Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Boia afumata iute sau dulce
Last Updated: Aug 22 2017 10:14, Started by
business11
, Aug 24 2016 17:57
·
0
#1
Posted 24 August 2016 - 17:57
Salutare,
eu sunt un pasionat al condimentelor. Si in timpul meu liber iubesc sa prepar condimente si diferite preparate singur. Astazi doresc sa va spun o reteta cum sa preparati boia afumata dulce sau picanta in casa. Cine a mai preparat boia in casa stie diferenta intre cea cumparata. Aveti nevoie de ardei capia, (pentru cine doreste boia iute, aveti nevoie si de chili rosii), aparat pentru uscare (merge si in cuptor), masina de macinat (merge si in morsar sau cu un cutit, dar nu va iesi la fel de fin) si un gratar sau o masina de afumat sau in cel mai rau caz o cutie pentru afumat. Dupa ce ati spalat ardeii capia si optional chili, indepartati cotorul si taiati ardeii micuti in patratele. La chili trebuie indepartate semintele in functie in cat de iute sa iasa praful. Pentru pregatirea focului, aveti nevoie de un lemn uscat preferabil lemn dulce pentru aromatizare si afumare. Nu trebuie adaugat foarte mult lemn pentru ca nu dorim o temperatura foarte puternica, va trebui sa adaugam lemn mereu pentru a pastra o temperatura constanta care sa nu depaseasca 50-70 de grade. Adaugati ardeii taiati patratele pe o caserola din aluminium si acoperiti gratarul cu capac. Dupa 4-5 ore, ardeii vor fi uscati partial si afumati. Dupa asta, bucatiile de ardei trebuiesc pusi intr-un aparat de uscat (sau in cuptor, dar consuma mult curent), pentru inca 48 de ore. Dupa aceste 48 de ore ardeii trebuiesc sa fie uscati si afumati, pregatiti pentru macinat. Chiar si intr-o masina pentru macinat cafea puteti macina ardeiul in praf boia. Pentru ardeii chili nu trebuie pusi pe gratar ci doar uscati in cuptor sau in masina de uscat. Dupa ce i-ati procesat in praf ii puteti combina cu praful de ardei capia pentru a iutii combinatia. Have fun! |
#2
Posted 24 August 2016 - 18:12
Mai e putin pana la Craciun si trebuie sa fim pregatiti
|
#3
Posted 24 August 2016 - 18:48
business11, on 24 august 2016 - 17:57, said:
...Pentru pregatirea focului, aveti nevoie de un lemn uscat preferabil lemn dulce pentru aromatizare si afumare. Nu trebuie adaugat foarte mult lemn pentru ca nu dorim o temperatura foarte puternica, va trebui sa adaugam lemn mereu pentru a pastra o temperatura constanta care sa nu depaseasca 50-70 de grade. Adaugati ardeii taiati patratele pe o caserola din aluminium si acoperiti gratarul cu capac. Dupa 4-5 ore, ardeii vor fi uscati partial si afumati... Ce e aia lemn dulce? Tre' să-l gustăm? Apoi angajăm pe cineva să bage în cutie materie primă 4-5h? Dacă vrei să te bagi în seamă, fă-o cu abnegaţie! Nu trunchia informaţia! |
#4
Posted 24 August 2016 - 20:47
business11, on 24 august 2016 - 17:57, said:
Astazi doresc sa va spun o reteta cum sa preparati boia afumata dulce sau picanta in casa. Aveti nevoie de ardei capia ... Nu se foloseste ardeiul kapia: e prea gros in "carne" si se usuca greu! ... sunt ardei speciali pentru asa ceva: trebuie sa aiba pulpa subtire si dupa uscare ramane doar o "cojita" ... sunt si hibrizi si soiuri ... eu prefer soiul Szegedi 80 (e dulce) ... cultiv la trei ani ardeiul asta si imi fac mai multa boia! business11, on 24 august 2016 - 17:57, said:
....pentru cine doreste boia iute, aveti nevoie si de chili rosii) .... Aceeasi "poveste": sunt de preferat ardeii iuti cu pulpa subtire! business11, on 24 august 2016 - 17:57, said:
...aparat pentru uscare (merge si in cuptor) Eu usuc lent la aer: fac siraguri de ardei! ... bag ardeiul in cuptor (f putin timp) numai inainte de macinare (sa se usuce f bine) .... toamna aerul rece e umed si nu risc ca ardeii sa nu se poata macina f bine (daca sunt "umezi" nu se macina bine). business11, on 24 august 2016 - 17:57, said:
...o masina de afumat sau in cel mai rau caz o cutie pentru afumat. Siragurile de ardei uscati le bag in afumatoarea mare ... folosesc lemn tare: fag/stejar/salcam ... La final pastrez si boia dulce si fac si combinatii cu boia f iute (cam 4 parti dulce si o parte chilii). |
#5
Posted 26 July 2017 - 17:03
Am făcut și eu anul trecut boia din chili și chayene. Azi am constatat ca în borcanul de sticla unde o țin, erau niște viermișori mici și albi. Cum au apărut? capacul la borcan e etanș... Boiaua de ardei face viermi?
|
#6
Posted 13 August 2017 - 17:38
Moliile lasa oua din care vor iesi viermi. Altadata sterilizezi boiaua prin tinere in cuptor la 80-120oC imp de 20-10 min.
Eu macin capie uscata intr-o astfel de cantitate incat sa folosesc boiaua 2-3 luni nu mai mult. Nu am avut pana acum probkeme. |
#7
Posted 21 August 2017 - 13:44
Te referi la obisnuitele molii ? Pt ca intr-adevar, am tinut ardeii la uscat pe balcon cateva luni, timp in care am observat si ceva molii pe balcon.
|
#8
Posted 22 August 2017 - 10:14
Dap...aia e problema. Moliile alea își depun ouăle pe orice aliment (și in sare le-am găsit) și taaaare greu scapi de ele.
Eu le-am avut in casa și pana când nu am aruncat absolut orice aliment (făina, mălai. Zahar, sare, cafea și orice pudra sau cereale mai aveam), am sterilizat bine recipientele, nu am scăpat de ele. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users