Dedurizare apa(obtinere) vs Apa pura fara deuteriu
#1
Posted 26 October 2016 - 01:50
salutare,
Am inteles ca apa saracita in Deuteriu poate fi obtinuta acasă, cu ajutorul unei sticle de apă şi a unui congelator. Dupa un timp se inlatura gheaţa de pe pereţii plasticului, apoi strecuraţi apa prin tifon într-un vas curat. Aceasta Apa Pura obtinuta prin acaesta metoda de inlaturarea ghetii este si DEDURIZATA...?sau este doar saracita in Deuteriu si atat..? ( Calcarul din apa/Calciul din apa migreaza catre partea inghetata... ?) Multumesc Edited by July02, 26 October 2016 - 01:52. |
#3
Posted 26 October 2016 - 02:22
DjMx, on 26 octombrie 2016 - 02:06, said:
Wow, tu cat ai chiulit la chimie ? nu am chiulit... si nici nu te invata la chimie tot sa sti ca ieseau 23 milioane de chimisti... daca ai ceva de zis documentat te rog spune...., dar asa fara argumente toti suntem academici... Daca comparam doua metode de obtinere a Apei Pure: metoda 1: Ionizatorului apa de la ionizator de la Electrodul pozitiv va contine Deuteriul... , apa care este indepratata... iar la Electrodul pozitiv mineralele... care sunt pastrate in apa... metoda 2: Congelatorului: - in acelasi fel apa inghetata( cu mineralele si Deuteriul) este indepartata ... ramanand apa pura.... ( deci gheata ar contine surplusul de minerale si Deuteriul...) metoda 1 pastreaza mineralele, metoda 2 eleimina metalele grele, Deuteriul si mineralele din apa... Ambele metode au acelasi rezultat: - indeparteaza Detureriul din apa si ramanand apoi doar o Apa Pura exista si alte Metode de indepartare a Metalelor grele, mineralelor din apa: -Osmoza inversa si Distilarea.... obtinandu-se o apa pura ( Asemanator distilarii: - apa din nori obtinuta prin evaporare... - nu ingheata decat la -50 grade caci nu contine minerale.... , fata de apa obisnuita cu minerale care ingheata la zero grade... ) Deci apa grea ramasa in urma evaporarii pe fundul vasului devine solida la 0 grade..., apa pura se evapora si nu ingheata decat la -50 grade Attached FilesEdited by July02, 26 October 2016 - 02:52. |
#4
Posted 26 October 2016 - 02:53
Deci apa grea ramasa in urma evaporarii pe fundul vasului devine solidase transforma in gheata la temperatura de 0 grade..., apa pura se evapora si nu ingheata decat la -50 grade
Deci e clar ca apa care se transforma in gheata prima data in sticla/vas este apa mai densa ce contine metalele grele , mineralele si Deuterilul.... de aceea : ca metode de indepartare a Metalelor grele dar si a mineralelor Calciului/Calcarului sunt: - Osmoza inversa - Distilarea - Metoda congelatorului cu indepartarii ghetii pe cand: - Ionizarea pastreaza mineralele din apa... posibil si metalele grele caci acestea migreaza catre electrodul negativ unde apa este considerata alcalina... inoizarea neaindepartand decat Detureriul, Clorul si niste saruri din apa..., pastrand practic metalele grele in apa si mineralele... Edited by July02, 26 October 2016 - 03:00. |
#5
Posted 26 October 2016 - 03:34
Ai auzit gresit. Când o sa izolezi izotopul deuteriu de hidrogen cu un congelator o sa iei premiul Nobel. Ca să nu mai zic că temperaturile la care faci referire sunt false. Plus de asta, nu stiu de ce ai vrea să izolezi izotopul deuteriu care e infim in apa de băut. Ca să ce? De calcar scapi prin fierbere si condensare, nu prin congelare.
Edited by caiuscorneliu, 26 October 2016 - 03:48. |
#6
Posted 26 October 2016 - 04:47
Pai deuteriul ala e periculos rau . E radioactiv , in caz ca nu stiai . Iar ca sa scapi de el nu ajunge doar mismasul cu congelatorul .... Tre' sa mergi la biserica cu apa , inainte s-o bagi in congelator , iar popa sa o sfinteasca . Iar de calcar scapi cu Calgon
Edited by vitas, 26 October 2016 - 04:49. |
#7
Posted 26 October 2016 - 05:03
eu zic sa incerci cu acid citric. cauta pe net. gasesti tone de solutii de eliminarea a calcarului din hard water. care e diferit de heavy water, dar nu'i bai. las ca merge si asa. in cazul folosirii acidului citric, calcarul nu mai migreaza.
|
#8
Posted 26 October 2016 - 05:32
#9
Posted 26 October 2016 - 06:20
fiind in aria pseudostiinta, sa discutam ca atare....
in urma unor cercetari indelungate care au durat citeva ore, cercetatorii britanici de la o prestigioasa universitaye, su descoperit ca in ciuda eforturilor de a obtine deuteriu pe cale industriala - cica i-ar mai spune si apa grea, dar nu s-a dovedit stiintific - au ramas uimiti cind incercind sa deshidrateze o infima cantitate de apa pluviala obtinuta din topirea unei carote de gheata recoltata de pe kikimanjaro, au observat ca in recipientul cu lichidul analizat, pe masura ce apa se vapora, aceasa era inlocuita "din neantul gindirii" de altceva care expandanasemenea boabelor de porumb cind faci floricele. uimirea a atins cote paroxistice cind, eliminind in totalitate apa pura ai amalizind materia ramasa, au constatay cu surprimdere ca este mult cautatul deuteriu, in varianta mononucleotida cis, in proportie de 75% si trans, in proportie de 43,484%. |
#10
Posted 26 October 2016 - 07:06
Desurizarea apei se face , în general, chimic. Carbonații de calciu și magneziu, dizolvați în apă, nu pot fi filtrați mecanic pentru că se află la dimensiuni atomice , legați de moleculele de apă. Se folosesc rășini acide sau slab acide( în funcție de duritatea locală a apei), care fixează de ele acești carbonați. Când rășinile se saturează ( afânare) se „spală” cu o soluție salină și rezultatul se aruncă la canal. Aceasta este o soluție definitivă de curățare a apei. Există și soluțiile magnetice sau cele cu polifosfați ( chiar și alimentari) dar acelea nu îndepărtează carbonații ci doar împiedică ( pentru un timp limitat) întrarea în reacție cu țevile metalice din centrale sau boilere.
|
|
#11
Posted 26 October 2016 - 07:19
Osmoza inversa este o [filtrare mecanica] ,in urma careia se obtine apa aproape pura ;deci se poate si [mecanic].
In cazurile dedurizatoarelor pt apa se folosesc,in general,rasini puternic acide,in varianta Na(sodiu),adica regenerate cu NaCl(sare de bucatarie) in loc de acid clorhidric(HCl). Insa nu are rost sa intram in detalii pt apa dedurizata,aici fiind vorba de cu totul alta ''stiinta''. |
#12
Posted 26 October 2016 - 07:31
daca vrei apa dedurizata incearca la o sectie de hemodializa
|
#13
Posted 26 October 2016 - 07:51
gcom61, on 26 octombrie 2016 - 07:19, said:
Osmoza inversa este o [filtrare mecanica] ,in urma careia se obtine apa aproape pura ;deci se poate si [mecanic]. Am măsurat , prin metoda titrării, multe probe din filtre diferite ce folosesc osmoză inversă. La o duritate de intrare de 20-22 grGermane avem la ieșire 8-10grG. Reducerea se datorează amestecurilor ce se găsesc în suspensie în apă ce au dimensiuni de 10-100 microni. Sub acestea , cele legate molecular, nu se pot detașa mecanic. Aveți dreptate până într-un punct, pentru apa de băut este suficient. Însă pentru cazane, boilere, o duritate de 10 grG este mult prea mare. Edited by orlandobarbulescu, 26 October 2016 - 07:57. |
#14
Posted 26 October 2016 - 08:15
Pentru cazane mai bine cumperi apa distilata la 1-2 lei litrul si eventual si antigel.
Nu inteleg de ce initiatorul vrea sa scoata deuteriul din apa. El face parte din radioactivitatea naturala, prezenta peste tot. In lipsa acesteia probabil nici viata nu ar fi aparut pe Terra, prin contributia ei la evolutie prin mutatii genetice. Este vorba de cu totul alt nivel de radioactivitate fata de bomba atomica si oamenii si animalele sunt perfect adaptate cu aceasta. Cancerul apare din defectarea genetica (mai nou teoria cu scurtarea telomerilor) la fel ca multe alte boli "auto-imune" - ar trebui sa fim mai ingrijorati de alte cauze mult mai grave: poluarea din orase, chimicalele din alimente si cosmetice, regimul de viata, stres, oboseala... Cum poti sa crezi ca apa bagata intr-un PET iese mai buna de baut??? Cauta informatii despre ftalati, stiren samd... Natura a daruit Romania cu mii de izvoare de Apa Pura, noi macar sa incercam sa o pastram asa!!! Edited by Oxigen1234, 26 October 2016 - 08:21. |
#15
Posted 26 October 2016 - 08:24
@July02
Esti pe alta lume, pune mana si citeste, dedurizarea nu are legatura cu deuteriul. https://ro.wikipedia... https://ro.wikipedia.org/wiki/Deuteriu https://ro.wikipedia... p.s. apa pura in cantitate mare este toxica. Edited by arg, 26 October 2016 - 08:30. |
|
#16
Posted 26 October 2016 - 08:26
orlandobarbulescu, on 26 octombrie 2016 - 07:51, said:
Am măsurat , prin metoda titrării, multe probe din filtre diferite ce folosesc osmoză inversă. La o duritate de intrare de 20-22 grGermane avem la ieșire 8-10grG. Reducerea se datorează amestecurilor ce se găsesc în suspensie în apă ce au dimensiuni de 10-100 microni. Sub acestea , cele legate molecular, nu se pot detașa mecanic. Aveți dreptate până într-un punct, pentru apa de băut este suficient. Însă pentru cazane, boilere, o duritate de 10 grG este mult prea mare. Lucrez pe o instalatie industriala ce foloseste osmoza inversa pt cazane energetice si te contrazic categoric.Avem 18 membrane a 1t/h debit maxim fiecare,care scot o apa cu duritate 0(zero) si conductivitate 0,1-0,5 microsiemens.Dezavantajul in cazul osmozei este pretul initial al membranelor si faptul ca se arunca pana la 25-30% din apa introdusa in sistem.Noi folosim apa de suprafata cu duritatea totala de 20-25G(grade germane sau romanesti) Ca si filtre de intrare in osmoza ,folosim o baterie dubla cu filtre de hartie de 20microni si de 5 microni,dupa o filtrare prin filtre de 2 metri cubi cu carbune activ,pt indepartarea clorului liber din apa clorinata in prealabil. Probabil,probele titrate de tine au provenit din acele membrane de osmoza,pt uz casnic. Apropos cu ce ai titrat si ce metoda ai folosit? Edited by gcom61, 26 October 2016 - 08:28. |
#17
Posted 26 October 2016 - 09:30
@gcom 61. Ai dreptate privind membranele industriale. Este altă treabă. Eu vorbeam de cele casnice. Avem si noi cazane de abur cu serpentine la care folosim sistemele descrise de tine mai sus. Cei drept, folosim acum doar un singur cazan de 400kg abur pentru secțiile de călcat si am instalat stație de dedurizare cu rășini acide. Osmoza devenise prea scumpă, ea era rentabilă când functionau toate cazanele.
Avem un monitor RDS, aparat pt ph, pentru conductivitate,... de fapt e trusa de aici Model HI 3817 Deci, ai dreptate, practic se poate însă nu e rentabilă la nivel casnic. |
#18
Posted 26 October 2016 - 09:30
July02, on 26 octombrie 2016 - 01:50, said:
salutare, Am inteles ca apa saracita in Deuteriu poate fi obtinuta acasă, cu ajutorul unei sticle de apă şi a unui congelator. Dupa un timp se inlatura gheaţa de pe pereţii plasticului, apoi strecuraţi apa prin tifon într-un vas curat. Aceasta Apa Pura obtinuta prin acaesta metoda de inlaturarea ghetii este si DEDURIZATA...?sau este doar saracita in Deuteriu si atat..? ( Calcarul din apa/Calciul din apa migreaza catre partea inghetata... ?) Multumesc |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users