Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Rottweiler

- - - - -
  • Please log in to reply
2160 replies to this topic

#2107
raid

raid

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 12.03.2008
Salut , am un pui de rottweiler de 7 luni care a facut pavroviroza , a scapat cu ajutorul unui doctor vet. Dupa 7 zile de stat la perfuzii si tratamente . Acum e acasa e bine dar mananca destul de prost si e slab tare . Care ati mai patit va rog sa imi dati un sfat legat de aceasta problema . Si mai vroiam sa intreb daca mai creste dupa boala asta ? Am auzit tot felu de variante

#2108
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Rasa Rottweiler are o sensibilitate la parvoviroza si de aceea se recomanda 1-2 vaccinari antiparvo suplimentare. Da-i vitamine K9 Recovery si hrana  speciala inca o perioada de 2-3 saptamani pana i se reface mucoasa intestinala. Cred ca ar fi bun Hills Prescription Diet Canine i/d. Dupa 2 saptamani incepi sa-i amesteci hrana normala cu dieta in mod progresiv pana renunti complet la dieta. La zooplus sacul de 12 kg costa 269 lei.

#2109
villy100

villy100

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 23.05.2008
Cum adică 1-2 vaccinări suplimentare? Crezi ca îi dai pe gât o vitamina C? Îi mai dai două în plus ca poate nu răcește?? Nu numai această rasă este predispusă la parvo. Toate rasele, până la o anumita vârstă, sunt predispuse la o formă mai gravă de parvo care, de multe ori, poate duce la decesul cățelului...Schema de vaccinare este strictă, se face doar de medicul veterinar. Nu există vaccinări suplimentare. La cățeluși se face o anumita schemă de vaccinare ( nu are rost să o explic în mod detaliat) după care, anual, se face antirabicul. Nici un prof. Dr. Veterinar specializat pe clinici sau boli infecțioase, nu va susține ideea de vaccinare suplimentară. Nu mai credeți tot ce scrie pe internet!

#2110
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Cauta si tu articole despre parvoviroza si vei gasi articole scrise de medici veterinari care atentioneaza ca anumite rase au o sensibilitate mai mare la aceasta boala si de aceea se recomanda inca un vaccin la varsta de 4-5luni. Unii medici recomanda ca schema sa fie chiar de 5vaccinari in loc de 3 la rasele rottweiler, dobermann si pitbull terrier. Nu numai ca se imbolnavesc mai usor dar fac si forme grave. Eu am citit de pe http://dr-vet.ro, articol scris de Lescai Daniel absovent al Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti, doctor in medicina veterinara. Cauta-l si spune-i ca habar nu are, ca scrie prostii. Tu in ce an ai absolvit si la ce facultate?

Edited by Freddy12, 25 November 2015 - 01:45.


#2111
villy100

villy100

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 23.05.2008
Nu contează în ce an am absolvit și unde. Cert e ca multi doctori în medicină veterinară ( doctori, nu medici), sunt mai praf decât majoritatea tehnicienilor veterinari. Peste tot în tratatele de boli infecțioase ( exact, în cărți scrise de profesori care sunt "honoris cauza" în momentul actual, nu în articole de pe internet scrise de niște autointitulați doctori foarte buni în medicină veterinară) se atenționează modul în care se face schema de vaccinare. Hai să îți explic ca m-am interesat aseară de acest fenomen cu 1-2 vaccinuri pentru parvo suplimentare. În mod normal, un medic onest, care nu urmărește să jupoaie pielea de pe tine, face o schemă de vaccinare compusă din trei vaccinuri ( dacă se află intr-o zonă în care nu s-au înregistrat cazuri de coronaviroze - în caz contrar, face și pentru corona). Toți cei care fac 5 sau mai multe vaccinuri, pur și simplu, o fac pentru bani. Tu ai nevoie de un minim necesar de trei vaccinuri ca să ai toate valențele făcute; cățelul devenind imun la bolile infecțioase care îi pun viața în pericol până la vârsta de 7-12 luni. În momentul în care imunitatea e instalată după primul și al doilea vaccin, aici mă refer la parvo, nu are rost să mai faci alte vaccinuri de parvo. Imunitatea e deja instalată, dacă face parvo, va face o formă ușoară de gastroenterită. Bineînțeles, există diferite firme care fac vaccinurile - mai scumpe - care sunt mai bune, și mai ieftine - de la care, cățelul poate face o reacție adversă ( riscul de a face reacții adverse e existent la toate vaccinurile, însă la cele mai ieftine e destul de mare...)

Edited by villy100, 25 November 2015 - 10:42.


#2112
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Totusi acest medic care recomanda o vaccinare suplimentara pentru rasa rottweiler este lector universitar, membru al colegiului medicilor veterinari din Romania si al Royal Colege of Veterinary Surgeons,doctor in medicina veteriara. Daca si acesta este praf din punctul de vedere al competentei, in sfaturile cui sa mai ai incredere? Sincer, daca as avea un catel sin rasele cu sensibilitate la parvo, l-as vaccina suplimentar cu un vaccin monovalent antiparvo care nu e chiar asa de scump decat sa risc sa mi se imbolnaveasca puiul. Daca atatia,  medici si crescatori sustin ca rottweilerul are un risc crescut de a se imbolnavi de parvoviroza, cine sunt eu ca sa-i contrazic? Daca dai o cautare pe google la "parvovirosis rottweiler" gasesti si articole din State care sustin acelasi lucru. Nu cred ca de exemplu, pe site-ul clubului american rottweiler se atentioneaza despre sensibilitatea crescuta a acestei rase pentru ca proprietarii sa cheltuiasca bani aiurea cu vaccinarile.

Edited by Freddy12, 25 November 2015 - 11:54.


#2113
villy100

villy100

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 23.05.2008
Orice medic este obligat să se înscrie în colegiul medicilor și orice medic se poate înscrie în RCVS ( îți trebuie vreo 2000 de lei - acte plus taxe) - dupa ce devii membru al RCVS poți lucra pe teritoriul Regatului Unit; sute de medici veterinari pleacă anual în UK și sunt membri în RCVS - în nici un caz nu este o performanta. Oricine poate să facă un doctorat și să devină lector, însă nu oricine poate fi un bun medic veterinar. Nu mă înțelege greșit, nu am nimic cu acel om, s-ar putea să fie un om extraordinar. Însă, un bun medic veterinar, care nu e avid după bani, nu îți va recomanda mai mult de 3-4 vaccinuri - adică schema de vaccinare la pui și apoi, vaccinarea anuală obligatorie - antirabicul. Acele articole vin în ajutorul medicilor veterinari - un ajutor financiar. Omul vede ca ditamai doctorul a scris ca trebuie 10 vaccinuri și se duce la medicul din cartier și îi cere să îi vaccineze câinele așa cum a zis doctorul respectiv. Medicul face alea 10 vaccinuri, băga bănuții în buzunar zâmbind și spune omului ca doctorul respectiv are perfectă dreptate. Dacă omul da peste un medic corect care va refuza, pleacă și nu se mai întoarce la acel cabinet, crezând ca acel medic e incompetent. Tu faci cum vrei. Însă de-a lungul timpului, am văzut atâția căței morți de parvo din toate rasele recunoscute și nerecunoscute, încât, cu o absolută siguranță, îți spun ca toate rasele de caini sunt sensibile la parvovirus în egala masura, până la o anumita vârstă ( și aici, am observat, Intr-adevar, o diferența pe rase...). 99% din cazuri erau nevaccinați.

Dacă dai o căutare pe google la bichon parvo, pechinez parvo, ogar parvo, sharpei parvo, etc., vei observa ca la toți scrie ca au o sensibilitate crescută la parvovirus...

#2114
yo_catalin2000

yo_catalin2000

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 13.12.2015
Salutare, am si eu o fetita de rottweiler de  5 luni si o sapt. si mi se pare ca e foarte scunda, acum am masurat o  si are doar 54cm si 33kg cu greutatea cred ca sta bine, ma ingrijorez pt ca stiu ca pana la 7-8-9max luni mai creste si nu cred ca mai recupereaza.  Talia parintilor este foarte foarte mare tatal 77cm si 75kg e urias si femela este normala 50kg si 64cm.  Alimentatia e corecta zic eu, orez cu ficat si legume mananca pe fiecare zi, asta e baza, cate 1kg + carne , vitamine , calciu zilnic pet phos.
Ce ziceti de inaltimea ei? ce trebuie sa mai fac? este normala?  
Multumesc

#2115
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Norma pentru o femela de rott prevede 56-63 cm inaltime la greaban si in medie 42kg. Cauta descrierea rasei pe http://www.fci.be  ca sa te convingi. Nu e obligatoriu sa semene cu parintii. Poate sa semene cu un bunic sau chiar strabunic. Daca e fara pedigree exista posibilitatea ca un strabunic sa fi fost Azorica sau Grivei.

Edited by Freddy12, 14 December 2015 - 00:58.


#2116
yo_catalin2000

yo_catalin2000

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 13.12.2015
ok, dar in medie la 5luni  ce inaltime normala trebuie sa aibe o femela si kg?     a mea sta foarte greu la masurat dar am mai incercat de 2 3 ori si are 55-56cm acum si 33kg, Poate mai pune ceva,  pana la ce varsta mai creste?

#2117
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Mai creste cel putin pana la un an. Rasele mari chiar si dupa aceasta varsta pun 1-2cm. Daca la 5luni are 55cm, la un an ar putea ajunge la 60 si chiar peste, asa ca nu ai motive de ingrijorare. Ai grija sa nu se ingrase in perioada de crestere fiindca exista riscul sa aiba probleme cu articulatiile. Asa ca ar fi bine sa-i mai reduci orezul si sa-i dai morcovi fierti, dovleac/dovlecel fiert. Poti sa-i dai branza dulce degresata, galbenus de ou de 2ori pe saptamana si fiindca e hranita cu mancare de casa, are nevoie sa fie vitaminizata.

#2118
yo_catalin2000

yo_catalin2000

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 13.12.2015
Am inteles, de ingrasat nu se ingrase sigur pt ca are un tarc de 500mp2 si alearga non-stop zici ca e nebuna, nu sta deloc, mai are si un pitbull in curte si e foarte activ, sunt atenti la orice misca, latra se intarata... am vazut un mascul la apartament si avea cu 3kg mai putin (30kg)  si parea mai mare la volum  era gras si a mea la 33kg e foarte tare carnea pe ea, are muschi. Acum incep sa i dau 3 luni de k9 complete multivitamin.

#2119
villy100

villy100

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 23.05.2008
Rottweilerii sunt câini cu o creștere neregulată. Nu există un standard de creștere. Un mascul, la aceeași vârstă, poate să aibă și cu 2-3 kg mai puțin decat femela ta, iar peste 3 luni să aibă cu 15 kg mai mult. La fel e si cu inaltimea. Nu îți fă griji. Tu asigură-i necesarul nutritiv pentru creștere și o să fii mulțumit când ajunge la maturitate. Ai grijă la salturi. Încearcă să i le reduci cât poți. Rottweilerii sunt predispuși la displazie de șold. Poate fi atât congenitală cât și dobândita.

#2120
mirunix

mirunix

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 01.08.2016
Buna, sunt stapana (doar legal, ca lider nu ma recunoaste pe mine Posted Image ) a unui rottweiler de 1 an si 6 luni. De curand (2-3 zile) a avut un incident cu un alt caine din curte din pricina ...unei catele cu niste nevoi... Posted Image de 9 zile ( cat au durat nevoile catelusei respective) nu a mancat nimic doar apa, acum a inceput sa manance si de 2 zile ii dau un complex de multivitamine pentru urmatoarele 10 zile. In urma aletercatiei mentionate anterior s-a ales cu o zgarietura ( nu o pot numi altfel pentru ca nu sangereaza, nu este deschisa, zona respectiva s-a albit si sunt sigura ca il doare, nu-mi permite sa o ating si o linge frecvent) .Ce as putea face in acest caz? Tin sa precizez ca medicul lui veterinar se afla intr-un relaxant concediu, iar la celalalt medic nu merg ultima data cand a vaccinat un pui al unei cunostinte l-a vaccinat "pe vecie" si cum locuiesc intr-un orasel nu am alernativa decat sa il tratez singura. Va multumesc si va rog sa ma ajutati un pic daca se poate. Am citit pe un forum dedicat rasei pitbull ca ar fi indicat sa utilizez: betadina, spray cu oxid de zinc, pansat (2-4h) si repetata schema, dar era pitbull nu stiu daca este valabil si pentru el. Poate dvs sunteti in tema cu micile accidente de genul acesta, Sasha nu este un caine agresiv in ciuda faptului ca este un rott, este sociabil cu toti locuitorii din curte, nu ataca celelalte animale sau pasari decat daca este atacat, a fost dresat de specialist 1 an, este afectuos si omniprezent oriunde ne aflam sau cum spune baiatul meu "Sashica e baiat bun" Posted Image .

#2121
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Betadina e foarte buna si la caini si la oameni. Daca e umflat, s-ar putea sa fie o infectie sub piele. Daca e doar o dunga alba, e cicatrice si cu timpul se va acoperi cu blana. Daca e cicatrizata, nu cred ca il doare, mai degraba are prurit si de aceea se linge. Poate reusesti sa faci o poza ca sa-mi dau seama daca e abces ori cicatrice. Ai mare grija cu masculii cand e femela in calduri fiindca se vor bate pana la moarte. Cel mai bine ar fi sa castrezi femela daca nu e un exemplar cu pedigree si drept de monta. Sau castrezi ambii masculi.

#2122
mirunix

mirunix

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 01.08.2016
Nu se vede deloc bine, dar cand am pus blitz am sesizat o zgarietura incerc diseara sa-i dau blanita jos din zona respectiva acum nu pot singura pentru ca nu-mi da voie, l-am curatat cu apa oxigenata ( asta am avut in casa dar ii iau betadina) si l-am bandajat deocamdata sa nu se mai linga.
Eu nu i-am lasat sa se lupte, i-am tinut inchisi unul intr-o camera, celalalt in alta camera. Ii scoteam pe rand afara, dar a 10 zi le-am dat drumu crezand ca nu mai prezinta un pericol, adica ii trecuse la catelusa. Catelusa ii apartine socrului meu, om batran care nu e adeptul sterilizarii asa ma chinui cu ea de 13 ani de cand o are, nu stiu nici cand intra in calduri sigur ca sa-i dau mereu pastile la timp, de fiecare data i le dau cand vad dar nu-si mai fac efectul.
Pe ai mei i-am tinut sub control, labradorul este batran iar rotweillerul parca mi-e mila de el sa-l castrez (si frica sincera sa fiu ultima data cand l-a anesteziat sa-i taie codita a stat 36h anesteziat am crezut ca nu-l mai vad in picioare)

Attached Files


Edited by mirunix, 01 August 2016 - 14:34.


#2123
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Nu-mi dau seama, se vede ceva sangerand pe acolo. Palpeaza locul respectiv,  pune palma in zona afectata si pune-o si la celalat picior si vezi daca e mai cald decat la piciorul sanatos.  Daca zona nu e mai calda si nici nu e umflata, e de bine. Daca tot il bandajezi, pune-i  putin Baneocin-pulbere pe rana dar inainte de asta sterge-l bine cu betadina. Teama cea mare ar fi sa nu aiba puroi adica infectie care netratata poate avea consecinte grave. Ar fi tare bine daca ai putea sa-i iei temperatura si daca are peste 39 de grade sa-l duci la un medic din alta localitate fiindca nu e o chestie de amanat.

Edited by Freddy12, 01 August 2016 - 16:41.


#2124
Oanadaniela

Oanadaniela

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 28.08.2016

View Postv3lsatis, on 10 septembrie 2006 - 20:41, said:

Sa-ti creasca sanatos !
In al doilea rand...zic asa:Am un vecin la et 1 si are un caine de asta si miroase la et 1 cand trec pe acolo, cred ca trece putoarea prin perete. :confuzzled:
Are tulburari de comportament, asta-i adevarat, ca orice caine de lupta de altfel.
Daca nu il bati bine de mic, innebuneste si nu il mai controlezi cand o sa fie mai mare, trebuie sa il musti de ureche, etc sa ii demostrezi ca tu esti stapanul.

View Postv3lsatis, on 10 septembrie 2006 - 20:41, said:

Sa-ti creasca sanatos !
In al doilea rand...zic asa:Am un vecin la et 1 si are un caine de asta si miroase la et 1 cand trec pe acolo, cred ca trece putoarea prin perete. :confuzzled:
Are tulburari de comportament, asta-i adevarat, ca orice caine de lupta de altfel.
Daca nu il bati bine de mic, innebuneste si nu il mai controlezi cand o sa fie mai mare, trebuie sa il musti de ureche, etc sa ii demostrezi ca tu esti stapanul.

Nu ar avea de ce sa miroasa

Si eu țin câinele in casa si nu miroase de loc,are blana foarte curata,poate il lăsa sa își facă nevoile in casa,de aceea ar putea sa miroasă urat.

Si eu țin câinele in casa si nu miroase de loc,are blana foarte curata,poate il lăsa sa își facă nevoile in casa,de aceea ar putea sa miroasă urat.

View Postmakaveli_tha_don, on 15 octombrie 2006 - 23:38, said:

salut......sunt stapan a 3 rottweileri(2 masculi si o femela).cine a spus ca rottweiler-ul este un caine cu tulburari de comportament vb in necunostinta de cauza.

Rottweiler-ul este un caine foarte puternic dar foarte echilibrat.Tulburarile de comportament sunt date in marea majoritate a cazurilor de stapanii inconstienti.Rottweiler-ul este un excelent caine de paza dar nu este un caine de bataie cu toate ca este un caine destul de agresiv

View Postmakaveli_tha_don, on 15 octombrie 2006 - 23:38, said:

salut......sunt stapan a 3 rottweileri(2 masculi si o femela).cine a spus ca rottweiler-ul este un caine cu tulburari de comportament vb in necunostinta de cauza.

Rottweiler-ul este un caine foarte puternic dar foarte echilibrat.Tulburarile de comportament sunt date in marea majoritate a cazurilor de stapanii inconstienti.Rottweiler-ul este un excelent caine de paza dar nu este un caine de bataie cu toate ca este un caine destul de agresiv

Ai perfecta dreptate

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate