Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intel vs Samsung

Cu masina prin Ungaria, Slovacia,...

placa de baza am2+

suport cooler placa de baza am2+
 Stiri a la TNR

Ce parere aveti de aceasta memori...

Desktop PC - nu porneste. Simpto...

Ma ajutati cu un program pentru f...
 Ajutor!Problema majora.

Joaca cineva PERFECT WORLD ?

Frecventa, latenta si timingul la...

Samsung Galaxy S5 G900FD Duos
 Bicicleta pt. gras

Aplicatie minimizare fisiere CSS,...

Problema tableta Samsung Galaxy T...

Probleme sonda lambda Golf 4 Vari...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Am albit de la problema asta

  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
bibi

bibi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 05.02.2003
  • ID membru: 2,927

Este vorba de:
PB- VIA (nu mai situ de care dar daca este nevoie o sa ma uit)
Celeron - 466 mHz
RAM -128- la 133
HDD - Seagate 4GB
VIDEO  - ATI 8MB
CDROM - TEAC 40x

Acum 2 ani (aveam ram-32mb si video s3 trio 4 mb)a inceput se blocheze din 15 in 15 min.Nu conta ce program foloseam. Se bloca chiar cand se incarca Windosul si trebuia sa ii dau reset. Cateodata merge bine nu se blocheaza cate o juma' de ora.
Am schimbat RAM-ul si placa video.Am instalat win 98SE , ME si 2000 (toate cu licenta deci nu se poate spune ca erau sparte prost).
Singurul care se bloca mai rar era win 2000.Dar din pacate nu pot sa il pastrez pt ca era imprumutat.PC-ul asta are win 98SE.
Am optimizat din registri-degeaba.
Am incercat toate neamurile de drivere-degeaba

Ma gandesc  ca o fi panglica de la PB la HDD.
Poate fi chiar HDD-ul?

NU MAI STIU CE SA II FAC
PLEASE HELP.

#2
Swap

Swap

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 528
  • Înscris: 28.07.2003
  • ID membru: 5,099
  • Locație: United Cartiers of Craiova
Schimba cooler-ul de la procesor ...

#3
zmith

zmith

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,121
  • Înscris: 10.07.2002
  • ID membru: 1,509
  • Locație: Germany
Mai mult ca sigur e cooler-ul de pe procesor! Pune "usurel" degetul pe radiator sa vezi frige sau nu, dar ai grija sa nu desprizi ceva in timp ce functioneaza.
Asteptam vesti! Bafta.

#4
bibi

bibi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 05.02.2003
  • ID membru: 2,927
Coolerul l-am curatat acu' o luna. Am folosit ulei de mecanisme fine.
Esta posibil ca in timp, rotatiile sa scada?

#5
zmith

zmith

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,121
  • Înscris: 10.07.2002
  • ID membru: 1,509
  • Locație: Germany
Sigur raceste bine acel cooler?



#6
bibi

bibi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 05.02.2003
  • ID membru: 2,927
Am uitat sa va spun ca am ventilator de sistem (pe rulmenti). Are 6 luni .

#7
bibi

bibi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 05.02.2003
  • ID membru: 2,927
Cum imi dau seama daca raceste bine ca nu am senzor iar radiatorul este lipit de el.Am incercat sa il dezlipesc dar nu vrea si mie cam frica sa trag de el.

#8
zmith

zmith

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,121
  • Înscris: 10.07.2002
  • ID membru: 1,509
  • Locație: Germany
Dai un shutdown. Aranjezi firele in asa fel incat sa-ti poti introduce mana printre ele si sa ajungi cu degetul pe radiatorul cooler-ului. Dupa care pornesti sistemul il lasi vreo 10 minute sa mearga si pui degetul pe radiator sa vezi daca e fierbinte.
AI GRIJA SA NU RUPI/DESPRINZI CEVA in timp ce calculatorul merge!!!

Daca frige tare inseamna ca e coolerul problema. Ori e pe duca ori nu este montat bine!!!
Bafta.

#9
bibi

bibi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 05.02.2003
  • ID membru: 2,927
M-am prins.
Nu mi-ai spus. Cablul de la PB la HDD poate fi de vina ?

#10
zmith

zmith

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,121
  • Înscris: 10.07.2002
  • ID membru: 1,509
  • Locație: Germany

Nu cred ar putea fi de vina cablul IDE.
Ai verificat cat de cald e radiatorul?

#11
Dyna

Dyna

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 03.09.2003
  • ID membru: 6,033
Orice alta componenta poate fi o problema, fireste, cu o probabilitate mai mare sau mai mica. Ar putea fi procesorul sau ar putea fi la fel de bine si modemul. Ce este sigur este ca ceva blocheaza la incalzire.

o intereb imp:
Cand se blocheaza, cand acceseaza HDD (led aprins continuu)? Sau cand il lasi neatins pentru ceva timp (conflict de APM)?


Iata sfatul meu:
Cu incalzierea procesorului treaba sta cam asa:
fie culerul nu evacueaza corect caldura fie nu se afla in contact termic cu procesorul; asta o poti vedea daca lasi sistemu sa mearga un timp apoi imediat stingi tot si desprinzi culerul (daca proc firge ala e problema).

Incarca din bios valorile fail-safe.
Fa o configuratie minimala, adica scoate tot ce nu ai neaparata nevoie.
(1HDD, 1Video, un singur sim (cel pa care l-ai cump ultim) si cam atat)
Vezi daca se mai blocheaza. Tine-l in programul de bios cand faci asta.
Lasa-l sa mearga, mai merge?

Daca tot se bloch ai urm varianta:
Verifica pe o alta placa de baza:
- procesor
- memorie
- HDD cu panglica ta
daca pe ala se bloch inloc prin excludere.


Bafta,
Revein-o cu amanunte.

#12
bibi

bibi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 05.02.2003
  • ID membru: 2,927
Calculatorul se blocheaza cand accesez HDD
O sa ma uit la procesor peste vreo 5 zile ca abia atunci dau pe acasa.
BIBI

#13
Dyna

Dyna

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 03.09.2003
  • ID membru: 6,033
Atunci treaba este simpla:

Suspectezi comp:

Panglica (asta face de multe ori figuri - verifica cu una Ata (e mai tzeapana))
HDD-ul (imprumuta unul si ramai in fail-safe)
Controlerul de pe MB daca inca se blocheaza

#14
bibi

bibi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 05.02.2003
  • ID membru: 2,927
Cum arata controlerul asta de pe MB?

#15
Dyna

Dyna

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 03.09.2003
  • ID membru: 6,033
E incorporat in chipsetul MB. Nu poate fi schimbat.

#16
bibi

bibi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 05.02.2003
  • ID membru: 2,927
OK. Maine o sa ma uit la PC.Am facut rost de un cooler stricat de 5200 de rpm, l-am uns si merge ok.Ala care este acu' pe proc. are 4100 rpm.
O sa schimb si panglica. Am una nou nouta.Am primit-o cu CDRREW-ul  pe care mi l-am luat saptamana trecuta.

#17
bibi

bibi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 05.02.2003
  • ID membru: 2,927
NU coolerul este problema.Am pus mana pe radiator dupa 7 de functionare si este rece.Oricum am schimbat coolerul si panglica de la HDD.
Deci: coolerul -nu
         panglica hdd -nu
         ram   - nu
         video - nu
Care este problema?
O fi HDD-ul? Poate bloca calculatorul daca are bad-uri pe el?

#18
zmith

zmith

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,121
  • Înscris: 10.07.2002
  • ID membru: 1,509
  • Locație: Germany
Cooler-ul este rece sau caldut?
AI schimbat si RAM-ul, placa video sau nu?

Porneste sistemul cu minimul necesar: mobo + procesor + HDD + placa video. ATAT! Restul afara.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users