Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
teava cupru pt cazan
Last Updated: Aug 27 2016 09:16, Started by
sshony
, Aug 25 2016 20:25
·
0
#1
Posted 25 August 2016 - 20:25
vreau sa fac un cazan pt tuica.
am recipientu in care intra borhotul si ii din cupru. am si un butoi din metal pt racire. mai imi trb o teava de cupru care leaga astea doua si serpentina din butoiu pt racire. ce dimensiuni trb sa aiba astea? adica diametru si grosime. si lungime 3 metri ajunge? merg facute din tevi si fitinguri din magazin? io am lampa cu gaz si cositor pt lipit tevi cupru Edited by sshony, 25 August 2016 - 20:26. |
#2
Posted 25 August 2016 - 20:29
Eu cred ca mesterii nu aveau dileme de diametru, ci de procurare tevi
Daca cazanul este mare, mergi pe teava de 28, daca e mic, mergi pe 18-22. Da, merg fara probleme facute cu fitinguri. Tin minte ca bunicu etansa cu mamaliga amestecata cu cenusa imbinarea intre capac si cazan. |
#4
Posted 25 August 2016 - 20:58
teava de 28? dar ce are, cazan industrial? merge foarte bine cu teava de 15 din aia la colac...
|
#5
Posted 25 August 2016 - 20:59
Cazanul meu e din inox alimentar (nu se lipeste magnetul de el), e acel inox din care se fac vasele pentru mincare. Serpentina e facuta din teava de cupru cumparata la metru din magazin. Ca s-o indoi bine umple-o cu nisip si suceste-o in jurul unul stilp, ceva cilindric. Te descurci. Dar, apropo, esti consumator de tuici ? Eu fac vreo 15 l in fiecare an, dar nu cred ca beau mai mult de 1 l de la an la an, mai mult o fac cadou la rude/prieteni. La mine fierberea are loc de doua sau de trei ori, nu concep alcoolul sa aiba mai putin de 60-65 grade, masurat cu alcoolmetrul.
Edited by ionut76, 25 August 2016 - 20:59. |
#7
Posted 25 August 2016 - 21:53
Ia teava la colac cat mai mare in diametru , e mai eficienta . Daca scapi odata focul mai tare si iti baga spume in teava se infunda . E suficient cca 3m dar faci la rezervorul de racire un robinet la cca 20 cm de gura de sus si mai dai drumul jos la apa de sus calda si completezi cu rece .
Suduri iti trebuie doar pentru 2 mufe -1 pe serpentina si 1 pe racordul ( carja ) capat dinspre cazan . Si mai ai de cositorit jos unde iesi cu serpentina din butoiul de racire . La butoi jos dai gaura mai mica decat teava si apoi o largesti cu un dorn sa iasa conica sa ai unde depune cositorul ca sa tina . Edited by unucelalalt, 25 August 2016 - 21:54. |
#8
Posted 25 August 2016 - 22:47
Palinca, da, dar cum nu le prea am cu tariile am gustat de la cineva niste vodka Absolut acum vreo 2 seri. Slaba. Era sa ii zic: cu asta ma clatesc in gura dimineata, dar am tacut, e un sef de-al meu
|
#9
Posted 25 August 2016 - 22:55
Adm, on 25 august 2016 - 20:29, said:
Eu cred ca mesterii nu aveau dileme de diametru, ci de procurare tevi Daca cazanul este mare, mergi pe teava de 28, daca e mic, mergi pe 18-22. Da, merg fara probleme facute cu fitinguri. Tin minte ca bunicu etansa cu mamaliga amestecata cu cenusa imbinarea intre capac si cazan. |
#10
Posted 25 August 2016 - 23:26
Adm, on 25 august 2016 - 20:29, said:
Eu cred ca mesterii nu aveau dileme de diametru, ci de procurare tevi Daca cazanul este mare, mergi pe teava de 28, daca e mic, mergi pe 18-22. Da, merg fara probleme facute cu fitinguri. Tin minte ca bunicu etansa cu mamaliga amestecata cu cenusa imbinarea intre capac si cazan. Bunicu folosea doar mamaliga moale. Si baga porumb in cazan, se fierbea in borhot. |
|
#11
Posted 26 August 2016 - 00:47
pasilla, on 25 august 2016 - 22:55, said:
Admina ma uimeste cu fiecare postare. Nu prea mai ai ce sa zici dupa. Singurul lucru care nu se prea potriveste este avatarul. Am scos cativa litri de palinca. Tin minte ca bunicul avea candva un rezervor ce il agata la inaltime, iar de la el printr-un furtun ajungea la arzator motorina. Acum motorina e scumpa, iar arzatorul si rezervorul sunt de negasit... Am recurs la lemne. Bunicul zicea ca face "parfum". Tot pentru aroma, in cazan puneam si toate dulceturile/magiunurile care facusera floare de mucegai in beci (dupa ce indepartam floarea). Speranta mea era sa fac tuica cu aroma de capsuni... |
#12
Posted 26 August 2016 - 07:26
Ideal este sa fixezi 2 robineti la butoiul cu serpentina. Modalitati sunt multe pentru manopera.
Unul cam la 5cm. de fundul butoiului si altul pe la jumatatea lui. Ideal robineti de 1''. Primul te ajuta la eliminarea apei cand termini. Al doilea pentru scurgerea apei care se incalzeste. Apa calda este mereu deasupra celei reci pana pe la jumatatea butoiului. Sa elimini munca de schimbare apa, dai drumul robinetului de la mijloc si improspatezi cu apa rece. Un mic amanunt de luat in calcul. La robinete pune cate un furtun sa scurga apa nitel mai departe de cazan. In acest fel se ,,lucreaza'' curat si nu ai baltoaca langa tine. Dupa ce termini scurge toata apa din butoi. Sa ramana uscat. Spor la distilare si sa nu dai focul tare. Lucru bun (multe grade) la noua luni. |
#14
Posted 26 August 2016 - 10:48
Racitorul meu este un cazan galvanizat de 200l. Poate nu credeti, dar il am de la bunicul meu. Acum vreo 60 de ani, venea in Buc. cu binenteles caruta si il umpea cu gaz lampant sa aiba iarna pentru lampi. Ani au trecut, el a plecat in locul unde vesnic este verdeata. Casa de la tara a ramas parasita. La o vizita facuta acum vreo 5 ani, am gasit intr-un sopron daramat, minunatia de cazan. Nu este ruginit dupa atatia ani care a stat in intemperii.
L-am adus acasa, i-am taiat un capac si l-am facut racitor. Am constatat ca la o transa apa se incalzeste cam pana la jumatate. Asa am optat pentru varianta sa pun robinerul de golire apa calda acolo. Acest lucru l-am facut acum 2 ani. Ma saturasem ca la fiecare cazan distilat sa scot apa cu o galetusa. Acum totul este simplificat si este o placere sa fac tuica sau palinca din fructe proprii. La nivel hoby pentru casa. Foto saptamana viitoare. Camera foto este plecata prin tara impreuna cu ai mei copii in vacanta. |
#15
Posted 26 August 2016 - 20:17
Iorgule,tu ai pus robinetul acolo,pt ca tu goleai 1/2 din vas.In cazul robinetului pus sus,acesta are doar rolul de deversor,preaplin,atunci cand se pune apa in vas de la pompa...
Eu am doar un stut de teava montat cam la 15cm de partea de sus a butoiului ,la care racordez un furtun. @sshony ...foloseste teava flexibila din inox pt racitor http://www.teava-flexibila.ro/ Edited by gcom61, 26 August 2016 - 20:20. |
|
#16
Posted 27 August 2016 - 07:52
Ai dreptate. Fiecare ne adaptam la modalitatea cea mai eficienta.
Eu procedez in felul urmator: - pregatesc surcele si lemne pe locul unde pun pirostria (suportul metalic pentru cazan) - pun cazanul de inox peste suport - incarc materialul care urmeaza sa fie distilat- aprox. 60l. - montez teava de legatura intre el si racitor - izolez imbinarile cu o pasta facuta din malai si faina. Merge foarte repede si eficient. - aprind focul - incarc racitorul cu apa - dupa vreo 50-60 minute de foc moderat incepe sa curga - dureaza cam 1h-1h si 20 minute - opresc focul cand gradele incep sa fie in jur de 20. Nu fac tuica slaba. Am alcoolmetru si masor taria. - la inceput este mai tare, apoi pe parcurs scade - tot ce obtin de la o trasa pun intrun bidon, apoi in altele. - in acest fel am o tarie uniforma - golesc borhotul si reiau operatiile - intetesc focul - dau drumul apei calde care se afla cam pana unde am fixat robinetul de la jumatatea racitorului - compectez cu apa rece Lemnele, alimentarea cu apa, vasele in care pun tuica, se afla toate langa mine. Am ajuns la aceasta modalitate dupa cativa ani de tatonari si bajbaieli in ordinea operatiilor. Am vrut si vreau ca totul sa fie cat mai simplu. Daca aveti vreo sugestie sa ajute la eficientzarea manoperei, o astept cu interes. |
#17
Posted 27 August 2016 - 07:56
Iorgule,din lista aia,ai uitat asternutul si paharutul...Pai ce material este ala pe care nu-l gusti?!...ce-i ala densimetru?(ca doar nu-ti spune si aroma)...si daca e pe stomacu'gol,...
|
#18
Posted 27 August 2016 - 08:10
Corect!
Trebuie neaparat sa gustam din cand in cand. Fac acest lucru cu o lingurita. Doar o pup si pun pe limba. Au fost zile cand am facut 6-7 cazane. Daca o tot gustam cred ca pe la al patrulea cazan eram k.o. Anul asta a fost foarte, foarte bun pentru mere si prune. Am cumparat inca doua butoaie mari de plastic. Nu avem unde sa le mai pun. Cred ca vineri sau sambata viitoare, trec la treaba. Iarna este lunga si trebuie sa fie damigenele pline. Spor la distilare! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users