Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!
 Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...
 orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus
 Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...
 

Statul vs. cetățeni

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
23 replies to this topic

Poll: Statul vs. cetățeni (33 member(s) have cast votes)

In raporturile dintre cetățeni si Stat cine are prioritate in 2016/2017?

  1. Statul (24 votes [72.73%])

    Percentage of vote: 72.73%

  2. Cetățenii (3 votes [9.09%])

    Percentage of vote: 9.09%

  3. Niciunul (3 votes [9.09%])

    Percentage of vote: 9.09%

  4. Nu stiu (3 votes [9.09%])

    Percentage of vote: 9.09%

In raporturile dintre cetățeni si Stat cine ar trebui sa aiba prioritate?

  1. Statul (7 votes [21.21%])

    Percentage of vote: 21.21%

  2. Cetățenii (22 votes [66.67%])

    Percentage of vote: 66.67%

  3. Niciunul (2 votes [6.06%])

    Percentage of vote: 6.06%

  4. Nu stiu (2 votes [6.06%])

    Percentage of vote: 6.06%

Vote Guests cannot vote

#1
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Statul tot mai mult un Stat confiscat de cei care ar trebui sa-l administreze in si spre folosul cetățenilor.

In raporturile dintre cetățeni si Stat cine are sau ar trebui sa aiba prioritate?

Un articol vechi dar edificator despre cum functioneaza sau mai corect despre cat de gresit functioneaza lucrurile pe la noi (Romania si UE):

"Nu m-am asteptat ca politicienii nostri sa devina îngeri în campania electorala. Ratasera atâtea ocazii de a se arata normali în vremuri linistite, cum ar fi putut ca tocmai acum, când magnetul puterii îi atrage, sa se ispaseasca de pacate? Veleitarii iau din nou cu asalt Parlamentul. Nimic nu-i opreste. Ei candideaza la un post de senator sau de deputat. Si-l vor avea. Nici nu vor sa auda când li se spune ca Parlamentarul trebuie sa fie veriga între cetatean si stat. Pe ei îi intereseaza combinatiile pentru afaceri. Si le vor urzi, ca si pâna acum, în luxul saloanelor Parlamentului. Nu conteaza ca li se striga în fata: ,,hotilor!“, ei vor sa faca legi. Si le vor face dupa chipul si asemanarea lor. Pentru românul din România adevarata, cel care nu a luat calea bajeniei, devine tot mai greu de înteles, si înca si mai greu de acceptat, aceasta prabusire a ordinii în stat. În general, punem raul pe seama erorilor de guvernare, pe ,,exceptia româneasca“ venita din nefericita imixtiune a balcanismului în moravuri si de marea noastra abilitate de a ne descurca prin itele legilor."

"... întelegem de la olandez ca pentru ceea ce ni se întâmpla nu suntem numai noi vinovati ci si calitatea mediului politic în care am intrat. Acest fin acord scapa interpretarilor politologilor români. Daca asa stau lucrurile, cum sa-l ,,simta“ un român din România profunda! Când ma prind, prietenii si fostii mei colegi de scoala ma întreaba: ce faceti voi acolo, în politica, adica, de ne merge atât de rau (23 nov. 2012)?"

"Într-un recent editorial din „L’Express“, economistul si omul politic francez Jacques Attali sustine ca o economie – a unui stat si, prin extrapolare, se întelege a Europei comunitare – trebuie sa tina cont nu numai de mediul natural ci si de cel uman. „Noi am suferit o criza a datoriilor pe care am tratat-o tot cu datorii, chiar mai mari, fara sa tratam problemele de structura… Desi au fost facute unele reforme, au fost puse în functiune unele instrumente, cum ar fi cel de stabilitate, sau au fost prevazute posibilitati de interventie nelimitata pe piata datoriilor statelor prin Banca Centrala Europeana, nu avem înca o idee clara asupra a ceea ce trebuie sa facem. O «economie pozitiva» trebuie sa aiba în vedere nu numai interesele celor care cer locuri de munca sau ale investitorilor care asigura aceste locuri, ci si interesul general pe termen lung al unei societati“. („L’Express“, 19-25 septembrie 2012)."

"Lumea se întreaba cum de si-a construit Germania puterea economica pe baza careia, astazi, pretinde sa fie ascultata în Europa. Raspunsul trebuie cautat în ceea ce nu ne-am fi asteptat la germani: mobilitatea. Într-un interviu dat unui ziarist francez, cancelarul Germaniei din perioada 1998-2005, Helmut Schmidt, considera ca ceea ce a schimbat soarta economiei germane a fost amploarea reformelor adoptate în deceniul sapte al secolului trecut. Atunci, spre surprinderea chiar a germanilor, situatia s-a îmbunatatit mai rapid decât în Italia sau Franta pentru ca politicienii germani au impus masuri curajoase. Atunci. Acum lucrurile s-au schimbat în întreaga Europa. Cauzele? Una dintre ele este prevalenta politicului asupra profesionalismului. ,,Problema este ca astazi nici un sef de stat si de guvern european nu este economist de formatie. Nici Hollande, nici Merkel, nici Cameron. Ei sunt politicieni."

"Europa, leaganul civilizatiei si al democratiei, este zguduita de forta tot mai mare pe care o capata coruptia guvernantilor. Cândva acest flagel era asociat automat cu metehnele conducatorilor africani: relatiile de clan, tribale, erau folosite în scopul îmbogatirii rapide. Acum coruptia nu mai are culoare, a devenit moneda curenta. Ruptura dintre cetatean si stat se adânceste. Grecii, spaniolii, irlandezii, portughezii si altii îsi plâng suferintele acuzând complicitatea politicienilor cu institutiile financiare mondiale pe care le considera spoliatoare."

Ruptura dintre cetatean si stat

#2
Axel2015

Axel2015

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 716
  • Înscris: 10.02.2016
Statul iese invingator pentru ca este boss-ul nostru. Posted Image

#3
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,493
  • Înscris: 30.10.2003
Sorry dar statul suntem noi. Daca sus la guvern si parlament sunt ais mari, la nivel local sunt vecini de-ai nostrii, poate prieteni, fosti colegi, rude, care fac parte din "statul" care ne mananca ficatii.
Adica tot noi.

#4
neur0

neur0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,795
  • Înscris: 01.11.2011
Răspunsul e: depinde!

#5
Axel2015

Axel2015

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 716
  • Înscris: 10.02.2016

View PostBursul, on 06 decembrie 2016 - 17:11, said:

Sorry dar statul suntem noi. Daca sus la guvern si parlament sunt ais mari, la nivel local sunt vecini de-ai nostrii, poate prieteni, fosti colegi, rude, care fac parte din "statul" care ne mananca ficatii.
Adica tot noi.

Trebuia sa termin, Noi suntem proprii nostri sefi.

#6
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,276
  • Înscris: 06.08.2007
Dragule user "initiator" , ai scapat din vedere unle chestii : "doar tu esti vinovat ca statul ai eludat!" , "doar tu esti doar vinovat , ca in cutia postala nu ai bagat un ochi ! esti dator si vandut la stat doar pt asta (daca i furat si ai "vociferat" , esti absolvit de furt si ramai cu ce ai primit !) !

p.s.- ce bine e sa fi beat de ziua ta ! Cum in 27 de ani de cind stau in Tei , nu am decit un "avertisment", sper ca intelegeti cum flutura steagul pi geam !


P.S.S.- Am eludat si fraudat statul degeaba !

Edited by tidicristi, 06 December 2016 - 17:25.


#7
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,328
  • Înscris: 29.07.2013

View Postpoadol, on 06 decembrie 2016 - 17:06, said:

Statul tot mai mult un Stat confiscat de cei care ar trebui sa-l administreze in si spre folosul cetățenilor.
,,Problema este ca astazi nici un sef de stat si de guvern european nu este economist de formatie. Nici Hollande, nici Merkel, nici Cameron. Ei sunt politicieni."

Nu te supara dar in textul de mai sus exista o fractura logica, parerea mea !

De ce este o problema faptul ca aia nu sunt tehnocrati ?! Eu cred ca problemele exact atunci apar, cand tehnocratul ia locul politicianului.

Atata timp cat exista partide politice, curente, ideologii la care oamenii adera si optiunile poporului se regasesc in proportionalitatea din Parlament, politicul este cel care trebuie sa ia decizii, cu majoritatea celor pe care-i reprezinta.

Altfel, parlamentul si guvernul ar fi formate din decanii si rectorii facultatilor :D

A, ca un politician bun este ala care ia decizii politice consultandu-se cu tehnicienii, cei care se pricep in domeniu, este o alta chestie.

Iar problema eu aici o vad ... politicienii intr-adevar buni sunt atat de rari incat pana si la nemti incepe sa li se simta lipsa ! Posted Image

Edited by argonaut, 06 December 2016 - 17:25.


#8
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015
[ http://img.plici.ro/images/2016/12/06/52ab4bf9b0593acb56.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#9
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,438
  • Înscris: 10.08.2005
Serios, caracatita pleaca din Moldova ?

#10
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Statul vis a vis cetateni....
Unde?  Cum? De ce?
Vorbim parca de statul si cetatenii ce merg fiecare pe alt trotuar.....

Nebulos topic....

#11
Axel2015

Axel2015

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 716
  • Înscris: 10.02.2016

View PostMarianG, on 06 decembrie 2016 - 17:35, said:

Serios, caracatita pleaca din Moldova ?

Mai degraba din Valahia, mai ales judetele alea sarace Teleorman, Dambovita, Ialomita, Giurgiu etc. la care PRO TV nu ajunge pe drum asfaltat ca sa faca stire despre saracia lor si ajung sa mearga pe drum express E85 la Vaslui, mai comod.

#12
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View Postargonaut, on 06 decembrie 2016 - 17:24, said:

1. Nu te supara dar in textul de mai sus exista o fractura logica, parerea mea !

2. De ce este o problema faptul ca aia nu sunt tehnocrati ?! Eu cred ca problemele exact atunci apar, cand tehnocratul ia locul politicianului.

3. Atata timp cat exista partide politice, curente, ideologii la care oamenii adera si optiunile poporului se regasesc in proportionalitatea din Parlament, politicul este cel care trebuie sa ia decizii, cu majoritatea celor pe care-i reprezinta.

Altfel, parlamentul si guvernul ar fi formate din decanii si rectorii facultatilor Posted Image

4. A, ca un politician bun este ala care ia decizii politice consultandu-se cu tehnicienii, cei care se pricep in domeniu, este o alta chestie.

5. Iar problema eu aici o vad ... politicienii intr-adevar buni sunt atat de rari incat pana si la nemti incepe sa li se simta lipsa! Posted Image
1. Nicidecum daca ...
2. ... printre politicieni sau consilierii acestora ar fi mai multi economisti capabili de profesie.
Tehnocratii sai lasam deoparte, au fost doar pentru o perioada scurta de tranzitie sau asa era prevazut initial.
3. Cei care iau decizii ar trebui sa fie administratori capabili indiferent daca sunt politicieni sau tehnocrati.
4. Cam asa ceva "un politician bun este ala care ia decizii politice consultandu-se cu tehnicienii, cei care se pricep in domeniu" sau ne intoarcem in "epoca de aur" = epoca Ceausescu cand "cizmarul" le stia mai bine decat toti ceilalti pe toate cele.
5. Corect, nimic de completat. Posted Image

#13
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,276
  • Înscris: 06.08.2007
Conform legii , daca nu te prinde "statul" , tot esti dator la stat pe ultimi 5 ani ! Eu doar am eludat sa platesc taxe la stat din '89 ! Cu alte cuvinte , doar cind ma prinde incepe "calculatiunea" !
Dement de revolutionar , fara nimic de la stat ! Fara "atestat"(stie si pol. nu suna la usa !) , nu am nici macar o amenda , pt ca am "murit" si nu sunt in viata !Posted Image , sunt doar "nimeni" ! [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/N54C2JAQblE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

ETC. ! Doar dement !

Edited by tidicristi, 06 December 2016 - 18:04.


#14
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012

View PostAxel2015, on 06 decembrie 2016 - 17:11, said:

Statul iese invingator pentru ca este boss-ul nostru. Posted Image
"Si stapanul din mila caruia traiesti tu niciodata suficient recunoscatorul!"

#15
sorin61

sorin61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,258
  • Înscris: 05.01.2004
Greseala intepenita in mintea romanilor (si probabil a multor natiuni) e ca statul e seful/stapanul/bossul.
De fapt, statul suntem noi, iar conducerea sunt niste administratori, pe care ar trebui sa-i tragem la raspundere daca nu-si fac treaba. Din pacate, ei ne trag pe noi la raspundere ca nu muncim destul, culmea.

#16
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
Cetatenii formeaza statul, deci cetatenii conteaza in orice situatie, fara ei, nu exista stat.

#17
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012

View Postsorin61, on 06 decembrie 2016 - 18:02, said:

De fapt, statul suntem noi, .
Eu nu sunt  srl-ul meu si cu atat mai putin asociatia  al carei presedinte si asociat sunt. Sunt ceva mai mult de atat.

#18
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Intrebari puerile, cu raspuns sugerat.   "Cum v-ar placea, sa fie bine sau sa fie rau?" "Daca ati castiga peste noapte 3 milioane de euro la LOTO ati mai munci, ca prostul, in Pipera?"

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate