Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...
 Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua
 sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...
 

Milano

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
832 replies to this topic

#685
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,705
  • Înscris: 28.06.2007

View Postsdrc, on 06 octombrie 2016 - 12:13, said:

...Intrucat vom ateriza la Bergamo, iar in program vor fi cel putin 2 excursii de o zi (una la Lugano, poate chiar un pic mai departe in Ticino, a doua Como-Lecco-Bellagio, ordinea urmand a fi stabilita in zilele urmatoare), ma gandesc ca cea mai avantajoasa varianta pentru acoperirea costurilor de transport ar fi abonamentele IVOIL (actualmente EUR 43 / persoana / 7 zile) despre care s-a scris in cateva randuri. Nu am aflat daca demersul acela a avut succes si acum se pot achizitiona de la BGY sau trebuie sa le cumpar de la gara...

Nu le puteti cumpara de la aeroport.

Desi sunt valabile si pe autobuzul aeroport-gara, trebuie sa mergeti pana la gara cu un bilet clasic/obisnuit si de la casa de bilete veti putea cumpara Io viaggio ovunque in Lombardia.

#686
sdrc

sdrc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 28.05.2008
Pentru amatorii de arta, o vizita in capitala Lombardiei prilejuieste ocazia intalnirii cu una din capodoperele titanului din Vinci - "Cina cea de taina" / Cenacolo vinciano, pictura murala adapostita in fosta sala de mese (refectoriu) a bisericii dominicane Santa Maria delle Grazie.
Intrucat numarul zilnic de vizitatori este limitat, iar interesul pentru opera lui Leonardo este imens, biletele disponibile se epuizeaza rapid, fiind necesara efectuarea unei rezervari cu o anticipatie ce poate ajunge si la 3 luni (site oficial : http://www.vivaticket.it).
Acum cateva zile, cand am accesat prima data site-ul respectiv, am constatat cu regret ca nu mai erau bilete disponibile decat incepand cu 15 decembrie 2016 ... am cautat alternative, insa nici chiar agentiile de turism care ofera "tururi" la preturi piperate nu mai aveau in oferta bilete pentru saptamana viitoare.
Ma gandeam ca vom trece oricum pe acolo sa vizitam biserica si poate avem un noroc chior sa se elibereze vreun loc in ultimul moment (rationament : agentiile rezerva/cumpara in avans multe bilete si nu reusesc sa le plaseze pe toate).
Vazand ca nu gasesc nimic si timpul trece, am schimbat tactica si le-am scris celor de la Pinacoteca Ambrosiana intr-o ultima incercare de sensibilizare (exista bilete duale Cenacolo - Pinacoteca si m-am gandit ca poate-poate gasesc la ei "biglietti cumulativi"); am compus un mesaj induiosator in cea mai buna limba italiana de care sunt in stare, insa nu am obtinut rezultatul scontat.
Ma resemnasem cu ideea ca nu voi vedea "Cina cea de taina", insa astazi am reincercat intr-o doara ... intru pe site si vad ca aparusera cateva bilete pentru data de 19 octombrie - ce a urmat cred ca a fost cea mai rapida inregistrare/comanda online pe care am facut-o vreodata !
Asadar, sfatul meu este urmatorul : chiar daca la prima cautare nu gasiti bilete disponibile pentru data/ora la care doriti sa efectuati vizita, merita sa reincercati ... nu se stie niciodata ...

Edited by sdrc, 12 October 2016 - 15:42.


#687
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,829
  • Înscris: 04.02.2008

View Postsdrc, on 12 octombrie 2016 - 15:40, said:

Pentru amatorii de arta, ......nu se stie niciodata ...

Eu cand am fost anul trecut, am facut rezervare on-line.
Inainte de plecare m-am uitat pe site si toate biletele erau sold-out.
Cand am ajuns acolo am vazut persoane care au cumparat bilete si au intrat odata cu mine,
deci cred ca mai au ceva locuri "de rezerva".

#688
controversatul

controversatul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 21.01.2007

View Postcontroversatul, on 30 iulie 2016 - 21:59, said:

Buna seara.
In septembrie voi sta 2 nopti in Milano. Ajung pe Malpensa miercuri la ora 17.45 si tot de pe Malpensa plec vineri la ora 12.35. Asta inseamna ca voi avea o singura zi plina, ziua de joi.
Nu am fost niciodata in Italia. Imi doresc sa vizitez Domul, Galeria Victor Emanuel si daca mai am timp poate un tur pe San Siro.
Ma puteti ajuta cu recomandarea unui hotel mai ieftin dar care sa nu fie prea departe de metrou? Acolo vreau doar sa dorm si sa fac un dus, nu am pretentii prea mari.
Care ar fi cea mai convenabila varianta de transfer aeroport care sa se potriveasca cu orele mele? Mentionez ca este o deplasare low cost.
Orice idee e binevenita.
Va multumesc.

M-am intors din frumoasa calatorie. Extrem de scurta din pacate.
Am plecat miercuri la 16.20 cu Ryan air pana la Malpensa. De acolo am mers pana la gara centrala cu Malpensa Shuttle Bus.  Initial voiam sa merg cu Teravision (si sa achit online dus-intors, scuteam 4 euro) dar ma felicit ca nu am facut-o. Compania pe care am ales-o are mai multe curse si am avut si net in autocar.
Cazarea a fost la Milano International Hostel, la 5 metri de statia de metrou Gorla M1. Am ajuns la ora 20, ne-am cazat si am luat-o la plimbare.
Prima oprire a fost la Gelateria della musica. Excelenta inghetata. Apoi am mers la restaurantul Piz pentru cea mai gustoasa pizza si cel mai bun tiramisu - 2 pizza, 2 beri si 2 tiramisu - 42 euro. O plimbare in zona Domului si la hotel.
A 2-a zi am mers la Dom. Nu am cuvinte sa povestesc ceea ce am vazut. Incerc sa va arat in cateva poze. Dupa Dom am vizitat Scala. Pacat ca nu mai erau bilete pentru spectacolul din acea seara, m-am multumit cu vizitatul.
Dupa Scala am ajuns la Sforzesco si la parcul Sempione si am pornit spre San Siro. Am mers cu linia automatizata. Am facut turul stadionului. Magazinul oficial foarte scump. Mai scump ca cel de pe Allianz Arena desi au tot produse Adidas.
Dupa stadion o plimbare prin zona Domului, apoi am mers la Mr. Panozzo (preturi muuult mai mici fata de Piz). Dar nici zona nu era ultra centrala. O scurta plimbare pe langa Dom si astfel se incheie ziua de joi.
Din pacate vineri avand avion la 12.35 nu am reusit decat sa beau o cafea intr-un bar din zona garii cu promisiunea ca voi reveni acest oras fantastic de data asta pentru un sejur mai lung.

Attached Files



#689
sdrc

sdrc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 28.05.2008
Salutare tuturor,

am revenit recent dintr-o minivacanta petrecuta in Lombardia si Ticino, cazarea fiind asigurata in Milano.
In primul rand, multumesc tuturor celor care au scris mesajele anterioare in care am gasit multe informatii utile.

Pe scurt, programul a fost urmatorul :

Ziua 1 :
- zbor Bucuresti - Bergamo (Wizz Air)
- transfer aeroport-gara Bergamo (autobuz ATB linia 1)
- achizitie abonamente IVOIL (7 zile, EUR 43 / pers.)
- tren regional Bergamo - Milano (cele care au statia terminus Milano Centrale sunt mai rapide vs cele care opresc la Porta Garibaldi; frecventa orara pentru ambele rute)
- cazare in zona Lambrate
- plimbare cu tramvaie tip Milano 1928 (se integreaza foarte bine in oras), explorare zona Porta Ticinese - Naviglio
- Piazza del Duomo by night


Ziua a 2-a :
- Dom + ascensiune pe acoperis (EUR 2 + 9 / pers. - ascensiune pe trepte)
- Santa Maria delle Grazie + Cenacolo vinciano; confirm, "Cina cea de Taina" a maestrului din Vinci e una dintre acele opere de arta care nu trebuie ratate ! Se poate fotografia pe indelete (fara blitz) - fac aceasta mentiune, intrucat am citit in mai multe locuri ca fotografiatul ar fi interzis
- Castello Sforzesco (EUR 5 / pers.; din multitudinea de muzee, am ales Pinacoteca, Muzeul instrumentelor muzicale si sala in care e adapostita Pieta Rondanini (sunt mare admirator al lui Michelangelo, dar orice incercare de comparare a acestei opere neterminate cu fabuloasa creatie din tinerete pe care am admirat-o la San Pietro din Vatican e sortita esecului; inteleg ca se lauda cu ea, dar trebuie sa fim obiectivi); Sala delle Asse era inchisa
- Pinacoteca + Biblioteca Ambrosiana : o minunata colectie de tablouri, inclusiv acel portret singular al unui barbat realizat de Leonardo, extrase din Codex Atlanticus, sali frumos ornamentate si o biblioteca superba; revenind la tablouri, desi am vizitat zeci de muzee de arta, nicaieri nu am regasit o asa de spectaculoasa expunere (salile sunt in penumbra, iar tablourile sunt perfect illuminate, astfel incat pot fi admirate in toata splendoarea - am fost profund impresionat)


Ziua a 3-a :
- tren Milano - Lugano Paradiso via Chiasso (exista si trenuri directe)
- achizitie abonament zilnic, 5 zone (CHF 21,20 / pers.)
- ascensiune cu funicularul pe Monte San Salvatore (CHF 30 dus-intors); e destul de scump, dar privelistea e fantastica !
- Lugano - Morcote (autobuz postal linia 431; atentie, nu am gasit specificat nicaieri ca nu toate cursele merg pana la Morcote)
- Morcote, Parco Scherrer : un colt de Paradis terestru, soare orbitor si 24-25 grade la sfarsit de octombrie
- Morcote - Lugano
- plimbare pe malul lacului, Parco Civico, vila Ciani, Palatul Congreselor, centru
- Lugano - Milano


Ziua a 4-a :
- Milano Centrale - Como San Giovanni (daca doriti sa mergeti direct pe malul lacului, puteti alege trenurile care opresc in minuscula gara Como Nord Lago)
- plimbare prin centru; se remarca strazile inguste si impresionanta catedrala
- plimbare pe malul Lacului Como
- Como - Bellagio (autobuz C30, traseul e de vis)
- plimbare Bellagio, inclusiv gradinile Vilei Melzi (CHF 6,50 / pers.; un loc in care uiti de griji, o splendida etalare a maretiei naturii)
- Bellagio - Lecco (autobuz 40; soferul a mers la limita pe serpentine, traseul e foarte spectaculos, se merge mult mai aproape de malul lacului)
- plimbare Lecco (un orasel simpatic, dar cam atat)
- Lecco - Milano

Ziua a 5-a :
- Milano - Bergamo
- Bergamo : e un oras care are multe de oferit vizitatorilor si nu ma refer doar la Citta Alta
- am urcat cu ambele funiculare (Citta Alta + San Vigilio) : privelisti realmente grozave
- vizita Dom + Santa Maria Maggiore, ascensiune in turn (EUR 3 / pers.), plimbare pe strazile pietruite
- Bergamo - Milano + Milano San Cristoforo - Vigevano
- plimbare Vigevano : am remarcat aceasta mica localitate vizionand un episod din senzationalul documentar "Magnifica Italia" (vi-l recomand calduros, e de referinta) - Piazza Ducale, Castello Sforzesco (o familie atat de puternica doar nu era sa aiba un sigur castel !), Strada coperta
- Vigevano - Milano


Ziua a 6-a :
- avantajul celor care se trezesc devreme intr-o zi de duminica : am explorat zona adiacenta Pietei Domului fara ca privirile sa ne fie obturate de valurile de turisti (va puteti imagina ca eram singuri in Galeriile Vittorio Emanuele II, iar in Piata erau mai putin de 10 persoane ?)
- am colindat cateva ore, am descoperit cladiri interesante si stradute pitoresti
- hotel - gara - Bergamo - aeroport - Otopeni ... vom reveni candva la Milano, mai avem de vazut cate ceva ...


In functie de interesul dvs., pot detalia diferite aspecte legate de transport / cazare / obiective turistice etc.
Revin cu fotografii.

Toate cele bune

Edited by sdrc, 03 November 2016 - 17:45.


#690
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View Postsdrc, on 03 noiembrie 2016 - 17:42, said:

... Santa Maria delle Grazie + Cenacolo vinciano ... Se poate fotografia pe indelete (fara blitz) - fac aceasta mentiune, intrucat am citit in mai multe locuri ca fotografiatul ar fi interzis ...

Eram sigur că se poate fotografia, dar confirmarea ta e binevenită.
Din iulie 2014, conform Legii Francesco, turiştii pot face poze în orice muzeu de stat din Italia, cu condiţia să nu afecteze exponatele (aka se poate fără blitz, în principiu).


View Postsdrc, on 03 noiembrie 2016 - 17:42, said:

...  Pinacoteca ... Ambrosiana ... salile sunt in penumbra, iar tablourile sunt perfect illuminate, astfel incat pot fi admirate in toata splendoarea ...

Ai mare dreptate, şi pe mine mă deranjează lumina care pătrunde în galeriile de artă, şi dacă faci poze fără blitz - în multe cazuri nu ies cine-ştie-ce.
Am notat modul de prezentare, mulţumesc mult.


View Postsdrc, on 03 noiembrie 2016 - 17:42, said:

... Bergamo : e un oras care are multe de oferit vizitatorilor si nu ma refer doar la Citta Alta ...

Iarăşi ai mare dreptate, eu îmi doresc să vizitez Accademia Carrara, care e în Citta Bassa.
Am şi o nelămurire: de ce nu ai vizitat Bergamo în ultima zi, ca să pleci direct spre România ? Era avionul la o oră nepotrivită şi nu ai fi avut suficient timp de vizitat prin Bergamo ?


View Postsdrc, on 03 noiembrie 2016 - 17:42, said:

... vom reveni candva la Milano, mai avem de vazut cate ceva ...

Normal, observ că Pinacoteca di Brera, Muzeul Poldi Pezzoli, basilicile antice şi încă vreo câteva obiective n-au mai avut loc în program.
Dar înţeleg că ai dorit un program cât-de-cât echilibrat, nu ?


Sănătate, mulţumiri şi felicitări !

Edited by OvidiuNS, 04 November 2016 - 01:40.


#691
sdrc

sdrc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 28.05.2008

View PostOvidiuNS, on 04 noiembrie 2016 - 01:37, said:

Am notat modul de prezentare, mulţumesc mult.
Am şi o nelămurire: de ce nu ai vizitat Bergamo în ultima zi, ca să pleci direct spre România ? Era avionul la o oră nepotrivită şi nu ai fi avut suficient timp de vizitat prin Bergamo ?
Normal, observ că Pinacoteca di Brera, Muzeul Poldi Pezzoli, basilicile antice şi încă vreo câteva obiective n-au mai avut loc în program.
Dar înţeleg că ai dorit un program cât-de-cât echilibrat, nu ?


Intr-adevar, prezentarea tablourilor la Pinacoteca Ambrosiana e ireprosabila; pe de alta parte insa, fotografiatul e strict interzis ...
In planul initial, vizita la Bergamo figura in ultima zi, duminica, inainte de intoarcerea acasa; avionul era pe la ora 15, asa ca aveam destul timp. Se anunta insa ceata si plafon de nori, asa ca am modificat programul ultimelor zile, ca sa ne bucuram de privelistile de la inaltime. Oricum, orasul e incantator, merita cu prisosinta macar o jumatate de zi.
Eram absolut convins ca ma vei intreba de galeria din Brera - ar fi fost greu de "inghesuit" intr-una din zilele alocate pentru Milano; sunt multe tablouri valoroase acolo, nu vreau doar sa "bifez" obiectivul, asa ca e cap de lista pentru urmatoarea vizita.
As fi vrut sa vad un spectacol de opera in Templul operei; n-a fost sa fie, nu ma dau in vant dupa balet ...
A fost o vacanta neplanificata din timp; am vrut sa imbinam frumosul cu destinderea, de aceea am ales sa alocam 2 zile pentru privelisti din zona lacurilor; fusesem la Lago di Garda, asa ca am ales pentru acum Como si Lugano (nu fusesem inca in regiunea de limba italiana a Elvetiei).
Bref, Milano e un oras interesant, istoria isi spune cuvantul. M-a bucurat mult plimbarea din ultima zi, am descoperit multe locuri interesante pe o raza de mai putin de 1 km. In alta tara, ar intra probabil in top 3, in Italia insa, din punctul meu de vedere, triumviratul Roma-Venetia-Florenta e greu de detronat.
O mentiune si pentru partea de fashion shopping : din pura curiozitate, am rezervat cam o ora pentru vitrinele de pe via Montenapoleone ... am fost profund dezamagit - cu exceptia a 2-3 obiecte vestimentare din casmir croite impecabil si a unei perechi de pantofi cusuta manual care emana inalta clasa, nu am vazut mai nimic "purtabil" ... vorbim aici de toate numele "mari", de la Versace la Prada si de la Ferragamo la Gucci ... evident, fac abstractie totala de preturi (multe cu 5 cifre) si ma refer doar la calitate si aspect vizual ... O fi "capitala modei", dar eu sunt conservator; daca as vrea sa cumpar o cravata / camasa sau sa-mi comand un costum pentru o ocazie cu totul deosebita m-as duce direct pe Jermyn St. sau pe Savile Row - as iesi mai ieftin si as sti pe ce am dat banii.

#692
sdrc

sdrc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 28.05.2008
Iata si cateva poze, mai intai din Milano :

Attached Files



#693
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View Postsdrc, on 04 noiembrie 2016 - 12:40, said:

... la Pinacoteca Ambrosiana ... fotografiatul e strict interzis ...

Foarte ciudat ! Înseamnă că nu e-n custodia municipalităţii, ci e colecţie privată (ceea ce nu credeam). În fine ...


Sănătate şi tcb !

#694
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
"plimbare Bellagio, inclusiv gradinile Vilei Melzi (CHF 6,50 / pers.; un loc in care uiti de griji, o splendida etalare a maretiei naturii)" , nu e o greseala aici, Bellagio nu este in Italia si se plateste in EUR ?

Intrebare : Daca merg la Lugano, pot sa platesc si in EUR, sau merge doar cu CHF ?

Multumesc!

#695
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

View Postdarksun, on 20 decembrie 2016 - 15:41, said:

Bellagio nu este in Italia ?
In 2012,cand am fost eu,era in Italia.Cred ca inca e... Posted Image
http://www.giardinid...I/Info_eng.html

Edited by zuv, 20 December 2016 - 15:53.


#696
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
Atunci banuiesc ca era 6.5 EUR then nu CHF.

Still open, pot sa platesc in Lugano cu EUR ?

Edited by darksun, 20 December 2016 - 15:57.


#697
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,546
  • Înscris: 14.04.2008
e clar ca-i vorba de o greseala!

#698
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
În Elveţia noi am plătit cel mai mult cu cardul, şi uneori cu CHF, dar asta doar fiindcă aveam ceva cash cumpăraţi de la Bucureşti. Altfel, parcă ţin minte că în Berna ne-a făcut pe loc conversia în euro la un magazin de suveniruri. Şi la fel şi-n Geneva, şi-n Interlaken. Nu văd de ce nu s-ar putea plăti în euro şi la Lugano, mai ales că e chiar la graniţă.
Oricum, foloseşte plata cu cardul, chiar dacă te vei descurca şi-n euro.


Sănătate şi toate cele bune !

#699
black dragon

black dragon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 286
  • Înscris: 29.04.2004
Primesti bon si in euro la orice magazin si cursul e decent (eu cel putin nu am gasit magazin unde sa refuze sa imi ia banii doar pt ca sunt in eur). In schimb restul va fi in CHF.

#700
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
O sa platesc cu cardul ca sa evit sa cumpar CHF si apoi sa raman, stau doar 1 zi.

#701
sdrc

sdrc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 28.05.2008

View Postdarksun, on 20 decembrie 2016 - 15:41, said:

"plimbare Bellagio, inclusiv gradinile Vilei Melzi (CHF 6,50 / pers.; un loc in care uiti de griji, o splendida etalare a maretiei naturii)" , nu e o greseala aici, Bellagio nu este in Italia si se plateste in EUR ?

Intrebare : Daca merg la Lugano, pot sa platesc si in EUR, sau merge doar cu CHF ?

Multumesc!
Mea culpa, e vorba bineinteles de EUR, nu CHF.
Se poate plati in EUR, insa (cel mai probabil) cursul de schimb utilizat va fi 1:1, iar restul va va fi oferit in CHF.
Exista si automate/toalete care functioneaza dual (CHF/EUR).

Sarbatori fericite tuturor !

#702
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
Sa contribui si eu cu ceva. Milan a fost cam meh, Domul + Muzeul de stiinta au meritat cu adevarat. Lugano, am prins 20 de grade pe 27 decembrie, foarte foarte misto, recomand cu "caldura" Posted Image . Am luat tren direct, 50 de EUR / 2 persoane dus + 50 EUR intors. Nu am putut sa urc la San Salvadore pentru ca e inchis pe perioada iernii. Posted Image

Am luat tren Milan - Varrena, apoi ferry Bellagio. Gradina era inchisa in Bellagio pe timpul iernii. Apoi cu autobuzul Bellagio - Como. Urcat pe munte, destul de misto privelistea.

Ca hotel recomand cu caldura NH Milano de 4 stele, la 15 minute de dom pe jos si 10 minute de gara centrala.

Nu am luat trasportul in Milano, am facut cam 25 - 30 de km pe jos pe zi.

Edited by darksun, 04 January 2017 - 14:36.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate