Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Vacanta în nordul Moldovei - Bucovina

- - - - -
  • Please log in to reply
330 replies to this topic

#1
engineer

engineer

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 17.11.2006
Eu vreau sa merg la iarna de Craciun la Vatra Dornei! Nu am mai fost niciodata! Am facut rezervare deja la Casa Bucovineana ***, conditiile sunt super-misto din ce am vazut in poze www.casa-bucovineana.ro si am vb cu o tipa de la hotel si mi-a spus ca nu difera cu nimic conditiile reale din ce am vazut eu pe site www.casa-bucovineana.ro :coolspeak: . Acuma eu asa vrea sa stiu daca a mai fost cineva pe la Vatra Dornei si daca e frumos acolo, daca nu o sa ma plictisesc. Daca stie cineva detalii despre Casa Bucovineana ceva ce nu stiu eu, e binevenit sa ma informeze! Multumesc Anticipat

#2
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 25.11.2003
Am fost la Vatra Dornei de Revelion in 2001 si in 2002. Orasul e OK, are atmosfera de statiune nemteasca (sau austriaca). Din pacate am tras un frig groaznic acolo - dadeau caldura la calorifere doar noaptea, nu stiu daca regia de termoficare se preta la astfel de mizerii sau proprietarul vilei la care am fost facea economie  :puke: , iar in anul urmator le-a crapat o conducta de apa chiar langa gara si au lasat pe uscat tot orasul de a trebuit sa ma spal, venit de pe drum, cu apa plata de la sticla!

#3
woulfy

woulfy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,562
  • Înscris: 11.12.2003
E SUPER locul pentru relaxare! Telescaun foarte misto catre un munte din preajma. Distractii nu sunt prea multe, insa recomand locul daca vrei sa scapi de fitzele de pe V prahovei

#4
ynt

ynt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 01.04.2006
Ceva preturi imi poate spune cineva??

#5
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,275
  • Înscris: 22.07.2005
A fost cineva la Vatra Dornei Casa POP?
aici

Eventual conditii, impresiile dvs. etc.

Edited by Adi_B, 29 November 2006 - 13:33.


#6
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
E cineva din zona pe aici? Oare e zapada acolo? Sunt sigura ca sansele sunt minime, dar ma pornesc maine la V Dornei, si voiam sa stiu ce sa pun in bagaje.

#7
maricicareloaded

maricicareloaded

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 30.11.2006
Salut!! poate cineva sa-mi dea informatii despre cum e cazarea la Complexul Bradul Calimani? cum sunt serviciile, cum se poarta  personalul  sau orice alta informatie! De asemenea orice sfat este bine venit sau orice atentionare pt care sa fiu pregatita dinainte!!
   Va multumesc!

#8
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006

View Postmaricicareloaded, on Dec 3 2006, 16:26, said:

Salut!! poate cineva sa-mi dea informatii despre cum e cazarea la Complexul Bradul Calimani? cum sunt serviciile, cum se poarta  personalul  sau orice alta informatie! De asemenea orice sfat este bine venit sau orice atentionare pt care sa fiu pregatita dinainte!!
   Va multumesc!


Acum am venit de la Vatra. Am fost la Calimani intr-o seara doar ca sa servesc masa, si mirosul de cantina si solistii care interpretau cu mare drag manelele in repertoriu m-au facut sa ma intorc la pensiunea unde eram cazati.
Am stat la Vila Frantz Joseph, chiar langa Calimani, 3 stele, preturi mult mai mici ca la hotel ( 1 mil/noapte), un restaurant luxos, as putea spune, si cu mancare excelenta. Camera cu baie, cabina de dus, apa calda, parcare, in fine 3 stele. Puncte slabe: lenjerii de pat creponate (eu nu pot sa dorm daca nu e apretata lenjeria de pat)

#9
dorna2007

dorna2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.01.2007
Au inceput Serbarile Iernii in Vatra Dornei !!!
Sâmbătă, 27 ianuarie, pe scena amenajată la baza pârtiei Parc vor evolua trupele ,,Iris", ,,Funky Dj" și ,,Cassa Loco". Ziua de duminică va fi rezervată muzicii populare, spectacolul urmând a fi deschis de fanfara municipiului Vatra Dornei, urmată de formația ,,Muzritm", ansamblul ,,Floricica de la munte" și solista vocală Mioara Velicu.
Pentru cei ce-si doresc o vacanta activa, statiunea Vatra Dornei dispune de multiple posibilitati de petrecere a timpului liber: drumetii, circuite auto la manastirile din Bucovina, pescuit pe raul Bistrita, parapanta în Suhard, riverrafting, ciclism montan prin toata depresiunea Dornelor, iar pentru sezonul de iarna sunt amenajate partii de schi de dificultate medie, prevazute cu instalatii de transport pe cablu, un patinoar si o partie pentru sanii, iar pe muntele Runc se afla o partie de schi fond.
Vatra Dornei va oferi in aceasta perioada miilor de turisti din Romania si din strainatate conditii excelente pentru practicarea sporturilor de iarna, precum alpinism, schi pe cele doua partii Parc si Telescaun, escalada pe gheata in salbaticul si pitorescul defileu Zugreni, drumetii, plimbari calare prin Muntii Calimani. Alaturi de acestea, turistii veniti in statiune pot beneficia de remediile oferite de cele trei moderne baze de tratament.

Attached Files



#10
dorna2007

dorna2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.01.2007
Pentru cei interesati putem asigura cazare.

#11
dorna2007

dorna2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.01.2007
Ninge frumos si se schiaza in Vatra Dornei. E o camera online pe pirtie se poate vedea.

#12
dorna2007

dorna2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.01.2007
Pârtii de ski

Pârtia de ski Dealu Negru* - 3000 m lungime; diferența de nivel: 400 m; grad de dificultate: mediu.

Pârtia de ski Parc - 900 m lungime; înclinare medie: 28,5%; diferența de nivel: 150 m; grad de dificultate: mediu.

imagini online de pe pirtie le puteti vedea pe www.taradornelor.ro

Pârtia de ski Dealu Negru beneficiază de o instalație de transport telescaun iar pârtia de ski Parc are în dotare un baby-ski și un teleski.

Pârtia de ski Dealu Negru este pârtia cu cea mai mare lungime din țară.

Oras in nordul Romaniei (Judetul Suceava), aflat la confluenta raurilor Dorna si Bistrita, in Tara Dornelor, una dintre cele mai pitoresti depresiuni ale Carpatilor Orientali, la o altitudine de 802-808 m, si la 110 km sud-vest de Municipiul Suceava. Ambianta este cu atat mai propice cu cat Vatra Dornei este inconjurata de munti impaduriti: Muntii Giumalau, Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Suhard si Muntii Obcina Mestecanis.

Statiune cu sezon permanent, cu clima intramontan-depresionara: vanturi moderate, veri racoroase (temperatura medie in iulie este de 15,2°C) si ierni friguroase (temperatura medie in ianuarie este de -6°C). Temperatura medie anuala este de 5,2°C, iar media anuala a precipitatiilor este de 800 mm ( precipitatii mai abundente se semnaleaza in intervalul mai-august).

Factorii terapeutici sunt datorati unei clime tonifiante, aerului pur, care este lipsit de praf si de particule alergice si este bogat in aerosoli rasinosi, izvoarelor de ape minerale carbonate, feruginoase, usor bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, hipotonice, precum si namolului de turba (adus din Poiana Stampei). Statiunea este benefica indeosebi in tratamentul bolilor cardiovasculare ( dupa un infarct miocardic, in faza de postconvalescenta, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala si aortica compensata, insuficienta valvulara, hipertensiune arteriala, varice, sechele dupa flebita, artiopatii periferice datorate aterosclerozei, nevroza cardiaca, boala lui Raynaud).

Totodata, Vatra Dornei ofera tratament celor suferinzi de boli reumatismale degenerative si diartritice (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, poliartroza, tendinita, tendimiozita, periartrita scapulohumerala), celor aflati in stari posttraumatismale (dupa ce au suferit operatii ale muschilor, oaselor, articulatiilor si s-au vindecat, dupa entorse, luxatii si fracturi), celor acuzand boli ale sistemului nervos periferic si central (pareze usoare si sechele minore polionevrotice, sechele tarzii dupa semipareza si parapareza), boli endocrinologice ( tulburari prepubertale la copii hiperreactivi, hipertiroidie benigna si boala lui Basedow in faza incipienta), boli ginecologice (sindrom ovarian menopauzal), boli respiratorii (nevroza respiratorie), tulburari nervoase, metabolice si nutritionale, tulburari digestive si de alt tip. Cele doua baze de tratament aflate in statiune (Hotelul "Caliman" si Complexul Balnear "Dorna") au o capacitate zilnica de peste 4.500 de proceduri terapeutice: bai calde in cada cu ape minerale, impachetari cu namol si parafina, electroterapie, hidroterapie, masaj, gimnastica medicala, sauna, mofete artificiale, chinetoterapie. Exista izvoare speciale pentru cura interna cu apa minerala.

Cazarea in statiune este asigurata in hoteluri, vile si locuinte particulare. Vatra Dornei este un loc ideal de odihna si petrecere a vacantei, care ofera posibilitati de practicare a alpinismului si a sporturilor de iarna. Un lift scaun acopera distanta de 3.200 m dintre oras si Dealul Negru (altitudine 1.300 m). Atractii turistice: parcul natural din centrul statiunii, renumit pentru veveritele care haladuiesc acolo, si pentru concertele sustinute in sezonul estival de orchestra de alamuri; cabana de pe Dealul Runc; Muzeul vanatorii si stiintelor naturale; Muzeul etnografic al Bucovinei etc. Agentia de voiaj din localitate organizeaza excursii cu autocarul pe diferite trasee. Unul dintre cele mai interesante trasee este cel care include vizitarea manastirilor din Nordul Moldovei (Voronet, 1488; Humor, 1530; Moldovita, 1532; Sucevita, 1581-1601). Toate aceste manastiri reprezinta monumente unicat ale artei feudale romanesti, cu picturi murale atat interioare cat si exterioare. Se viziteaza de asemenea alte locuri renumite din punct de vedere etnografic si folcloric

Attached Files



#13
gabitzu79

gabitzu79

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 21.03.2005

View Postdorna2007, on Jan 27 2007, 13:46, said:

Ninge frumos si se schiaza in Vatra Dornei. E o camera online pe pirtie se poate vedea.
Salut, unde putem vedea camera video de pe partie? Si apropo de cazare, se poate gasi ceva pt 10 persoane in weekendul acesta? In principiu doar o zi sambata-duminica.

#14
exorcistul

exorcistul

    just listen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,548
  • Înscris: 31.05.2006
Vezi aici. Sunt mai multe partii din tara, printre care si Vatra Dornei.

Edited by exorcistul, 30 January 2007 - 12:44.


#15
dorna2007

dorna2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.01.2007

View Postgabitzu79, on Jan 30 2007, 11:31, said:

Salut, unde putem vedea camera video de pe partie? Si apropo de cazare, se poate gasi ceva pt 10 persoane in weekendul acesta? In principiu doar o zi sambata-duminica.

Puteti vedea camera online de pe Pirtia Parc - Vatra Dornei si pe www.taradornelor.ro
In legatura cu cazarea se rezolva problema, luati legatura cu Emil la 0788.183698

#16
iaca_na

iaca_na

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.02.2007
imi poate spune cineva ce formatii vor canta in weekendul asta?

#17
iaca_na

iaca_na

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.02.2007
imi poate spune cineva ce formatii vor canta in weekendul asta?

Edited by iaca_na, 03 February 2007 - 21:04.


#18
GabrielL

GabrielL

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 08.04.2003
Ne dai niste ponturi pentru cazare ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate