Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

CEDCD: lasati nebunii sa faca ce vor!

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
29 replies to this topic

#1
alym

alym

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 25.08.2016
Se pare ca cei de la CEDCD, cunoscuti ca fiind niste nebuni care lupta pentru dreptul nebunilor de a comite violente, violuri, omoruri si de a scapa fara nici o pedeapsa au facut dosare penale pe numele parintilor victimelor unui nebun dintr-o scoala din Pitesti ce agresa colegii.

In curand vor face lobby ca cei ce sunt simpatizanti ce cotizeaza la acest ONG sa aiba imunitate contra oricarei fapte penale. Vor incepe sa vanda si legitimatii pentru doritorii de imunitate pentru a putea baga lumea in spital, a viola lumea si a omora lumea fara sa riste ani de puscarie. Astfel in cazul in care dupa o infractiune te viziteaza in organ al legii vei arata legitimatia si acestia vor pleca si nu vor continua cercetarile in acel caz.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD), organizatie non-guvernamentala, a depus vineri o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti pentru santaj si incitare la ura sau discriminare in cazul copilului cu ADHD din Pitesti respins de colegi. Plangerea penala vizeaza 4 parinti ai colegilor elevului "care au inteles sa isi foloseasca propriii copii si colegii acestora ca instrumente de ura impotriva unui copil cu dizabilitati", se arata intr-un comunicat al organizatiei non-guvernamentale.
Sursa: HotNews

#2
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,383
  • Înscris: 10.08.2005

Quote

Colegii sai erau pe hol, protestau impotriva lui, impotriva faptului ca el are o dizabilitate,  invata in aceeasi clasa ca ei si indrazneste sa spere la normalitate si integrare. Pe pancartele afisate, era scris: <Vreau sa imi implinesc visele>, <Vreau sa invat>, <Vreau sa mi se respecte drepturile>, <Vreau respect>
si aste tie ti se pare normal ?

daca respectivul incearca sa se integreze in societate care e problema ta?
daca era rrom, mai tipai sau merge cu discriminarea pozitiva?

Edited by MarianG, 24 October 2016 - 16:39.


#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
alym, care e legătura între ce ai scris tu și articolul din ziar?

Legat de subiectul articolului: am trecut prin experiența alegerii între dreptul propriului copil la a avea un climat adecvat în clasă și dreptul unui copil cu probleme de a accede în învățământul de masă. Soluția găsită de școală: celor ce nu le place nu au decât să se mute. Când au rămas prea puțini în clasă ca să mai poată funcționa, elevul problemă a trebuit și el să se multe într-o școală în care se regăsește. Dacă s-ar fi mutat el primul, o școală bună putea avea o clasă bună în plus.

Edited by MembruAnonim, 24 October 2016 - 16:44.


#4
alym

alym

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 25.08.2016

 MarianG, on 24 octombrie 2016 - 16:37, said:

si aste tie ti se pare normal ?

daca respectivul incearca sa se integreze in societate care e problema ta?
daca era rrom, mai tipai sau merge cu discriminarea pozitiva?
Protestul nu era impotriva faptului ca avea o dizabilitate, ci impotriva celor din scoala care le-au spus ca daca vor sa invete in scoala aia trebuie sa fie calcati in picioare de nebunul respectiv.
Si nebunul nu incerca sa se integreze in societate, sau mai nou integrarea in societate se face cu pumnii?

 MembruAnonim, on 24 octombrie 2016 - 16:38, said:

Soluția găsită de școală: celor ce nu le place nu au decât să se mute. Când au rămas prea puțini în clasă ca să mai poată funcționa, elevul problemă a trebuit și el să se multe într-o școală în care se regăsește. Dacă s-ar fi mutat el primul, o școală bună putea avea o clasă bună în plus.
Exact asta au si facut. Si-au manifestat intentia de plecare si apoi conducerea scolii cand a vazut ca vor ramane fara clasa a luat decizia ca trebuie sa faca ceva astfel incat acesti elevi sa fie feriti de nebunul respectiv, adica ce trebuia sa faca de prima data, ca deaceea sunt acolo, sa protejeze elevii nu sa ii supuna abuzurilor si sa ii lase si pe altii sa ii supuna abuzurilor.

Edited by alym, 24 October 2016 - 17:32.


#5
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Articolul din ziar nu respecta o regula a jurnalismului: prezinta doar parerea unei parti. Se pare ca a existat o pagina de facebook care acum nu mai poate fi gasita unde parintii celorlalti copii isi expusesera varianta lor. Textul poate fi gasit pe blogul unei persoane care se impotriveste atitudinii acestor parinti, dar care a preluat in extenso textul de pe facebook. Iata-l:

Quote

Recunosc, sunt o incepatoare in ale facebookului. Sa luam povestea de la capat, fiindca nu cred ca, unii dintre d-voastra, au avut timp si rabdare sa citeasca povestea cu care a inceput pagina.
Mai intai sa clarificam un lucru: niciodata parintii elevului nu au prezentat la scoala vreun document medical cu diagnosticul ADHD. Are un singur document, cel de la CJRAE Arges, pentru deficiente somatice.
Elevul a fost mutat, la noi in clasa, ca alternativa de integrare, in semestrul II, din anul trecut scolar. A fost primit cu bratele deschise. Atat el, cat si parintii lui si-au exprimat public, in nenumarate randuri, bucuria si recunostinta pentru modul in care au fost acceptati fara nici o rezerva.
Am facut o sedinta cu parintii, ca toata lumea sa-i cunoasca. Le-am explicat ca suntem dispusi sa-i ajutam cu orice au nevoie, chiar stam cu baiatul la ore cand dansii nu pot. Aveau declaratie semnata ca il insotesc la ore. Am cerut un singur lucru: sa il trateze asa cum le cer specialistii, ca sa nu apara probleme.
Le-am cerut copiilor nostri sa il ajute si sa il inteleaga, asa cum o faceau de ani de zile cu colega care are probleme (ADHD diagnosticat si absolut toate documentele medicale si de terapie la dosarul scolii)
Au inceput sa apara problemele. Am incercat sa rezolvam la nivelul clasei. Sedinte cu parintii aproape in fiecare saptamana. I-am rugat sa-l ajute, cu ce considera dansii necesar, fiindca noi ii sprijinim. As fi vrut sa fiti la sedinta cu parintii in care mama fetitei cu ADHD, care este cu noi din clasa I, i-a rugat plangand sa faca tot ce este nevoie pentru el fiindca au o sansa uriasa sa reuseasca.
A inceput sa loveasca. Am stat de vorba cu el si cu parintii, tot la nivelul clasei. Au refuzat consilierea psihologului scolii, pe motiv ca merg la psiholog particular.
Lucrurile au inceput sa degenereze mai tare. Am cerut sprijinul conducerii scolii. Alte intalniri, sedinte la care promiteau cu toti din nou si din nou ca nu se mai repeta.
Au inceput sa fie deranjate orele din ce in ce mai rau. Nu mai era vorba doar de agitatie, de ridicat din banca si de vorbit peste profesor. A inceput sa-si ameninte colegii cu bataia in timpul orelor, cu voce tare.
Parintii nu au mai venit la sedinte decat atunci cand au fost invitati prin curier (sa avem dovada ca i-am instiintat).
Nu au mai venit nici sa stea cu el la scoala motivand ca nu mai au timp, fiindca lucreaza.
Acum ceilalti au inceput deja sa intrebe cu ce au gresit ei: de ce le vorbeste urat, de ce ii loveste, de ce ii ameninta. Le-am cerut sa nu reactioneze, dar sa incerce sa-l opreasca daca loveste pe cineva si sa cheme cel mai apropiat cadru didactic.
Parintii elevului au fost chemati la conducerea scolii, s-a discutat cu domniile lor, li s-au solicitat acte medicale ca eventual sa se poata stabili un alt mod de interactiune cu copilul. Au refuzat, motivand ca sunt confidentiale.
S-a indeplinit procedura legala si cu toate actele necesare i s-a scazut nota la purtare la 6, pe primul semestru, dupa nenumarate abateri, culminand cu: mana invinetita unei fetite, infigerea compasului in propria mana.
Ne-am adresat ISJ Arges si Protectiei Copilului Arges,in scris. S-a facut o sedinta comuna in urma careia cei de la Protectia Copilului ne-au raspuns ca l-au inclus intr-un program de consiliere de 3 luni, iar pe parintii i-au trimis la training. ISJ Arges nu ne-a raspuns niciodata.
Dupa consiliere, la inceputul acestui an scolar, a inceput sa ameninte cu moarte de genul: te tai, te spintec, te ucid, vreau sa vad sange. Asta aud copii nostri in fiecare zi, in ore si in pauza, asta primesc scris pe biletele, iar unii dintre ei si pe SMS. In ore vorbeste tare, spune aceleasi lucruri si de fata cu cadrele didactice fara nici o problema.
Iarasi comisii, iarasi sedinte, iar copii erau deja la capatul puterilor, diriginta la fel, parintii la fel.
Ne-am adresat si IPJ Arges si Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti. Dansii ne-au spus ca nu pot face mare lucru pentru ca este minor.
Parintii baiatului au facut reclamatie la Comisia Europeana pentru protectia Copiilor cu dizabilitati, considerand ca scaderea notei la purtare are legatura dizabilitatea lui.
S-a facut Comisie de Integrare a minorului de catre ISJ Arges. Potrivit hotararii acestei comisii copilul urma sa stea la ore 3 ore pe zi, deoarece psihologul scoliii a aratat ca dupa aceasta perioada maxima nu mai poate fi stapanit si devine extrem de violent. Toti cei din comisie, inclusiv parintii, urmand sa stea cu el, pe rand cate o zi in clasa. Parintii nu au venit niciodata si i-au cerut minorului sa stea pana la incheierea programului. Culmea a fost ca doamnele inspectoare, aflate in scoala intr-una dintre zile le-au dat dreptate. Atunci de ce am mai facut comisia daca ne respectam obligatiile numai unii?!
Evident ca nici dupa aceasta comisie nu s-a gasit nici o solutie si atunci am declansat protestul, fiindca pur si simplu nu se mai poate.
Sunt copii care au cosmaruri, copii care tresar la cel mai mic zgomot, copii carora le este teama doar cand ii aud vocea. Orele deja sunt o gluma, dar una teribil de amara.
Cam asta este, pe foarte scurt, povestea din spatele protestului.„ (29 de copii în pericol)
Am pus acest text pentru ca nu-mi place cand parerile vin numai dintr-o parte. Nu cunosc alte detalii si nu am legatura cu cazul, astfel ca va rog nu directionati comentarii catre mine.

#6
alym

alym

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 25.08.2016
Evident ca prezinta doar povestea inventata de nebunii de la Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati, cred ca e advertorial platit chiar.
Doar nu te astepti sa spuna ceva ce contravine agendei lor...

Edited by alym, 24 October 2016 - 17:37.


#7
pinguinul666

pinguinul666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,689
  • Înscris: 06.10.2015
In mod normal sunt cu totul antagonic fata de dl bladhaund, dar aici are dreptate 100% --- copii cu probleme (mai ales cei care ajung la violenta fizica) nu au ce cauta intr-un mediu destinat oamenilor normali!

De ce?
Fiindca un mediu "normal", e plin de stimuli care pentru un copil cu astfel de probleme, pot reprezenta prea mult - se ajunge ff usor la violente, si alte situatii de pericol si pt copilul cu dizabilitate si pt cei normali.

Nu e de glumit cu asa ceva!

De ex, in orice secunda, copilul cu dizabilitati poate sa puna mana pe un creion si sa injunghie/ infiga in corpul/ fata unui coleg normal pt ca....asa i-a venit lui.
Afectiunile unui copil cu dizabilitati pot foarte usor duce la comportamente total aberante, inexplicabile prin ratiunea noastra de zi cu zi.

Si copilul normal la cap poate fi ff imprevizibil....darmite un copil al carui SNC (sistem nervos central) functioneaza total aiurea, haotic ?!?!?

De aia exista scoli speciale, personal instruit special sa aiba grija de acesti copii.

De fapt, problema nu e atat a copilului cu dizabilitati, cat a orgoliului parintilor , care sunt ingrijorati de ce vor spune vecinii, cunoscutii, familia etc., daca copilul lor e la o scoala speciala in loc de una normala.

E oribil cand copii sunt folositi ca rafulare pentru orgoliul parintilor! Astfel de oameni mai bine nu faceau copil!

Edited by pinguinul666, 24 October 2016 - 17:50.


#8
alym

alym

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 25.08.2016
Citind pe blogul ala rezulta ca nebunul a fost infiat, apoi plasat in grija scolii pe timpul in care acesta e activ, iar acasa practic doar dormea, deci nu ii deranja pe ei acasa... timp in care parintii incasau banutii... afacere buna.

Si cu totii stim ca ADHD e o boala inventata pentru a explica comportamentul animalic al unora, care reactioneaza doar pe baza instinctului animalic si nu doreste integrarea in societate si aderarea la regulile societatii.
Dar cica trebuie sa fim politically correct si sa ne prefacem ca e o boala... Posted Image

#9
pinguinul666

pinguinul666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,689
  • Înscris: 06.10.2015

 alym, on 24 octombrie 2016 - 17:53, said:

Citind pe blogul ala rezulta ca nebunul a fost infiat, apoi plasat in grija scolii pe timpul in care acesta e activ, iar acasa practic doar dormea, deci nu ii deranja pe ei acasa... timp in care parintii incasau banutii... afacere buna.

Si cu totii stim ca ADHD e o boala inventata pentru a explica comportamentul animalic al unora, care reactioneaza doar pe baza instinctului animalic si nu doreste integrarea in societate si aderarea la regulile societatii.
Dar cica trebuie sa fim politically correct si sa ne prefacem ca e o boala... Posted Image


Cum am zis ....mai bine acei "parinti"  (merita ghilimelele) nu aveau copil  (indiferent ca e al lor biologic sau adoptat!  legea nu distinge intre aspectul biologic sau cel adoptiv - decat cu titlu de exceptie, in material drepturilor succesorale)

#10
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
vin vremuri grele fratilor, o sa vedeti voi. sunt multe cazuri de genul asta, asta e varful icebergului. pana la urma, se vor integra copiii sanatosi in lumea nebunilor.

#11
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,809
  • Înscris: 09.12.2012
Cum naiba are ADHD ??? Macar stiu parinti ce inseamna sa ai ADHD ? eu am avut chestia asta,din cauza Xanax-ului care il luasem pentru fobie sociala,ca sa-mi pot stapani emotile,ADHD-ul te facea sa fi prea activ,si erai supra atent la orice detalii,cam asa s'a mainfestat la mine,acum 2 ani,insa cum am intrerupt Xanax-ul a disparut si ADHD-ul.

Copilul ala n-are ce cauta la o scoala normala,iar parinti bieti de ei sunt rupti de realitate,nu pot accepta ca fiul lor sufera de o boala mintala deosebit de grava,si incearca dejaba sa-l integreze in societate,sunt curios daca acel copil isi ia macar tratamentul (daca are)  ?  Astfel nu-mi pot explica cum ajunge el la violente,deobicei unii daca isi iau tratamentul nu recurg la asemenea gesturi,stau linistiti sedati in banca lor.

#12
un huligan

un huligan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,072
  • Înscris: 11.09.2006

 alym, on 24 octombrie 2016 - 17:53, said:

Citind pe blogul ala rezulta ca nebunul a fost infiat, apoi plasat in grija scolii pe timpul in care acesta e activ, iar acasa practic doar dormea, deci nu ii deranja pe ei acasa... timp in care parintii incasau banutii... afacere buna.

Si cu totii stim ca ADHD e o boala inventata pentru a explica comportamentul animalic al unora, care reactioneaza doar pe baza instinctului animalic si nu doreste integrarea in societate si aderarea la regulile societatii.
Dar cica trebuie sa fim politically correct si sa ne prefacem ca e o boala... Posted Image
Bati campii la greu. ADHD inventat pentru polit correct, auzi. Cred ca ar trebui sa-ti fie putintica rusine.

#13
radu000

radu000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,316
  • Înscris: 19.01.2004

 alym, on 24 octombrie 2016 - 16:22, said:

Sursa: HotNews

Un articol foarte pervers in genul Antena3, cu prezentarea unei mici felii convenabile a realitatii si cu manipulare emotionala. Posted Image

#14
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,225
  • Înscris: 13.06.2004

 rich1974, on 24 octombrie 2016 - 19:06, said:

vin vremuri grele fratilor, o sa vedeti voi. sunt multe cazuri de genul asta, asta e varful icebergului. pana la urma, se vor integra copiii sanatosi in lumea nebunilor.

Mno, unii dilii sunt mai întregi la minte decât oamenii normali.

#15
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,266
  • Înscris: 08.10.2010

 un huligan, on 24 octombrie 2016 - 19:20, said:

Bati campii la greu. ADHD inventat pentru polit correct, auzi. Cred ca ar trebui sa-ti fie putintica rusine.
E inventat ca toate celelalte nu stiu cate sute sau mii de "boli psihopupu", din pix. Ca sa aiba "psihiatrii" de munca. Nimic altceva.

Edited by MrReason, 25 October 2016 - 02:49.


#16
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,552
  • Înscris: 02.10.2009
Inainte de a face flame aici, documentati-va mai bine.
Va rog nu mai postati pe langa pana cand nu mai apar cateva lucruri logice, mai multe informatii credibile sau verificate. E un subiect delicat, si nu sunt chiar potrivite "pareri" neavizate foarte unilaterale.
Adica sa nu facem ca autorii articolului prezentat initial.
Pare un fel de afectiune psihica, pare o adanca neintelegere a drepturilor copiilor, de fiecare parte.


L.E.
Aici un asfel de copil ar fi fost imediat izolat, sunt scoli si tratamente speciale. Parerea (si orgoliul) parintilor nu conteaza cand e vorba de atentat la sanatatea si viata colegilor, dar tratamentul copilului cu probleme ar fi la acelasi nivel de importanta. Cum sa se faca, e treaba celor de specialitate nu a oamenilor oarecare.

Edited by Rosebud09, 25 October 2016 - 04:35.


#17
aazz

aazz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,679
  • Înscris: 13.02.2012

 alym, on 24 octombrie 2016 - 17:53, said:

Citind pe blogul ala rezulta ca nebunul a fost infiat, apoi plasat in grija scolii pe timpul in care acesta e activ, iar acasa practic doar dormea, deci nu ii deranja pe ei acasa... timp in care parintii incasau banutii... afacere buna.

Si cu totii stim ca ADHD e o boala inventata pentru a explica comportamentul animalic al unora, care reactioneaza doar pe baza instinctului animalic si nu doreste integrarea in societate si aderarea la regulile societatii.
Dar cica trebuie sa fim politically correct si sa ne prefacem ca e o boala... Posted Image

nebunul e tot om si felul cum i te adresezi e o jignire! si probabil a fost stimulat ca sa fie violent...

#18
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004

 Petran_Marius, on 24 octombrie 2016 - 19:08, said:

Cum naiba are ADHD ??? Macar stiu parinti ce inseamna sa ai ADHD ? eu am avut chestia asta,din cauza Xanax-ului care il luasem pentru fobie sociala,ca sa-mi pot stapani emotile,ADHD-ul te facea sa fi prea activ,si erai supra atent la orice detalii,cam asa s'a mainfestat la mine,acum 2 ani,insa cum am intrerupt Xanax-ul a disparut si ADHD-ul.

Huh?
ADHD = Attention deficit disorder
A chronic condition including attention difficulty

Tu zici ca ai avut opusul, nu dificultati de atentie.

Edited by don_dannielo, 25 October 2016 - 07:45.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate