Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 

BRD-NET vs. BT24

- - - - -
  • Please log in to reply
91 replies to this topic

Poll: Care este serviciul de Internet Banking mai bun? (212 member(s) have cast votes)

Care este serviciul de Internet Banking mai bun?

  1. BRD-NET (32 votes [15.09%])

    Percentage of vote: 15.09%

  2. BT24 (125 votes [58.96%])

    Percentage of vote: 58.96%

  3. Ambele (4 votes [1.89%])

    Percentage of vote: 1.89%

  4. Niciunul, prefer serviciul altei banci (51 votes [24.06%])

    Percentage of vote: 24.06%

Vote Guests cannot vote

#73
reio

reio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 14.12.2006

View PostFlorin19, on 27th January 2010, 12:29, said:

Desi a trecut ceva timp de la ultimul post subscriu la acesta.

BRD-NET este de fapt pseudo internet-banking atata timp cat trebuie fie sa suni fie sa te deplasezi la sediul bancii pentru a adauga conturile beneficiarilor in care vrei sa transferi bani. L-am activat acum cateva zile azi ma duc sa il dezactivez.

Eu am BRD NET de peste doi ani. La inceput faceam platile asa insa, de mai mult de un an m-am lasat. In vreo doua randuri am avut probleme cu platile catre vodafone si nimeni de la BRD nu a stiut sa-mi zica despre ce este vorba.
Plus comisioane cam mari (mi-am data seama ca ma costa mai putin un tur cu masina decat comisioanele lor), plus deplasari la banca pentru inregistrarea oricarui client nou, ce sa mai, m-am lasat.
Singurul lucru bun este va iti poti vedea extrasul complet foarte repede si usor.
Am de doua luni un BT 24. Dupa ce s-a spus pe aici si prin alte parti, se pare ca-l voi folosi, parerea majoritatii fiind ca BT este mult mai bun si cu comisioane mult mai avantajoase (am vazut ca au o serie de clienti la care plata facturilor are comision 0). :thumbup:

#74
OCEBE

OCEBE

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 07.01.2007
BT24, DA!; BRD-NET, un mare NU!
De ce BT24? In afara ca:
- e mai ieftin;
- mai usor de lucrat cu el;
- suportul tehnic se face prin telefon sau prin mail si e foarte bun (spre deosebire de BRD-NET cand pentru aproape orice trebuie sa ma deplasez la banca);
- transferurile se fac aproape imediat pe cand la BRD-NET transferurile se realizau chiar si dupa o zi;
- aplicatia BT24 inspira mult mai multa incredere cu privire la securitate decat BRD-NET (uneori imi era si frica sa mai deshid BRD-NET-ul ca se/ma tot bloca, in aceste conditii paranoia fata de astfel de serviciu inflorea).
... si pentru ca:
Am fost client BRD multi ani avand conturi, depozite, carduri si bineinteles BRD-NET. Asta toamna primesc de la BRD un mail prin care ma invita la ei pentru o discutie privind optimizarea conturilor. Cum oricum ma cam irita BRD-NET-ul (aproape orice accesare devenise o aventura si eram nevoit sa ma duc la banca si sa stau la niste cozi de cel putin juma de ora; plus ca o data am alimentat contul de card prin BRD-NET, mi se confirma transferul si mai tarziu, cand dau sa platesc cu cardul, ma trezesc cu "fonduri insuficiente"), ma duc la ei cu gandul sa rezolv si problema asta. Inspectorul care se ocupa de mine imi pune din prima in fata o hartie pe care s-o completez. Prin acea hartia eu eram cel ce ii ruga pe cei de la BRD sa-mi actualizeze datele. Adica ei ma cheama la ei cu pretextul ca-mi vor propune ceva avantajos si cand colo nici vorba de asa ceva, ci ei umblau sa-si actualizeze datele; si nu sub forma ca ei imi solicita date suplimentare ci ca eu ii rog sa ia in seama datele suplimentare (dintre care multe absurde). Refuz sa-i rog sa mentioneze cat port la pantofi si ma pun pe analizat "serviciile" BRD in comparatie cu alte banci (inclusiv internet bankingul). A doua zi m-am dus la BT si mi-am deschis conturi acolo; apoi am traversat strada catre BRD si dupa o ora de stat la coada (numai jumate din ghisee erau deschise) si depasind acreala fuctionarilor de acolo mi-am transferat tot la BT, inchizand aprope toate conturile (vorba vine "inchizand", formularul lor tampit e doar o cerere de inchidere cont la care nu primesti raspuns decat contra cost!) cu exceptia contului cardurilor la care trebuia s-astept 30 de zile ca sa-l inchida. Bineinteles c-am inchis si stupizenia de BRD-NET care, in loc sa ma ajute, mai mult ma incurca. Dupa o saptamana aveam carduri BT si aplicatia BT24 care nici nu se compara cu BRD-NET. Dupa o luna ma duc iar la BRD sa inchei complet relatia cu ei: iar coada, iar functionari nesimtiti... Mi-am luat hartiile (nu vroiam sa ma trezesc ca "au uitat" sa inchida vreun cont si sa ma scoata dator) si pentru tratamentul pe care mi l-au aplicat in calitate de client, am lichidat si toate conturile parintilor,  mutand tot vis-a-vis la BT. M-am convins: BRD-ul nu pretuieste persoanele fizice; se cred prea mari  iar persoanele fizice mai mult ii incurca. Prin contrast la BT mi se pare mai convenabil, n-am asteptat mai mult de 5 minute niciodata, operativitatea era la maximum, cat despre amabilitate - diferenta fata de BRD e ca de la cer la pamant.

Edited by OCEBE, 09 February 2010 - 12:23.


#75
Sorin84k

Sorin84k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,682
  • Înscris: 17.02.2008
In 2009 daca am citit eu bine, zicea un user ca BT24 este 1 leu luna.
Pe site-ul BT nu vad pretul BT24 (ma intereseaza doar ca sa vad cati bani am in cont si cui cat transfer in mod electronic nu prin ordin de plata online facut in BT24).
Ma poate lamuri cineva?
Multumesc!

#76
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,383
  • Înscris: 20.10.2006
Confirm, e 1 ron/luna BT24 de la Banca Transilvania.

#77
Bukovina

Bukovina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,138
  • Înscris: 24.09.2009
In curand voi utiliza si eu serviciile BT/BT24, momentan sunt la BRD si am fost multumit, dar m-au suparat cand mi s-a demagnetizat cardul si m-au pus sa-l platesc (25 de lei nu merita o bucata de plastic)... ceea ce la BT nu s-ar fi intamplat, am refuzat plata cardului deoarece acesta era cu cip si pot sa fac in continuare plati online si la comercianti, doar ca nu poat retrage bani din bancomat. Rusine BRD - BRAVO BT!

#78
rqbwins

rqbwins

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 25.10.2004
Folosesc si eu bt 24 de cativa ani.Am o mare dezamagire fata de acest serviciu.Nu ruleaza numai pe Internet Explorer.Dupa cum stie toate lumea acest browser este cel mai slab browser.
In rest am fost multumit de serviciu.

#79
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 21.08.2008
Produsul celor de la BRD nu il cunosc si nici nu imi doresc sa il cunosc dupa ce am vazut ca ati scris pe aici.

BT24 este ok insa sunt destule lucruri care ar putea sa fie mai bune:
- pentru a accesa programul trebuie sa iti instalezi un certificat, pentru a obtine certificatul trebuie sa completezi cateva date personale si un pin, ai un numar limitat de certificate pe care le poti downloada (sunt suficiente - parca 90, insa daca mi se mai strica de multe ori calculatorul si sunt nevoit sa imi reinstalez de fiecare data sistemul, voi fi nevoit sa cer de fiecare data un certificat nou - prea complicat sa il salvez si sa il import - si la un moment dat voi epuiza numarul de certificate de downloadat.)
- merge doar pe Internet Explorer si in consecinta doar pe sisteme Windows, stimuland astfel vanzarile Microsoft Romania :), desi pe site-ul BT apare si "Prietenul Google". Pe viitor va fi nevoie de o varianta de program care sa ruleze pe mai multe browsere (sa suporte cel putin Firefox, Chrome, Opera, Safari si bineinteles deja suportatul IEl).
- ar trebui sa aiba o interfata mai prietenoasa, sa aiba butoane speciale pentru principalele functionalitati, sa contina template-uri predefinite pentru principalii furnizori, probabil le va avea pe toate in versiunea urmatoare, sper...
- certificatul ar putea fi inlocuit de DigiPass (generatorul de tokens - parole), cred ca DigiPass-ul este o solutie de securitate cu o eficienta mai buna decat certificatul si este ceva mai usor de folosit de utilizatori.

--

Cred ca cele mai bune solutii de IB de pe piata romaneasca sunt HomeBank de la ING si Click24 de la BCR.
(Am auzit de bine si de Raiffeisen Online, insa nu l-am folosit)

#80
analitic-tk

analitic-tk

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 07.01.2011
salut am facut un tutorial de instalare a certificatului pentru BT24 Internet Banking
pe Internet Explorer 8, Windows 7 32bit, video-ul si mai multe detalii pe http://analitic.tk/i...windows-7-32bit

#81
atreyyu

atreyyu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 28.05.2008
Stie cineva cum se fac urmatoarele operatiuni banale cu BT24 ?

1. alimentare cont economii la vedere in lei din contul curent in lei
2. operatiunea inversa,  extragere o anumita suma din contul de economii la vedere in contul curent.
3.cum trimit valuta cuiva din tara care are tot cont BT. presupun ca folosind un "ordin de plata valuta la intern", numai ca acolo sint campuri la care nu stiu ce sa scriu, primul camp ar fi numarul ordinulului de plata (de unde sa il stiu eu !?)

#82
lg

lg

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,741
  • Înscris: 20.08.2004
1. operatiuni - ordine plate lei - transfer. "din contul" este contul tau curent. la "beneficiar" alegi "beneficiar nou" (daca n-ai salvat deja acest beneficiar) si bagi datele contului.
2. idem 1, doar ca la "din contul" alegi contul tau de economii. s-ar putea sa nu-ti apara decat contul curent, in cazul asta trebuie sa sesizezi pe cei de la banca. ei iti vor activa atunci si contul de economii in BT24, si vei putea face aceste tranzactii.

#83
atreyyu

atreyyu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 28.05.2008
Multumesc pentru sugestii Lg, dar ordinul de plata nu permite astfel de transferuri deoarece nu pot alege decat contul curent pentru sursa din care trimit banii.
Atasez imaginea cu formatul ordinului de plata.

Inca ceva: deoarece aceasta ar fi o modalitate indirecta de transfer intre propriile conturi, ordinul de plata nerecunoscand ca debitorul si beneficiarul sunt de fapt aceeasi persoana, aceasta tranzactie cred ca va fi comisionata. Din ce am citit la comisioane BT24 reiese ca transferurile in lei intre beneficiari ai bancii transilvania se comisioneaza, doar transferurile in valuta nu se comisioneaza. Ar trebui sa existe o modalitate directa de transfer intre conturile proprii.

Attached Files


Edited by atreyyu, 20 February 2011 - 23:34.


#84
lg

lg

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,741
  • Înscris: 20.08.2004
folosesc de 3 ani BT24 pentru transfer intre contul de economii si cel curent, deci merge. mai citeste inca o data ce am scris mai sus la punctul 2 referitor la afisarea contului de economii in BT24.
transferurile intre conturile aceluiasi beneficiar sunt necomisionate.

#85
atreyyu

atreyyu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 28.05.2008
Lg, sunt foarte curios cum reusesti tu sa faci acest lucru. La mine nu apare contul de economii la vedere acolo unde selectezi contul la ordinul de plata, dupa cum spuneai si tu ca e posibil sa nu apara. Totusi contul de economii la vedere apare acolo unde verifici soldurile conturilor.
Astazi m-am dus la banca si am deschis subiectul. Mi s-a explicat ca prin BT24 nu sunt posibile transferurile intre contul de economii la vedere si contul curent, dupa cum nu e posibila nici infiintarea unui cont de economii la vedere prin BT24. Intr-adevar, daca te duci la infiintari depozite, pe lista de depozite posibile nu apare contul de economii la vedere, apar restul.

#86
lg

lg

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,741
  • Înscris: 20.08.2004
te asigur ca fac transferuri/retrageri catre/din contul de economii cam in fiecare luna. contul de economii nu poti sa-l faci decat de la ghiseu. contul asta n-o sa-ti apara in BT24 din prima. trimiti un mesaj bancii din aplicatia BT24 (nu prin telefon sau e-mail) cerand activarea contului de economii in BT24. ei or sa ti-l activeze si atunci o sa poti alege contul de economii la "din contul" in cadrul ordinului de plata.
tu ai dat la ghiseu de unul din "specialistii" care se gasesc in orice banca. daca nu a stiut sa-ti raspunda, ti-a spus ca nu se poate. contul de economii are un IBAN ca orice alt cont, normal ca poti face transferuri catre/dinspre el, prin intermediul unui ordin de plata "normal". ca sa-ti dau un exemplu, eu cand mi-am activat BT24 mi s-a spus la ghiseu ca pentru fiecare ordin definit in BT24 trebuie sa vin la banca sa semnez ordinul de plata. deci, specialisti sunt peste tot :).

Edited by lg, 22 February 2011 - 20:41.


#87
atreyyu

atreyyu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 28.05.2008
Lg, multumesc de efort, ai avut dreptate. Am trimis un mesaj celor de la BT24 si mi-au activat contul de economii sa figureze la ordine de plata, mi-au spus si ca pot face transferuri pana la nu stiu ce suma maxima (incat sa mai ramana in contul de economii 1000 ron ca sa nu fie desfiintat), ii intrebasem si daca se comisioneaza dar au uitat sa imi raspunda. Poti sa imi confirmi faptul ca nu se comisioneaza ? Stiu ca teoretic nu ar trebui, pt. ca e vorba de acelasi detinator de conturi, dar dat fiind faptul ca ordinul de plata e totusi o modalitate indirecta de transferuri interne, as vrea o confirmare.

Edited by atreyyu, 23 February 2011 - 18:34.


#88
lg

lg

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,741
  • Înscris: 20.08.2004
cu placere. transferurile intre contul curent si cel de economii nu se comisioneaza.

#89
atreyyu

atreyyu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 28.05.2008
Multumesc, Lg.

#90
lemnosu

lemnosu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 20.02.2011
Sunt fost client brd actual client bt, despre tarife sau politici e greu de discutat pt ca fiecare si-a negociat un pachet functie de necesitati... Vreau doar sa mentionez ca am plecat de la brd cu oarece nervi si nu eram singurul.
Bt24 este in opinia mea Mult mai evoluat si mai friendly decat brd-net.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate