Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Băieții deștepți și bugetul de stat

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
12 replies to this topic

#1
Marius1989

Marius1989

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,919
  • Înscris: 09.04.2006
În România numai proștii fură. Băieții deștepți își aranjează avantaje prin lege, și n-au probleme cu justiția. Din contră, sînt cei mai fanatici apărători ai statului de drept.

Quote

6 ani de reformare a pensiilor: Pensiile speciale sunt mai numeroase și mai costisitoare decât la desființarea lor în 2010

În 2010, Guvernul Emil Boc a abrogat pensiile speciale, instituind principiul echității în sistem – fiecare să încaseze corespunzător contribuțiilor plătite de-a lungul anilor de activitate.
A fost exceptată categoria magistraților, deoarece în cazul lor judecătorii de la CCR au stabilit că ar fi neconstituțional să rămână fără aceste pensii.
Guvernul social-democrat al lui Victor Ponta a readus în schema privilegiaților toți “specialii” eliminați din septembrie 2010, iar lor le-a adăugat chiar câteva noi categorii.
(...)
În 2016, suma totală estimată de Casa Națională de Pensii Publice (CNPPS) pentru anul 2016 este de peste o jumătate de miliard – 541.066.007 lei.
În 2010 au existat 8.409 de beneficiari de pensii speciale, iar numărul acestora a scăzut după modificarea Guvernului Boc la 2.857 în 2011, când au rămas doar magistrații.
În 2015, Guvernul Victor Ponta a declanșat revenirea acestor privilegii și s-a ajuns ca anul trecut numărul “specialilor” să fie de 5.430. În septembrie anul acesta, după o nouă serie de legiferări în Parlament, numărul a ajuns la 8.188 de pensionari.
(...)
Datele de mai sus nu sunt însă complete, pentru că actualul parlament a inventat o formă nouă de pensie specială: indemnizația suplimenatră pentru pensie.
Pensiile speciale ale parlamentarilor au intrat în vigoare anul acesta, dar sunt indemnizații și nu apar în estimarea CNPPS, astfel încât suma suportată de la buget este mai mare de 541 de milioane de lei, iar numărul total al beneficiarilor îl depășește în realitate pe cel din 2010: este de 8.188 (menționat de Casă) plus aproximativ 600 parlamentari care primesc deja indemnizațiile.
Rezultă un total de circa 8.800 de pensii speciale, comparativ cu 8.409 în august 2010.
În ceea ce privește sumele pe care statul le va suporta în cazul indemnizațiilor destinate parlamentarilor, știm că Executivul a alocat la rectificarea din iulie 20 de milioane de lei pentru plata acestora începând cu luna august – 13 milioane lei la Camera Deputaților (pentru 443 de foști deputați) și 7 milioane lei la Senat (150 de foști senatori). Banii se acordă de la bugetul de stat și sunt plătiți prin bugetele camerelor.
În august 2010, existau 516 de pensii de parlamentar, acum sunt 600. Pensia lor medie era de 3.642 de lei.
Actuala lege spune că ei încasează pensia conform contribuțiilor, plus o indemnizație în funcție de numărul mandatelor de parlamentar.
Numărul actualilor beneficiari este însă mai mare pentru că li se adaugă o categorie ce nu exista înainte: jurnaliștii. Potrivit unei legi promulgate anul acesta, pot și ei primi o indemnizație specială, în valoare de 50% din pensia cuvenită sau aflată în plată (dar nu mai mult de echivalentul a două salarii minime pe economie brute) dacă sunt membri ai uniunilor de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică.
Indemnizații speciale, pe modelul celor acordate parlamentarilor, urmau să primească și primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene, dar CCR a dat deja două decizii de neconstituționalitate pe proiectele votate de legislativ.
(...)
Pensiile înregimentaților – se poate ajunge și la 105% din valoarea veniturilor lunare obținute când munceau
S-a revenit, tot sub formula pensiilor ocupaționale, și la pensiile calculate special pentru cei din Ministerul Apărării Naționale (MApN), Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și serviciile secrete (SRI, SIE, STS).
Aceste pensii sunt plătite prin casele proprii de pensie.
Conform celor mai recente date sunt:
76.700 de pensionari la MApN
69.180 pensionari la MAI
9.414 de la SRI.
La MAI, numărul a crescut semnificativ în câteva luni – în ianuarie existau 59.407 persoane care provin din structurile actuale și anterioare ale MAI sau urmași ai acestora.
Anul acesta li s-au recalculat pensiile pe algoritmul adoptat de parlamentari (anul trecut și la presiunea lui Gabriel Oprea), dar cu unele corecții făcute de actualul Executiv, astfel încât să nu se ajungă la pensii duble față de veniturile deținute în ultimele luni.
Cum se calculează:
își aleg 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate. Pensia este de 65% din media acestora, dar pentru primii 25 de ani activitate
se adaugă 1% din baza de calcul pentru fiecare an care depășește 25 de ani
se acordă un spor de 3%, 6% sau 9% în funcție de contribuția la Fondul pentru pensia suplimentară și/sau contribuția individuală la buget
pensia astfel stabilită nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul (plafonul este 85%)
la cuantumul astfel obținut, în funcție de ordinul „Meritul militar” deținut, se adaugă un spor de 10% (gradul III), 15% (gradul II) și, respectiv, 20% (gradul I).
Potrivit datelor primite de cursdeguvernare.ro de la MApN, aproape 40.000 de pensionari au toate șansele să ajungă la maximul posibil: 105% din veniturile medii obținute când munceau.
În evidența Casei de pensii sectoriale a M.Ap.N. figurau în ianuarie 2016:
38.600 de pensionari deținători ai ordinului „Meritul militar” clasa I
15.900 cu clasa a II-a
13.500 cu clasa a III-a
7.900 nu dețineau acest ordin (dar vor avea probabil toate șansele să-l primească până la pensionare)
Statistica pensiilor de militar:
Pensia medie la MApN a fost în septembrie de 2.995 de lei
Cea mai mare pensie plătită de MApN – 28.496 lei (fost director regie autonomă)
10 beneficiari primesc pensii între 20.000 – 25.000 lei, din care 7 persoane au fost magistrați militari
În evidențele Casei de pensii sectoriale a MApN se găsesc 779 de pensionari având gradul de general aparținând MApN și altor instituții din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională
Cea mai mare pensie, de 38 de ori mai mare decât pensia medie
Cea mai mare pensie în România este de aproape 41.000 de lei (de 38 de ori mai mare decât pensia medie în sistemul de stat -930 d elei) și este câștigată de un fost magistrat.
Sau, era la sfârșitul lunii septembrie, deoarece presa a relatat de curând că fostul procuror general al României Ilie Botoș (demis din funcție după fuga din țară a lui Omar Hayssam), ar încasa o pensie de 51.000 de lei.
Celelalte poziții din top 10 sunt adjudecate de personalul navigant civil, pensii speciale despre care nimeni nu-și mai amintește cum au ajuns să intre prima dată înlista specialelor
(...)
Cheltuielile și deficitul de la pensii
Fondurile estimate pentru plata pensiilor din sistemul public de pensii în anul 2016 sunt în sumă de 50,746 de miliarde lei, respectiv 6,8% din PIB.
Pentru susținerea în totalitate a cheltuielilor ce se finanțează prin bugetul asigurărilor de stat (inclusiv sistemul asigurărilor de accidente de muncă și boli profesionale), s-a alocat o subvenție de 14,449 miliarde lei (adică 27,5% din 52,598 miliarde lei totalul bugetului asigurărilor de stat).

Articolul complet, inclusiv niște tabele pe care nu le-am putut copia aici: http://cursdeguverna...or-in-2010.html

#2
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006

View PostMarius1989, on 08 decembrie 2016 - 00:52, said:

În România numai proștii fură. Băieții deștepți își aranjează avantaje prin lege, și n-au probleme cu justiția. Din contră, sînt cei mai fanatici apărători ai statului de drept.


Daca te informezi mai serios ai sa remarci faptul ca aceiasi prosti devin de fapt fanatici aparatori ai statului de drept ,nicidecum baietii destepti . Uita-te in jurul tau . Vezi pe forum vreun politician sau vreun baiat destept ? Nooooo ....au sagetile sterse pe creier care nu au ce face toata ziua decat sa dea vina pe orice altceva decat pe un sistem defect si fals . De la comunism la feudalism si de la Putin la Soros ....toti si toate sunt de vina , mai putin sistemul care isi bate joc de ei . Iti dai seama ce propaganda tare au astia cu gulere albe ? Nici nu mai trebuie sa isi argumenteze furaciunile. Retarzii o fac pentru ei .

#3
tauru242

tauru242

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,107
  • Înscris: 06.09.2005
Ca sa facem un rezumat "baetii" destepti sunt: puterea legislativa, executiva, judecatoreasca, presa si aparatul de aparare, represiv si de ordine publica. Mai pe scurt, cine imparte, parte-si face.
La vot, cetateni!

#4
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostJurasikMan, on 08 decembrie 2016 - 08:33, said:

Vezi pe forum vreun politician sau vreun baiat destept ? Nooooo ....au sagetile sterse pe creier care nu au ce face toata ziua decat sa dea vina pe orice altceva decat pe un sistem defect si fals . De la comunism la feudalism si de la Putin la Soros ....toti si toate sunt de vina , mai putin sistemul care isi bate joc de ei .

Pentru a lupta impotriva sistemului ar trebui ocupate sectiile de votare in ziua votului, apoi pus bazele unei miscari populare de rasturnat guverne care nu se tin cuvant sau care contin ministri certati cu legea.  Votul nu mai e o solutie. Nici prostii nu mai cred in el. Dupa atatia ani de furat, aceiasi oameni sunt pe buletinele de vot. Defilam tot cu Basescu, Dragnea, Tariceanu, Ponta, Udrea.... Tot cu astia nene..

#5
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,120
  • Înscris: 22.05.2003
O sa va spunc eva care nu o sa va convina.

Parca Boc a vrut sa taie pensiile speciale, problema este ca tot recalculand din spate, cam majoritatea pensiilor au crescut!

Cei cu pensii speciale au avut intotdeauna salarii mari, iar ca sa nu se complice, statul a zis sa nu mai mute banii dintr-un buzunar in altul.

Dupa ani de scandal, au facut calcule, cum ar fi fost sa mute banii dintr-un buzunar in altul, iar rezultatul a fost ca... statul e bun de plata pensii mai mari.

Faptul ca cei din Parlament isi voteaza cu doua maini pensii si bonusuri, e ceva normal, doar noi i-am votat!

#6
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Eu am renuntat sa mai dau vina pe persoana " fizica " Posted Image . Am ajuns sa cred ca aceasta este si ideea prin care se argumenteaza si justifica un sistem social defect . Este simplu sa personalizezi vina . Dai prostilor o tinta . Daca dau cu balega in "persoana vinovata " uita sa se mai intrebe cine si ce anume a dus la aparitia acelei persoane ? Combatabd persoanele justificam sistemul. Cine a adus in ultimii ani in discutie , in dezbatere publica ,echitatea sistemulu ? Dar cati au aratat persoane cu degetul ?

#7
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
pe mine altceva ma pune pe ganduri....cand statul vrea sa mareasca veniturile la profesori, medici, etc.sare ca ars FMI....
cand acelasi stat umfla pensiile si salariile parlamentarilor FMI tace malc...
eu inteleg ca vor sa aibe slugi in RO dar chiar asa pe fata?

Edited by Valmont43, 08 December 2016 - 10:45.


#8
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View PostJurasikMan, on 08 decembrie 2016 - 10:39, said:

Eu am renuntat sa mai dau vina pe persoana " fizica " Posted Image . Am ajuns sa cred ca aceasta este si ideea prin care se argumenteaza si justifica un sistem social defect . Este simplu sa personalizezi vina . Dai prostilor o tinta . Daca dau cu balega in "persoana vinovata " uita sa se mai intrebe cine si ce anume a dus la aparitia acelei persoane ? Combatabd persoanele justificam sistemul. Cine a adus in ultimii ani in discutie , in dezbatere publica ,echitatea sistemulu ? Dar cati au aratat persoane cu degetul ?


Eu sunt de acord cu tine, dar sistemul este format din oameni, oamenii au format acest sistem, ei ajung acolo sus si se gandesc in primul rand cum sa isi traga niste avantaje, pentru sine, tot pa` sistem, sistemul acesta trebuie terminat, trebuie inchis si reconstruit altul, deoarece s-au creat precedente periculoase, deja in societatea noastra  sunt unii care se cred mai presus decat altii, am ajuns sa platim magistratii regeste, si cand acestia gresesc platim noi, unii ies la pensie la 48-50 de ani, in timp ce altii nici macar nu apuca varsta legala de pensionare, sau daca o apuca mor de inima rea cand aud decizia de la casa de pensii, si se uita cu groaza la cuantumul primei pensii.

#9
tauru242

tauru242

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,107
  • Înscris: 06.09.2005

View PostValmont43, on 08 decembrie 2016 - 10:44, said:

pe mine altceva ma pune pe ganduri....cand statul vrea sa mareasca veniturile la profesori, medici, etc.sare ca ars FMI....
cand acelasi stat umfla pensiile si salariile parlamentarilor FMI tace malc...
eu inteleg ca vor sa aibe slugi in RO dar chiar asa pe fata?
Asta cu vrea statul sa mareasca dar nu e lasat nu stiu daca e chiar asa  .... dupa cum se vede castigurile barosane sunt la cei ce le pot impune, recte parlament, judecatori care au decis ca ei merita pensii speciale restul nu, aparatul represiv ca na, tre' sa apere cineva hotii.... cine poate sa le puna sula-n coaste obtine cine nu.....medicii si profesorii nu prea au cu ce le forta mana la fel si restul de privati la care se aplica bineinteles principuil echitabil al contributivitatii.

#10
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013

View Posttauru242, on 08 decembrie 2016 - 10:54, said:

Asta cu vrea statul sa mareasca dar nu e lasat nu stiu daca e chiar asa  .... dupa cum se vede castigurile barosane sunt la cei ce le pot impune, recte parlament, judecatori care au decis ca ei merita pensii speciale restul nu, aparatul represiv ca na, tre' sa apere cineva hotii.... cine poate sa le puna sula-n coaste obtine cine nu.....medicii si profesorii nu prea au cu ce le forta mana la fel si restul de privati la care se aplica bineinteles principuil echitabil al contributivitatii.
stai putin ca FMI si Banca Mondiala cel putin teoretic n-ar avea treaba cu porcii nostri oligarhi, deci repet intrebarea...de ce nu sunt asa de vocali si fermi atunci cand astia isi umfla pensiile si salariile?

#11
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013

Platon said:

Eu sunt de acord cu tine, dar sistemul este format din oameni, oamenii au format acest sistem, ei ajung acolo sus si se gandesc in primul rand cum sa isi traga niste avantaje, pentru sine, tot pa` sistem, sistemul acesta trebuie terminat, trebuie inchis si reconstruit altul, deoarece s-au creat precedente periculoase, deja in societatea noastra  sunt unii care se cred mai presus decat altii, am ajuns sa platim magistratii regeste, si cand acestia gresesc platim noi, unii ies la pensie la 48-50 de ani, in timp ce altii nici macar nu apuca varsta legala de pensionare, sau daca o apuca mor de inima rea cand aud decizia de la casa de pensii, si se uita cu groaza la cuantumul primei pensii.

Asa cum e la noi la fel e peste tot si in US ,UK,Grecia peste tot aia privesc sistemul ca pe o sursa prin care se extrag rente ,tot asa zicea mai zilele trecute si ministrul Ghinea si multi stim asta ,nu zicea Dragnea acum ceva vreme sa nu cumva sa fie privatizata vreo companie de stat( pt ca de acolo vor fi extrasi bani) si i-au anulat lui Ciolos pe durata vacantei posibilitatea de a de ordonante de urgenta  Posted Image Daca le privatizezi nu e bine, scot banii din tara ,daca le lasi la stat sunt capusate si banii tot afara din tara vor iesi ,asa ca Posted Image

Edited by ARPA, 08 December 2016 - 11:26.


#12
Marius1989

Marius1989

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,919
  • Înscris: 09.04.2006

View PostAdm, on 08 decembrie 2016 - 10:26, said:

O sa va spunc eva care nu o sa va convina.

Parca Boc a vrut sa taie pensiile speciale, problema este ca tot recalculand din spate, cam majoritatea pensiilor au crescut!

Cei cu pensii speciale au avut intotdeauna salarii mari, iar ca sa nu se complice, statul a zis sa nu mai mute banii dintr-un buzunar in altul.

Dupa ani de scandal, au facut calcule, cum ar fi fost sa mute banii dintr-un buzunar in altul, iar rezultatul a fost ca... statul e bun de plata pensii mai mari.

Depinde regulile după care faci calculele. Dacă faci precum Boc, să stabilești că în sistemul militar se consideră 1,5 ori 2 ani stagiu de cotizare pentru fiecare an lucrat efectiv, și adaugi și liceul militar la stagiu de cotizare, normal că ajungi să plătești în majoritatea cazurilor mai mult decît înainte.

Altă chestie interesantă:
„la cuantumul astfel obţinut, în funcţie de ordinul „Meritul militar” deţinut, se adaugă un spor de 10% (gradul III), 15% (gradul II) şi, respectiv, 20% (gradul I).
Potrivit datelor primite de cursdeguvernare.ro de la MApN, aproape 40.000 de pensionari au toate șansele să ajungă la maximul posibil: 105% din veniturile medii obținute când munceau.
În evidenţa Casei de pensii sectoriale a M.Ap.N. figurau în ianuarie 2016:
38.600 de pensionari deţinători ai ordinului „Meritul militar” clasa I
15.900 cu clasa a II-a
13.500 cu clasa a III-a
7.900 nu deţineau acest ordin”

Aproape 90% din armata României e formată din merituoși, decorați cu „meritul militar”.
Dar care or fi meritele armatei, în afară de faptul că de ani de zile luptă în Afganistan, fără să fie capabilă să cîștige războiul?
(ăia care luptă în Afganistan au separat alte drepturi, în calitate de veterani ai teatrelor de operațiuni din străinătate; nu e condiție să fi luptat în străinătate ca să primești „meritul militar”)

Legea care prevede supliment la pensie pentru cei care au „meritul militar” ar avea o logică, dacă decorația aia s-ar da pentru fapte deosebite, ieșite din comun. Dar realitatea e că se dă pentru fapte obișnuite, simpla îndeplinire a obligațiilor de serviciu. Faptă deosebită trebuie să faci ca să nimerești în ăia 10% pe care șefii îi taie de pe lista cu „meritul militar”.
Cîți din cei 68000 de pensionari M.Ap.N. decorați cu „meritul militar” (la care se adaugă merituoșii M.I. și SRI în număr neprecizat în articol) au săvîrșit fapte excepționale în timpul serviciului militar, pentru a se justifica această decorație?

#13
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,120
  • Înscris: 22.05.2003
@Marius1989 - cert este ca a fost o vanatoare de vrajitoare total tembela, care a invrajbit poporul de pomana.
Peste tot se urla de pensiile speciale mari si NEMERITATE ca nu s-a contribuit.

S-a dovedit ca s-a contribuit si calculele au dat cu virgula. Uraaa! Sa mai facem pensii speciale, sa vedem de unde le vom plati.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate