Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id
 DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...
 

Instalažii SOLARE, Panouri plane, Tuburi vidate

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
8468 replies to this topic

#5599
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 octavianidita, on 30 iulie 2015 - 11:48, said:

In manualul pe care l-am atasat intr-un post mai sus este descrisa instalarea instalatiei pe care o am eu (nu este doar orietativa, ci una reala poate doar cateva mici detalii sa difere)
Nu-i prea adevarat. Nici una din schemele alea nu seamana cu a ta :D
In manual sunt prezentate 9 posibile scheme si deocamdata nu-mi dau seama care dintre ele se potriveste cit de cit cu ce ai tu acolo, pentru ca nu-mi dau seama cum este conectata centrala in schema si daca face si ea sau nu apa calda si cum o face. De altfel nici apa calda nu-mi dau seama cum o gestioneaza Resol-ul pentru ca in cazul tau apa calda se face cu ajutorul unui schimbator in placi si nu cu boiler, asa ca este mai complexa schema.
(Eventual sa te uiti tu la setarile resolului ca sa vezi ce schema este selectata.)

------
- Tu cu panourile incalzesti un rezervor de 600 litri (adica pufferul). Petru Resol pufferul asta este considerat un boiler si ar merge schema 1.
- Cind ai nevoie de apa calda, pompa schimbatorului cu placi ar trebui sa porneasca. Dar cum banuiesc ca nu ai fluxostat care sa stie cind ai deschis apa calda, banuiesc ca de treaba asta se ocupa tot resolul si-l considera pe schimbatorul in placi un al doilea boiler si-l tine cald tot timpul (asa sa fie :D). Pentru treaba asta ar merge schema 2.
- Tot din puffer iei si apa pentru incalzirea casei. Pentru treaba asta ai o cu totul alta automatizare care vede pufferul ca pe o centrala. La fel ai putea avea o alta automatizare si pentru apa calda si in cazul asta Resol nu mai merge pe schema 2 ca se muta pe schema 1.
- Mai departe nu se stie cum este legata centrala. Probabil ca-i legata si ea undeva prin puffer. Dupa parerea mea este aiurea legata deoarece eu personal sunt impotriva legari unei centrale pe gaz la un puffer si mai ales a uneia in condensatie. Dar nu vad cum altfel ar face ea caldura din moment ce vad ca tu ai un singur GPA legat la puffer. (grupul de pompare din dreapta jos in poza). Deasemenea nu vad nici cum face apa calda din moment ce nu ai boiler.

#5600
octavianidita

octavianidita

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 19.06.2007

 florin71_skoda, on 30 iulie 2015 - 12:48, said:

Nu-i prea adevarat. Nici una din schemele alea nu seamana cu a ta Posted Image

Eu ma refeream la schema de la pagina 40 (capitolul 9.4) unde este schema intregului sistem.
Intradevar este ARR 1 (cea mai simpla).
Poza este una ma veche din decembriie (cand am fost nevoiit sa mut puffer-ul pentru a repara o teava de scurgere, cea care se vede in coltul camerei  )

uite si schema de la prepararea apei (pag.6)..
Cred ca mai este si .o pompa wilo in ecuatie...

Attached Files



#5601
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Lamurit si cu partea de preparare ACM. Din cite vad eu, ai o automatizare separata pentru treaba asta si prepararea de ACM se face instant cu ajutorul unui fluxostat care citeste cind ai deschis un robinet de apa calda.
Mai ramine de lamurit doar cum este cuplata centrala pe gaza la sistem si cine o comanda.

Daca ai schema ARR1 situatia este destul de simpla. Este ca si cum ai avea cele 3 panouri cuplate la un boiler de 600litri. Pina ce pleci in concediu ai putea face niste teste prin setarea TBoiler la 90grd (parametrul S MX) ca sa vezi de ce sunt capabile panourile si cam pina la cit pot urca apa in puffer intr-o zi. Poate ca prinzi o zi cind esti plecat undeva toata ziua si poti face testele. Ulterior ai putea seara/noaptea sa treci pompa pe direct timp de 1-2 ore ca sa vezi cu cite grade se raceste boilerul.(ultimul parametru: HND1)

Edited by florin71_skoda, 30 July 2015 - 13:56.


#5602
boci76

boci76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 05.06.2013

 maiandrei, on 29 iulie 2015 - 23:29, said:

Legat de Vitosol 200T si 300T, sunt, probabil, cele mai bune in acest moment. Insa fiecare Watt produs este de 4-5 ori mai scump decat unul produs de WT-B sau Panosol. Despre acestea din urma chiar as vrea sa aflu mai multe impresii de la utilizatori.
un sistem cu 60 de tuburi WT-B 58 un puffer tank in tank de 800/100 si un cazan pe lemne home made am eu
si sunt foarte multumit de ceea ce produc; la recuperat investitia nu m-am gandit de la inceput,mai mult am vrut
comfort dar oricum din martie pana in moiembrie panourile i-si fac treaba; pe timpul verii e cam multa apa calda
dar mai incalzesc picina

#5603
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,480
  • Înscris: 30.01.2008

 octavianidita, on 30 iulie 2015 - 11:48, said:

as incepe cu un comentariu...pana acum 3 saptamani stateam la bloc unde in afara de a da drumul apa calda/rece si a da drumul la calorimetre nu prea imi faceam probleme.
Mutandu-ma la casa este cu totul alta poveste si sunt destul de multe "gadget-uri" de care habar nu am (recunosc ca nici nu prea am acordat atentie la momentul instalarii).
In acum sunt nevoit sa invat sa ma auto-gospadaresc.Am diverse probleme l acar enu am raspunsuri asa ca apelez la acest forum si spre bucuria mea gasesc destul de multi cunoscatori si bine intentionati.

Revenind la specificul instalatiei de incalzire si a intregului sistem ce pot spune ca un necunoscator sunt urmatoarele:
- am o pompa submersibila care alimenteaza cu apa casa.(pana acum 2-3 zile ma luptam cu o problema la pompa dar pe care am rezolvat-o intre timp,tot "sapand" pe acest forum)
- apa intra in acel puffer de 600 de litri, nu mai am alt boiler
- centrala este una pe gaz viessmann in condensatie vitodens 100 de 35kw (parca)
- in puffer se pregateste apa calda unde am un robinet de setare temperatura (butonul din centrala este in plus, nu il folosesc)
- tot pe puffer mai am o pompa de la grundfos (pentru incalzirea in pardoseala, tot puffer-ul est eelementul de legatura de nde pleaca/vin tevile), o pompa de recirculare (sa imi vina apa calda instant in momentul in care dau drumul la robineti pe apa calda)
- mai sunt si cele 3 panouri solare care fac de asemenea legatura cu puffer-ul
- pe partea de automatizare am acel sistem Resol care este pentru panouri si mai am o automatizare pentru incalzirea in pardoseala (daca scade temperatura sub o anumita valoare intra in functiune pompa ce incalzeste instalatia de sub gresie/parchet)

Tot sistemul este cumparat din Austria.Firma se numeste Kioto si a fost recomandarea arhitectului. Bineinteles ca a fost (cel putin la momentul respectiv) mai ieftin decat ce gaseam in Romania. Daca retin corect panourile m-au costat vreo 2.000 de euri iar restul instalatiei vreo 10.000 de euro.
Si nu cred ca este vreo chinezarie

Ca sa ma edific mult mai bine asupra instalatiei ar trebui sa iau din nou legatura cu cel care mi-au instalat-o. Insa sunt foarte greu de gasit, nu mai lucreaza cu persoane fizice si incerc prin acest forum sa imi clarific diverse lucruri de care ma lovesc zilnic.

In manualul pe care l-am atasat intr-un post mai sus este descrisa instalarea instalatiei pe care o am eu (nu este doar orietativa, ci una reala poate doar cateva mici detalii sa difere)
Ce ai tu acolo e o copie dupa pufferul complex de la Wolf Posted Image

http://en.wolf-heizt...tified-storage/

Attached File  Puffer complex Wolf.pdf   992.97K   43 downloads

#5604
octavianidita

octavianidita

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 19.06.2007

 gelunechifor, on 30 iulie 2015 - 18:10, said:

Ce ai tu acolo e o copie dupa pufferul complex de la Wolf Posted Image
...banuiesc ca e de bine Posted Image

Intre timp am verificat setarile de la automatizarea resol si am asa
DTO - 6.0, DTF - 4.0, DTS - 10.0, RIS - 2, SMX - 60, EM - 140, OCX/OCN/OCF/OREC/OTC/OHOM - OFF, MN - 30, HND1/HND2 - AUTO, PROG - 10.78, VERS 1.04

In ceea ce priveste setarea la 90 a temperaturii din puffer as fi mai rezervat. Deja este o semisauna in camera tehnica. As face o sauna veritabila acolo daca apa ar ajunge la 90 de grade. Dar cine stie, poate ma joc in weekend sa vad ce iese...

Mai pun o poza si cu conecarea centralei direct la puffer.
Turul e teava de sus iar returul e cea de jos.

Attached Files



#5605
adriansar

adriansar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 06.02.2013
Pufferul complex de la Wolf care poate aduce aport la incalzire si la preparare apa calda in acelasi timp de la panourile solare varianta cu o singura serpentina BSP-800 costa 2392 de eur + tva. La care mai poti monta pe el si grupuri de pompare pentru sistemele de incalzire. Are un debit de apa calda de 30l/min la o temperatura a boilerului de 93 de grade C si o temperatura de iesire a apei de 43 grade C.

#5606
1741010

1741010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 498
  • Înscris: 28.03.2010
Rog pe cei care se pricep sa-mi spuna ce fel de conducte se folosesc intre panoul solar si boiler. Vreau sa izolez tavanul mansardei. Prin izolatie vreau sa trag conductele care vor face legatura dintre panoul solar si boiler astfel incat sa nu fie la vedere. Casa nu are pod in aceea zona.

#5607
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,480
  • Înscris: 30.01.2008
Obligatoriu Cu preizolat si nu uita de firul pentru senzor care trebuie tras o data cu tevile.
Cuprul trebuie sa fie de minim 0,75 grosime si daca se poate ,sa fie fara lipituri (cupru colac)de la panouri pina la boiler.

Edited by gelunechifor, 13 August 2015 - 19:16.


#5608
laurentiu_florin

laurentiu_florin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 729
  • Înscris: 02.05.2007
... sa trag conductele care vor face legatura dintre panoul solar si boiler...

merge cel putin la fel de bine ca si teava de cupru, teava twin din inox flexibil, preizolat si cu fir pentru senzorul de temperatura . practic se lucreaza mult mai comod cu acest tip de teava, trebuie doar sa fii atent cind masori lungimea ce ti trebuie.

#5609
radu_bog_cocorin

radu_bog_cocorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 08.08.2008
+ daca se foloseste teava de cupru lipitura sa fie de tip "tare" dar cel mai simplu e cu teava de inox twin cum spunea @laurentiu e mai practica fara batai de cap

#5610
cristian234

cristian234

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 21.02.2014
Salut,

Am in constructie o casa la rosu. Cand o sa am bani as dori sa imi instalez un sistem de panouri solare termice pt ACM (eventual si incalzire daca se poate).

As dori sa stiu (avand in vedere ca sunt inca in faza in care pot sa prevad golurile necesare prin placi) daca e nevoie pentru sistemul solar termic sa prevad o ghena separata prin placi, eventual chiar in slit cum se spune. Sau e suficient daca pe ghena prevazuta deja pt apa/canal as lasa loc liber in plus pentru un eventual sistem solar pe viitor...

Multumesc!

#5611
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,188
  • Înscris: 09.01.2008
Eu am avut aceeasi dilema si am optat pt montarea tevilor cu izolatia adecvata si a 2 cabluri cu 3x1.5mmp pt senzor si ce-o mai fi. La instalarea panourilor (dupa 3 ani) m-am felicitat pt idee. Teava de Cu de 22x1 cred ca este potrivita pt sistemul tau. Nu-ti recomand montarea de tub flexibil de inox in faza asta. Tehnic e o solutie de compromis.

#5612
cristian234

cristian234

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 21.02.2014

 camsonat, on 17 august 2015 - 12:10, said:

Eu am avut aceeasi dilema si am optat pt montarea tevilor cu izolatia adecvata si a 2 cabluri cu 3x1.5mmp pt senzor si ce-o mai fi. La instalarea panourilor (dupa 3 ani) m-am felicitat pt idee. Teava de Cu de 22x1 cred ca este potrivita pt sistemul tau. Nu-ti recomand montarea de tub flexibil de inox in faza asta. Tehnic e o solutie de compromis.

Ar fi trebuit sa fiu mai explicit cu intrebarile:
1. Daca prevad ca tevile pt solar vor fi prin ghena de apa/canal, si prevad spatiu e suficient ? Sau sa ma apuc sa pun in ghena tevile odata cu cele de apa/canal (sa nu las pe mai incolo) ?
2. E problema daca tevile pt solar vor fi langa cele de apa/canal ? Ma refer la probleme datorate incalzirii...

Edited by cristian234, 17 August 2015 - 12:15.


#5613
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,188
  • Înscris: 09.01.2008
1. E suficient dar chinuitor sa le bagi dupa ce ai inchis ghena si sunt si alte lucruri prin aceasta deja.
2. Daca izolatia tevilor este corespunzatoare (speciala pt temp. inalta) nu ai de ce sa-ti faci probleme. Ar fi indicat sa izolezi si apa/canal intre ele.

#5614
cristian234

cristian234

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 21.02.2014
Teava de Cu (cupru ?) 22x1 inlocuieste tubul flexibil de inox ?

Aceasta teava vine direct cu izolatia corespunzatoare ?

#5615
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,188
  • Înscris: 09.01.2008
Teva de 22mm ar putea fi compatibila cu un sistem format din multe panouri. In cazul in care pui doar un panou nu ai avea probleme din cauza asta. Daca cineva iti face un proiect s-ar putea sa reiasa ca-ti trebuie teava de 18mm.
Sunt tevi preizolate si tevi fara izolatie. Tu cumperi ce vrei si ce crezi ca e mai economic calculand si manopera de izolare si calitatea rezultatului.

#5616
octavianidita

octavianidita

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 19.06.2007
M-am mutat de vreo 2 luni in casa si tot aud niste zgomote ca niste pocnitori.
In prima faza am tot zis ca e casa noua poate se aseaza insa in ultimele zile mi-am dat seama ca nu este asta.

Zgomotele vin din pod si par a fi din zona unde sunt instalate panourile, frecventa lor fiind una aleatarie (as zice undeva la 15-30 de min sau chiar mai mult).
Probabil ca ar trebui sa ma sui in pod si sa stau o perioada acolo sa imi notez aceasta anonalie insa as vrea sa intreb dara vreunul dintre voi are astfel de zgomote. si daca da care ar fi cauza.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate