Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
hard de black friday

Alegeri in Moldova 30 noiembrie 2...

interfata diagnoza

Mai o luna pan'la Craciun brad de...
 Cazul Bhagwan Shree Rajneesh OSHO...

Sfaturi privind achizitionarea un...

Asus AMD Radeon R9 270X

Între subiectivism cras si cenzur...
 Ce reclame sunt acceptate in Andr...

Serviciul Mobile E-Mail dezactiva...

stick16gb problema formatare ntfs

Bugetar = inteligenta?
 Cumparare garsoniera ca investiti...

Înțelegere diagnoatic

Compatibilitate SSD

TSS- Firewall - Solutia perfecta ...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Instalatie de receptie satelit analogica primita moka

  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#1
Stefi_R

Stefi_R

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,556

Dragi forumisti va rog sa ma ajutati (sunt complet pe dinafara) in aceasta dilema:

- am primit o instalatie completa/functionala de receptie satelit de la un prieten care s-a mutat si nu ii mai trebuia; este compusa din:

a ) Satellite Receiver PROTEC 9300P (fara nici o documnetatie)
b ) Antena parabolica de AL (cred) de 1,8M (cred) - asta n-am adus-o inca acasa
c ) LNB - Cambridge Single Output Juno II AE6 LO 9,75Ghz
d ) actuator SuperJack II+ HQ

Toata instalatia are vreo 8-9 ani, deci inteleg ca e depasita... totusi, merita sa o montez? Locatia mea este Sf.Gheorghe - Covasna; mai mult, pot pastra ceva din instalatie pentru a trece pe digital? Pe analog se mai prinde ceva?

Va multumesc.

PS instalatia era deja demontata, si vad ca din cutia motorasului actuatorului ies doua perechi de fire; receiverul are in spate 4 perechi de borne: MAG+/MAG-; +5V/~; SEN/GND;M1/M2 ; unde ar trebui legate cele patru perechi de fire?

Edited by Stefi_R, 05 August 2006 - 18:44.


#2
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,276
  • Înscris: 05.05.2003
  • ID membru: 3,615
  • Locație: Honigberg, Brasov
Se poate pastra antena + actuatorul... apoi schimbi LNB-ul cu unul obisnuit de 0.3dB, cu flansa (pentru antene parabolice-simetrice), care te costa 30-40 RON
Cumperi un receptor digital (de la 200 RON in sus) si iata ti-ai inoit instalatia satelit
Receptorul analogic il poti folosi ca satfinder, pentru a gasi satelitii Astra 19.2E, Hotbird 13E, Atlanticbird 5W, sau chiar Hispasat 30W... apoi il poti baga in sertar sau il poti tine in functiune pe Astra 19.2'E, unde inca sunt canale germane transmise analog http://www.flysat.com/analog.php

din cutia motorasului actuatorului trebuie sa iasa 4 fire SENZOR-SENZOR si MOTOR-MOTOR care se duc la un pozitioner... deci atentie: senzor actuator se cupleaza la senzor pozitioner si motor actuator la motor pozitioner
Daca cuplezi din greseala M (motor) la S (senzor) se arde instant (38V) si poti arunca actuatorul

Am inteles ca receptorul ala analogic are pozitioner incorporat, prin ce ai scris: SEN/GND;M1/M2... si vad ca are si bornele pentru alimentare polarotor (de care nu mai ai nevoie, la un LNB actual)
Daca are pozitioner, atunci te poti folosi de el

Edited by rz, 05 August 2006 - 19:19.


#3
Stefi_R

Stefi_R

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,556
Multumesc foarte mult.

Intr-adevar am desfacut capacul motorasului si din regleta cu borne ies patru fire; pe capac in interior este si o schema - doua fire Sensor-Sensor, doua fire Motor-Motor
Care ar fi corespondenta bornelor la receiver (care are intr-adevar pozitioner incorporat - l-am vazut in functionare in urma cu cativa ani si nu avea nici o cutie/conexiune suplimentara):

Actuator -> Receiver

Senzor  -> Sen.
Senzor  -> GND
Motor    -> M1
Motor    -> M2

Este corect, dupa cum deduc din prescurtarile de pe receiver? Exista vreo polaritate +/- ?
Spuneati de un LNB actual - exista un model/marca optim? Dar receiver digital?


Multumesc inca odata pentru ajutor si amabilitate.

#4
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,276
  • Înscris: 05.05.2003
  • ID membru: 3,615
  • Locație: Honigberg, Brasov
Exact, M/M>M1/M2 si incearca S/S>S/GND (la unele pozitionere e S1 si S2)

+/- era pentru alimentarea polarotorului, o scula actionata electric ce se atasa la LNB si care iti schimba polaritatea la LNB... acum nu mai e cazul caci totul se face automat, din meniul receptorului

Cauta de exemplu un LNB Maximum 0.3dB cu flansa caci are cel mai bun raport pret calitate 28 RON la www.peruvision.ro
La receptor e greu de dat sfat... depinde ce vrei sa vezi pe viitor
Sau depinde daca vrei cu abonament sau fara abonament lunar

Edited by rz, 05 August 2006 - 21:24.


#5
Stefi_R

Stefi_R

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,556
Multumesc din nou pentru amabilitate si rabdare :)

Mai am totusi cateva intrebari:

- la parabolica de care vorbesc se vede ca LNB-ul este "adaptat" ca sa zic asa - si anume are trei gauri filetate si prin intermediul a trei tije filetate la capete (tot manufactura si acestea) este prins de marginea "ligheanului" - exista o pozitie "critica" a LNB-ului fata de centrul ligheanului ce ar trebui reglata din tije? de asemenea ar trebui adaptat mecanic si noul LNB?

- cum va spuneam, sunt afon pentru ca nu m-a interesat acest domeniu - daca iau LNB-ul pe care mi l-ati indicat, functioneaza (si) cu receiverul analog - in ideea ca as lua unul digital peste ceva timp?

- daca (sa presupunem) pe baza indicatiilor din acest thread si din altele, reusesc sa "reglez" sistemul, acest reglaj (azimut, punct de pornire sud) va fi valabil si in digital?

- si inca o intrebare - antena a fost montata intr-un bloc la etajul 3 cam la 300-400 de metri de apartamentul meu (in directia NORD-NORD-VEST); apartamentul meu (si balconul) este situat la etajul 2; nu am umblat la reglajul monturii polare, ci doar am dat ligheanul jos de pe ea (ca era al naibii de greu de carat) si am scos montura de pe teava verticala; oare este necesar un reglaj al azimutului (nu stiu daca m-am exprimat corect, a inclinarii ligheanului) ?

Abonament nu prea as vrea, pentru ca atunci m-as fi bagat la cablu sau DigiTV :) Daca puteti sa-mi dati si alte informatii (de ex. ce ati lua dvs. ) care ar putea contraveni in vreun fel politicii sitului, rog PM (sper ca nu abuzez). Multumesc.

PS m-am auitat pe oferta peruvision, dar m-am pierdut in multitudinea de LNB-uri... puteti sa-mi dati (mura-n gura) modelul?

Edited by Stefi_R, 06 August 2006 - 13:26.


#6
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,276
  • Înscris: 05.05.2003
  • ID membru: 3,615
  • Locație: Honigberg, Brasov
Da, trebuie facuta o focalizare cat mai buna... asta se face la LNB, atat prin apropiere/departare fina (cativa mm/1-2cm) de reflector, pana la obtinerea unui semnal maxim, cat si din rasucirea lui pe respectivul suport, pana la obtinere semnal maxim

Da, functioneaza si cu noul LNB

Da, este valabil si in digital, reglajul facut pe instalatia analogica
Considera punct de plecare sud chiar Astra 19.2'EST... e bine si asa (in mod normal sudul se regleaza pe Arabsat 26E), oricum satelitii Astra se afla tot in varful curbei ecuatoriale, deci se poate obtine apoi o deschidere buna spre vest sau est

La noua locatie trebuie din nou reglaje la montura... si in plus neaparat un suport perfect la verticala, altfel antena nu se va incadra perfect pe curba cu sateliti

Cere de la respectiva firma un LNB Maximum, cu flansa, si un receptor digital FTA marca Kaon
Te vor indruma si ei... sunt foarte amabili

#7
Stefi_R

Stefi_R

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,556
Da' numa' la calculator stati? :)

- focalizarea optima se traduce prin imagine "nepurecata" pe analog?

- verticalitatea se verifica cu nivela, cu un fir cu plumb sau exista si alte metode? (avand in vedere ca suportul (un L) va fi sudat de balustrada balconului.

- se poate comunica/comanda/cumpara/ si online (cu plata in ramburs) de la aceasta firma?

Multumesc.

#8
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,276
  • Înscris: 05.05.2003
  • ID membru: 3,615
  • Locație: Honigberg, Brasov
Cand am timp, stau si la calculator...

1. exact... cauti sa obtii o imagine clara fara pureci sau alte ''puncte albe''

2. exact... atentie la cine sudeaza, orice abatare de la verticalitate cauzeaza sistemului (receptiei, in special la extreme)

3. din cate stiu, nu se pot comanda online la ei... on-line poti comanda de la w.prosat.ro / w.elstar.ro / w.dk-sat.ro

#9
Stefi_R

Stefi_R

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,556
Multumesc !

Am reusit sa iau legatura cu cei de la Peruvision BV, si mi-au comunicat preturile; n-am reusit sa aflu insa daca magazinul se afla pe Str. Lunga (asa cum e specificat pe site) si programul de lucru (ca sa nu ma duc degeaba);

In urma sfaturilor m-am oprit la Kaon KSC 570CI (3,2 mil)(o fi buna alegerea?) si la LNB-ul recomandat (0,3dB cu flansa);

Poate ca e o prostie, dar totusi intreb - as putea folosi receiverul analog cu pozitioner integrat pe post de pozitioner ca sa nu mai iau deocamdata cel putin, altul de sine statator (1,2 mil) ??

Oare gasesc la ei si tije de fixare a LNB-ului, sau ce fel de tije se potrivesc la flansa? banuiesc ca or fi (putin) diferita fixarea fata de ce am eu la vechiul LNB si parabola.

Multumesc

Edited by Stefi_R, 08 August 2006 - 15:39.


#10
amadeus79

amadeus79

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,207
  • Înscris: 26.07.2004
  • ID membru: 20,468
  • Locație: Brasov-Brasso-Kronstadt

View PostStefi_R, on Aug 8 2006, 15:36, said:

Multumesc !

Am reusit sa iau legatura cu cei de la Peruvision BV, si mi-au comunicat preturile; n-am reusit sa aflu insa daca magazinul se afla pe Str. Lunga (asa cum e specificat pe site) si programul de lucru (ca sa nu ma duc degeaba);

In urma sfaturilor m-am oprit la Kaon KSC 570CI (3,2 mil) si la LNB-ul recomandat (0,3dB cu flansa);
Poate ca e o prostie, dar totusi intreb - as putea folosi receiverul analog cu pozitioner integrat pe post de pozitioner ca sa nu mai iau deocamdata cel putin, altul de sine statator (1,2 mil) ??

Oare gasesc la ei si tije de fixare a LNB-ului, sau ce fel de tije se potrivesc la flansa? banuiesc ca or fi (putin) diferita fixarea fata de ce am eu la vechiul LNB si parabola.

Multumesc

de ce Kaon Ksc 570 CI ?
(daca nu-i cu suparare ...)

magazinul e pe str Lunga, programul este pina la 16:30 sau 17:00 ... cred

#11
Stefi_R

Stefi_R

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,556

View Postamadeus79, on Aug 8 2006, 16:39, said:

de ce Kaon Ksc 570 CI ?
(daca nu-i cu suparare ...)

magazinul e pe str Lunga, programul este pina la 16:30 sau 17:00 ... cred

Pai, nu e cu nici o suparare... :)  chiar ziceam de la inceput ca-s bata in domeniu. Am vazut pe rdi-sat ca sunt o gramada de pagini in forum despre Kaon. Ar fi altul mai bun/convenabil?

edit: a, si mersi pentru detaliile legate de magazin :)

Edited by Stefi_R, 08 August 2006 - 15:49.


#12
amadeus79

amadeus79

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,207
  • Înscris: 26.07.2004
  • ID membru: 20,468
  • Locație: Brasov-Brasso-Kronstadt

View PostStefi_R, on Aug 8 2006, 15:46, said:

Pai, nu e cu nici o suparare... :)  chiar ziceam de la inceput ca-s bata in domeniu. Am vazut pe rdi-sat ca sunt o gramada de pagini in forum despre Kaon. Ar fi altul mai bun/convenabil?

edit: a, si mersi pentru detaliile legate de magazin :)

depinde, care sunt planurile pt viitor ?

daca doresti DTH romanesc ... atunci ... Humax Digi sau Kaon Focus
daca doresti pachete straine ... ai internet atunci Dreambox
daca doresti pachete straine ... doar instalind cite un patch pe receiver, poti alege intre Echolite sau Kaon dar nu cred ca e necesar sa cumperi varianta cu CI ... e mai ieftin fara ... si efectul e acelasi ...

#13
Stefi_R

Stefi_R

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,556

View Postamadeus79, on Aug 8 2006, 17:17, said:

depinde, care sunt planurile pt viitor ?

daca doresti DTH romanesc ... atunci ... Humax Digi sau Kaon Focus
daca doresti pachete straine ... ai internet atunci Dreambox
daca doresti pachete straine ... doar instalind cite un patch pe receiver, poti alege intre Echolite sau Kaon dar nu cred ca e necesar sa cumperi varianta cu CI ... e mai ieftin fara ... si efectul e acelasi ...

Pai, s-o luam pe rand:
- nu prea stiu ce inseamna DTH, da' banuiesc ca e ceva cu abonament... si n-as prea vrea.
- pachete straine as vrea, intrenet am... insa am vreo 4 calculatoare prin casa, si daca nu ma insel Dreambox-ul acela e (aproape) ca un calculator? Poate trebuia sa pun cap de lista, ca nici nu imi prea permit cine stie ce investitie.
- cred ca la chestia FTA cu patch-ul (unlock din telecomanda, etc.) ajung; care ar fi atunci modelul (mai ieftin) care sa se poata lega de calculator (pe serial) si care sa se poata updata/patch-ui? Care este mai fiabil?
- ai idee daca pot folosi receiverul analog (cu pozitioner incorporat) pe post de pozitioner, ca sa nu mai dau banii pe altul?

Mersi. Numai bine.

#14
amadeus79

amadeus79

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,207
  • Înscris: 26.07.2004
  • ID membru: 20,468
  • Locație: Brasov-Brasso-Kronstadt

View PostStefi_R, on Aug 8 2006, 16:30, said:

Pai, s-o luam pe rand:
- nu prea stiu ce inseamna DTH, da' banuiesc ca e ceva cu abonament... si n-as prea vrea.
- pachete straine as vrea, intrenet am... insa am vreo 4 calculatoare prin casa, si daca nu ma insel Dreambox-ul acela e (aproape) ca un calculator? Poate trebuia sa pun cap de lista, ca nici nu imi prea permit cine stie ce investitie.
- cred ca la chestia FTA cu patch-ul (unlock din telecomanda, etc.) ajung; care ar fi atunci modelul (mai ieftin) care sa se poata lega de calculator (pe serial) si care sa se poata updata/patch-ui? Care este mai fiabil?
- ai idee daca pot folosi receiverul analog (cu pozitioner incorporat) pe post de pozitioner, ca sa nu mai dau banii pe altul?

Mersi. Numai bine.

- ti-as recomanda un Kaon fara CI, doar FTA, sau un Echolite 770 sau 790 deoarece acestea au si posibiliatatea de al lega impreuna
- presupun ca poti folosi pozitionerul din receiverul analog ... il folosesti doar ca si pozitioner ...
- daca ai o antena asa mare, cand vei pune pe Astra la 19,2 atunci vei prinde si citeva programe germane in analog, programe chiar bune, care poate in digital nu intra ... de ex DSF ...

ps: in cea ce priveste receiverul ... mai asteapta si alte propuneri de la userii acestui forum ... si vei decide in final care este varianta optima calitate-pret

#15
Stefi_R

Stefi_R

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,556
Mersi mult! :) mai astept (ca inca n-am luat salariul)

#16
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,276
  • Înscris: 05.05.2003
  • ID membru: 3,615
  • Locație: Honigberg, Brasov
Kaonul e foarte fiabil in sensul ca pentru el apar de regula cel mai repede patch-urile care iti permit sa vezi si cate ceva codat... si Echolite-ul 7XX e bun la acest capitol si e chiar mai ieftin decat Kaon
Din pacate, in Brasov a ramas doar  Peruvision iar ei sunt specializati mai mult pe Kaoane astfel ca oferta la receivere este relativ limitata
Tije filetate gasesti in comert... au 1M lungime dar nu stiu daca ajung pentru fixare LNB pe antene mari (pe 1.4M am incercat eu mai demult si e ok cu tija de 1M)

Se poate folosii receiverul cu poz. pe post de pozitioner... mai ales ca alimentarea actuatorului se face separat, nu prin cablu coaxial

#17
Stefi_R

Stefi_R

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,556

View Postrz, on Aug 8 2006, 18:26, said:

Kaonul e foarte fiabil in sensul ca pentru el apar de regula cel mai repede patch-urile care iti permit sa vezi si cate ceva codat... si Echolite-ul 7XX e bun la acest capitol si e chiar mai ieftin decat Kaon
Din pacate, in Brasov a ramas doar  Peruvision iar ei sunt specializati mai mult pe Kaoane astfel ca oferta la receivere este relativ limitata
Tije filetate gasesti in comert... au 1M lungime dar nu stiu daca ajung pentru fixare LNB pe antene mari (pe 1.4M am incercat eu mai demult si e ok cu tija de 1M)

Se poate folosii receiverul cu poz. pe post de pozitioner... mai ales ca alimentarea actuatorului se face separat, nu prin cablu coaxial

Multumesc.

- Tijele le am (cele vechi), numai nu stiu daca/cum se potrivesc la flansa LNB-ului nou; au 1,05 m si doua din ele au la capatul care se prinde in flansa filet M6 iar una M8 (se vede ca e lucru manual... de ce asa? ca sa nu se monteze in alta pozitie?) in celalalt capat care se prinde de marginile ligheanului au toate filet M8;
- Atunci receiverul sa fie cu CI sau fara? Se pot obtine aceleasi "rezultate" prin aplicarea patch-urilor ca si cu diverse carduri?
- Ce model Kaon imi recomandati?

Numai bine.

#18
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,276
  • Înscris: 05.05.2003
  • ID membru: 3,615
  • Locație: Honigberg, Brasov
Stai ca nu inteleg... tu nu ai si suportul (ghidul de unda, cu inele scalare) pe care vine prins LNB-ul ?
Tijele alea nu vin prinse direct de LNB ci de un suport/dispozitiv care sustine un ghid e unda, pe care vine prins LNB-ul
Cand cumperi de la magazin o antena simetrica (rotunda), primesti automat acel suport cu ghid de unda... este special pentru antena respectiva iar ghidul de unda este universal, adica pentru toate tipurile de LNB-uri cu flansa la fel de universala

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users