Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Router Dlink in Norvegia

Schimare potentiometru boxe pc

Card debit BCR

Aplicatie anti furt
 Pui de porumbel ? de vrabie ? de ...

Ce posturi TV transmit marile com...

Configurare UCH Logan

Shopper-PRO - un posibil virus?
 Contract (pentru userul Vodafone)

Unitatea porneste, dar monitorul ...

upgrade PSP la PSVITA sau mai ast...

Remapare...o poveste de 5 luni
 Soft diagnoza auto

sistem - buget 3000 RON

Camine Bucuresti

Lucruri de facut dupa 30 de ani
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

ALTEX echipeaza sistemele cu procesoare contrafacute?

  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#1
nelu99

nelu99

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 22.10.2003
  • ID membru: 7,492

Un prieten de-al meu, care si-a luat acum un an un calculator Davio Gamer de la ALTEX, tot avea probleme cu sistemul in sensul ca functiona bine dar se tot resetau setarile din BIOS. Placa de baza e ASUS A7V880 cu procesor pe socket A.
Placa asta are un sistem "foarte ingenios" de resetare a BIOS-ului in cazul unui overclocking nereusit. Cea mai mare problema era ca nu era detectat automat la pornire procesorul decat la 600 MHz adica se selecta multiplicator 6 si FSB 100. Puteam sa selectez manual orice FSB si multiplicator in BIOS dar in anumite cazuri la primul reboot tot la 600 MHz revenea.
Am inceput sa investighez problema si dupa obisnuitul update de BIOS si schimbarea bateriei nu reuseam sa imi dau seama de fapt CE procesor avea sistemul respectiv. Asa ca am scos procesorul <si pe coada lui scria...> CLAR -> AMD Sempron, SDA2800DUT3D etc. Caut pe net si vad ca Sempronul 2800+ pe socket A trebuie sa aiba FSB-ul de 166 MHz, multiplicator 12 si deci frecventa reala de 2000 MHz. Cu aceste setari facute manual in BIOS sistemul NU FUNCTIONEAZA!
Dupa momentul de stupoare ma uit in BIOS la tensiunea de alimentare a procesorului si urmeaza alt moment de stupoare pentru ca era de 1,22 V. Dupa cum se stie Sempronul pe socket A are tensiunea de alimentare de 1,6 V. Dupa alte cautari pe net dau de pagina http://fab51.com/cpu...ntion_xp-e.html si aici fac cunostinta cu GEODE NX-1750+. Asta vad ca are V_Core de 1,25, fsb-ul de 133 MHz si multiplicator 10,5. Cu setarile astea sistemul nu mai uita setarile de BIOS si procesorul e detectat ca fiind Sempron 2200+ @ 1400 MHz, tot eronat cac Sempronul 2200+ ar fi trebuit sa mearga real la 1500 MHz.
Ce parere aveti de situatia asta? In actele facute de ALTEX nu e trecuta nici o componenta din configuratie ci doar "sistem DAVIO Gamer"si prietenul asta al meu nu se pricepe la calculatoare si nu a fost deloc atent la ce-si cumpara. Lasand deoparte aspectul asta, totusi, ce sa inteleg eu? Ca la ALTEX se vand calculatoare cu procesoare contrafacute?

#2
imblanzitoruldelei

imblanzitoruldelei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,267
  • Înscris: 10.05.2005
  • ID membru: 36,405
  • Locație: DAVALE
In primul rand ce sunt procesoare contrafacute?

Eu nu am auzit de asa ceva in viata mea.

Nu cred ca o astfel de tehnologie se poate face pe vapor sau intre liene.

#3
liviun

liviun

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 26.01.2004
  • ID membru: 10,717

View Postimblanzitoruldelei, on Nov 4 2006, 08:28, said:

In primul rand ce sunt procesoare contrafacute?

Eu nu am auzit de asa ceva in viata mea.

Nu cred ca o astfel de tehnologie se poate face pe vapor sau intre liene.

Uite una din relatarile despre procesoare contrafacute in 2005, mai ales din China aici .
Exista multe cazuri in lume de remarcare a procesoarelor slabe, ca procesoare mai bune si mai scumpe, si unii din dorinta de a cumpara ieftin si a vinde scump cine stie ce fac.

#4
ianus

ianus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 01.02.2005
  • ID membru: 29,869
  • Locație: Bucharest
Interesanta problema pe care o expui aici.
Sa ne gandim: codul SDA2800DUT3D este pentru Sempron 2800+ (2000 Mhz 166x12) 1,6 V.
Procul poate sa aiba parametrii incorecti din doua cauze:
- cum ai zis tu, este contrafacut, sau mai exact, re-marcat.
- placa nu are suport bun pentru acest proc.
De aceea, ar trebui sa faci intai ultimul update de Bios pt A7V880 si sa incerci sa setezi maual parametrii corecti. Daca nici asa nu vrea, foarte posibil ca prima varianta sa fie corecta. N-ar fi rau sa faci un test cu Crystal Cpuid si sa postezi aici rezultatele.
Si LECUITI-VA o data sa mai cumparati de Altecsii astia !

#5
exorcistul

exorcistul

    just listen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,528
  • Înscris: 31.05.2006
  • ID membru: 79,923
  • Locație: Romania
Am instalat eu zilele trecute WinXp pe un sistem Davio luat de la Altex, Sempron 2200 la 1800Mhz cu 512Ram. Foarte greu a decurs instalarea, mult mai repede am instalalat pe un Celeron la 633Mhz. Sistemul era sigilat asa ca nu aveam acces in el sa vad ce si cum. Oricum se misca foarte prost :death:  Nu sfatui pe nimeni sa-si ia Pc-uri de la Altex, Flanco, Domo, etc... :puke:

Edited by exorcistul, 04 November 2006 - 11:10.




#6
cods

cods

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,501
  • Înscris: 05.06.2005
  • ID membru: 38,219
  • Locație: Intre mai multe
Hmm, de mult timp nu s-a mai auzit de "tehnica" asta, a procesoarelor remarcate :death: .
Ca sa nu inteleaga cineva aiurea... procesoarele nu sunt construite de altcineva de cat AMD, ele sunt remarcate.. adica se unesc unele punti(pe langa alte proceduri) pt. cresterea multiplicatorului, pt. a ascunde marimea cache-ului ...

Dar, cine cumpara sisteme de acolo, e probabil ca sa nu observe detalii din astea ...
Sa nu te miri daca poti razui codul procesorului cu unghia... poate castigi ceva :naughty:

Edited by cods, 04 November 2006 - 12:43.


#7
xpert_inlove

xpert_inlove

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 05.11.2006
  • ID membru: 107,222
Nu exista procesoare "contrafacute". Singura tzeapa pe care poti spune ca si-a luat-o colegul tau e ca a cumparat un sistem in care s-au bagat nicte componente depasite, care nu se mai vand. Cam asta e soarta tuturor care isi iau sisteme gata facute din Altex, Flanco, Domo, supermarketuri, etc. Nu se poate sa nu ai un prieten care sa stie cate ceva despre calculatoare si sa-l intrebi inainte de a cumpara un astfel de tomberon gata asamblat.

#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 29,905
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

Quote

Nu exista procesoare "contrafacute"
Ma tem ca exista. Am vazut as ceva, e adevarat acum cativa ani. Sunt procesoare care sunt re-marcate cu alte coduri decat cele originale, uneori sunt lasate asa cum sunt, alteori se umbla la multiplicator. Din cauza asta atat Intel cat si AMD incearca sa reduca la maxim posibilitatea de a schimba caracteristicile procesorului mutand totul in interiorul carcasei de protectie.

#9
Chiril

Chiril

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 09.05.2006
  • ID membru: 76,911
  • Locație: Bucuresti

View Postimblanzitoruldelei, on Nov 4 2006, 08:28, said:

In primul rand ce sunt procesoare contrafacute?

Eu nu am auzit de asa ceva in viata mea.

Nu cred ca o astfel de tehnologie se poate face pe vapor sau intre liene.
procesoare contrafacute sunt de felul urmator, se umpara procesoare sa zicem athlon xp 1500+ apoi se unesc cu creionul niste podui de la indicii L1,L2...L6.. la unul din ele, de pe procesor si il vand precum ar fi 1700+ sau ceva mai performant, am si intalnit chiar asa cazuri personal, cpu contrafacut prin metoda asta (adica modificat ceva, overclockat)

#10
K3rn3L

K3rn3L

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 29.08.2006
  • ID membru: 94,009
  • Locație: Buzau

View PostChiril, on Nov 10 2006, 10:54, said:

procesoare contrafacute sunt de felul urmator, se umpara procesoare sa zicem athlon xp 1500+ apoi se unesc cu creionul niste podui de la indicii L1,L2...L6.. la unul din ele, de pe procesor si il vand precum ar fi 1700+ sau ceva mai performant, am si intalnit chiar asa cazuri personal, cpu contrafacut prin metoda asta (adica modificat ceva, overclockat)

Am calculatorul luat de la Altex de acum 2 ani , n-am avut nici cea mai mica problema! Zbarnaie si e un Sempron 2600+( 1832 Mhz ~ 166 * 11 ) , 512 ram...  :naughty:  acum depinde si din ce oras l-ai luat ( poate acolo`s mai hoti :)) ) si de norocul fiecaruia.

Edited by K3rn3L, 10 November 2006 - 11:03.


#11
Chiril

Chiril

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 09.05.2006
  • ID membru: 76,911
  • Locație: Bucuresti
eu stiu asa cazuri de amageala adevarata, unde au incercat la magazin sa imi dea o placa de baza mai slaba si mai ieftina decat acea dorita de mine, se mai intampla :D

#12
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 29,905
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Ideea e sa casti ochii ca sa nu casti punga. A mai luat cineva care a postat aici pe forum calculator cu proc Dual Core - conform specificatii si factura si era Single Core. Doar placa era Dual Core Ready...

#13
katman

katman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,434
  • Înscris: 16.05.2004
  • ID membru: 16,508
  • Locație: In a bad place
Chiar interesanta situatie.
As zice sa verifici sa nu fie o problema hardware si apoi sa notifici AMD Romania.
Poate le dau peste nas Altecsilor si <<poate>> prietenul tau isi primeste banii inapoi.

#14
Chiril

Chiril

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 09.05.2006
  • ID membru: 76,911
  • Locație: Bucuresti
sunt o groaza de asa intamplari (fie e o eroare fie ceva special, lichidare de stoc) si trebuie neaparat de aflat cu siguranta si de anuntat AMD Romania, si asa e scump si cand ei ceva vezi ca nu e ce ai vrut, eu am avut bafta caci am vazut poza la placa mea de baza si le-am zis ca nu e asta :D dar cand cumperi unitate sigilata ai putea spune caci cumperi o pisica in sac :D

#15
InTech

InTech

    Kietata ?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,112
  • Înscris: 23.11.2005
  • ID membru: 54,693
Nu as cumpara un sistem intreg de la : Metro / DoMo / Altex / Flanco ,nici sa ma bati cu prosopul ud plin cu portocale  :death:

#16
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 29,905
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

Quote

Nu as cumpara un sistem intreg de la : Metro / DoMo / Altex / Flanco ,nici sa ma bati cu prosopul ud plin cu portocale

Eu n-as cumpara un sistem intreg decat daca scrie pe el Fujitsu-Siemens, HP, Dell, IBM...

#17
cods

cods

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,501
  • Înscris: 05.06.2005
  • ID membru: 38,219
  • Locație: Intre mai multe

Quote

Eu n-as cumpara un sistem intreg decat daca scrie pe el Fujitsu-Siemens, HP, Dell, IBM...

Si ai uitat sa zici... daca as avea banii, sau as lua sisteme cu sacul :D .

#18
arthurarad

arthurarad

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 07.11.2006
  • ID membru: 107,679

View PostInTech, on Nov 10 2006, 14:54, said:

Nu as cumpara un sistem intreg de la : Metro / DoMo / Altex / Flanco ,nici sa ma bati cu prosopul ud plin cu portocale  :death:

uite, chiar nu vreau sa fac reclama!!!! deloc. dar intrati voi in cel mai apropiat magazin domo si intrebati de sistemul PC Expert Digital Gamer care acum e la un pret mult mai bun decat ce ati face voi acuma din piese... va vorbeste o persoana care lucreaza la unul din magazinele firmei de mai sus, si care va spune ca se vinde incredibil de bine, si nu am avut plangeri. chiar unul din colegii mei si-a luat unul, si e multumit!sa vad care firma respectabila de calculatoare va face configuratia asta la 1300 ron..... aaaaa.produsul e exclusiv domo. si nu mai spuneti ca suntem CRAP!!!! pt k noi lucram cu firmele prestigioase din domeniul it, printre care ultra pro, flamingo, tornado sistems, gotton computers, deck, scop computers si multi, multi altii...

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users