Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema treapta a 5-a

S3 i9305 ECRAN DEFECT.

Mi-a cazut efectiv toata unghia&#...

Femeia ideala
 Expresii funny cu "mi-au"...

Ce tip de tencuiala mecanizata av...

conexiune conectori audio

Omor din culpa
 Nunta in ofsaid (La gran familia ...

Rec monitor 19' 1280x1024 gaming.

CLASIMETRIC - Reincarnare.

Contrabanda cu tigari
 Marimi Asos

Cum ar trebui protejata unit.exte...

Telefoane cu Android - compatibil...

Laptop ptr citit PDF-uri si inter...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

cum alimentez un pc la o baterie de masina?

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
suedez1

suedez1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 27.10.2005
  • ID membru: 51,424

salutare! stie  cineva  cum fac sa  alimentez  un  pc la  12  v  cat  scoate  o  baterie  de  masina ?  am  auzit  ca  e  o  chestie  care  transforma  12  v in  120v ac ?  exista  asa  ceva  pe piatza  se  poate  cumpara de  undeva?  daca stie  cineva  in  constanta vreun  magazin  !  multumesc

#2
bogdanan

bogdanan

    devoted SoftNews member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,269
  • Înscris: 02.04.2004
  • ID membru: 13,872
  • Locație: push offset [forum] OS: UNIX / Windows / QNX Status: always on duty Motto: Got root ?
se numeste convertor

#3
karpi

karpi

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 178
  • Înscris: 04.08.2006
  • ID membru: 89,548

View Postsuedez1, on Aug 13 2006, 18:28, said:

salutare! stie  cineva  cum fac sa  alimentez  un  pc la  12  v  cat  scoate  o  baterie  de  masina ?  am  auzit  ca  e  o  chestie  care  transforma  12  v in  120v ac ?  exista  asa  ceva  pe piatza  se  poate  cumpara de  undeva?  daca stie  cineva  in  constanta vreun  magazin  !  multumesc

S-au ieftinit UPS-urile , timpul de functionarea  fara reteaua de 220 depinde numai de capacitatea acumulatorului , si produce  220V curent alternativ , cu acumulatorul intern aprox 10 minute , cu o baterie de capacitate mai mare  cateva ore .Nu stiu daca  convertorul in sine rezista la timp mai lung de lucru in regim de backup .Acesta ar fi o directie buna de cautare , cred ca pe forumuri gasesti documentatie.

#4
infernal

infernal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 11.01.2006
  • ID membru: 60,891
  • Locație: Iasi/Bacau
karpi :
Omul are un PC ce faci alimentezi un PC maxim 10 minute ?Depinde de capacitatea bateriei si de load-ul PC-ului.

Convertorul face doar conversie nu are nici un regim de backup.

#5
BENONI

BENONI

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 18.08.2006
  • ID membru: 92,197
  • Locație: CONTANTZA , ROMANIA.

View Postsuedez1, on Aug 13 2006, 18:58, said:

salutare! stie  cineva  cum fac sa  alimentez  un  pc la  12  v  cat  scoate  o  baterie  de  masina ?  am  auzit  ca  e  o  chestie  care  transforma  12  v in  120v ac ?  exista  asa  ceva  pe piatza  se  poate  cumpara de  undeva?  daca stie  cineva  in  constanta vreun  magazin  !  multumesc

SAL,
NU AM INTELES DACA VREI SA ALIMENTEZI UN PC SAU UN LAPTOP !
AI SCRIS 120V SAU ESTE GRESIT ?
1.DACA E UN PC ITI TREBUIE UN CONVERTOR DE PUTERE ( 500 ~ 1000VA).
TREBUIE SA TE HOTARASTI DACA ESTE 120V SAU 220V !
2.DACA E UN LAPTOP CU ALIMENTATOR  DE 220Vca / 12V cc , ATUNCI TREABA E SIMPLA,
PENTRU CA ITI TREBUIE DOAR UN CABLU DE LA PRIZA DE BRICHETA (AUTO) LA
MUFA DE ALIMENTARE DC(LAPTOP).ATENTIE LA POLARITATE !!! SI SA AI IN MUFA DE
BRICHETA SI O SIGURANTA UN PIC MAI MARE DECIT CURENTULCONSUMAT DE
LAPTOP (SCRIE PE ALIMENTATOR TOT CE TREBUIE SA STII: TENSIUNE (DC OUT),
CURENTUL(3~4A) SI LA UNELE ESTE DESENATA SI MUFA CU POLARITATEA :
+ PE CENTRU si _ PE EXTERIOR.
  ASTEPT UN RASPUNS SA-MI SPUI MAI CLAR CE SI CUM !
ORICUM AR FI , NU POTI STA PREA MULT FARA MOTORUL PORNIT !
EU SUNT DIN CTZA SI NE PUTEM INTILNI SA VB.
                                     PACE TUTUROR , NONI.



#6
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti

View PostBENONI, on Aug 19 2006, 04:39, said:

2.DACA E UN LAPTOP CU ALIMENTATOR  DE 220Vca / 12V cc , ATUNCI TREABA E SIMPLA,
PENTRU CA ITI TREBUIE DOAR UN CABLU DE LA PRIZA DE BRICHETA (AUTO) LA
MUFA DE ALIMENTARE DC(LAPTOP).ATENTIE LA POLARITATE !!!
In primul rand nu se scrie cu CAPS LOCK, deoarece este imposibil de citit.  :rolleyes:
In al doilea rand putine laptopuri accepta 12V la intrare... cele mai multe utilizeaza de la 15 la 19 V si atunci nu se poate face adaptarea cu un simplu cablu, ai nevoie de un convertor DC/DC...

#7
suedez1

suedez1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 27.10.2005
  • ID membru: 51,424

View PostBENONI, on Aug 19 2006, 02:39, said:

SAL,
NU AM INTELES DACA VREI SA ALIMENTEZI UN PC SAU UN LAPTOP !
AI SCRIS 120V SAU ESTE GRESIT ?
1.DACA E UN PC ITI TREBUIE UN CONVERTOR DE PUTERE ( 500 ~ 1000VA).
TREBUIE SA TE HOTARASTI DACA ESTE 120V SAU 220V !
2.DACA E UN LAPTOP CU ALIMENTATOR  DE 220Vca / 12V cc , ATUNCI TREABA E SIMPLA,
PENTRU CA ITI TREBUIE DOAR UN CABLU DE LA PRIZA DE BRICHETA (AUTO) LA
MUFA DE ALIMENTARE DC(LAPTOP).ATENTIE LA POLARITATE !!! SI SA AI IN MUFA DE
BRICHETA SI O SIGURANTA UN PIC MAI MARE DECIT CURENTULCONSUMAT DE
LAPTOP (SCRIE PE ALIMENTATOR TOT CE TREBUIE SA STII: TENSIUNE (DC OUT),
CURENTUL(3~4A) SI LA UNELE ESTE DESENATA SI MUFA CU POLARITATEA :
+ PE CENTRU si _ PE EXTERIOR.
  ASTEPT UN RASPUNS SA-MI SPUI MAI CLAR CE SI CUM !
ORICUM AR FI , NU POTI STA PREA MULT FARA MOTORUL PORNIT !
EU SUNT DIN CTZA SI NE PUTEM INTILNI SA VB.
                                     PACE TUTUROR , NONI.
  



salut !  da  este  vb  de  un  pc  nu  laptop !  mai  exact  tot  ce  contine  un  pc  fara   cd rom  floppy  placa  de  retea   placa   video .   am  eu  o  idee  mai   nebuna    dar  nu  prea  le  am  cu  partea  electrica!  pc  este  unu  normal  pt  casa (  da  este  la  220 )!  am  inteles  ca  imi trenuie  un  convertor   (mersi  pt  raspuns)  .   o sal  folosesc  numai  cu  motorul  pornit singurl  lucru  de  care   imi  este  frica  atunci  cand  pornesc  sau  opresc  motorul sa  nu se  arda  ceva  la  el !  schimbare  de tensiune ceva (e  posibil )  !   id  mess  suedez1

#8
BENONI

BENONI

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 18.08.2006
  • ID membru: 92,197
  • Locație: CONTANTZA , ROMANIA.

View Postsuedez1, on Aug 19 2006, 12:11, said:

salut !  da  este  vb  de  un  pc  nu  laptop !  mai  exact  tot  ce  contine  un  pc  fara   cd rom  floppy  placa  de  retea   placa   video .   am  eu  o  idee  mai   nebuna    dar  nu  prea  le  am  cu  partea  electrica!  pc  este  unu  normal  pt  casa (  da  este  la  220 )!  am  inteles  ca  imi trenuie  un  convertor   (mersi  pt  raspuns)  .   o sal  folosesc  numai  cu  motorul  pornit singurl  lucru  de  care   imi  este  frica  atunci  cand  pornesc  sau  opresc  motorul sa  nu se  arda  ceva  la  el !  schimbare  de tensiune ceva (e  posibil )  !   id  mess  suedez1

Salut, daca ai timp du-te la dl.DINA , este pe BD. LAPUSNEANU ,dupa TROCADERO,
cum mergi spre DACIA. VB cu el ,ca e de specialitate si te ajuta !
Firma se numeste " DINA ELECTRONICS " , azi e deschis pina la ora 13:00 .Succes !!!
Cele bune ,NONI

View Postmister_rf, on Aug 19 2006, 09:13, said:

In primul rand nu se scrie cu CAPS LOCK, deoarece este imposibil de citit.  :rolleyes:
In al doilea rand putine laptopuri accepta 12V la intrare... cele mai multe utilizeaza de la 15 la 19 V si atunci nu se poate face adaptarea cu un simplu cablu, ai nevoie de un convertor DC/DC...

Salut. OK man ,ai dreptate.
Spune-mi te rog, unde gasesc un radio vechi CU TUBURI ?!?
Vreau sa aud si eu cum suna .Se zice ca foarte bine !
Sau chiar un amplif cu tuburi . Poate ma ajuti .
TKS x 1000 , NONI.

#9
FC72

FC72

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,739
  • Înscris: 06.03.2005
  • ID membru: 31,873
Chiar daca laptopul merge la 12V nici sa nu te gindesti sa il conectezi direct la bateria masinii.
Tensiunea pe instalatia electrica auto variaza de la 9V la 14,5 in functie de diferite stari iar orice aparat electronic complex are nevoie de tensiune stabila nu variabila, aparatele speciale pentru auto suporta aceste variatii un laptop va crapa.
Cel mai sigur, dar nu si eficient, foloseste un convertor 12V-DC la 120 sau 220V-CA la cit se alimenteaza sursa originala a laptopului.

#10
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004
  • ID membru: 13,728

Pc-ul merge garantat și la 120 de volți. Trebuie doar să miști de un comutator de pe sursă, la care ai acces de cele mai multe ori din exterior.
Problema este că dispozitivele astea digitale au nevoie de de o sursă de tensiune stabilă și eventual fără vârfuri de tensiune. Ori la mașină alternatorul și bobina de inducție(dacă este cu aprindere prin scânteie) mai introduce paraziți și vârfuri de tensiune. Garantat cu un convertor din ăla poți alimenta un aspirator sau ceva simplu, dar un calculator este cu totul altceva.
Accidental mai pot apărea și alți consumatori în paralel cu convertorul și atunci rezistența de sarcină crește proporțional și chiar dacă ai motorul pornit, pe moment tensiunea la intrarea în sursă fluctuează într-un anumit inerval. Implicit apar și restarturi enervante și de aici erori logice sau chiar fizice.
Și în plus de asta ceva îmi spune că nu e bine să folosești alternatorul mașinii la capacitate maximă.
Și atunci se simte nevoia unei baterii de cel puțin 110 Ah -eventual din aia de tractor sau camion.

După ce ți-ai făcut de cap și unitatea va fi iar alimentată la priză NU uita să schimbi comutatorul de pe sursă în poziția originală și apoi acoperit cu scoci. De asemenea nu confunda pozițiile 120/220, adică alege-ți un reper.
O întrebare esențială : ce frecevență are procesorul ?

#11
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti

View PostMirovaia_Scorb, on Aug 20 2006, 21:42, said:

Problema este că dispozitivele astea digitale au nevoie de de o sursă de tensiune stabilă și eventual fără vârfuri de tensiune. Ori la mașină alternatorul și bobina de inducție(dacă este cu aprindere prin scânteie) mai introduce paraziți și vârfuri de tensiune. Garantat cu un convertor din ăla poți alimenta un aspirator sau ceva simplu, dar un calculator este cu totul altceva.
Accidental mai pot apărea și alți consumatori în paralel cu convertorul și atunci rezistența de sarcină crește proporțional și chiar dacă ai motorul pornit, pe moment tensiunea la intrarea în sursă fluctuează într-un anumit inerval.
Nu este chiar asa...
Un convertor DC/AC de acest gen produce o tensiune alternativa care este transformata din nou in DC prin puntea redresoare si abia dupa aceea sursa in comutatie produce tensiunile ''stabilizate''' necesare computerului...
Despre ''rezistenta de sarcina care creste cand sunt mai multi consumatori in paralel''... :rolleyes:  este o  eroare de exprimare, dar oricum o parte din eventualale variatii se compenseaza de catre convertor iar alta parte de catre sursa, dar si consumul din baterie este suficient de mare iar functionarea pentru o durata mai mare va fi posibila doar cu motorul pornit...
Practic trebuie luat in consideratie ca un convertor DC/AC trebuie folosit la maxim 50-70% din puterea maxima specificata de producator.  B)

PS: pentru amicul si clonele care fac reclama la o singura firma: MAI LASA-NE CU RECLAMA MASCATA!

#12
karpi

karpi

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 178
  • Înscris: 04.08.2006
  • ID membru: 89,548
UPS -ul meu teoretic functioneaza cat tine acumulatorul , de acea am scris ca daca intr-adevar rezista convertorul la functionare contiunua atuncea legat la o baterie de 50Ah ar trebui sa functioneze cateva ore.

In prospectul firmei zice ca ar trebui sa functioneze , eu nu cred tot ce se scrie de firme dar teoretic ar fi OK.

Nu am gasit schema de la UPS dar in catalog scrie ca face un backup de pana la 10 minute, cu acumulatorul intern , dar sa reduci consumul sa lasi cuplat la UPS numai ce este necesar si cu consum cat mai redus .

Poate cu o racire adecvata merge foc continu .(?) , inca nu am demontat cutia ( are garantie).

#13
adisor

adisor

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 23.03.2005
  • ID membru: 33,105

View Postkarpi, on Aug 24 2006, 05:53, said:

UPS -ul meu teoretic functioneaza cat tine acumulatorul , de acea am scris ca daca intr-adevar rezista convertorul la functionare contiunua atuncea legat la o baterie de 50Ah ar trebui sa functioneze cateva ore.

In prospectul firmei zice ca ar trebui sa functioneze , eu nu cred tot ce se scrie de firme dar teoretic ar fi OK.

Nu am gasit schema de la UPS dar in catalog scrie ca face un backup de pana la 10 minute, cu acumulatorul intern , dar sa reduci consumul sa lasi cuplat la UPS numai ce este necesar si cu consum cat mai redus .

Poate cu o racire adecvata merge foc continu .(?) , inca nu am demontat cutia ( are garantie).




Da !  Unii folosesc ups-ul cu acumulatorul auto. E ok !   Laptopurile in general se pot lega direct la acumulatorul auto, chiar si cu motorul pornit. Oricum ele au un convertor intern, deci variatia 11...15V nu le prea afecteaza. Si la mine asa merge. Pretentiosii pot lua convertor 12DC-->220AC de 300...600W, costa 2...300RON, din mai multe magazine, de ex de la Vitacom. Nu trebuie cele cu sinus perfect, pseudosinusul e arhisuficient.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users