Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Reteta ''Parfe de nugatina''
Last Updated: Dec 09 2016 13:44, Started by
Gabi_Gabone
, Dec 09 2016 13:27
·
0
#1
Posted 09 December 2016 - 13:27
Buna ziua, recomand alta reteta, de desert pentru petreceri. Reteta este in felul urmator :
Pentru 5 portii Timp de pregatire : 30 de minute Timp de congelare : 3-4 ore Ingrediente : O pastaie de vanilie, 500 de ml de lapte, 375 g zahar tos, 6 galbenusuri de oua, 250 ml crème fraiche, 125 g alune decojite, ulei. Mod de preparare : 1) Se desface pastaia de vanilie in doua. Se pune laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie si 100 g de zahar. Cand da in clocot, se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat 10 minute. Se bat galbenusurile cu 110 g de zahar pana se obtine o crema spumoasa, aproape alba. Se scoate pastaia de vanilie din lapte. Se pune laptele din nou la incalzit, iar cand incepe sa fiarba, se iau cateva linguri si se amesteca bine cu galbenusurile. Se toarna galbenusurile in lapte dintr-o miscare. Se tine vasul la foc mic, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa crema. 2) Se ia vasul de pe foc si se pune treptat crème fraiche, amestecand incontinuu. Se pune vasul intr-un castron cu apa rece si se amesteca din cand in cand. Intre timp se pun alunele la cuptor, la 180 de grade Celsius, cateva minute. Se freaca intre palme ca sa cada foita care le inveleste. Zaharul ramas se caramelizeaza cu putina apa. Se pun alunele pe o placa de marmura, unsa cu putin ulei, si se toarna zaharul caramelizat peste ele. Se lasa sa se raceasca. Nugatina obtinuta se sparge in bucati mari si mici. 3) Se pun bucatile mici de nugatina in crema aproape rece. Se toarna crema intr-o forma si se tine la congelator pana se intareste. Se pune apoi pe platou si se decoreaza cu bucatile mari de nugatina Bauturi recomandate: - Vin Sauternes Vin Loupiac Vin Barsac Pofta buna ! |
#2
Posted 09 December 2016 - 13:38
Ti-am pus si pe topicul celalalt linkul cu sectiunea de Retete.
De ce insisti sa pui topicurile unde nu trebuie? P.S: creme fraiche = smantana dulce, cea din care se obtine frisca Edited by AlexEn, 09 December 2016 - 13:41. |
#3
Posted 09 December 2016 - 13:44
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users