Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

21-22 septembrie 1939-Unul dintre cele mai odioase acte de terorism ale dictaturii regale din Romania

- - - - -
  • Please log in to reply
144 replies to this topic

#1
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007
21-22 septembrie 1939: Unul dintre cele mai odioase acte de terorism ale dictaturii regale din Romania.

252 de persoane au fost ucise fără judecată. Polițiștii și jandarmii au expus cadavrele victimelor pe STRĂZILE orașelor țării

După alegerile din 1937, conflictul dintre Regele Carol al II-lea și Mișcarea Legionară s-a acutizat. Scrutinul, care a făcut din Legiunea Arhanghelul Mihail în cea de-a treia forță politică a țării, l-a făcut pe Rege să-l perceapă pe Corneliu Zelea Codreanu ca pe un rival la conducerea țării.

În urma refuzurilor lui Codreanu de a veni la guvernare cu condiția de a-i ceda Regelui conducerea Mișcării Legionare, suveranul decide eliminarea Căpitanului.

Scrie istoriculIoan Scurtu:

"La sfârșitul lunii februarie 1937, a avut loc o întâlnire secretă între Carol al II-lea și Corneliu Zelea Codreanu. Cu acest prilej, Regele a afirmat că "simpatizează foarte mult” Mișcarea Legionară, că vrea să înlăture guvernul Tătărescu și să instaureze un regim personal, bazat pe Mișcarea Legionară. Suveranul i-a cerut lui Corneliu Zelea Codreanu să-l proclame "Căpitanul” Mișcării Legionare, iar el îl va numi șeful guvernului. Corneliu Zelea Codreanu nu a acceptat însă oferta, afirmând că legionarii nu erau încă pregătiți pentru guvernare, iar în privința șefiei a arătat că legionarii i-au jurat lui credință, nu altcuiva, și că această credință nu putea fi obiectul unui trafic politic.


La 10 februarie 1938, Carol al II-lea a recurs la o lovitură de stat, prin care a pus capăt regimului democratic, pluripartidist din România. Noul regim era îndreptat împotriva legionarilor, acuzați că au pus în pericol ordinea de stat.

Corneliu Zelea Codreanu a sesizat dificultatea în care se afla și, la 21 februarie 1938, a adresat legionarilor o circulară în care arăta; "Noi am înțeles să acționăm în cadrul legal, manifestându-ne credințele noastre. Lovitură de stat nu voim să dăm. Prin esența însăși a concepției noastre, noi suntem contra acestui sistem. Ea însemnează o atitudine de bruscare, de natură exterioară, pe când noi așteptăm biruința noastră de la desăvârșirea în sufletul națiunii a unui proces de perfecțiune omenească. Nu vom întrebuința aceste mijloace pentru că tineretul de astăzi are prea adânc înfiptă conștiința misiunii sale și a răspunderii sale pentru a face acte necugetate care să transforme România într-o Spanie însângerată”. În consecință, Corneliu Zelea Codreanu anunța că, începând cu data de 21 februarie, partidul Totul pentru Țară "nu mai există”.

La solicitarea regelui Carol al II-lea o comisie a redactat în grabă textul noii Constituții, care a fost publicată la 20 februarie, iar peste patru zile, la 24 februarie, a fost supusă "spre bună știință și învoiala” cetățenilor României.

Constituția a fost promulgată la 27 februarie, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Regal. Între măsurile luate de autorități, la sugestia lui Nicolae Iorga, s-a aflat și închiderea cooperativelor legionare și desființarea comerțului legionar. Acest fapt l-a determinat pe Corneliu Zelea Codreanu să-i trimită, la 26 martie, o scrisoare lui Nicolae Iorga, prin care-l acuza: "Ești necinstit, ești necinstit sufletește”.

Noul regim avea o puternică tentă antilegionară, fapt reflectat de propaganda oficială, precum și de planurile ministrului de Interne Armand Călinescu. Informat de Nicolae Iorga că a primit o scrisoare insultătoare din partea lui Corneliu Zelea Codreanu, ministrul l-a sfătuit să-l dea în judecată pe "căpitanul” Mișcării Legionare.

Procesul intentat de Nicolae Iorga a oferit un bun prilej lui Carol al II-lea și susținătorilor săi de a declanșa o amplă acțiune vizând lichidarea Mișcării Legiona­re. La 15 aprilie a apărut decretul-lege pentru apărarea ordinii în stat, prin care era vizată în special activitatea Mișcării Legionare. Deși Nicolae Iorga a cerut, printr-o scrisoare adresată comisarului regal, încetarea acțiunii împotriva lui Codreanu, pro­cesul și-a continuat cursul, acesta fiind condamnat în ziua de 19 aprilie la 6 luni închisoare. Din ordinul lui Călinescu, organele de ordine au făcut în noaptea de 18/19 aprilie percheziții la sediile Mișcării Legionare și la locuințele fruntașilor acesteia pentru a aduna probe prin care să-l încrimineze pe Corneliu Zelea Codreanu. Totodată au fost arestați mai mulți legionari și transportați în lagărele de la Miercurea-Ciuc, Tismana, Dragomirna ș.a. Codreanu a fost imediat implicat într-un alt proces, pe baza unor acuzații extrem de grave.


Procesul intentat lui Codreanu s-a desfășurat în zilele de 23-26 mai, fiind citați 117 martori, între care Iuliu Maniu, Alexandru Vaida-Voevod, Mihail Manoilescu, Ion Mihalache, Constantin C. Giurescu, Simion Mehedinți, Ion Antonescu, Nichifor Crainic, Gheorghe Tătărescu, Nae Ionescu.

În depoziția sa, Iuliu Maniu a declarat: "Am urmărit cu atenție activitatea și atitudinile d-sale. Am putut constata, din partea d-sale sinceritate în acțiune, consecvență și tenacitate, calități care se găsesc atât de rar în viața noastră politică și la conducătorii vieții politice”. La rândul său, generalul Antonescu a apreciat: "Domnul Codreanu a avut o atitudine foarte frumoasă față de interesele țării”.

În ultimul său cuvânt, Codreanu a spus: "Aveți în mâinile dvs. onoarea întregului tineret al neamului românesc”.

Sentința a fost comunicată în ziua de 27 mai, la ora 3 dimineața, fapt puțin obișnuit pentru justiția română. Codreanu a primit pedeapsa cea mai grea: 10 ani muncă silnică și șase ani de degradare civică, pentru crimă de lovitură de stat, cri­mă de trădare, deținerea și reproducere în public a unor acte interesând siguranța statului etc.

Au urmat, în primăvara și vara anului 1938, noi arestări și procese intentate unor fruntași legionari, între care Gheorghe Clime, președintele partidului "Totul pentru Țară” (după moartea lui Gh. Cantacuzino-Grănicerul în octombrie 1937) și condamnarea lor la mulți ani închisoare. Între cei arestați în mai 1938 s-a aflat și Nae Ionescu, depus la Miercurea-Ciuc, împreună cu alți legionari. În iulie a fost trimis în acest lagăr și Mircea Eliade sub motiv că a refuzat să sem­neze o declarație de desolidarizare de Mișcarea Legionară.

Carol a înțeles că nu era agreat de Hitler, care ar fi preferat ca în fruntea gu­vernului României să se afle o persoană care în mod consecvent s-a pronunțat pen­tru alianța cu Germania. Regele știa că acel om era Corneliu Zelea Codreanu, drept care a decis – de comun acord cu Armand Călinescu – lichidarea acestuia.

În noaptea de 29/30 noiembrie, Codreanu, împreună cu alți 13 legionari (asa­sinii lui Duca și ai lui Stelescu) au fost uciși.”


În răspuns la aceste crime, o echipă condusă de avocatul Miti Dumitrescu l-a asasinat pe Armand Călinescu, considerat mâna dreaptă a lui Carol al II-lea și responsabil direct pentru crimele din noiembrie, la 21 septembrie 1939. Legionarii și-au asumat răspunderea faptei și au anunțat la Radio că premierul Călinescu a fost executat.

Drept răspuns, Carol al II-lea acționează în mod barbar: îi ucide pe criminalii lui Armand Călinescu, care se predaseră, și îi expune pe podul Elefterie. La fel și la nivelul țării, au fost uciși câte 2-3 lideri legionari din fiecare judet, ajungând la cifra de 252 de persoane, inclusiv elevi. Leșurile lor au fost lăsate în văzul lumii mai multe zile.

Iată lista victimelor actului de terorism de stat, așa cum l-a denumit istoricul Cristian Troncotă.

Penitenciarul Râmnicu Sărat
Cantacuzino Alexandru, avocat, București;
Totu Nicolae, avocat, București;
Clime Gheorghe, inginer;
Tell C. Alexandru, avocat, București;
Furdui Gheorghe, profesor, București;
Bănică Dobre, ad-tor ziar, București;
Polihroniade Mihail, avocat, București;
Craja Paul, medic, București;
Simulescu Sima, profesor, București;
Apostolescu Gheorghe, comerciant, București;
Istrate Gheorghe, abs. acad. com., București;
Banea Ioan, medic, Cluj;
Serafim Aurel, inginer, București.

La Spitalul Militar Brașov

Cotigă Traian, avocat, București, Penit. Sp. R. Sărat;
Ionică Eugen, inginer, București, Penit. Sp. R. Sărat;
Șiancu Emil, ofițer rez. Cluj, Penit. Sp. R. Sărat;
Proca Gheorghe, monteur Domnița Maria (Bacău), cu domiciliul obligator la M. Ciuc;
Pihu Grigore, funcționar București, Dom. obl. Vaslui;
Sușman Iuliu, funcționar, București, Dom. obl. Vaslui;
Herghelegiu Ion, avocat, Bacău, Dom. obl. M. Ciuc.

În Lagărul de la Vaslui

Spânu Iordache, student, București;
Clime Traian, student, București;
Gârcineanu Victor, avocat, București;
Teodor Tudose, avocat, Iași;
Polisperhon Supila, student, București;
Boboc Constantin, student, București;
Goga Mircea, student, București;
Popescu Spiru, student, Frăsan-Durostor;
Comănescu Nicolae, student, Ploiești;
Calapăr Mihsi, abs. teol., Negrești-Neamț;
Belgea Ioan, bibliot., București;
Popescu Vasile, f. profesie, București;
Antoniu Ioan, avocat, București;
Stahu Teodor, avocat, Fălticeni-Baia;
Cârdu Valeriu, ziarist, Oravița Caraș;
Moțoc Mircea, student, București;
Răcman Gogu, student, Hodivoaia-Vlașca;
Teohari Mircea, student, București;
Bujgoli Spiru, lic. lit., Frăsani-Durostor;
Moraru Alexandru, student, Dej-Someș;
Rioșeanu Petre, dir. Nitrogen București;
Constantiniu Dorin, contr. S. T. B., București;
Dobre Radu, rnanip. S. T. B., București;
Danielescu Josim, student, Ploiești;
Nicolicescu Gheorghe, elev, ing., București;
Borzea Virgil, student, Brașov;
Caratașu Chiriac, student; București;
Busuioc Ioan, student, București;
Maricari Nicolae, locot. ref., București;
Tucan Boris, viticultor, Hârtop-Tighina.

București
Dumitrescu Dumitru, avocat, Ploiești;
Popescu Cezar, student medicină, originar Ploiești;
Popescu Traian, student Drept, originar Ploiești;
Moldoveanu Ion, student Politehnică, originar Ploiești;
Ionescu R. Ion, student Drept, originar Ploiești;
Vasiliu Ion, desenator, originar Ploiești;
Ovidiu Isaia, fotograf, București M. Brătianu 34;
Stănciulescu Marin, lăcatuș, București, Bd. Brătianu 24;
Paraschivescu Gheorghe, student Politehnică, București Bd. Brătianu 24;
Dragomirescu Victor, abs. Politehnică, din închisoarea Văcărești.

În Lagărul de la Miercurea Ciuc

Stegărescu Constantin, contabil, București Ilfov;
Borzea Titus, student, Brașov;
Rădulescu Virgil, gazetar, București;
Enescu Ioan, student, București;
Micu Augustin Liviu, inginer, Timișoara;
Macoveschi Ioan, desenator, București;
Pavlescu Alexandru, avocat, București;
Biriș Ovidiu, avocat, București;
Susai Vasile, lic. Drept, București;
Felecan Vasile, ajust. mecanic, București;
Prodea Nicolae, lăcătuș, București;
Grama Iosif, student, București;
Miter Ioan, student, Caransebeș;
Popescu B. Anton, funcționar, Băile Herculane;
Noaghiea Gh. Virgil, student, Caransebeș;
Tiponuț Gheorghe, elev liceu, Oradea;
Nuțiu Aurel, student, București;
Teodorescu Gheorghe, sculptor, Ploiești;
Todan Coriolan, student, Fibiș-T. Torontal;
Ducaru Dumitru, subing., Râșnov-Brașov;
Ungureanu Corneliu, lic. litere, Craiova;
Corbeanu Vasile, student, Bragadiru-Ilfov;
Coman Constantin, student, Bragadiru-Ilfov;
Popa Tiberiu, stud., Bragadiru-Ilfov;
Popescu Marin, stud., Cumpăna-Constanța;
Vilmuș Adam, bucătar, Iași;
Dorca Afilon, abs. Teolog., Velișoara-Severin;
Cioflec Marius, student, Timișoara;
Benec Constantin, funcționar CFR, Ohaba-Mătnic Severin;
Gheorghe Constantin, student, Stupini-Brașov;
Strugaru Nicolae, avocat, Iași;
Constantinescu Dimitrie, abs. med., Iași;
Dobrin Liviu, abs., med., Arpașul de Jos-Făgăraș;
Zus Radu, student, Cernăuți;
Buhai Vasile, student, București;
Iordache N. Nicoară, asistent univ., București;
Raicu Const., licențiat, Iași;
Stamate Eugen, student, Iași;
Zanche Petre, funcționar, Iași;
Gârcineanu Florin, lt. ref., București;
Vasiliu Gheorghe, lt. ref., Iași;
Filipov Vasile, comerciant, București.

Pe județe:

Jud. Durostor: Nicolae Nastu, Costică Manganița și Dionisie Memu.
Jud. Timiș Torontal: Udrea Teodor, Dragomir Gheorghe și Cocora Alexandru.  Jud. Caliacra; Petre Caranica, Chițu M. Popescu și Dumitru Covache.
Jud. Gorj: Constantin Șerban, Căpitanul Gh. Munteanu și preotul Motomancea Grigore.
Jud. Constanța: preotul Chivu Ion, Chiriazi Constantin, preotul Mocanu Staicu și preotul Secăreanu Ion.
Jud. Putna: Vasile State, Nicolae Voinea și Petre Marin.
Jud. Vâlcea: preot Aurel Nicolaescu, Dumitru Diaconescu și Nicolae Vasilescu de pe teritoriul urban.
Jud. Lăpușna: Diaconescu Vasile, Florescu Sergiu și Palamarciuc Ioan.
Jud. Bacău: Condopol Mircea, Mandache Alexandru și Antonovici Constantin.
Jud. Mehedinți: Gheorghiu Victor, Matici Marin și Geacu Petre.
Jud. Argeș: Ioan Pielmuși, Olteanu Vasile și Traian Amzăr.
Jud. Cluj: Cuibus Petre și Erimia Nicolae.
Jud. Prahova: Alexandru Cojocaru și Filip Dumitru.
Jud. Dolj: Nicolae Horculescu, Ilie Poenaru și Ioan I. Ștefanache.
Jud. Bihor: Cosma Lazăr și Jude Dumitru.
Jud. Roman: Creangă Vasile.
Jud. Vaslui: Gheorghe N. Volocaru.
Jud. Brăila: Bobota Teodor și Ioan Udrea.
Jud. Cahul: Borzac Lazăr, Băleanu Ioan și Cerbu Iancu (asasinați ulterior).
Jud. Neamț: Nicolae Malinici, Vasili Avădanei și Vasile Puiu.
Jud. Olt: Găman Florea, Dumitru Mânzu și Gheorghe Preda.
Jud. Fălciu: Ioan Codreanu, Nicolae Emil șl Croitoru Vasile.
Jud. Teleorman: Abagiu Dumitru și Aristotel Cristea.
Jud. Ialomița: Manolescu Grigore, Constantin Constantinescu și Traian Badea.
Jud. Dâmbovița: Nițescu Petre, Lungu Ioan și Gălmeanu Ioan.
Jud. Dorohoi: Gheorghe Surugiu, Gheorghe Barbu și Ioan Honceru.
Jud. Turda: Cucerzan Constantin, Nichita Augustin și Tonceanu Gheorghe.
Jud. Bălți: Condratiuc Alexe, Ursache Victor și Ioan Gherman.
Jud. Brașov: Faur Ioan, Bordeianu I. Lehaciu, Papacioc Radu și Nicolici Nicolae.
Jud. Mureș: Rusu Iacob, Paletaș Francisc și Pădurean Nicolae.
Jud. Hotin: Vasile Dobuleac, Teodor Dubovinschi și Iacob Soroceanu.
ud. Cernăuți: Pisarciuc Silvestru, Regwald Francisc și Molotiuc Ioan.
Jud. Severin: Ghinda Gheorghe, Galescu Pavel și Damaschin Sârbu.
Jud. Sălaj: avocatul Burcaș Augustin.
Jud. Ciuc: Duma Iosif, Caranica Ioan și Mircea A. Ilie.
Jud. Tighina: Heidenrech Wladimir, Căldare Constantin și Coragancev Ioan.
Jud. Năsăud: Tonea Simion, Cornel Girigan și Tolan Alexandru.
Jud. Cetatea Albă: Ioan Vlădău, Paucă Dumitru și Damian Curoglu.
Jud. Tecuci: Căsăneanu Gheorghe, Spirache Teodorescu și Baciu Vasile.
Jud. Muscel: Nerasan (av. Câmpulung) și Ioan Stancu.
Jud. Covurlui: Costăchel Popa, Asasinat ulterior; Tudor Croitoru și Gheorghe Potolea.
Jud. Soroca: Levițchi Ștefan, Șciucă Boris și Criclivai Azare.
Jud. Arad: av. Maduta Ioan, Bulboacă Ioan și Julan Ilie.
Jud. Maramureș: Butnaru Ioan, Chirculiță Dumitru și Belidcan Mircea.
Jud. Iași; Elena Bagdad, Nicolae Dănilă și pr. Leonid Miron.
Jud. Hunedoara: Popa Petre, Cornea Gheorghe și Sârbu Nicolae.
Jud. Orhei: Zalupcescu Grigore, Mocanu Andrei și Răileanu Naum.
Jud. Romanați: Niculescu Gheorghe și Oprovici Horia. (Teritoriul urban).
Jud. Suceava: Reuț Ioan Neculae.
Jud. Buzău; Voinea M. Constantin.
Jud. Trei Scaune: Ing. Lascăr Gheorghe, Vrânceanu Gheorghe (asasinat ulterior).
Jud. Botoșani: Vasile Iftimuță, Mihai Grigoriu și Gheorghe Mancoș.
Jud. Satu-Mare: Bozinteanu Victor și Spiridon Jitaru.
Jud. Câmpulung (Bucovina): Irimiciue Valerian, Țăranu Traian și Cozan Luchian.
Jud. Târnava Mică: Bârza Gheorghe, Prus Ioan și Codrea Nicolae.

http://www.activenew...ycEo8U.facebook
hhttp://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/masacrul-21-22-septembrie-1939-252-de-legionari-ucisi-fara-proces-din-ordinul-regelui-carol-al-ii-lea-cine-sunt-dobrogenii-470596.htmlttps://ro.wikipedia.org/wiki/Asasinatele_din_21/22_septembrie_1939

Au trecut 77 de ani de la un episod sangeros din istoria noastra care de majoritatea romanilor este cunoscut doar partial.Ca sa fie prezentat cu obiectivate un anumit subiect din istoria nationala sau universala, trebuie sa treaca cel putin 100 de ani pana ce dispar cateva generatii implicate intr-o forma sau alta in derularea acelor evenimente, si se desecretizeaza arhivele.Abia dupa cel putin 100 de ani de la un asemenea eveniment, istoricii pot aborda cu obiectivitate si totala detasare anumite subiecte extrem de fierbinti in momentul cand acestea au avut loc.Stim cu totii ca la un moment dat evenimentele din istorie sunt prezentate de multe ori deformat, subiectiv, evident din motive subiective, insa dupa cel putin  zeci de ani cand lucrurile se mai aseaza, datorita obiectivitatii istoricilor, adevarul iese la iveala.
Ca si in cazul altor popoare, ceea ce s-a intamplat in perioada interbelica sau in perioada 1945-1989 in Romania , se va sti cu obiectivitate abia peste cateva generatii de acum incolo din motivele enumerate de mine.

Din articolul preluat de pe internet rezulta clar rolul extrem de nocil al regelui Carol II si al camarilei sale, pentru tara noastra.Daca in perioada anilor 1930 tara noastra ar fi avut un conducator ca si Carol I cu siguranta ca ar fi fost mult mai bine pentru Romania.

Edited by fredy2007, 24 September 2016 - 18:48.


#2
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016

Quote

Din articolul preluat de pe internet rezulta clar rolul extrem de nocil al regelui Carol II

Si rezulta si mai clar ca toata povestea e copy paste. Cum adaugi si tu 2 fraze

#3
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007

View PostJammalan-the-Prophet, on 24 septembrie 2016 - 18:30, said:

Si rezulta si mai clar ca toata povestea e copy paste. Cum adaugi si tu 2 fraze

Povestea apartine istoriei noastre, din pacate si nu este o facatura asa cum au procedat destui altii care ne-au prezentat in mod vadit deformate anumite capitole din istoria noastra.Destui istorici au afirmat in ultimii ani ca este gresit sa invatam istoria Romaniei dupa filmele lui Nicolaescu care traind in acea perioada, a facut si el ce a putut si a respectat dispozitiile primite de la conducerea tarii.
Eu am preluat si postat un articol realizat de un specialist in istorie.Cred ca un specialist in istorie este un mai bun narator ca si un amator de istorie insa am indicat sursa, respectiv si alte surse care trateaza acest subiect dureros din istoria tarii noastre.Cand am studiat istoria tarii noastre, la liceu, in anii 1980, in cartile de istorie de atunci nu apareau asemenea informatii ci se vorbea doar vag de acest subiect de discutie.Chiar si in acest moment sunt destui istorici care au inca o jena sa trateze acest subiect asa cum trebuie, deschis si cu obiectivitate, evident din motive meschine si subiective insa pana la urma, adevarul iese la suprafata, asa cum este el, urat sau frumos.

Edited by fredy2007, 24 September 2016 - 18:43.


#4
BogzaG

BogzaG

    nu pot trăi fără multiculti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,357
  • Înscris: 03.07.2016
cine a fost capitanul, pana la urma?

#5
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007

View PostBogzaG, on 24 septembrie 2016 - 18:44, said:

cine a fost capitanul, pana la urma?

Un  nationalist idealist dar realist.Cel putin eu asa il percep.

#6
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
victimele lui vlad tepes le-ai numarat?!? dar ale lui stefan cel mare??? ala n-a mierlit pe nimeni fara judecata???

tu ai idee asa in general despre ce inseamna masuri legale???

Edited by Nero-d, 24 September 2016 - 18:52.


#7
Masinisa

Masinisa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 31.08.2016

View PostNero-d, on 24 septembrie 2016 - 18:49, said:

victimele lui vlad tepes le-ai numarat?!? dar ale lui stefan cel mare??? ala n-a mierlit pe nimeni fara judecata???
alea erau in evul mediu, asta in 1939... cred ca sesizezi diferenta

Edited by Masinisa, 24 September 2016 - 18:51.


#8
danutz96

danutz96

    Iritabil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,713
  • Înscris: 17.12.2009
Oameni nebuni.

#9
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004

Quote

cred ca sesizezi diferenta
nu!... e vreuna?

de ce ai impresia ca amploarea si gravitatea faptelor nu sunt comparabile?!?
de ce ai impresia ca fane babanu, doar pentru faptul ca a trait in evul mediu ala caruia unii ii neaga existenta, e mai putin terorist?!?

oricum, nu asta e important... ci conceptul in sine!

orice situatie istorica o judeci prin prisma legilor care functionau in perioada respectiva!!!, nu dupa cum ti se  pare tie sau lu istericu lu peste prajit!

Edited by Nero-d, 24 September 2016 - 19:09.


#10
e_miron

e_miron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,221
  • Înscris: 13.03.2010
Adica au fost ucisi niste asasini si tu le plangi de mila?. Singura chestie negativa este ca nu a facut-o mult mai inainte, viata multor oameni nevinivati ar fi fost crutata.

#11
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,983
  • Înscris: 09.12.2015
Autarhiștii, retrogrado-mistico-revanșarzi, recte "lejiionarii", au făcut în mod indirect o crimă de lezmajestate, tocmai pentru că regele Carol era unsul lui Dumnezeu, pentru România Posted Image Mare. Ei trebuiau să asculte de el, de Carol al II-lea, refuzul lor , unul tipic pentru răzvratirea lor idealist-sinucigașă, le-a adus doar pagube, în final și Mareșalul I. A. s-a dezis și s-a descotorosit de ei, în final nici hitleriștii nu i-au tratat nici ei prea bine pe "lejiionari"! Așadar  "lejiiunea și lejiionarii" au părăsit istoria: "por la puerta de atrás" Posted Image Posted Image Posted Image
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ppbHF91KaKE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by TheStarkestTruthMatters, 24 September 2016 - 19:36.


#12
Masinisa

Masinisa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 31.08.2016

View Poste_miron, on 24 septembrie 2016 - 19:03, said:

Adica au fost ucisi niste asasini si tu le plangi de mila?. Singura chestie negativa este ca nu a facut-o mult mai inainte, viata multor oameni nevinivati ar fi fost crutata.
legionarii nu ucideau oameni nevinovati.

#13
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,983
  • Înscris: 09.12.2015
"Lejiionarii", regaliștii, comuniștii, fasciștii, comitagii/contrabandiștii/speculanții Posted Image au ucis destui oameni Posted Image nevinovați, au delapidat, au tâlhărit, au mistificat, au trădat țara și neamul românesc neaoș și "ezoteric Posted Image corect definit" Posted Image

Edited by TheStarkestTruthMatters, 24 September 2016 - 19:42.


#14
e_miron

e_miron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,221
  • Înscris: 13.03.2010

View PostMasinisa, on 24 septembrie 2016 - 19:20, said:

legionarii nu ucideau oameni nevinovati.
Cate crime a comis Nicolae Iorga? Si nu ma refer la literatura, ci la crime penale.

#15
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,274
  • Înscris: 13.03.2015

View PostMasinisa, on 24 septembrie 2016 - 19:20, said:


legionarii nu ucideau oameni nevinovati.
Adevărat. Nicolae Iorga era vinovat până în măduva oaselor. La fel și I. G. Duca.

Spre deosebire de inițiator, mie mi-a spus profesorul de istorie de represaliile în urma asasinării lui Armand Călinescu. Asta prin 1988.

#16
Masinisa

Masinisa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 31.08.2016

View PostBogdansv1, on 24 septembrie 2016 - 19:24, said:

Adevărat. Nicolae Iorga era vinovat până în măduva oaselor. La fel și I. G. Duca.

Spre deosebire de inițiator, mie mi-a spus profesorul de istorie de represaliile în urma asasinării lui Armand Călinescu. Asta prin 1988.
alea au fost dupa ce legionarii au fost arestati iar Codreanu asasinat, eu vorbeam de legionari pana in anul 1939.
Duca nu era nevinovat a fost eminenta cenusie care a stat in spatele asasinatului din 38

#17
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007

View PostNero-d, on 24 septembrie 2016 - 18:49, said:

victimele lui vlad tepes le-ai numarat?!? dar ale lui stefan cel mare??? ala n-a mierlit pe nimeni fara judecata???

tu ai idee asa in general despre ce inseamna masuri legale???

Victimele lui Tepes erau in marea lor majoritate criminali, talhari si hoti.Nu ignora secolul in care a trait Tepes si perioada interbelica , respectiv acest act terorist aflat la o distanta de doar 77 ani de prezent.

View PostMasinisa, on 24 septembrie 2016 - 18:51, said:

alea erau in evul mediu, asta in 1939... cred ca sesizezi diferenta

Bine spus.Din ce remarc, cred ca voit colegul nostru nu sesizeaza diferenta.

View PostNero-d, on 24 septembrie 2016 - 19:01, said:

nu!... e vreuna?

de ce ai impresia ca amploarea si gravitatea faptelor nu sunt comparabile?!?
de ce ai impresia ca fane babanu, doar pentru faptul ca a trait in evul mediu ala caruia unii ii neaga existenta, e mai putin terorist?!?

oricum, nu asta e important... ci conceptul in sine!

orice situatie istorica o judeci prin prisma legilor care functionau in perioada respectiva!!!, nu dupa cum ti se  pare tie sau lu istericu lu peste prajit!

In perioada interbelica Romania avea o legislatie identica cu cea din lumea civilizata occidentala in care nu s-ar fi conceput asa ceva intr-un stat democrat, de drept.Ei, noi am avut legislatie occidentala insa asta a fost aplicata preferential, dupa cum a vrut regele Carol si clica sa.Si acum avem in vigoare Legea Cecului, ceea ce reflecta ca nu aveam o legislatie primitiva in genul celei din evul mediu.

View Poste_miron, on 24 septembrie 2016 - 19:03, said:

Adica au fost ucisi niste asasini si tu le plangi de mila?. Singura chestie negativa este ca nu a facut-o mult mai inainte, viata multor oameni nevinivati ar fi fost crutata.

Pe langa asasinii care au ucis la randul lor niste oameni nevinovati, aleator, fara nicio cercetare penala prealabila si judecata, asa cum ar fi fost normal sa fie intr-un stat de drept, tinand cont de legislatia in vigoare pe care o avea in acel moment Romania, au fost uluati aleator, pentru a infricosa opinia publica, de pe strada, oameni nevinovati a caror singura vina a fost ca erau membri de partid sau simpatizanti ai partidului lui Codreanu.Daca te va interesa istoria adevarata, insa nu te interseaza, vei vedea ca istoria noastra contine foarte multe neadevaruri, unele personaje au fost demonizate si calomniate pentru ca incurcau planurile marsave ale unor inalti dregatori, mari oameni de afaceri sau cercuri oculte in timp ce altii au fost pe nedrept elogiati, preamariti, desi erau niste scursuri iar altii victimizati tot pe nedrept.Daca vrei cu adevarat sa stii la ce ma refer, apucate de studiat istoria, insa dupa cum ti-am mai spus, nu o face urmarind filmele lui Nicolaescu sau citind cartile de istorie din perioada bolsevica care are doar cuvinte de lauda fata de asa zisa miscare comunista din Romania, in fond o miscare bolsevica, formata in marea ei majoritate din persoane de alta etnie, membri si subordonati Comiternului sovietic.

View PostTheStarkestTruthMatters, on 24 septembrie 2016 - 19:19, said:

Autarhiștii, retrogrado-mistico-revanșarzi, recte "lejiionarii", au făcut în mod indirect o crimă de lezmajestate, tocmai pentru că regele Carol era unsul lui Dumnezeu, pentru România Posted Image Mare. Ei trebuiau să asculte de el, de Carol al II-lea, refuzul lor , unul tipic pentru răzvratirea lor idealist-sinucigașă, le-a adus doar pagube, în final și Mareșalul I. A. s-a dezis și s-a descotorosit de ei, în final nici hitleriștii nu i-au tratat nici ei prea bine pe "lejiionari"! Așadar  "lejiiunea și lejiionarii" au părăsit istoria: "por la puerta de atrás" Posted Image Posted Image Posted Image

Legionarii credeau ca traind intr-un stat de drept cu o legislatie moderna de tip occidental, si in care institutiile statului erau pline de oameni care au studiat in occident, au dreptul sa refuze o cerere impertinenta de la un om lipsit de caracter, inteligent si educat insa foarte marsav si pervers, din toate punctele de vedere, insa dupa cum au decurs lucrurile, s-au inselat.Daca legionarii ar fi acceptat cererea lui Carol II, miscarea lor politica, se inspiratie nationalist crestina, ar fi fost definitiv patata si decredibilizata.Fata de Carol II,actuala clasa politica mafiota si arivista romaneasca este inocenta.
Legionarii au conditionat in fata lui Hitler, participarea tarii noastre la razboiul impotriva URSS de retrocedarea imediata si prealabila  de catre Ungaria, a partii din Transilvania de nord-vest care fusese cedata Ungariei, in urma arbitrajului de la Viena asa ca Hitler a dorit marginalizarea lor insa nu eliminarea lor fizica, pentru a fi inlocuitorii lui Antonescu, daca ar fi fost cazul, pe care Hitler il considera mai util Germaniei, pentru ca era militar de cariera si pentru faptul ca acesta nu a conditionat participarea tarii noastre la atacarea URSS, de retrocedarea de catre Ungaria, prima data a teritoriilor care i-au fost cedate si abia apoi armata romana sa intervina in URSS.Antonescu, si el un nationalist care insa a facut mari greseli, dorea si el sa fie unicul stapn al tarii asa ca a profitat de afinitatea lui Hitler fata de el, si a recurs la marginalizarea din viata politica a miscarii legionare.

View PostMasinisa, on 24 septembrie 2016 - 19:20, said:

legionarii nu ucideau oameni nevinovati.

Legionarii i-au ucis doar pe cei care s-au facut vinovati de moartea unor legionari nevinovati.Din pacate majoritatea romanilor ii percep pe legionari asa cum au invatat la scoala, din manualele scolare redactate in perioada bolsevica sau ulterior lui 1989, de catre profesori formati in perioada bolsevica, si din filmele lui Nicolaescu.

#18
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004

Quote

Victimele lui Tepes erau in marea lor majoritate criminali
de unde stii??? au fost judecati si gasiti vinovati de vreun tribunal?!?

asta cu oameni nevinovati e o aberatie... nu exista om nevinovat!
orice victima si-o cauta!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate