Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 

Ajutor pentru alegerea unui sistem audio legat la pc in functie de limitarile camerei

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
kyron

kyron

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 24.03.2005
Salut !

Vreau sa va cer si eu ajutorul pentru o recomandare de sistem audio care sa se potriveasca incaperii unde vreu sa-l folosesc.

Datele "problemei":

1. Camera cu pricina: biroul (poze atasate) - 3 x 3.5m
2. Pentru ce vreau sa folosesc sistemul: muzica (ascultare doar, nu compunere/editare)
3. La ce ma astept de la sistem: calitate audio, nu neaparat putere si bass care doar sa duduie si atat
4. Buget: preferabil sub 1000 lei


O varianta ar fi un sistem 2.0 cu 2 boxe active precum Microlab SOLO 6C sau similare, insa dupa cum se vede si in poze spatiul pe birou e limitat si nu vreau sa inghesui niste boxe de 30+ cm in stanga si dreapta monitorului, practic lipite de el. Am gasit si variante mai mici precum: O alta varianta ar fi un sistem 2.1. Boxele sunt destul de mici deci rezolv problema spatiului, iar sub-ul il pun undeva jos la picioare sau in partea dreapta jos. Stiu ca unii ati catalogat pe aici drept "pocnitori" sistemele 2.1 pentru ascultat muzica, insa mi-au atras atentia 2 produse calitative dupa parerea mea:

Totusi variantele mai ieftine Microlab H-200 2.1 sau Edifier C2XD sunt ok ? Are cineva ?



Probabil ca unii mi-ati zice si de varianta de amplificator + boxe, insa nu am loc in acea camera in zona biroului pentru asa ceva, decat eventual pe peretele opus, la care as sta cu spatele. Acolo o sa am o canapea, dar sa zicem ca as strecura cumva 2 boxe in lateralele ei, eventual pe suporti + un amplificator, dar din ce am mai citit si eu (putin) despre pozitionarea boxelor in sisteme 2.0/1 nu am vazut sa se recomande asezarea boxelor in spatele subiectului, asa ca nu am luat in serios varianta asta. Totusi e posibila ?

Voi ce mi-ati recomanda ?

Attached Files



#2
bibiaudiofil

bibiaudiofil

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 2,644
  • Înscris: 06.02.2011
Boxele trebuie asezate in fata ta. Daca asculti asezat la calculator, mai degraba ti-as recomanda niste casti bune ( 4-500 lei ), care o sa se auda mai bine ( mai clar, mai detaliat ) decat monitoare + subwoofer de 1000 lei.

Daca vrei sa asculti muzica de pe canapea, atunci e mai complicat. Asezarea boxelor pe masa va fi o solutie cam nasoala. Daca le pui cum trebuie ca sa asculti de pe canapea ( spre colturile mesei ) o sa fie aiurea cand stai la calculator si viceversa.

#3
disturbed

disturbed

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 12.01.2007
1. cumpara harman kardon aura sudio . link
2. renunta la lampa si in locul ei pune sistemul proaspat luat
3. cumpara o banda de led-uri RGB si monteaz-o sub polita inferioara a dulapului suspendat, astfel incat stand la birou sa nu bata lumina direct in ochi. niste leduri RGB s-ar asorta cu tastatura
4. fa cumva si aseaza sau ascunde cablurile alea. e pacat de restul camerei.

Edited by disturbed, 28 August 2016 - 12:30.


#4
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008
Ar mai fi solutia cu doua monitoare multimedia (nu de studio) Behringer MS 40.
Celelalte produse de tip stylish-fashion ,ca acea odiozitate din link-ul din postul anterior n-au nimic in comun macar cu o auditie corecta. SUnt doar niste produse tip eye candy cu facilitati trendy  ,ce nu respecta nicio norma elementara de acustica dar care se vand foarte bine din cauza totalei lipse de informatii elementare a publicului.
BTW ,chiar seamna cu un blender sau storcator de fructe chestia aiaPosted Image

#5
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006

View Postbibiaudiofil, on 28 august 2016 - 10:47, said:

Daca vrei sa asculti muzica de pe canapea, atunci e mai complicat. Asezarea boxelor pe masa va fi o solutie cam nasoala. Daca le pui cum trebuie ca sa asculti de pe canapea ( spre colturile mesei ) o sa fie aiurea cand stai la calculator si viceversa.
Păi dacă ai cele două opţiuni distincte, mă gândesc că vei alege să stai mai incomod, pe scaun, numai atunci când ai ceva de păcănit în tastatură şi de fâţâit mausul, adică ai ceva de făcut = alt focus al atenţiei decât sunetul. Înseamnă că poziţia pentru audiţii critice şi simţit cele mai mici diferenţe audio va fi cea distantă, pe canapea. Deci optimizezi pentru aia şi va fi "suficient" şi pentru poziţia de la birou, unde oricum acorzi atenţie mai mică.

View Postedigee, on 29 august 2016 - 11:09, said:

Celelalte produse de tip stylish-fashion ,ca acea odiozitate din link-ul din postul anterior n-au nimic in comun macar cu o auditie corecta.
Iar eşti rău. Sigur că au în comun: firma producătoare. :D Deşi recunosc că n-am mai văzut de la Harman Kardon - care-s perfect capabili să facă nişte scule serioase - o asemenea emanaţie fiţoasă-"feşăn". :P

P.S.: Ca principiu, Bose nu. Cam arunci cu banii. Sigur poţi mai bine în acelaşi preţ.

#6
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008
Si Audioengine sunt bune dar solicita mult bugetul.

#7
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Cand piata habarnistilor care vor doar design si miniatura e in continua crestere cum Dumnezeu sa nu oferi si asa ceva.Este un Must Have daca vrei sa nu dai faliment cand concurenta acapareaza piata.
Pe de alta parte in domeniul Home Use HK nu au nici o treaba cu incintele acustice.La AMP-uri e cu totul alta treaba, desi in ultimul timp si acolo scartaie treaba decand se fac trompete motorizate de SMPS-uri.

#8
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008

View Postdonjoe, on 29 august 2016 - 11:35, said:

Deşi recunosc că n-am mai văzut de la Harman Kardon - care-s perfect capabili să facă nişte scule serioase - o asemenea emanaţie fiţoasă-"feşăn". Posted Image

http://www.audioxpre...-Division-Names
E putin offtopic dar e interesant.

#9
kyron

kyron

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 24.03.2005
Va multumesc pentru raspunsuri.

Desi e logic ce a zis donjoe, cel mai mult totusi voi asculta tot de la birou, in general prefer sa ma afund in scaun si sa ascult, in loc de canapea. Chestie de gust Posted Image

@bibiaudiofil: Am deja casti pe care le folosesc intens si de care sunt foarte multumit, Sennheiser HD 518. Vroiam sa mai ascult doar din cand in cand si fara.

@disturbed: hk aura arata intr-adevar diferit. Insa nu stiu cat de stereo se aude, dupa mintea mea pentru o auditie corecta, boxele/difuzoarele ar trebui amplasate la o distanta mai mare intre ele fata de cea din acea incinta. Poate tehnologia a mai progresat, eu nu am auzit acel sistem, nu vreau sa vb aiurea.

@edigee: multumesc pentru sugestie. Pare o alegere buna. O intrebare totusi: pentru ca prefer pe cat posibil boxe mai mici, acel Audioengine A2+, chiar daca e mai scump, e comparabil dpdv al sunetului  cu MS40 ? Sau cu ceva similar pe dimensiunile acestuia, precum JBL LSR 305 de ex, care am vazut ca e foarte apreciat deasemenea, si e tot in zona de pret ca si A2+. Intreb pentru ca logica mea de neavizat in domeniu imi sopteste ca e mai dificil sa obtii aceeasi calitate audio, claritate, putere, bass, etc la dimensiuni de 2 ori mai mici. In rest, daca nu as fi avut constrangerea de spatiu, acele MS40 par a avea un raport calitate/pret de invidiat. Oricum, nu le-am eliminat, sunt pe lista Posted Image

Edited by kyron, 30 August 2016 - 00:02.


#10
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008
JBL LSR 305 sunt monitoare de studio ,pe langa faptul ca sunt de tip nearfield(merg ascultate doar de pe scaunul de la birou, in cazul tau) teoretic au un sunet plat/liniar ,bun la prelucrari si productie audio dar obositor pentru ascultat muzici.

#11
kyron

kyron

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 24.03.2005
Ok, am inteles. Am dat ca exemplu gresit un monitor de studio.

Ceea ce vroiam sa intreb, facand abstractie de pret si de features aditionale (conectivitate, posibilitatea de atasare a unui sub la A2+, etc) strict legat de calitatea sunetului produs, se poate compara acel A2+ (cu dimensiunile lui reduse la jumate) cu MS40 ?

#12
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006

View Postedigee, on 30 august 2016 - 00:12, said:

teoretic au un sunet plat/liniar ,bun la prelucrari si productie audio dar obositor pentru ascultat muzici
Mai puţin pentru cei care nu-l găsesc obositor, ci doar mai clar şi mai detaliat decât boxele "de consum". Eu ascult muzică la monitoare Tannoy din aprilie 2014 şi încă n-am obosit, mai vreau. Posted Image

Dacă aş avea de ales între tot felul de chestii "de consum" şi LSR305 la acelaşi preţ, fără discuţie aş lua LSR305-urile, mai ales ştiind că preferinţa e pentru ascultare la birou, near-field.

Edited by donjoe, 30 August 2016 - 01:22.


#13
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008
Te cred ,dar cand toata ziua ai in urechi sunet de monitoare de studio(KRKV8 si Dynaudio BM6A) acasa vrei sa asculti mai altceva. Vorbesc in cazul meu ,am cautat un sistem ce are un sunet cat mai diferit fata de sunetul profi de la serviciu.
Depinde de gusturi ,din cate am observat majoritatea gasesc obositor acel sunet liniar. Dar nu absolut nicio problema pt. cine accepta acest tip de sunet la auditie.
@kyron:
A2 n-am ascultat dar MS 40 am ascultat 2 perechi. Ca o parere personala le gasesc peste Solo 6C(alea vechi ,astea noi au alte difuzoare) care tind sa sune dupa o curba in forma de U. MS 40 sunt mai echilibrate ,bineinteles ca nu poti da "bairam" cu ele. Problema pe care am observat-o la una din perechi e ca scapa ceva aer pe la butoanele de reglaj. Chestie de deficiente constructive ,asta nu e de mirare tinand cont ca produsele din gama asta de pret( cred ca inclusiv acele JBL-uri) sunt facute prin China.
Ca fapt divers ,cand aparusera acele MS 40 costau undeva la 450 RON. Solo 6c se gaseau si ele pe la 300RON acum cativa ani.

#14
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006

View Postedigee, on 30 august 2016 - 07:52, said:

Depinde de gusturi ,din cate am observat majoritatea gasesc obositor acel sunet liniar.
În general asta vine din lipsa obişnuinţei de a auzi atâtea înalte. Pentru asta ai la dispoziţie controalele de +/- 2 sau 3 dB pentru başi şi înalte. Tai înaltele de-acolo dacă le găseşti obositoare şi ar trebui să fie OK. În başi oricum coboară mult mai jos şi decât A2, şi decât MS 40, deci o să simţi mai puţin lipsa subwoofer-ului/-elor dacă durează ceva mai mult a doua parte a achiziţiei.

#15
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008
Nu e vorba doar de frecvente. Nu la asta se rezuma sunetul. La monitoarele de studio ,alea bune ,auzi orice imperfectiune sonora. Plus ca acea caracteristica tipica de nearfield le face aproape de nefolosit in conditiile unei auditii comode ,acasa. Trebuie sa stai teapan locului ca sa auzi ceea ce trebuie. Dispersia sunetului la boxele HI-FI si la monitoarele multimedia(ca acele MS 40 sau Alesis Elevate) e mult diferita fata de monitoarele de studio.
Toata lumea pe care o cunosc si lucreaza in domeniu asculta acasa pe cu totul alte trasnai. Chiar pe lampi ,in general sisteme ce baga diverse coloraturi ,cum se zice.

Edited by edigee, 30 August 2016 - 11:30.


#16
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006

View Postedigee, on 30 august 2016 - 11:28, said:

Nu e vorba doar de frecvente. Nu la asta se rezuma sunetul. La monitoarele de studio ,alea bune ,auzi orice imperfectiune sonora.
Da, dar vorbeam de oboseală - oboseala vine din cantitatea de energie emisă pe nişte frecvenţe la care eşti hipersensibil sau suprasaturat după o zi de muncă cu ele. Detaliile excesive să zicem că ţi-ar trezi atenţia prea mult când tu vrei să asculţi mai relaxat, dar aia nu e oboseală.

Edited by donjoe, 30 August 2016 - 12:36.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate