-ul.

Edited by FlorinManea, 15 August 2010 - 19:39.


#192
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,086
  • Înscris: 07.05.2004
salutare!

vrem si noi sa plecam in Bucovina (eu, sotia si kinderul de un an :) )

nu cunosc zona, as avea nevoie de cateva recomandari pt. cazare si masa bune, curte unde sa plimbam mormolocul, daca au si loc de joaca, ar fi perfect :)

merci

#193
FlorinManea

FlorinManea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 827
  • Înscris: 26.07.2005
Raspund aici celor care m-au contactat pe pm. Nu stiu din care motiv, cand va dau send message apare o eroare.

Ok, dupa ce am postat mesajul de mai sus am plecat iarasi la drum, de data asta in Parang.
Asa ca, sorry, nu am putut sa va raspund la intrebari, iar acum deja este tardiv.

Best,
F

#194
Alexa_

Alexa_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 05.08.2008
Poate ma puteti ajuta si pe mine!

Am o rezervare la o pensiune din Suceava si as dori sa vizitez cateva manastiri din zona.

Ma intereseaza daca exista mijloace de transport in comun care sa ma duca intr-un loc sau altul.
Am intrebat la pensiune si mi-au zis ca organizeaza ei tururi la manastiri contra "modicei" sume de 100 euro de persoana pe tur (adica vre 5 -6 manastiri).
Poate stie cineva ceva cu un pret mai decent.
Multumesc

#195
cibo

cibo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 26.02.2004

View PostFlorinManea, on 15th August 2010, 20:24, said:

Pauza a fost la Memorialul Durerii din Sighet, demential loc.
Confirm ca Memorialul Durerii din Sighet merita toata atentia. Sa va rezervati cateva ore bune si sa aveti rabdare sa cititi documentele prezentate. Daca aveti cel putin 30 de ani sau sunteti pasionati de istorie va va starni ceva sentimente.
Recomand si manastirea Barsana si mai ales Muzeul Satului Maramuresean (e inainte de Sighet).
In schimb nu m-a impresionat Cimitirul Vesel. Ma rog, fiecare cu gusturile lui...

#196
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,944
  • Înscris: 17.10.2003
Normal ca nu. Anul trecut era santier, anul asta or fi terminat cu biserica din incinta lui. La poarta, 2 pleduri facute in casa din spate si o gramada de kitsch-uri si chinezarii. Lume care se calca in picioare si masini parcate una peste alta. Mai degraba balci.

#197
cibo

cibo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 26.02.2004
exact!
tot anul trecut am fost si eu.

#198
FlorinManea

FlorinManea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 827
  • Înscris: 26.07.2005
Santierul nu s-a terminat, se lucreaza la biserica.

Totusi, citite cu atentie, mesajele din cimitirul vesel sunt patrunzatoare si profunde.
Parerea mea este ca acest loc este unul care demonstreaza atitudinea locuitorilor de aici asupra mortii.
Sa nu uitam ca dacii se duceau veseli la moarte!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate