Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 

Instalažii SOLARE, Panouri plane, Tuburi vidate

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
8468 replies to this topic

#4501
valicioaica

valicioaica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 01.07.2005
Revenind la o chestiune mai tehnica (sa zicem).
Avand in vedere ca am reusit sa cocot panourile (4 buc, plane) pe casa, sa le fixez, sa le conectez intre ele dar nu sunt racordate la boiler inca si deci evident sunt goale.
Exista vreun risc de deteriorare din cauza temperaturilor destul de inalte ce apar la interior ?
Logica mea spune ca nu, dar am zis sa cer parerea si altora mai experimentati.

Multumesc

#4502
donc

donc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 26.03.2009

 valicioaica, on 11 iunie 2013 - 13:30, said:

Revenind la o chestiune mai tehnica (sa zicem).
Avand in vedere ca am reusit sa cocot panourile (4 buc, plane) pe casa, sa le fixez, sa le conectez intre ele dar nu sunt racordate la boiler inca si deci evident sunt goale.
Exista vreun risc de deteriorare din cauza temperaturilor destul de inalte ce apar la interior ?
Logica mea spune ca nu, dar am zis sa cer parerea si altora mai experimentati.

Multumesc

Nu apar probleme,dar e bine sa le acoperi.Cu cartoanele de la cutiile lor sau cu altceva.
Atunci cind vei face umplerea daca e prea cald in panou si apa+anticongelant prea rece,se vor forma niste reziduri in teava.E bine ca umplerea sa o faci dimineata pe racoare sau tarziu seara.Deasemeni e bine sa faci o spalare a circuitului cu apa,pentru a iesi toate impuritatile din tevi,dupa care umpli cu apa+anticongelant.

#4503
valicioaica

valicioaica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 01.07.2005
Cand le voi umple, in mod sigur o voi face pe racoare sau cu ele acoperite.
In afara de acest aspect, legat de umplerea lor efectiva, banuiesc ca atata timp cat stau goale, nu ar trebui sa pateasca nimic.
O spalare o sa fac in mod sigur.
Cand le-am montat pe acoperis, dupa ce le-am adus la pozitie, am scos capacele de plastic pentru a le conecta intre ele. Fiind soare puternic, erau deja incinse racordurile (teava de cupru ce iesea din panou), m-am si fript de vreo doua ori.
Si cum mesteream eu acolo in toate pozitiile imposibile, deodata vad ca iese fum din ele. Soc si groaza: iau foc! Doar ma fripsesem un pic mai inainte. Pe urma realizez ca nu are ce sa ia foc.
Ce se intampla de fapt ? Uleiurile ramse pe interiorul tevii de cupru de la prelucrarea acesteia, s-au incins pana a iesit fum. Evident, dupa doua minute s-a potolit.
Urmeaza sa racordez teava de legatura cu boilerul. Dar asta se lasa cu gauri in pereti, mai dureaza un pic ...

#4504
Fontanero

Fontanero

    Nemesis Team Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,681
  • Înscris: 02.07.2011

 Intel, on 11 iunie 2013 - 12:53, said:

Ce inseamna "jumate ca performanta din ce face unul bun. ."?

Cum adica "ACM pot face si cu instalatia solara tot anul"? Adica pot face ACM 55-60 grade sau ma rog, p-acolo atunci cand ninge, innorat, afara -10-12-15 grade?
Aaaaaa ma rog, ca in unele perioade din iarna te ajuta si o mai incalzeste e alta mancare de peste dar zi-mi si mie cum sa fac ACM DOAR din panouri iarna.
Hint: am tot vazut ca au scris pe aici si altii care se pricep in domeniu si au zis ca n-ai cum sa faci asa ceva.

Poi doar nu ai crezut ca toate panourile sunt la fel ?
Daca unul face sa zice 100 litri intr-o ora, altul mai slab poate ii trebuie o zi intreaga sau nu merge deloc pe radiatie slaba . Nu intru in detalii pentru ca eu cred ca se stiu deja treburile astea .

Cum merg iarna ? Se dimensioneaza in asa fel incat autonomia ( fara soare ) sa fie de 3 zile sa zicem .Daca dupa 3 zile nu avem incarcare 30% din boiler il incarcam electric .Problemele pot aparea in decembrie cand ziua este f scurta . Daca dupa 5 zile avem soare si deci incarcare dar nu suficienta doar diferenta de grade pana la tinta va fi cu electric . Intr-un boiler solar bine izolat te poti juca cu stratificarea .

Edited by Fontanero, 11 June 2013 - 21:05.


#4505
Intel

Intel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,988
  • Înscris: 28.11.2001
Da, plane vs. vidate.

Nu ai cum sa le dimensionezi pt iarna incat sa faci ce zici si dimensionarea asta sa fie OK si pt vara, trust me.
Daca le dimensionezi cum trebuie pt vara atunci nu are cum sa-ti faca apa iarna cum zici tu; daca le dimensionezi astfel incat sa-ti faca si iarna cum zici tu atunci vor fi supradimensionate pt vara. Hai ca m-am repetat dar ai inteles ideea adica unele dimensionate ok pt vara (adica nici prea multe sa ti se supraincaleasca nici prea putine sa nu iti faca apa suficienta; si cand spunem dimensionare ne referim si la panouri si la boiler) nu vor fi suficiente iarna. Ma rog, sa zicem ca le supradimensionezi iarna si le acoperi partial ca sa fie suficiente iarna dar nu stiu, nu mi se pare o solutie.

#4506
Fontanero

Fontanero

    Nemesis Team Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,681
  • Înscris: 02.07.2011
Nici vorba plane vs vidate . Plane vs plane .Chiar daca par la fel nu fac acelasi lucru .Panourile sunt diferite mult intre ele .Sau chiar ai crezut ca gasesti plane la 2,4 mp sa zice cu cate 300 euro mai ieftine si asta se datoreaza doar politici de marketing . O fi la magazine nu zic , ca bisnitari astia ar vinde si pe dracu .

----
Tu iarasi pleci de la o premiza gresita . Eu nu pun mai multe panouri ca sa am caldura iarna .Asta fac specialisti de marketing .Eu ma joc cu incarcarea si stratificarea si temperaturile de incarcare .Nu ma supraincalzesc pen` ca boilerul este asa dimensionat sau deviat incat sa pot culege maximul ce da o zi de vara .Iarna este simplu : -pur si simplu incalzesc mai putina apa dar suficienta cat sa acoper consumul .Sunt mai multe ce se pot face insa nu o sa intru in detalii .Cred ca idea ai prins-o

#4507
Intel

Intel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,988
  • Înscris: 28.11.2001
Pai explica-mi si mie cum te joci cu:
- incarcarea?
Ce fac? Ma duc si bag manual apa si inchid "robinetul" cand s-a incarcat X litri? Ca sa nu mai zic ca nu stiu cand s-au incarcat X litri ca n-am geam la boiler.
Bineinteles ca sunt fel de fel de boilere bivalente pe lumea asta DAR cred ca principul lor de functionare este acelasi cumva constructia este aceeasi si anume teava prin care intra apa rece in el este jos si teava prin care iese apa calda din el si intra in instalatia din casa este sus (lesne de inteles de ce). Daca eu umplu sa zicem un sfert sau jumate......cum faci mai departe?
Tu esti sigur ca ai facut chestiile astea practic sau doar te gandesti teoretic ca s-ar putea face? Ca si eu gandesc multe teoretice dar in practica sunt multe aspecte.
Deci explica-mi cum as putea sa fac incarcarea asta manual. Ca sa nu mai zic ca, presupunand prin absurd ca s-ar putea, inseamna sa ma mut in camera tehnica sa fac toata ziua buna ziua incarcari si stratificari. Toata ideea nu e sa sistemul sa functioneze automat? Ca asa nu ne-am mai pune nimic si ne-am duce sa dam drumu manual la pompa sau alte chestii.
Deci explica-mi te rog cum "ma joc" cu incarcarea asta practic (adica cum deschid robinetul de apa rece care intra in boiler, bag apa....pana cand ca nu vad inauntru, deci apa nu ajunge pana sus la teava pe unde iese apa din boiler, sa zicem ca am ghicit cata apa sa bag si se va incalzi cat vreau eu.....dar nu cred ca iarna la -12 grade se va incalzi cat ar trebui.....dar apoi cum fac? dau drumu la robinete cand vreau sa consum apa, boilerul nefiind plin, va incepe sa bage apa rece ca sa se umple si sa iasa apa calda pe sus pe la teava; deci apa deja s-a combinat si nu imi mai intra in instalatie cu X grade cata s-a incalzit si apoi la robinetul de la baie sa o incropesc cat vreau eu cu apa rece si boilerul se va umple in totalitate cu apa). Sau si mai pe scurt: cum bag eu apa aia calda in casa (presupunad ca am incalzit-o cat trebuie) atata timp cat boilerul nu este plin si teava este sus (logic, ca la orice boiler)?
In momentul in care vreau sa consum apa calda ma duc repede in camera tehnica, dau drumul la robinetul de apa rece ce intra in boiler ca sa bage apa in el, sa se umple si sa iasa apa pe sus in instalatie, ma duc si folosesc apa (nu mai zic ca asta ar trebui sa fac asta de fiecare data cand folosesc apa calda :)) ) si la sfarsit ma duc si inchid iar robinetul de la teava de apa rece ce intra in boiler, in momentul ala boilerul este plin (ca altfel nu as fi avut cum sa fac baie) si deci inchid si robinetul de la teava de sus si incep sa scot apa din boiler ca sa ramana mai putina si sa poata panourile sa o incalzeasca.
Repet: esti sigur ca tu ai facut chestiile astea practic ca in teorie o fi posibil.
Sau zi-mi cum se face pas cu pas ca poate imi scapa ceva.
- la fel cu stratificarea
- temperatura de incarcare

Edited by Intel, 12 June 2013 - 09:38.


#4508
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,309
  • Înscris: 30.01.2008
Cred ca e vorba de incarcarea cu energie termica si nu de incarcarea cu apa a unui boiler.:)

#4509
Intel

Intel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,988
  • Înscris: 28.11.2001
Nu cred. Posted Image
Citez:
"Eu ma joc cu incarcarea si stratificarea si temperaturile de incarcare"
"Iarna este simplu : -pur si simplu incalzesc mai putina apa"
Cum incalzesti mai putina apa? Nu avand mai putina apa in boiler?
Aaaa si nu mai zic ca nivelul apei din boiler trebuie ca macar sa acopere in totalitate serpentina pt ca schimbul de caldura sa fie cat mai eficeint (ca iarna si asa nu beneficiezi de prea mult soare) deci degeaba incarci tu X litri daca nici macar nu ai acoperit serpentina. (si in general serpentina de panouri e la fel de mare ca cea de centrala dar de cele mai multe ori este mai mare decat cealalta deci trece de jumatatea boilerului).

Edited by Intel, 12 June 2013 - 10:18.


#4510
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Vreau să construiesc singur acasă panouri pentru ACM. Nu vor fi vidate ci pe principiul clasic, cutie ermetică, scoasă umidistatea din interior, izolată, cu geam deasupra și țevi în interior.
Va funcționa prin termosifon.

1. Ar fi avantajos să pun geam dublu deasupra? Pierderile prin convecție vor fi reduse dar apar pierderi prin reflexie. E avantajos sau nu?
2. Credeți că aș putea umple în interior cutia cu argon, m-ar putea ajuta cineva care face geamuri termopane?

#4511
Fontanero

Fontanero

    Nemesis Team Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,681
  • Înscris: 02.07.2011

 Intel, on 12 iunie 2013 - 09:52, said:

Nu cred. Posted Image
Citez:
"Eu ma joc cu incarcarea si stratificarea si temperaturile de incarcare"
"Iarna este simplu : -pur si simplu incalzesc mai putina apa"
Cum incalzesti mai putina apa? Nu avand mai putina apa in boiler?
Aaaa si nu mai zic ca nivelul apei din boiler trebuie ca macar sa acopere in totalitate serpentina pt ca schimbul de caldura sa fie cat mai eficeint (ca iarna si asa nu beneficiezi de prea mult soare) deci degeaba incarci tu X litri daca nici macar nu ai acoperit serpentina. (si in general serpentina de panouri e la fel de mare ca cea de centrala dar de cele mai multe ori este mai mare decat cealalta deci trece de jumatatea boilerului).

Posted Image))) interesanta logica ta . Acum nu ma mai mira nimic .

Sistemul este presurizat , nu golesc apa din boiler Posted Image pur si simplu trec de pe serpentina de baza pe serpentina superioara si stratific . Incalzesc doar partea de sus a boilerului .Apa calda si rece nu se amesteca usor u know ? dAc am prea multa apa calda sus cobor in serpentina de baza .



 dobrotescunicol, on 12 iunie 2013 - 09:59, said:

Vreau să construiesc singur acasă panouri pentru ACM. Nu vor fi vidate ci pe principiul clasic, cutie ermetică, scoasă umidistatea din interior, izolată, cu geam deasupra și țevi în interior.
Va funcționa prin termosifon.

1. Ar fi avantajos să pun geam dublu deasupra? Pierderile prin convecție vor fi reduse dar apar pierderi prin reflexie. E avantajos sau nu?
2. Credeți că aș putea umple în interior cutia cu argon, m-ar putea ajuta cineva care face geamuri termopane?

Este topic pentru asa ceva . Poate ar fi util sa citesti cate ceva pe acolo . Sunt oameni care deja au incercat diverse metode .

1 . nu este avantajos sa pui geam dublu chiar deloc .geamul trebuie sa fie lowiron pen` ca trebuie sa faca exact invers ce face un geam normal : anume sa absoarba radiatia nu sa o reflecte .
2. nu cred ca detii tu tehnologi de ermetizare sa poti scoate aerul dintre geamuri si sa pui inloc argon , oricum ar fi o prostie nu ajuta la nimic .
3. da , se poate face termosifon insa presiunea va fi mica si este indicat sa ai un singur robinet de apa calda .
4. umiditatea nu ai cum sa o scoti din interior pen` ca nu poti ermetiza asa ca se lasa niste fante sa circule aerul si sa nu faca condens .
5. izolata da ! cu vata bazaltica

Edited by Fontanero, 12 June 2013 - 10:40.


#4512
Intel

Intel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,988
  • Înscris: 28.11.2001
Daca pentru postul ala nu s-a putut decat un smile, pt postul de deasupra sa inteleg ca nu ai cum sa-mi explici cum ai face tu manevrele dupa ce te-ai muta in camera tehnica, nu?
Dar ma rog, lasa, nu trebuie sa incerci sa-mi explici ceea ce n-ai putea.

#4513
Fontanero

Fontanero

    Nemesis Team Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,681
  • Înscris: 02.07.2011

 Intel, on 12 iunie 2013 - 10:39, said:

Daca pentru postul ala nu s-a putut decat un smile, pt postul de deasupra sa inteleg ca nu ai cum sa-mi explici cum ai face tu manevrele dupa ce te-ai muta in camera tehnica, nu?
Dar ma rog, lasa, nu trebuie sa incerci sa-mi explici ceea ce n-ai putea.

raule Posted Image

- am raspuns mai sus .

apropo tu sti ce fac panourile tale ? Daca nu pune marca aici si iti spun eu sa nu zici ca nu sunt om detreaba .

----------------

am luat aleator o poza cu structura unui panou solar sa vezi cum arata . Daca faci regim DIY si panoul recomand serpentina dubla cu capilar de 10 .

[ http://www.calorserv.ro/images/products/thumbnails/panou-solar-logasol-sks-4.jpg/panou-solar-logasol-sks-4.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Fontanero, 12 June 2013 - 11:10.


#4514
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,309
  • Înscris: 30.01.2008

 Intel, on 12 iunie 2013 - 10:39, said:

Daca pentru postul ala nu s-a putut decat un smile, pt postul de deasupra sa inteleg ca nu ai cum sa-mi explici cum ai face tu manevrele dupa ce te-ai muta in camera tehnica, nu?
Dar ma rog, lasa, nu trebuie sa incerci sa-mi explici ceea ce n-ai putea.
Cred ca o face cu ajutorul senzorilor.
Ai senzorul ptr panouri pe care il poti monta si sus si jos si in functie de ei (asezarea lor) iti faci automatizarile astfel incit sa ai cel mai mic consum de energie.
Asta e si rostul asezarii serpentinelor in bolerul bivalent :
Serpentina inferioara ptr solar si cea superioara ptr alta sursa.
Cea superioara va incalzi doar o treime( de exemplu) din boiler pe cind cea inferioara incalzeste boilerul in intregime

#4515
Intel

Intel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,988
  • Înscris: 28.11.2001
Cred ca n-ai prins discutia de la inceput.
Eu i-am zis ca iarna nu poti sa faci ACM la 55-60 de grade (ca aduci un aport si o preincalzeste la X grade, restul incalzind cu cealalta serpentina legata la centrala....e alta mancare de peste). Si el a zis ca prin diverse inginerii poti. L-am intrebat cum si atunci mi-a descris pe scurt partea asta cu incarcarea si stratificarea.
Cu ajutorul senzorilor cum s-o faci cand pur si simplu vremea/anotimpul/iarna nu te ajuta????? Poti sa te pui tu in ce s-o putea Posted Image ca nu faci tu 55 de grade iarna doar de la panouri orice inginerii ai face si oriunde ai pune senzorii etc. Degeaba pui senzorul nu stiu unde daca pe senzorul de sus de la panouri nu ai cat trebuie (din cauza vremii.....adica ce te astepti iarna/-10 grade/ninge/innorat etc; repet, ca mai sunt si zile cu soare, iti mai face apa la X grade, te mai ajuta etc. da, stiu, asta se intampla in momentul asta dar nu-mi spune ca faci toata iarna 55 grade de la panouri). Repet, de aici a plecat discutia, ca ele sunt eficiente 100% adica ai consum 0 (excludem x W/h cat consuma automatizarea/pompa aia) si toata iarna dar doar daca faci nu stiu ce inginerii. Si vroaim sa inteleg cum se fac manevrele alea.

@Fontanero
Vad ca ai editat mai sus. Da, stiu ca apa nu se amesteca asa usor.
Cum treci tu de pe o serpentina pe alta? Tevile de tur si retur panouri sunt bagate in boiler in serpentina, la fel si cele din centrala in cealalta serpentina.
Incepi sa scoti tevi dintr-o parte si sa le bagi in partea cealalta? Esti sigur? Si.......scoti glicolul mai intai? Si te pui si-l bagi dupa aia?
Fac asta in fiecare inceput si sfarsit de iarna (ca sa nu mai zic ca tevile alea nu-s din flexibile sa le faci cum vrei tu, presupunand ca la lungime sunt bune).
Ca poate tu (sau altcineva) ai firma si scule prin care sa faci asta (adica de 2 ori pe an sa scoti si sa bagi glicolul) dar eu sa chem o firma de 2 ori pe an sa faca asta.......ITI GRANTEZ ca mai mult ma costa astea 2 manevre pe an decat apa aia calda pe care o fac prin manevra asta.
Dar repet ce ma zis si mai sus, poti sa pui tu senzorul unde vrei, poti sa muti (ipotetic vorbind) si serpentina la gura tevii de sus de evacuare a apei in instalatie......daca sus la panouri nu are de unde sa se incalzeasca glicolul ala......degeaba.

Edited by Intel, 12 June 2013 - 12:00.


#4516
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,309
  • Înscris: 30.01.2008

 Intel, on 12 iunie 2013 - 11:57, said:

Cred ca n-ai prins discutia de la inceput.
Eu i-am zis ca iarna nu poti sa faci ACM la 55-60 de grade (ca aduci un aport si o preincalzeste la X grade, restul incalzind cu cealalta serpentina legata la centrala....e alta mancare de peste). Si el a zis ca prin diverse inginerii poti. L-am intrebat cum si atunci mi-a descris pe scurt partea asta cu incarcarea si stratificarea.
Cu ajutorul senzorilor cum s-o faci cand pur si simplu vremea/anotimpul/iarna nu te ajuta????? Poti sa te pui tu in ce s-o putea Posted Image ca nu faci tu 55 de grade iarna doar de la panouri orice inginerii ai face si oriunde ai pune senzorii etc. Degeaba pui senzorul nu stiu unde daca pe senzorul de sus de la panouri nu ai cat trebuie (din cauza vremii.....adica ce te astepti iarna/-10 grade/ninge/innorat etc; repet, ca mai sunt si zile cu soare, iti mai face apa la X grade, te mai ajuta etc. da, stiu, asta se intampla in momentul asta dar nu-mi spune ca faci toata iarna 55 grade de la panouri). Repet, de aici a plecat discutia, ca ele sunt eficiente 100% adica ai consum 0 (excludem x W/h cat consuma

Pai si tu (probabil si el )generalizezi :)
Faci un by-pass intre serpentina superioara si cea inferioara printr-o vana cu 3 cai si gata, muti de pe o serpentine pe alta in functie de parametrii care ii vrei.
Se pot face multe, numai soarele nu poti sa il pui iarna sa faca ca vara :) si sa iti permita si bugetul .

#4517
Fontanero

Fontanero

    Nemesis Team Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,681
  • Înscris: 02.07.2011
Asta cu mutatu tevilor este buna Posted Image)))

Nu mai omu pun o vana de deviatie . Daca este iarna merg pe serpentina superioara .Vana comuta automat cu ajutorul unui releu .Daca este vara merg pe serpentina de jos .
Cum fac iarna 55 grade ? vad ca nu vrei sa intelegi . Panourile solare nu au nevoie de centrala pe gaz sau altceva .Au ele o rezistenta electrica care incalzeste apa , pune plusul care este nevoie in zilele in care nu ai ce;le 55 grade . Acum o sa zici buuuun  dar asta insemana consum de curent . Poi insemana dar mai putin decat consuma o centrala pe gaz pentru ACM un an intreg avand in vedere ca multe luni nu folosesc rezistenta .

Ce vreau eu sa te fac sa intelegi este ca tu imi comparai pretul panourilor solare ca echipament cu pretul consumului de gaz lunar  .Lucru care nu este corect .
Ce poti sa compari este consumul panourilor si consumul centralei pe gaz .Sau pretul unui echipament ce face ACM cu pretul echipamentelor solare .

Centrala gaz 6000 ron vs echipament solar 10000 ron .
Consum gaz anual 600 vs consum anual solare 200 .

Sper sa fi inteles ce am vrut sa zic

Edited by Fontanero, 12 June 2013 - 12:11.


#4518
Intel

Intel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,988
  • Înscris: 28.11.2001
Am recitit posturile de zilele trecute si am ajuns la fraza "Sistemele astea au un back-up electric majoritatea".
Nu cred ca majoritatea. Gelu, cred ca el este cel care generalizeaza. Eu de ex am d-asta http://www.romstal.r...e-vtn-cpc-p1127 si nu cred ca are. Poate cele plane or avea dar alea plane sunt eficiente cand e soare, prea stiu ele de radiatia solara si deci chiar le trebuie ceva de backup mai tot timpul iernii.
Acum am inteles: iarna (dupa parerea mea, destul timp din ea) atunci cand nu e soare, vei consuma curent electric pt rezistenta aia care incalzeste glicolul.
Ok, daca tot am ajuns in punctul asta, totusi cat W/h consuma rezistenta aia?

Edit: pai normal ca nu intelegeam cum faci cu tevile pt ca nu intelesesem ca exista o rezistenta in panouri care incalzeste glicolul cand nu le incalzeste soarele. Ca degeaba pui vana daca una din serpentine era mufata la centrala. (era imposibil sa pui vana) :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate