Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Masini de spalat vase (2005-2018)

* * * - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
5847 replies to this topic

#4555
geekos

geekos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,874
  • Înscris: 27.04.2008

 4di, on 08 februarie 2016 - 09:44, said:

Scuze de intarziere....
Intradevar , vasele de sticla sunt din acelasi set cu alte vase mai inguste care le spala bine si nu lasa aceea zona opaca...
Paharele ies curate perfect si fara zona opaca.
Singura problema e la o parte din farfuriile din acelasi set . Ma gandeam ca nu am pozitionat eu corect farfuria pe raftul de jos.



Deteregentul de la Kauf , Caref sau altele contin nisip ? facem exceptie de fairy si finish, produse la preturi mai mici care curata bine si nu ati avut probleme ma intereseaza ... Multumesc !
Cred ca toate contin nisip, mai putin alea lichide. Am.incercat finish, somat, unele de la kaufland si w5. Pana la urma am ramas la w5 pt ca spalau bine si erau ieftine.

#4556
alinescoo

alinescoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,767
  • Înscris: 21.11.2005
Va multumesc @dantt si @swtm

As avea cateva intrebari, din cate am inteles @dantt tu ai modelul semi incorporabil, corect? Eu am observat un lucru, nu prea ma pot lua dupa specificatii in diferite magazine asa ca mai nou, downloadez manualul de utilizare si ma uit pe acolo. In manual scrie ca auto-open este disponibil doar pentru programul ECO si atat, nefiind optional in cadrul altor programe. Deci practic, doar daca se doreste spalarea cea lunga, pot beneficia de aceasta optiune. Ar merge probabil sa spal vasele seara si sa le iau dimineata. Pe de o parte imi place ideea de display vizibil, ce anume afiseaza pe display in timpul executartii programului? Afiseaza timpul ramas?

@swtm exista ceva special la montarea ei in mobila sau doar se pune o bucata de pal pe usa? Mai precis, trebuie facut corp special pentru msv? Cum se descurca usa cu pal pe ea, sta deschisa in orice pozitie?

Ce e mai important, cum sta cu uscatul vaselor? Daca de ex, spal seara si abia dimineata scot vasele, cat sunt de uscate? Mai sunt stropi de apa pe ele? Pe cosuri? Daca le spal pe program intensiv de o ora stiu ca nu sunt uscate, dar pe un program mai lung 2-3 ore?

Inca ceva, am vazut ca se plangea cineva ca in unele cazuri filtrul iese din locas si astfel reusesc resturi de mancare sa mearga prin brate si sa le infunde. Deci cat de usor/greu e de fixat filtrul? Ati avut probleme de genul?

Pe langa msv o sa iau si o plita si un cuptor, ambele incorporabile si parca electrolux imi fac cu ochiul, asa ca ar fi bine sa am de la aceiasi firma tot.
Multumesc inca o data.

#4557
Brudu

Brudu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 21.12.2006
Dintre cele doua msv Bosch din attachment care este mai buna si de ce? Multumesc.

Attached Files



#4558
dantt

dantt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,140
  • Înscris: 10.06.2008
alinescoo,cred ca m-am facut gresit inteles.Nu am nici o marca din cele mentionate de tine.Masina mea e asta http://www.mieleshop...6410-sc-bw.html si dupa cum vezi e de sine statatoare,am bagat-o sub blat.Are toate functiile enumerate de tine,de asta mi-am permis sa-mi dau cu parerea vis-a-vis de auto-open de exemplu.In ceea ce priveste display-ul la mine si cu siguranta la toate,afiseaza timpul ramas si in ce faza se afla de alungul programului care ruleaza (inmuiere,spalare,uscare etc).Cu siguranta daca speli seara pe programul lung,le iei dimineata uscate,conditia e sa incepi descarcarea cu cosul inferior.Mergi si uita-te la ele sa vezi care-ti place mai mult.Obligatoriu!

#4559
craciuncostel

craciuncostel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 03.04.2005
alinescoo, vreau să te ajut dându-ţi câteva detalii astfel încât să poţi face mai bine comparaţia între diverse modele.
1. De exemplu, la a mea, indifferent ce program îi dau, am uscare intensivă ca opţiune extra. Asta înseamnă +10 minute la ciclu, +5 la eco şi vasele ies fierbinţi. Nimic apă, decât dacă am pus ceva greşit cu gura în sus. Dar scrie că are eficienţă la uscare A. Nu ştiu ce şi cum au altele...
2. Am văzut braţul rotativ de la Electrolux, pare interesant, nu am ce spune. Vreau doar să spun că deşi Bosch-ul are braţe simple, unul sub fiecare coş şi ceva sus în tavan deasupra raftului de tacâmuri, nu am scos nicio farfurie sau oală murdară, testat pe orice program, inclusiv ceaun de mămăligă întărit de o zi la program eco.
3. Filtru la Bosch este de genul răsuceşti la stânga 2 cm, se scoate sita + filtru, se spală, se roteşte doi centimetri, este perfect. Braţele rotative - cel de jos se ridică, click, cel de sus se desfiletează un corp comun şi se scoate. Durează 5 secunde maxim, foarte accesibile.
4. Pe display apare timpul rămas.

Eu cred că marea majoritate a "programelor" sunt mai mult marketing. Auto este cel mai important, 50 eco, 70 intensive, 45 °C sticlă şi pahare iar eu mai am 50 night cu 2 db mai silenţios dar nu este cazul. Cred că hygiene+ este de fapt un 70 °C sau o extra clătire. Eu oricum bag cam totul la 70 °C, poate consumă un pic mai mult kW dar cred că sunt dezinfectate. Am văzut tototdată că mai au şi prespălare unele msv-uri, util pentru când laşi vase mai multe zile până speli. Eu am spălat o maşină după ce am adunat 3 zile vase şi au ieşit lună, deci nu cred că este nevoie de prespălare. Detergenţii ăştia fac toată treaba ...

Sper să îţi fie util la luarea unei decizii.

LE. Am văzut că spuneai că are 15 seturi. Păi odată ce tot 60 cm are, îţi dai seama că practic este acelaşi spaţiu ca una de 12 dar mai mici spaţiile între farfurii.
Plus că nu laud Bosch-ul, nu am nicio treabă. Am murit de stress câteva săptămâni încercând să fac alegerea potrivită şi am citit forumul din scoarţă în scoarţă. Sunt doar mulţumit de ea şi efectiv nu am ce să îi reproşez. Poate doar dacă ar fi fost o variantă identică cu antiamprentă sau A+++ în loc de A++, că în rest nu îi lipseşte nimic.

Edited by craciuncostel, 08 February 2016 - 18:57.


#4560
alinescoo

alinescoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,767
  • Înscris: 21.11.2005
Mulțumesc foarte mult pentru informații. Îmi spui te rog ce model de Bosch ai?
De asemenea în partea de sus, la tacâmuri are ceva stropitoare?La mașină anterioara am observat ca în general sertarul de sus, dacă are căni în el, mai rămâne apa sus le fund la ele. Pățești la a ta asa? Deci sa înțeleg ca acea opțiune de la Bosch chiar își face treaba?

Edited by alinescoo, 08 February 2016 - 20:39.


#4561
craciuncostel

craciuncostel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 03.04.2005
Am modelul SMS58L72EU. Eu zic că este cam cea mai bună din seria 6, următoarea era cu inox antiamprentă. Iar seria 8 este scumpă.
Da, are sertar sus de tacâmuri şi stropitoare în tavan pentru ele.
Căni, pahare, boluri. Nu rămâne apa pe fundul lor. Îmi rămâne în cozile de la tigăi, în capacele de plastic pe care le las din greşeală cu faţa în sus. Trebuie doar să nu uiţi să le dai înclinaţie, să nu fie nimic cu fundul în sus perfect, să fie măcar 10° înclinate. Dacă nu dau uscare intensivă îmi rămâne apă uneori pe fundul lor, dar cu uscare intensivă niciodată.

LE. Nu las maşina peste noapte în mod deosebit. Fix când este gata programul deschid uşa. Mă loveşte un val de aer încins iar vasele sunt uscate perfect. Nu se văd picuri de apă nicăieri. Nici nu am stresul cu trasul sertarului de jos primul, nu am de ce ... nu curge nimic decât dacă am fost neatent.

Edited by craciuncostel, 08 February 2016 - 21:39.


#4562
swtm

swtm

    Welding Eng.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,776
  • Înscris: 18.01.2011
La 15 seturi se adaugă și sertarul special pentru tacâmuri care eliberează locul coșului pentru tacâmuri și de aici seturile în plus.
O msv incorporabila o poți folosi doar cu usa de pal sau mdf în cazul meu. Altfel nu stă deschisă. Totodată e destul de instabila pentru ca e proiectată pentru a o introduce într-un spațiu închis. Nu am măsurat interiorul, dar la exterior umple la maxim spațiul alocat.
La uscare dacă uiți de lichidul de limpezire se simte imediat. Dacă ai lichid ies uscate. Nici o chestie specială aici, asta face și finlux care a costat de 4 ori mai puțin.
Nu știu dacă e mare minune bratul rotativ pentru că nu prea am vase murdare excesiv.

Pana la urma a fost un moft estetic soția era super mulțumită și de finlux pe care o avem de vreo 3 ani. Inițial am vrut să îi fac o trecere a blatului peste msv dar  mi-am zis ca dacă tot dau o căruță de bani pe mobila de bucătărie sa iau și echipamente noi. La msv update-ul nu e asa de important, dar trecerea de la un cuptor electric arctic la altul Electrolux a fost mult mai importantă...

#4563
alinescoo

alinescoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,767
  • Înscris: 21.11.2005
Multumita lui @craciuncostel cred ca am o varianta finala. Desi initial am cam ignorat Bosch complet, pana la urma cred  ca o sa iau http://www.bosch-hom...L75EU.html#tab2
Curios este ca unele modele mai scumpe nu au acea uscare intensiva ca si optiune.... Din cate vad eu, modelul din link, desi difera putin de cel al lui Costel, pare sa fie tot cam aceiasi treaba.

Azi a plecat beko inapoi :)

#4564
swtm

swtm

    Welding Eng.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,776
  • Înscris: 18.01.2011
Teoretic si a mea e clasa A la uscare:
http://www.electrolu...bile/ESL8525RO/
Nu vreau sa stiu atunci ce inseamna clasa B sau mai jos...

#4565
craciuncostel

craciuncostel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 03.04.2005

 alinescoo, on 09 februarie 2016 - 17:30, said:

Multumita lui @craciuncostel cred ca am o varianta finala. Desi initial am cam ignorat Bosch complet, pana la urma cred  ca o sa iau http://www.bosch-hom...L75EU.html#tab2
Curios este ca unele modele mai scumpe nu au acea uscare intensiva ca si optiune.... Din cate vad eu, modelul din link, desi difera putin de cel al lui Costel, pare sa fie tot cam aceiasi treaba.

Azi a plecat beko inapoi Posted Image

of, acum ţin pe umeri o povară, dă doamne să îţi fie bună şi să te servească mulţi ani de acum încolo fără incidente şi să fii mulţumit de ea. O colegă de-a mea doreşte un model încorporabil în curând, dacă o să fii mulţumit de msv atunci ştiu ce să îi recomand. Întradevăr par modele identice cu excepţia stand-alone - încorporabil. Oricum cel mai tare mă bucur că ai putut returna msv-ul vechi. Nu prea am priceput cum reuşiţi să le returnaţi, mereu când citesc condiţiile de retur par aşa de drastice.
Cât ai dat pe încorporabilă, de unde ai luat-o?
Nu ştiu dacă pe viitor se justifică achiziţionarea pachetului de +2 garanţie, la emag era 300 ron parcă. Oricum am doi ani să mă gândesc la asta ... Posted Image.

Să o stăpâneşti sănătos!

LE. Referitor la opţiunea de uscare intensivă, cum modelele noastre sunt cam best tech din seria 6, urcând la seria 8 observ alt program numit Shine&dry (în ultima fază de clătire se foloseşte apa la temperatura si mai inalta + sistem de uscare revoluţionară cu Zeolit).

Edited by craciuncostel, 09 February 2016 - 20:27.


#4566
alinescoo

alinescoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,767
  • Înscris: 21.11.2005
Încă nu am comandat, abia zilele următoare o sa merg la magazinele mari sa vad daca o au expusa, insa momentan nu vad un model care sa aibă și uscare. Apropo, acea opțiune Uscare intensiva este valabila la toate programele sau doar la unele?

Mașină de la beko a putut fi returnata deoarece au o campanie cu 60 zile banii înapoi. În rest, cred ca mai greu se returnează o mașină folosita. Hai ca sigilata o mai poți returna.

#4567
RADU_

RADU_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 15.08.2006
Si eu am fost tentat in prima faza sa returnez msv, din cauza mea, caci am comandat gresit...eftl in loc de eltf. La EMAG pierdeam cu tot cu transport aproximativ 150-170 lei cu taxa de evaluare inclusa. In final am renuntat dupa ce am citit mai atent instructiunile cu functia de clatire in asteptare, versus  functia ACTIVE OXYGENE.
Deci se poate returna foarte simplu mai ales cand cumperi on line.
Off topic, astazi am returnat cu rambursare integrala ceva de la BonPrix. Pierdere..posta 12lei.

#4568
swtm

swtm

    Welding Eng.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,776
  • Înscris: 18.01.2011
Nu merită extragarantia pentru ca o face depanero și nu rețeaua de service a importatorului. Eu am luat-o la plită și nu cred ca o eventuala reparație va acoperi cheltuielile plătite cu extragarantia.

#4569
craciuncostel

craciuncostel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 03.04.2005

 swtm, on 09 februarie 2016 - 23:31, said:

Nu merită extragarantia pentru ca o face depanero și nu rețeaua de service a importatorului. Eu am luat-o la plită și nu cred ca o eventuala reparație va acoperi cheltuielile plătite cu extragarantia.
mulţumesc de lămurire, renunţ atunci.

 alinescoo, on 09 februarie 2016 - 20:52, said:

Apropo, acea opțiune Uscare intensiva este valabila la toate programele sau doar la unele?

Da, extraopţiunile în număr de 3, uscare intensivă, 1/2 încărcătură şi vario speed merg la toate. Doar vario speed nu îl folosesc. Nu prea îi pricep sensul. Păi auto începe cu 2.30 h parcă. Şi în funcţie de murdărie şi de încărcătură veşnic durata variază. Am prins şi 1.30 h, am prins şi 2 h, uneori chiar 2.30 h cât spunea. Dar când apăs vario se face 1.40 h din prima. Cred că nu se justifică grăbirea programului ...

#4570
morika

morika

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 03.11.2008

 swtm, on 06 februarie 2016 - 02:31, said:

Probabil ai avut gârlă electrocasnice aeg și Electrolux de ai ajuns la concluzia asta.
Oricum faza cu "piese EU" e o gluma buna

Dap, am avut multe produse Electrolux si AEG (am schimbat vreo 5 apartamente Posted Image ). De exemplu, frigidelere electrolux se produceau in Italia si foloseau compresoare ACC, produse in italia (si astia au fabrici in china dar poti vedea unde a fost produs dupa serie), cam cele mai bune pe piata EU (Danfoss sunt niste chinezarii oribile in ultimul timp). Dupa 2008-2009, au schimbat compresoarele cu o firma turceasca ... nu mai tin minte cum se numeste, dar cer este ca sunt praf (3 din 4 combine au picat in 2-3 ani de folosire). Dupa lungi cautari (si cercetari) am luat Liebher, garantie 8 ani, (garantat pentru temperaturi tropicale ca sa stiu o treaba Posted Image ), si merge struna.

Un alt exemplu este plita pe gaz, la un apartament am avut Eletrolux si pe el scria clar, made in china Posted Image. In apartamentul actual am AEG, acelasi model din inox, cu gratarele din fonta, e made in Germany.

Cuptorul este Electrolux, dar este un model mai vechi, made in Germany, si nu l-am schimbat Posted Image


Revenind la oile noastre, msv-urile au inceput sa incorporeze brate si functii din cele mai diverse (vezi de sistem de spalare/spray au samsung), dar la finalul zilei conteaza cum spala vasele. Am avut experiente doar cu Bosch, Beko si o vechitura de masina Candy, pe partea de msv-uri. Toate 3 spalau excelent (candy spala foarte repede si usca foarte bine, dar cred ca era clasa D  maxim, si poate de aceea), singura diferenta ar fi clasa energetica (cu cat mai eficiente energetic cu atat dureaza ciclurile mai mult), si cum usuca. Parerea mea. Problema este clasa energetica, cu cat sunt mai "eficiente" energetic, cu atat sunt mai ifeciente cand vine vorba de spalare, dar binenteles, este relativa si treaba asta.

Ca sa mai reiau din posturi, petele albicioase pe vase s-ar putea sa fie de la sarea folosita, prea multa, sau lichidul de clatire, prea putin. (reiau ce am zis mai devreme, la pastile Somat gold, folosesc sarea si lichidul la 1, nu la zero, in ciuda faptului ca pastilele teoretic nu cer acest lucru).

Ca o regula generala, dupa parerea mea de IT-ist nu de inginer, orice obiect care are cat mai putin piese in miscare (un singur brat, nu 10, motor direct drive fara curea, curea din material care in timp de uzeaza si moral si mecanic etc) este mai bun decat unul cu prea multe "gadgeturi". Nu imi trebuie LCD nici la frigider nici la plita nici la msv (mi-ar fi placut sa imi afiseze si mie durata spalarii msv-ul, dar ma multumesc si cu becul rosu care imi spune ca merge Posted Image ), nici 1000 de functii pe care nu le voi folosi decat prima oara cand iei masina ... asa ... sa vezi tehnologia Posted Image.


PS: apropo de apartamente, m-am mutat mult de cand stau in Bucuresti, am stat cu chirie, si am cumparat unde a fost nevoie electrocasnice, de aceea le mai stiu, nu am avut de ales, asta e, sa nu existe intrebari Posted Image.


PPS: Bosch a cumparat subdivizia de electrocasnice Siemens (de mult, numai ca se vand mai mult in Germania decat in alta parte), si din cate observ sunt un fel de AEG pentru ei, arata mai bine bine lucrate si sunt facute in Germania toate, ceea ce deocamdata, mai inseamna ceva.

Edited by morika, 10 February 2016 - 11:06.


#4571
dantt

dantt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,140
  • Înscris: 10.06.2008
Stii sigur ca Siemens se fac in Germania,nu si in alte tari,la momentul actual?

#4572
morika

morika

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 03.11.2008
https://www.bsh-grou...tandort=302  
Aici se produc din cate stiu eu (cele pe care scrie Made in Germany).
Tot ce inseamna high end de la ei.


https://www.bsh-grou...te&Standort=397
Asta e fabrica din Polonia (masini de spalat vase si rufe)  


Bosch/Siemens sunt foarte mari (cei mai mari din EU mai nou, avand in vedere care marci detin de fapt) ... si produc in multe locuri. Eu cand ma uitam dupa msv, nu am vazut msv Siemens facut in alta parte decat Germania, dar am vazut bosch facute in Polonia (cum e si masina mea de spalat).  

Nu sunt 100%, situatia e complicata. Ca si exemplu, Liebherr produce frigiderele pentru Miele, care costa dublu (si nici Liebherr nu sunt chiar ieftini), marca "super trend" Smeg a intrat puternic pe piata, dar e numai "reclama", sunt produse de Gorenje si tot asa :), greu iti mai dai seama ce si cum e. Dar da, din cate stiu eu, Siemens sunt produse in germania, mai ales ca dau garantie 10 ani la ele, fata de 2 sau 5 cat are un Bosch :)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate