Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Dimensiunea fizica a capacitatii electrice C in S.I.

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
150 replies to this topic

#1
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
Am decis sa deschid un topic cu aceste articole, pentru ca savantii de pe forum sa se pronunte cu toata competenta asupra argumentarii din aceste articole.

Sa puncteze toate erorile scapate in aceste argumentatii (rationamente sau teorii).

Attached File  ANALIZA DIMENSIONALĂ A CIRCUITULUI RC.pdf   165.61K   35 downloads Attached File  EXPLICITAREA DIMENSIUNILOR FIZICE ÎN SISTEMUL INTERNAȚINAL.pdf   156.63K   11 downloads

#2
crs12decoder

crs12decoder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 27.12.2005
Stii, oamenii de pe aici fie lucreaza, fie sunt studenti, fie profesori, fie curiosi care nu au nicio treaba cu stiinta.
Daca transformi un topic intr-o tema de casa n-o sa-ti raspunda decat curiosii pentru ca oamenii care lucreaza sunt deja obositi, studentii nu mai au chef de teme de casa sau studii extra, iar profesorilor trebuie sa le prezinti problema sub forma de intrebare directa, astfel incat pentru ei sa fie entertaining sa-ti raspunda.

#3
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,216
  • Înscris: 06.01.2007

View Postcrs12decoder, on 20 iulie 2017 - 01:24, said:

..., fie curiosi care nu au nicio treaba cu stiinta.
Pai de asta mi-e si calahan.
Nu e primul lui topic despre aceleasi chestii. A fost criticat de catre cei care stiu ce vorbesc, de specialisti, profesori de fizica. Si-au pierdut vremea cu el sa-i explice, sa-l trezeasca la realitate.
Dar..
El continua in acelasi mod.

Deci asta mi-e cu calahan, nu ca vezi doamne vine el cu o teorie revolutionara de care ceilalti nu au cunostinte/timp/curiozitate.

#4
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
Maccip!
Asa este. Sunt foarte curios sa inteleg lucrurile explicate simplu, la nivelul meu de intelegere. Si vroiam sa alcatuiesc o biblioteca  cu astfel de teorii originale romanesti. Dar vroiam sa am si o evaluare a specialistilor daca sunt dispusi sa le examineze. Dar s-a vazut ca specialistii vin cu o atitudine de acerba ostilitate, cu care sa desfiinteze tot. Pana si ideile cele mai simple, care am crezut ca le-am inteles foarte bine, idei care rezulta dintr-o logica elementara, din logica formulelor. Dumnealor par sa nu admita cu nici-un pret logica formulelor. Pare ca logica formulelor pentru iei nu are nici-o valoare. Pai daca din rationamente diferite, rezulta ca dimensiunea capacitatii  electrice C, in S.I. este lungime L, iar masa M rezulta ca este identica dimensional cu sarcina Q, cum sa nu admit aceste lucruri?. Asa numai fiindca nu sunt in manuale sau in revistele occidentale. Eu unul sunt convins ca asta este o foarte mare descoperire stiintifica, facuta de cercetatorii nostri. Fiindca prin consecintele pe care le produce, explica toate enigmele fizicii. De la lumina pana la gravitatie. Savantii care nu vor sa admita logica acestor relatii, trebuie sa demonstreze in acelasi mod, matematic, faptul ca sunt gresite.
Atat timp cat nu este demonstrata matematic  eroarea acestor formule, acestea raman perfect valabile.

Edited by calahan, 21 July 2017 - 20:54.


#5
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,216
  • Înscris: 06.01.2007
Te-ai facut de ras suficient. Eu te atentionez ca te vei face de ras oriunde, fata de oricine cu metoda ta de a obtine adevar.
N-ai nicio treaba cu stiinta. Nu intelegi ce inseamna metoda stiintifica.
Nu intelegi scopul analizei dimensionale. Nu cunosti la ce sunt bune, care-i scopul unitatilor de masura.
N-ai simt critic asupra rezultatelor simple(eu as zice tampite, dar.. hai sa zicem doar simple) pe care le obtii.
Nu ti se pare nimic ciudat ca de-al de Einstein nu s-a prins ca trebuie sa inmulteasca unitati de masura pentru a obtine adevar stiintific.
Te crezi cel mai destept de pe Pamant si din superclusterul Virgo pentru ca ceilalti nu inteleg formulele tale.
Si.. stiindu-te slab la matematici (nu te-am vazut sa cunosti mai mult decat adunari si inmultiri, cred ca esti de-acord cu mine ca esti destul de slab la matematici), asta inseamna automat ca pe noi restul (inclusiv Einstein) ne consideri extrem de prosti.
Treaba ta. Tu nu ai cum sa inveti nimic pe nimeni. Tu trebuie sa uiti tot ce stii si sa te apuci sa asculti, sa inveti, sa intelegi.
Sterge tot ce ai in cap. Te incurca sa vezi adevarul.
Trebuie sa-ti recablezi tot ce ai in cap.
Daca te intereseaza stiinta si.. daca mai ai timp de asa ceva. Eu banuiesc ca esti destul de batran, poate 60 ani, altfel nu-mi explic incapatanarea feroce de care dai dovada. Am si eu parinti si stiu cum e, probabil o sa ajung si eu la fel.

Cati ani ai?

#6
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
Maccip!
1. Fii pe pace. Numai unul doi, au luat rationamentele si formulele in deradere. 2, Metoda stiintifica cere (sustine) ca logica formulelor sa reflecte logica fenomenelor. 3. Se vede ca si dumneata esti dintre aceia care resping cu hotarare logica formulelor. 4. Unde ai vazut dumneata ca se inmultesc unitati de masura?. Aici este vorba de esenta fizica a conceptelor cu care lucreaza fizica. Esenta, care este evident ca toti cei impregnati cu metafizica matematicii, nu o pot vedea. 5. Dupa mine, adevarul stiintific este dat de logica simpla, nepervertita a formulelor.

Edited by calahan, 22 July 2017 - 09:40.


#7
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,216
  • Înscris: 06.01.2007
calahan, te-a contrazis vehement un profesor de fizica (mdionis), nu orice forumist care-si da cu parerea pe orice subiect.
Adevarul stiintific e dat de legatura dintre realitatea fizica si matematica asociata.
In cazul tau legatura e autista, nu tine seama de realitatea fizica. Ai niste relatii matematice care (zici tu) ar trebui sa respecte realitatea fizica. Ei bine.. oricat de frumoase ar fi relatiile, nu respecta realitatea fizica, te pisi pe ele, sunt asa.. de dorul lelii.
Nu exista echivalenta masa-sarcina. Nu poti inlocui una cu alta astfel incat sistemul sa functioneze identic in orice configuratie.
Sau nu exista in frameworkul propus de tine, sa fiu mai riguros(desi n-ar trebui deoarece te incurajez in mod inutil, nu intelegi tu treburile astea, hai sa fim seriosi)

#8
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
Maccip.
Ce credibilitate se poate acorda afirmatiilor unui profesor, ale unui spirit foarte consevator, foarte inpermeabil, foarte rigid fixat in dogme, care vazand ca este inposibil sa desfiinteze logica formulelor, recurge la trucuri de pervertire in permanenta a rationamentelor. Bag de seama ca si dumneata te dai mereu dupa palmier, ca sa dai greutate argumentarii. Daca dumneta esti puternic fixat in dogme, sabloane si clisee, asta inseamna ca nu are nici-o valoare logica formulelor. Si nu este vorba de echivalenta masa-sarcina. Este vorba doar de identitatea dimensionala masa-sarcina, care rezulta din aceea ca amandoua sunt surse de miscare in universul fizic si sunt masuri ale efectului pe care il produc. Sunt masuri de acelasi tip ale miscarii. Asa cum toate marimile fizice sunt forme specifice de masura ale miscarii.

Edited by calahan, 22 July 2017 - 14:09.


#9
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,216
  • Înscris: 06.01.2007
Cati ani ai daca nu e secret?

#10
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
Maccip!
Vreau sa spun ca raspunsurile primite de la specialisti, mi-au intarit convingerea ca ca logica formulelor nu poate fi desfiintata. Si de aceea exprima un adevar absolut si vesnic. Asa ceva nu poate sa vina din Romania. Occidentul nu o sa admita nici-o data asa ceva. De aceea toata teoria domnului inginer va trebui sa vina din occident cu numele unui autor din occident, care va pretinde ca a descoperit-o mai inainte. Asa s-a intamplat cu magnetonul lui Procopiu, cu mezonii lui Proca, cu insulina lui Paulescu, cu sonicitatea lui Constantinescu, cu cibernetica lui Stefan Odobeja, sau cu proteinele kapa ale lui Benga. Cand va veni din occident, toti cei care o desfiinteaza acum, desigur ca or sa vina cu valuri de elogii.

Edited by calahan, 23 July 2017 - 08:35.


#11
soarce

soarce

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,467
  • Înscris: 02.10.2008

View Postmaccip, on 22 iulie 2017 - 16:34, said:

Cati ani ai daca nu e secret?
Nu e secret, e pensionar.

#12
real32

real32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,747
  • Înscris: 02.07.2006
Oricine poate freca o rigla de plastic cu o bucata de lana si poate vedea ca aceasta atrage niste fasii de hartie sau chiar parul din scafarlie. Aceasta este sarcina electrica! Apoi poate rupe rigla de plastic, iar bucatile rezultate le poate cantari cu un cantar. Aceasta este masa! Oricine a trecut putin prin scoala stie ca sunt marimi fizice diferite, asa cum apar si in Sistemul International. E ridicol sa pretinzi ca toti fizicienii sunt niste tampiti care nu stiu ce este masa sau sarcina electrica, mai ales atunci cand nu ai deschis vreo carte de fizica! Savantii astia au ajuns sa reconstituie variatiile climatice de acum milioane de ani din raportul concentratiilor izotopilor de oxigen sau"excursiile" continentelor de acum miliarde de ani din studii de paleomagnetism combinate cu cele de datare radiometrica. Relaxarea spinilor nucleelor de hirogen (spin-spin si spin retea) intr-un camp magnetic puternic este utilizata in tehnicile RMN pentru a "vedea" in interiorul corpului umam. Chiar toti savantii astia, de la Maxwell, Hertz si Lorentz pana la Plank, Einstein, Heisenberg si Dirac si mai departe la Wu, Feynman sau Pontecorvo, chiar toti sa nu fi priceput nimic din fizica de scoala generala?

#13
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015

Quote

Chiar toti savantii astia, de la Maxwell, Hertz si Lorentz pana la Plank, Einstein, Heisenberg si Dirac si mai departe la Wu, Feynman sau Pontecorvo, chiar toti-----
Real32!
Chiar din lista aceasta postata de dumneata, se vede ca toti savantii sunt din occident. Toti acestia, care au pus temeliile fizicii moderne, au creat si un sistem de dogme, prejudecati, sabloane si clisee, foarte rigid, din care fizica actuala nu poate iesi. Convingerea mea este ca singura solutie, pentru ca fizica sa iasa din acest impas, este identitatea dimensionala masa-sarcina. Identitatea dimensionala masa-sarcina, nu inseamna de loc egalitatea masa=sarcina. Inseamna doar identitatea efectelor efectelor fizice pe care le creeaza in spatiu, desi sunt structuri dinamice diferite care produc aceleasi efecte. Un adevar recunoscut si de Mdionis si de toti savantii, este ca masa si sarcina sunt surse de miscare in universul fizic. Si de aceea sunt masuri ale efectului fizic pe care il produc.

Edited by calahan, 23 July 2017 - 17:46.


#14
real32

real32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,747
  • Înscris: 02.07.2006
Dupa cum spunea domnul Feynman, "domnisoara Wu" era de origine chineza si a fost acceptata de dogmaticii din Occident sa faca fizica experimentala in America.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yxYHbHyQpZ0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Domnul Pontecorvo era de origine italiana, dar a fost naturalizat de sovietici si a lucrat la Dubna.
[ https://image.slidesharecdn.com/neutrino-1226594848756855-8/95/neutrinos-8-728.jpg?cb=1226566163 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

In plus, nu exista nicio "identitate dimensionala" intre masa si sarcina electrica, asa cum in fizica nu exista notiunea de "sursa de miscare".

Edited by real32, 23 July 2017 - 20:41.


#15
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
real32!
Asta dovedeste doar ca esti bine fixat in dogme si nu te poti detasa. Toata lumea stie ca sarcina f mica aflata in campul sarcinii f mari, capata acceleratie. La fel masa f mica aflata in campul masei f mari capata acceleratie. Acceleratia este efectul pe care il produce si sarcina si masa. Prin faptul ca produc acceleratie si masa si sarcina sunt surse (izvoare) de miscare in universul fizic. Si sunt masuri ale efectului pe care-l produc. Daca cunosti formula lui Gauss pentru calculul sarcinii electrice, poti sa verifici ca se poate calcula masa corpurilor ceresti din sistemul solar, cu aceeasi formula, punand in locul factorului electric k din relatia lui epsilon zero, factorul gravific G. In locul campului electric E se pune campul gravific, egal cu acceleratia gravifica normala la suprafata corpului g. Iar suprafata inchisa So, se calculeaza cu raza corpului. Se gaseste ca masa calculata cu formula lui Gauss, pentru sarcina electrica, este perfect egala cu masa inerta, calculata cu produsul volum ori densitate Mi=V*ro.

Edited by calahan, 24 July 2017 - 06:35.


#16
christinne69

christinne69

    Viva la revolution!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 23.09.2016
Domnule calahan,

Si cianura te omoara, si glontul te omoara, de aici deducem ca glontul=cianura, asa-i? Cam asa suna rationamentul dvs.

Nu mai scriu nimic in plus, postul lui maccip de mai sus este foarte relevant.

Edited by christinne69, 24 July 2017 - 10:49.


#17
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015

Quote

Si cianura te omoara, si glontul te omoara, de aici deducem ca glontul=cianura, asa-i? Cam asa suna rationamentul dvs.
Doamna Cristina.
De unde tot scoateti comparatii dintr-astea triviale?. Sigur ca si glontul si cianura, in interactiune cu structura viului, desi sunt structuri diferite, produc acelasi efect letal. De aici deducem ca sunt de-o potriva factori criminogeni. Totusi imi pare ca intre masa si sarcina, diferenta intre structurile dinamice specifice, nu este chiar asa de mare. Vreti sa spuneti cumva ca masa si sarcina nu produc acceleratii? Si nu sunt surse de miscare?. Asta numai fiindca nu puteti sa admiteti identitatea dimensionala masa-sarcina. Fiindca asa ati invatat in scoala si tineti sa aparati cu tarie aceasta dogma. Eu daca as fi fost un elev foarte silitor la scoala, poate ca eram la fel de fixat in dogme. Pe cand asa, fiind destul de superficial, pot sa ader cu usurinta la unele erezii postate pe forumuri. Fiindca nu sunt legat rigid, pot sa ma detasez usor si sa vad fenomenele dincolo  de dogme.

Edited by calahan, 24 July 2017 - 13:25.


#18
DeCeCe

DeCeCe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 20.07.2017
Un corp poate fi încărcat cu sarcina electrica sau nu, nu vad legatura cu masa, respectiv acceleratia gravitaționala.

Edited by DeCeCe, 24 July 2017 - 13:20.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate