Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Se poate conserva ciorba?
Last Updated: Oct 10 2016 06:48, Started by
RazvanBV91
, Sep 30 2016 20:38
·
0
#1
Posted 30 September 2016 - 20:38
Buna ziua.
Dupa cum spune si titlul, se poate conserva ciorba? Adica la fel ca zacusca sau gemul. Pui in borcan, bagi la fiert, scoti borcanul. Nu prea cunosc pasii exact (stiti voi despre ce vorbesc) As fi interesat sa aflu daca se poate pastra pentru 1-2 luni. Job-ul nu imi permite sa gatesc si nu sunt in Ro. Multumesc anticipat |
#4
Posted 30 September 2016 - 20:53
Congelata imi mai dadea si mie maica-mea cand eram student. Dar nu mai are acelasi gust.
Intrebarea e de ce ai mai plecat din Romania, daca acolo unde esti nu iti permiti sa cumperi o ciorba. Nu o fi ca aia de acasa, dar cred ca tot e mai buna decat o zeama congelata sau conservata. |
#5
Posted 30 September 2016 - 20:55
N-am auzit pe nimeni sa faca, conserve de ciorba cum ar face compot, gem.
In schimb am vazut oameni pe santier care vin de-acasa cu ciorba congelata(cum au zis si colegii de mai sus) acolo unde nu au posibilitatea sa gateasca. |
#6
Posted 30 September 2016 - 21:00
Din moment ce in comert se gasesc ciorbe de burta, fasole, taraneasca etc, inseamna ca se poate. Tin minte ca pe vremuri, am mancat un gulash cu un student neamt, facut de mama lui si a fost delicios. Normal ca nici o ciorba reincalzita nu e ca una proaspata, daramite conserva, dar e comestibila.
|
#7
Posted 30 September 2016 - 21:04
FreeThinker, on 30 septembrie 2016 - 20:55, said:
N-am auzit pe nimeni sa faca, conserve de ciorba cum ar face compot, gem. [ http://www.carrefour-online.ro/-/media/Images/Products/8/N1_5941341010288.png?w=460&h=460&q=90&bc=white - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://m.carrefour-online.ro/-/media/Images/Products/4/N1_5941341001514.png?w=180&h=180&q=50&bc=white - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://m.carrefour-online.ro/-/media/Images/Products/0/4/7/N1_5941416002750.png?w=180&h=180&q=50&bc=white - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#8
Posted 30 September 2016 - 21:07
Omul vrea, probabil, fara nitrati, nitriti, monoglutamati si alte rahaturi. Fara chimicale se poate doar congelata, cu chimicale se poate, cumperi conserve.
Se mai gasesc si astfel de supe: [ http://www.ddumi.ro/wp-content/uploads/2012/09/supa-la-plic-experiment-01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by tiestodj20, 30 September 2016 - 21:09. |
#9
Posted 30 September 2016 - 21:12
#10
Posted 30 September 2016 - 21:20
barbosa, on 30 septembrie 2016 - 20:53, said:
Intrebarea e de ce ai mai plecat din Romania, daca acolo unde esti nu iti permiti sa cumperi o ciorba. Nu o fi ca aia de acasa, dar cred ca tot e mai buna decat o zeama congelata sau conservata. Sunt offtopic da asta mi-a placut. Cum ai ajuns tu la concluzia ca nu imi permit sa imi cumpar o ciorba ? Si te inseli NU e ca cea de acasa si este la fel de rea ca cea conservata (cumparata din magazin) |
|
#11
Posted 30 September 2016 - 21:24
Omule, eu am zis de un gulash facut la Frankfurt si mancat la Cluj, dupa cateva luni, prin anii '80... Deci,se poate.
|
#12
Posted 30 September 2016 - 21:29
Prietene, ce te costa sa incerci?
Fa o zama, fierbe-o bine si bag-o fierbinte in borcane apoi o bagi in ceva paturi groase ca sa raman calde cat mai mult timp. eu nu stiu precis procedura. eu doar iti recomand sa incerci. ca nu se face gaura in cer. daca sta o saptamana si nu se strica, inseamna ca or sa stea si trei saptamani sau naiba stie cat. tin minte ca mama avea la un moment dat o gramda de piersici cu care nu mai stia ce sa mai faca. mi-a venit ideea sa le dau prin blender si a iesit un soi de piure mai lichid in care am bagat apa plata pana l-am adus la stadiul de a fi baubil. maica-mea s-a apucat sa-l fiarba si a procedat exact ca la bulion. au iesit vreo treizeci de litri de nectar de piersici. si a fost o grozavie. n-am bagat nimic in el, nici conservant, nici zahar, nimic. doar piersici si apa. am tot baut cu totii pana s-a terminat. anul asta am mai facut o tura. asa ca incearca. Edited by Stokkton, 30 September 2016 - 21:35. |
#13
Posted 30 September 2016 - 21:31
#14
Posted 30 September 2016 - 21:45
Se pot conserva zarzavaturile pentru ciorba (un amestec de: telina, morcovi, radacini de patrunjel, ardei, rosii si verdeturi) la borcane. Iar daca ai posibilitatea sa fierbi 1-2 l de apa, adaugi continutul unui borcan, lasi sa dea un clocot si e gata ciorba !
|
#15
Posted 30 September 2016 - 21:50
Am vazut la un sofer de TIR ciorba conservata in modul asta. Nevasta-sa ii pregatea 20-30 borcane cand pleca in cursa, rezista 2-3 luni fara probleme.
Nu folosea niciun fel de conservant. Edited by alexx1402, 30 September 2016 - 21:51. |
|
#16
Posted 01 October 2016 - 00:21
Ca să o conservi ai de ales, sau congelare, sau scoți din ea ce se strică și o deshidratezi. tăieței/orez/lașcă, lapte, smântână, orice altceva înflorește sau râncezește - out, și dacă continui suficient de mult și tai rezultatul în cuburi, o să obții fix asta:
[ http://vignette3.wikia.nocookie.net/recipes/images/a/a2/BouillonCubes.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Arată cunoscut? O versiune intermediară, la modă înainte de cuburi: https://en.wikipedia...i/Portable_soup |
#17
Posted 01 October 2016 - 01:21
Da, se poate. Varianta expusa de honeybee, de mai sus, "concentrat de ciorba" o fac oamenii la tara pt a conserva legumele din gradina pentru iarna. Atentie doar ca temperatura sa fie foarte ridicata, practic se toarna amestecul la aproape 100 grade, deci clocotit, in sticle cu gura larga sau in borcane, care si ele trebuie sa fie calde pentru a nu crapa, preincalzite la cca 60-90 grade este foarte ok. Se pun capacele imediat si se depoziteaza impreuna. Cu cat racirea e mai lenta, cu atat e mai sigur procedeul, de aceea daca se introduc intr-un cos sau lada mai multe deodata si se acopera cu o patura-doua, e cu atat mai bine.
|
#18
Posted 01 October 2016 - 04:23
am incercat si eu sa mananc o ciorba decongelata, cartofii eau niste bureti, la fel si legumele, zeama nu mai avea gust, oribil pot spune. nu recomand nimanui o asa mancare. cred ca sfaturile colegilor sunt desul de pertinente si obiective chiar. sa ne spui si nou a la final ce ai ales si cum a iesit.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users