Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
NVIDIA Brings GPU Acceleration Su...

Drujba

Sony sau Samsung?

Se lanseaza Neptun Tv ... Bucure&...
 Vand Skoda Fabia

Humble Indie Bundle 13 Brings the...

Ubuntu Could Give a Fatal Blow to...

Australia interzice calatoriile i...
 DOCUMENTAR Istoria alegerilor pre...

Eroare instalare Microsoft Office...

Mita Electorala ca ajutor UE

Munca in strainatate
 TV Philips SLC 4.31EAA MODEL32pf5...

Intrarea in normalitate: demolare...

Recomandare firma pentru domeniu ...

Inflatia si politicile antiinflat...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Dynasty CT-511

  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
electrobarbitoc

electrobarbitoc

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.10.2006
  • ID membru: 104,951

In speranta ca am nimerit unde trebuie postez si eu urmatoarea problema.
Am un tv Dynasty ct-511 care are urmatoarele probleme:
functioneza cam 2  minute dupa care se aud doua sau trei pocnituri scurte moment in care se arde D1555 si STR58041.Mentionez ca sursa probata separat cu bec functioneza bine (stabilizat si la valoare buna pe U1) dupa pocnituri,sursa indica pe bec o crestere foarte mare a tensiunii si daca insist explodeaza filtrajul pe U1, am schimbat tot ce inseamna filtraj  electolitic ,am schimbat traful de linii in concluzie m-a disperat si mai rau este ca nu am nicio schema care sa ma mai lumineze putin,astept raspunsuri sunt curios.

#2
joabaru

joabaru

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 23.08.2006
  • ID membru: 93,086
[d1555 se arde din cauza ca u1 creste foarte mult!
ai schimbat electroliticii din sursa?
contacte imperfecte?
refa toate lipiturile din sursa!

vezi ca in jurul lui STR mai 1 sau 2 tranzistoare.daca zici ca totul e ok n-ar fi rau sa schimbi STR.
pe bec tensiunea e ok?

#3
electrobarbitoc

electrobarbitoc

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.10.2006
  • ID membru: 104,951
Da, pe bec tensiunea e ok si am tinut-o cam 20 de minute pe bec si nu se intampla nimic, Pentru cateva minute merge si pe tv bine dar intervin pocniturile, moment in care si sursa o ia razna. Nu inteleg de ce! si se ard si piesele.

#4
joabaru

joabaru

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 23.08.2006
  • ID membru: 93,086
[dar pocniturile de unde apar?
vezi ca un pin al trafo linii este pus la masa printr-un cond electrolitic.daca ala e uscat creste mult tensiunea de pe u1
schimba electroliticii suspecti de pe langa trafo linii.

#5
electrobarbitoc

electrobarbitoc

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.10.2006
  • ID membru: 104,951
Nu cred ca m-am facut bine inteles, am schimbat condensatoarele electrolitice dupa toate tensiunile date de sursa si de pe toate tensunile recuperate din traf+cele de la intrare in sursa inclusiv pe U0, varianta de aici nu are acel electrolitic la masa pe un pin din traf stiu problema asta de la daewoo si la alte cateva modele.Pocniturile sunt: una cred ca de la rezistenta serie pe u1; a doua cred ca se descarca un eclator ceva totul se produce prea repede ca sa imi dau seama.Astept o schema sau ceva un forum numai de depanatori si poate ma intelegeti nu e primul tv care il depanez.

#6
joabaru

joabaru

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 23.08.2006
  • ID membru: 93,086
[ok.incearca sa vezi daca fara placa tk pusa se mai aud pocniturile.eventual incearca cu consumatorii mari decuplati gen amp audio,baleaj vertical.eu am avut o problema asemanatoare dar acolo nu crestea tensiunea in schimb se auzeau pocnituri si era bobina de deflexie dar partea interioara spre cinescop.

#7
electrobarbitoc

electrobarbitoc

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.10.2006
  • ID membru: 104,951

View Postjoabaru, on Oct 26 2006, 14:04, said:

[ok.incearca sa vezi daca fara placa tk pusa se mai aud pocniturile.eventual incearca cu consumatorii mari decuplati gen amp audio,baleaj vertical.eu am avut o problema asemanatoare dar acolo nu crestea tensiunea in schimb se auzeau pocnituri si era bobina de deflexie dar partea interioara spre cinescop.
Ce nu iteleg este daca ar fi o problema oricare in lantul consumatorilor de ce se arde STR58041 pentru ca face protectie la lipsa sarcina si la scurtcircuit in rest transferul e pur inductiv cum reuseste sa arda sursa cum o ia curentul ala.deflexia e buna am probat pe alata placa

#8
joabaru

joabaru

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 23.08.2006
  • ID membru: 93,086
[ai pe langa sursa un optocuplor?
in mod normal nu are voie sa se arda STR daca ai un scurt un secundar dar poate nu e ceva in regula la sursa.pinul de masa al STR ar trebui sa fie legat la masa prinytr-un rezistor de cativa ohmi.are valoarea corecta.acest rezistor are un rol determinant in blocarea STR.

#9
Motorel

Motorel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 20.03.2006
  • ID membru: 70,505

View Postelectrobarbitoc, on Oct 25 2006, 23:42, said:

In speranta ca am nimerit unde trebuie postez si eu urmatoarea problema.
Am un tv Dynasty ct-511 care are urmatoarele probleme:
functioneza cam 2  minute dupa care se aud doua sau trei pocnituri scurte moment in care se arde D1555 si STR58041.Mentionez ca sursa probata separat cu bec functioneza bine (stabilizat si la valoare buna pe U1) dupa pocnituri,sursa indica pe bec o crestere foarte mare a tensiunii si daca insist explodeaza filtrajul pe U1, am schimbat tot ce inseamna filtraj  electolitic ,am schimbat traful de linii in concluzie m-a disperat si mai rau este ca nu am nicio schema care sa ma mai lumineze putin,astept raspunsuri sunt curios.
Scuze ca n-am priceput!De fapt tensiunea cand functioneaza tv-u creste sau nu?Adica inainte de a se arde sursa au fost modificari de dimensiune si calitate a imaginii?

#10
miniteh

miniteh

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 475
  • Înscris: 29.11.2005
  • ID membru: 55,536

Salut,
Acest tv e un stift ce s-a vindut in Timisoara pe la inceputul anilor '90. Un prieten l-a primit acum si ar vrea sa i-l fac. Problema e ca tv-ul e defect de vreo 3 sau 4 ani. Era mort, am inlocuit condensatorii din sursa si a inceput sa "mârie" ceva in el. Ciudat e ca tensiune da alimentare linii era, dar nu aveam tensiunile de 5V si 12V probabil, erau pe la 2V. In scurt timp de la pornire a facut o descarcare de toata frumusetea, intre traseul de masa de la chopper si masa de la retea. Acum fara schema nu cred ca il mai pot rezolva. Asa ca daca are cineva schema lui sau o schema de la alt stift, care sa se potriveasca, poate ar vrea sa o ataseze aici pe forum sau sa-mi trimita un PM. Nu am reusit sa gasesc pe tv ce sasiu este, probabil ceva chinezarie. Poate stiti voi ce sasiu este si atunci s-ar putea, sa o gasesc in documentatile mele.
Cu multe multumiri pentru ajutor!

#11
serban73

serban73

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,499
Daca este modelul cu sursa facuta cu MC44602 ai mult de munca .sfatul meu este sa schimbi sursa cu totul .o sursa de tv este cam 30 RON.Eu schimbam cam la 2 luni MC44602 si pana la urma am ales varianta cu sursa cu tranzistor si crede-ma ca de 2 ani nu am mai avut probleme.

#12
miniteh

miniteh

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 475
  • Înscris: 29.11.2005
  • ID membru: 55,536
Salut,
Modelul are sursa facuta cu STR 58041 si mai are urmatoarele piese imporatante. Jungla e model TA8659AN, procesorul M34300N4-012SP si finalul cadre LA7830. Cum am spus e un model de pe la inceputul anilor '90.

#13
MARTIN EDEN

MARTIN EDEN

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 27.02.2007
  • ID membru: 148,255

View Postminiteh, on Mar 19 2007, 09:11, said:

Salut,
Modelul are sursa facuta cu STR 58041 si mai are urmatoarele piese imporatante. Jungla e model TA8659AN, procesorul M34300N4-012SP si finalul cadre LA7830. Cum am spus e un model de pe la inceputul anilor '90.
PRIETENE IN ANII 90 CHINEZII OMORAU STUDENTI IN PIATA TIEN ANMEN, NU STATEAU SA FACA TELEVIZOARE SI SA LE TRIMITA LA TIMISOARA.IN ALTA ORDINE DE IDEI INCEARCA SI TU SA SCHIMBI SURSA CU UNA CU TRANZISTORI CUM A RECOMANDAT CINEVA MAI SUS.SCHEMA CRED CA SEAMANA CU UN ETRON,PANASONIC (dar Panasonic are alte procesoare),KITT,MEGAVISION ETC.DACA TII MORTIS SA REPARI SURSA TA INCEARCA SA VERIFICI URMATOARELE:
  1. CONDENSATOR DE 10UF/160V (fii atent ca pare situat in secundar dar nu e deloc asa)
  2.TRANZISTORII CARE SUNT LANGA SURSA SEAMANA CU 2SA 1013 DAR SUNT NPN SI DE OBICEI SE DEFECTEAZA
  3.REZISTENTA DE PORNIRE (CIRCA 100-250K) CARE POLARIZEAZA UN PIN AL SURSEI STR 58041
  4.POSIBIL STR 58041 SA FIE DEFECT

#14
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
De ce folosesti CAPS lock?   :rolleyes:
Nu se poate pastra doar informatia utila fara alte comentarii aiurea ?...

#15
CristianTM

CristianTM

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 26.01.2005
  • ID membru: 29,502
  • Locație: Timisoara

View Postminiteh, on Mar 19 2007, 09:11, said:

Salut,
Modelul are sursa facuta cu STR 58041 si mai are urmatoarele piese imporatante. Jungla e model TA8659AN, procesorul M34300N4-012SP si finalul cadre LA7830. Cum am spus e un model de pe la inceputul anilor '90.

Ai rezolvat ceva cu tv-ul ? Ca si eu am unu pe masa cu sursa "varza" :( Un pumn de piese defecte. Se sugera pe aiciea o alta sursa, ceva detalii se poate ? Sau o schema a tv-ul DYNASTY ?

Multumiri.

CristianTM.

#16
miniteh

miniteh

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 475
  • Înscris: 29.11.2005
  • ID membru: 55,536
Nu am rezolvat nimic cu sursa, nu am mai avut timp sa ma ocup. Oricum inainte de descarcarea care s-a produs STR-ul era bun. Condensatorii i-am inlocuit. Dupa descarcare nu am mei verificat STR-ul, pentru ca fara schema nu fac nimic.
In alta ordine de idei, cine cred ca tv gen Etron, Kitt, Anitech, etc. sint Made in Germany il las sa viseze frumos, dar pe linga omorit oameni in China, chinezii de pe vapoare isi mai faceau timp sa asambleze si tv-uri in drum spre Europa.

#17
miniteh

miniteh

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 475
  • Înscris: 29.11.2005
  • ID membru: 55,536
In final am gasit schema cu sursa de la Dynasty, pentru cei interesati se gaseste in cartea Circuite de alimentare in comutatie pt. tv in culori vol. 3 de C. Constantinescu si Visan Niculae. Din pacate nu am scanner si nu pot sa o pun pe forum.

#18
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
Este cumva o schema asemanatoare cu cea atasata aici?

http://forum.softped...m...t&p=2601369

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users