Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

"Noi nu furam ca romanii"

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 Recomandare anvelope lexus rx

Extindere rețea wireless int...

Configuratie PC

Mufa TV
 PPC Energy

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...

Gaoyue 858
 Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 

Ciuperci Pleurotus - Topic bomba!

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,477
  • Înscris: 19.04.2009
Asa cum deja unii stiti, am o vasta experienta in bucatarie... avem exemple aici si evident, pe pereti...pardon, aici.

Se face aproape un an de cand nu am mai gatit ceva (serios) asa ca m-am dus si eu la magazin sa cumpar una-alta.

Si-am luat niste pleurotus...pam pam...

Ce sa fac cu ele? Habar n-am... eu ma gandeam sa le incing pe grill apoi sa le dau cu sos de soia si ghimbir, habar n-am ce-o iesi...

Si topicul e bomba ca exista o posibilitate de peste 50% ca sa las blocul fara curent. Sau sa sara sigurantele in cartier :lol:

#2
qawHaq1

qawHaq1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 880
  • Înscris: 14.03.2014
Pleurotus nu prea sunt pentru grill. Mai degraba sotate si folosite drept garnitura.
O tocanita cu smantana ar fi de asemenea ideala.
Merg bine, de asemenea, ca umplutura pentru placinte sau foietaj, sotate sub forma de fideluta.
In toate variantele, ceapa este obligatorie, amplifica si stabilizeaza gustul.
In plus, nu lasi cartierul fara curent, ajunge tigaia.:)

Edited by qawHaq1, 25 August 2016 - 13:51.


#3
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,477
  • Înscris: 19.04.2009
Am luat ceapa si usturoi.

Sa pun oare niste ceapa la calit putin in unt cu usturoi apoi sa le sotez?

Specific ca is orezar. Adica am orez simplo pe langa, ma gandeam sa mai țâp niste pestisori pe el, legume pe langa...

Sper ca nu dau foc la casa :D

#4
ioppo

ioppo

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,404
  • Înscris: 20.02.2008
Eu am incercat si la gratar: alea mai mari date cu sare si piper si invelite in staniol, au iesit bune ca garnitura la chestiile grele din carne.

#5
qawHaq1

qawHaq1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 880
  • Înscris: 14.03.2014
Usturoiul nu e obligatoriu da' nici nu strica. Orezul merge, dar pe toti sfintii, fara peste! Exceptie pangasius, daca-ti place.
Da si tu focul mic, daca n-ai plita electrica...

Edited by qawHaq1, 25 August 2016 - 13:58.


#6
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,477
  • Înscris: 19.04.2009
Am masina de orez, face aia tot (si aia e posibil sa sara sigurantele ca folosesc un transformator de 5kW Posted Image )
Pestele bun, pangasius e scarbos Posted Image Exista peste muult mai bun


no, de acum tre sa ma apuc de ciuperci :D


Is mare mancator de usturoi, deci ala ii baza la mine. Sa vad cum il bag ca vad ca ciupercile astea au un fel de gauri :lol:

Edited by lex404, 25 August 2016 - 14:01.


#7
Niuu

Niuu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 22.06.2016
Eu am pus si pe grill si pe gratar cu carbuni .

Am combinat cu usturoi , cu rosii si cu ardei coapte si ele pe gratar si mi-a placut ce-a iesit .


Merita incercat .

#8
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,516
  • Înscris: 05.06.2009
am inteles ca ar fi bune pregatite pane.
http://www.laurasava...-din-pleurotus/
sau poti sa faci tocanita din ele.
http://www.petitchef...otus-fid-714753
sau risotto cu pleurotus
http://www.petitchef...tus-fid-1399293

#9
prisonbreak

prisonbreak

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,209
  • Înscris: 15.05.2007
Mie ciupercile pleurotus imi plac mai mult la gratar decat cele champignon.

Daca te pricepi, poti incerca o ciorba de pleurotus. E delicioasa :).

#10
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,477
  • Înscris: 19.04.2009
Mananc simplu, habar n-am sa fac o ciorba... (ultima o fost in exemplu dat in primul post..si prima). Si nici de tocanita nu ma apuc ca n-am chef sa zugravesc :lol:

Cred ca ori le fac grill, ori le sotez in unt cu usturoi :)

#11
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,297
  • Înscris: 29.07.2013
Eu le-am incercat in pseudo ciorba de burta ( gasesti retete pe net ) si este absolut gustoasa !

Am mai incercat in sos alb de smantana si vin ....la fel, excelente !

#12
prisonbreak

prisonbreak

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,209
  • Înscris: 15.05.2007
Pai aia e ciorba de pleurotus: asa-zisa ciorba falsa de burta, la care inlocuiesti burta cu pleurotus.

#13
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,516
  • Înscris: 05.06.2009

 lex404, on 25 august 2016 - 14:07, said:

Mananc simplu, habar n-am sa fac o ciorba... (ultima o fost in exemplu dat in primul post..si prima). Si nici de tocanita nu ma apuc ca n-am chef sa zugravesc Posted Image

Cred ca ori le fac grill, ori le sotez in unt cu usturoi Posted Image

hai ca nu e asa greu sa faci o ciorba, pe bune. daca nu te descurci la partea cu taiatul/curatatul legumelor pentru ciorba, vezi ca gasesti amestec congelat de legume pentru ciorba, contine tot ce ai nevoie (mai putin ceapa, am impresia).
cauta retete video, poate iti este mai usor vazand pasii pe care trebuie sa-i parcurgi ?
ghinionul tau a fost ca ai ales sa faci ciorba radauteana, care are secretele ei, nu o nimereste din prima oricine.
eu am "mesterit" aseara o ciorba cu aripioare de pui, de-a zis sotul din dotare ca e "curcubeu pe cerul gurii". mai mult de o ora n-a durat, de cand am pus apa la fiert pana a fost gata cu totul.

#14
ammazon

ammazon

    Active Member from Bucharest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,550
  • Înscris: 08.10.2007
Lexule, nu vrei să-ți comand eu de pe net ceva de mâncare? O pizza sau altceva cu livrare la domiciliu?
Acum am văzut celelalte topicuri ale tale și crede-mă că stau cu inima cât un purice când mă gândesc ce trăznăi faci. Posted Image

#15
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,477
  • Înscris: 19.04.2009
Am ajuns la taiat ceapa si am luat o pauza Posted Image

Pot sa-mi comand si singur, dar macar o data pe an sa gatesc Posted Image

cat despre ciorbe sau alte chestii complicate, nici nu stiu nici nu am acum cu ce...ca eu am doar ciupercile, ghimbir, somon, orez, ceapa si usturoi :lol: (+condimente)

Edited by lex404, 25 August 2016 - 14:43.


#16
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,042
  • Înscris: 20.06.2009

 prisonbreak, on 25 august 2016 - 14:19, said:

Pai aia e ciorba de pleurotus: asa-zisa ciorba falsa de burta, la care inlocuiesti burta cu pleurotus.
Uite că mai e cineva cu asemenea experiență!Posted Image  Nu pot decît să subscriu la idee, iar inițiatorului îi spun doar atît: încearcă și nu vei regreta! E de-li-cioa-să!Posted Image

Edited by crislacor, 25 August 2016 - 14:47.


#17
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,477
  • Înscris: 19.04.2009
Auziti, picioarele de la ciupercile astea se manca sau se taie?


Nu pot face ciorba acum, ma misc greu si nu pot merge pana la magazin sa iau restul lucrurilor :( Poate maine...

#18
DJPocaitul

DJPocaitul

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 17.09.2014
Am luat si eu odata,dar au iesit tari,desi le-am fiert inainte. Si am aruncat totul dupa aceea,ca n-am putut manca.Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate