Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir
 Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa
 Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!
 Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 

Exista o justitie divina pentru criminalii din istorie?

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#1
lotharragnar

lotharragnar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 14.08.2016
"toti cei ce scot sabia, de sabie vor pieri"(Matei 26, 52)

Cel care a spus asta a avut dreptate .  

Sa o luam cronologic.

Antichitate

Nabucodonosor, rege al Babilonului-a invadat Israelul , a ucis si inrobit multi oameni conform Bibliei,  iar spre batranete, a innebunit si timp de 7 ani a fost inlaturat de la tron

Xerxes, rege al Imperiului Persan -a invadat Grecia, a omorat mii de locuitori si ariegarda de la Termopile, a incendiat Atena, dar a fost umilit in batalia navala de  la Salamina. A  fost asasinat, injunghiat pe la spate de un comandant al garzii regale ajutat de un eunuc

Alexandru cel Mare, rege al Imperiului Macedonean-a ucis in stanga si in dreapta in campania sa , a omorat mii de persi , a eradicat cetati ca Teba, Tyr si Persepolis, i-a omorat crunt pe cei care ii considera tradatori ce voiau sa actioneze pentru ca deja conducea despotic, a pedepsit o intreaga armata care a refuzat sa mai inainteze in India si a fortat-o sa marsaluiasca in Desertul Gedrosian unde au murit multi soldati. Alexandru a  murit la 33 de ani, paralizat, acuzand stari de greata , dureri abdominale  si voma.....o moarte cam umilitoare si urata  pentru un cuceritor, probabil otravit de generalii  sai invidiosi.  La urma urmei insa,nici ei nu au sfarsit-o bine in razboaiele dintre diadochi, multi fiind ucisi.

Iulius Cezar, consul  si  general  roman -a masacrat populatii si triburi din Galia, si dupa ce l-a infrant pe Pompei si a devenit dictator,  a fost injunghiat de senatori. Nu foarte bine au sfarsit-o si asasinii sai, Brutus si Cassius care s-au sinucis dupa ce au fost umiliti in batalia de la Philippi.

Cleopatra, regina a Egiptului-   l-a sprijinit pe Cezar in infrangerea si uciderea fratelui ei mai mic pentru a dobandi tronul si pentru a deveni unica conducatoare a Egiptului si a ordonat uciderea surorii sale. Ea si cu Antoniu au blocat furnizarea cerealelor catre  provinciile vestice ale Imperiului Roman, multi oameni murind de foame. Dupa ce Egiptul a fost cucerit de romani si ea a fost tinuta prizonier in palat, s-a otravit.


Augustus-imperator si princeps al Romei: a ordonat cu sange rece uciderea patricienilor  si opozantilor politici, inclusiv Cicero, iar in Egipt,   dupa ce a zdrobit fortele egiptene , l-a executat pe Cezarion , fiul Cleopatrei.   La batranete, si-a pierdut 3 legiuni in ambuscada de la Teutoburg si si-a pierdut si toti urmasii (Karma dupa ce a stins linia faraonica ptolemeica???)  de pe linia Iulius:  fiica sa exilata, toti cei trei nepoti ai lui au murit, doar linia claudiana supravietuind.  Ar fi murit otravit  de sotia sa, Livia.  


Caligula-imperator roman:  poate cel mai dement si psihopat criminal al antichitatii-  a organizat orgii de a transformat Roma in cel mai mare bordel, le-a obligat  pe  nevestele senatorilor sa se prostitueze ,  si-a ucis varul pretendent la  tron , a executat opozanti,  multi copii au fost omorat de lei la comanda sa,    a practicat incestul cu sora sa, a saracit imperiul cu impozitele, si-a batut joc de capii armatei romane. In cele din urma a fost injunghiat de militari.


Nero- imperator roman:   a executat opozanti cu ajutorul garzii pretoriene, si-a ucis mama, cele doua sotii,  fratii vitregi, a saracit imperiul pentru programul sau de reconstruire a Romei , este acuzat ca a executat si persecutat crestinii, a crucificat, otravit si decapitat prizonierii,  a ucis patricieni si le-a confiscat proprietatile.  A fost declarat dusman al Romei de catre senatori, si pentru a nu mai fi urmarit  de fortele lui Galba, s-a injunghiat.


Shi Huangdi-imparatul Chinei al dinastiei Qin:  si-a ucis rivalii si a condamnat mii de lucratori chinezi sa moara la construirea Marelui Zid Chinezesc. A murit dupa ce a facut o supradoza de mercur, crezand ca ii va aduce nemurirea.


Attila-regele hunilor:  a omorat si torturat   mii de oameni in campaniile sale militare, a cerut tribut triplu de la bizantini, si-a mancat doi dintre cei doi copii, si-a omorat fratele,  a masacrat populatii si a distrus cetati, a torturat prizonierii,   a ucis-o pe Sfanta Ursula si cei 11 000 de adepti dupa ce a refuzat sa se casatoreasca cu el,  se imbata cu sangele femeilor.  A murit  (fie otravit, fie extenuat)  in noaptea nuntii cu o alta femeie, fiind gasit cu sange la gura.
  


Evul Mediu:

Richard Inima de Leu-regele Angliei- aflat in cea de-a treia cruciada pe Pamantul Sfant, a masacrat odata toti prizonierii capturati. Ca urmare, expeditia sa a esuat, nu a reusit sa recupereze Ierusalimul . A fost in drum de intoarcere capturat si tinut ostatic si a murit , fiind ranit de o sageata atunci cand incerca sa reprime o revolta.

Genghis Han- Khan al imperiului mongol,  a fost cel mai mare cuceritor din istorie.  Crud, nemilos,  a masacrat populatii intregi, prizonierii au fost fierti in metal topit  si le-a turnat argint in urechi si ochi. Odata a omorat 700 000 de oameni.   A decapitat si torturat bogatii. A violat mii de femei. A folosit oameni pe post de scuturi pentru a asedia capitala Chinei si ulterior, i-a ucis pe multi dintre oraseni.  A luat zeci de mii de sclavi.  Se estimeaza ca a ucis 40 de milioane in expeditiile militare din Asia.
A murit insa umilitor in urma une irani la 65 de ani dupa ce a vazut de pe cal.


Ivan cel Groaznic-tar al Rusiei:   a masacrat populatia Novogrodului, si-a ucis fiul, a dus multe razboaie , a invadat si jefuit Crimeea, a torturat si executat prizonieri si a deschis un parc tematic pentru asemenea practici de tortura unde multi erau omorati de ursi sau erau decapitati, biciuiti , arsi sau spanzurati. Viola si ucidea fetite din placere.   A murit de la un accident vascular cand juca sah, probabil fiind otravit.

Vlad Tepes-a executat boieri prin tragerea in teapa. In total, 40 000 de oameni au fost trasi in teapa. Odata, i-a bagat pe toti cersetorii si infractorii intr-o incapere unde le-a oferit un ospat si a incendiat-o apoi. A fost arestat, executat si capul sau  tras in teapa a ajuns la sultan.

Henry al V-lea al Angliei- autor al masacrului de la Caen  si de la Agincourt  si a altor crime de razboi in Franta, a murit de dizenterie

Mehmed al II-lea:  sultan al turcilor, a cucerit Constantinopolul si a masacrat populatia, apoi a extins imperiul in peninsula balcanica unde a continua sa comita crime de razboi. Ar fi murit otravit la 49 de ani.


Epoca moderna


Napoleon - general si imparat francez:  in campaniile sale si in razboaiele declansate de el  , 3-6 milioane de soldati au fost ucisi. A incercat o tentativa pentru a epura populatia din Haiti.  Si-a executat rivalii.  Dupa ce a fost infrant la Waterloo, a murit in chinuri   in exil pe Insula Sf. Elena, fie de cancer la stomac, fie a fost otravit.

Mussolini- dictator al Italiei, a dus razboaie crancene in Africa. Arestat, acuzat de crime de razboi,   a fost executat prin impuscare, iar cadavrul i-a fost expus in public, fiind batjocorit


Hitler-cancelar si fuhrer al Germaniei naziste, a  declansat al doilea razboi mondial in care au murit peste 70 de milioane de oameni,  i-a inchis pe evrei in lagare de concentrare, 6 milioane murind in chinuri.
Si-a zburat creierii impuscandu-se , ascuns intr-un buncar ca un sobolan, vazand cum cel de-al treilea Reich este inconjurat si distrus de fortele Aliate.


Stalin- dictatorul Uniunii Sovietice: in timpul conducerii sale,30 de milioane de rusi au murit de foame, saracie si in razboiul cu Germania (cel mai mare procent dintre victimele celui de-al doilea razboi mondial fiind ocupat de  rusi) si este autorul Holodomorului din Ucraina.  Populatia Poloniei a avut de suferit dupa ce s-a inteles cu Hitler in privinta impartirii teritoriale.  A condamnat nu doar  prizonieri germani , ci si opozanti liberali si de alte orientari politice  de dreapta la munca in gulaguri. Si-a ucis rivalii si opozantii cu sange rece.  
A murit in urma unui atac de cord, fiind gasit  de garzi  pisat pe el , imbracat in maieu si pantaloni de pijama.


Mao Zedong - dictatorul Chinei,   campionul suprem la genociduri  (a ucis 40 de milioane de chinezi in patru ani dupa "marele salt inainte" si in urma industrializarii fortate si accelerate),  fiind fumator inrait,   a murit din cauza mai multor boli pulmomare si cardiace+Parkinson si scleroza, murind la cel de-al treilea atac de cord la 82 de ani.



Saddam Hussein-dictatorul Irakului, a dus un razboi crunt cu Iranul si a folosit arme chimice  in Kuweit si in Iran.  Tara sa a fost devastata de cele doua interventii americane, iar el a fost capturat, ascunzandu-se ca un sobolan , si a fost executat prin spanzurare.







Alte exemple?

Edited by lotharragnar, 24 August 2016 - 12:54.


#2
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009
Posted Image

#3
jegmihai

jegmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,536
  • Înscris: 03.09.2013
Iar s-a activat Ragnarr. :lol:

Dupa titlu as fi crezut ca e djl..

#4
Serafim606

Serafim606

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,702
  • Înscris: 25.11.2014
Nu poti ramane cel mai puternic. In final se va gasi altcineva mai bun care iti va pune capac.

#5
qawHaq1

qawHaq1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 880
  • Înscris: 14.03.2014

View Postlotharragnar, on 24 august 2016 - 12:39, said:






Alte exemple?
Toate. Niciunul nu se potriveste cu aia cu sabia. Normal c-au murit toti, in diferite moduri.
Ce-i abrambureala asta?

#6
Sirius_B

Sirius_B

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,291
  • Înscris: 30.04.2012
Povesti pentru cei slabi de inger.
Nu exista justitie divina, doar hazard.

#7
lotharragnar

lotharragnar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 14.08.2016

View PostqawHaq1, on 24 august 2016 - 12:50, said:

Toate. Niciunul nu se potriveste cu aia cu sabia. Normal c-au murit toti, in diferite moduri.
Ce-i abrambureala asta?
In sensul ca nu au avut  o moarte buna, gen una in care sa fie inconjurati de familie de batranete, fara sa aiba o cauza care sa le provoace chinuri.

View PostSirius_B, on 24 august 2016 - 12:55, said:

Povesti pentru cei slabi de inger.
Nu exista justitie divina, doar hazard.
Asa credeam si eu inainte pana sa vad lista de cei mai mari cuceritori  rapusi  din  cauze minuscule.

Edited by lotharragnar, 24 August 2016 - 12:56.


#8
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
Depinde din ce carti citesti.....

p.s. cel mai periculos loc din lume este patul, acolo mor peste 95% din oameni.

Edited by arg, 24 August 2016 - 13:01.


#9
lotharragnar

lotharragnar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 14.08.2016

View Postarg, on 24 august 2016 - 12:57, said:

Depinde din ce carti citesti.....
E posibil si ca cei care le-au scris biografia sa ii fi pedepsit post-mortem. S-au razbunat pe crimele lor atribuind  deceselor diferite cauze gen otravire, asasinare pe la spate etc.


Totusi, raul a fost facut, nimic nu va mai readuce la viata toate milioanele de victime, iar marii "criminali" vor ramane in istorie si vor fi pomeniti cat timp va mai fi cineva pe planeta asta  sa citeasca istorie. In scurta lor   existenta , au trait bine,  s-au imbogatit , si-au facut un renume, au creat imperii,  au dus razboaie despre care s-au scris carti si poeme, fata de milioanele de victime  ce au dus o existenta scurta si mizerabila , curmata oribil,  si vor ramane drept niste cifre anonime in istorie.......inclusiv armatele de soldati ce le-au indeplinit ordinele acelor conducatori criminali.  


Ma cam   indoiesc ca ar exista viata de dupa moarte, dreptate si judecata divina, si pur si simplu,  conducatorii  smecheri  si criminali   isi duc scurta  existenta imbelsugata si nimeni nu-i pedepseste pentru crimele lor in timp ce  victimele de rand si-au dus scurta existenta in mizerie si nedreptate, ca apoi, toti se duc spre neant si inexistenta,  intr-un nimic  infinit  si nicaieri fara sa-si mai aminteasca ce au facut in scurta existenta pe Pamant,  caci constiinta lor  e asemeni continutului formatat de pe stick , hard disk  sau dvd.


Ce-i drept, unii  dictatori  sunt exemple perfecte  care arata ca oricat esti de sus, poti sa si  pici nasol la vale.

Edited by lotharragnar, 24 August 2016 - 13:23.


#10
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,851
  • Înscris: 06.01.2008
...bad post...

Edited by Hider141, 24 August 2016 - 13:12.


#11
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012

View Postlotharragnar, on 24 august 2016 - 12:39, said:

"toti cei ce scot sabia, de sabie vor pieri"(Matei 26, 52)

Alte exemple?

Ai uitat de Ceausescu, si poate urmeaza Iliescu...

#12
brokedheart

brokedheart

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 03.07.2016
Nu.

#13
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,353
  • Înscris: 06.02.2008
Există în aceeași măsură în care a existat atunci când au murit oameni nevinovați sau clerici în închisori ca cele comuniste. Sau când mor oameni nevinovați și copii in fiecare secunda pe planeta asta. Într-adevăr multi dintre dicatorii și criminalii lumii au avut morți violente tocmai pentru ca aveau și mulți dușmani. Dacă erau pedepse divine veneau pe alta cale, nu din mâna celor asupriți și nemulțumiți.

#14
lotharragnar

lotharragnar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 14.08.2016

View Postcristirg, on 24 august 2016 - 13:26, said:

Ai uitat de Ceausescu, si poate urmeaza Iliescu...
Daca e asa, sunt curios ce va pati Vladimir Putin pentru crimele din Cecenia, Georgia, Ucraina, anexarea Crimeei (azi, toti locuitorii se plang ca le era mai bine inainte de anexare),  si pentru asasinarea jurnalistilor si opozantilor.

Sau Bush jr.  care a reluat un razboi aiurea in Irakul si asa devastat de razboiul anterior cand puterea lui Saddam era oricum in declin......murind mii de militari, sute de mii de civili,  si compromitand viitorul Irakului  in urma escaladarii insurgentelor si gruparilor teroristie, cat si a Europei.
Primavara Araba,  ISIS, razboaiele civile, criza refugiatilor si atentatele din Franta sunt doar consecintele  pe termen lung al razboiului din Irak declansat de administratia Bush  in 2003.   Obama e si el la randul sau responsabil pentru ca a retras trupele cand nu trebuia.





View Postcaiuscorneliu, on 24 august 2016 - 13:33, said:

Dacă erau pedepse divine veneau pe alta cale, nu din mâna celor asupriți și nemulțumiți.
Adeptii religiosi sustin ca Dumnezeu isi aplica pedeapsa divina prin cai materiale.  

Totusi, atacul de cord cum au patit Stalin si cu Mao  sunt mai degraba consecinta a viciilor si exceselor.

Edited by lotharragnar, 24 August 2016 - 13:57.


#15
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,353
  • Înscris: 06.02.2008
Evident.

#16
Alexandru H.

Alexandru H.

    Parakoimōmenos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,200
  • Înscris: 03.03.2007
Deci pedeapsa divina pentru Stalin si Mao a fost ca au murit la batranete, in patul lor.

Noroc cu justitia dumnezeiasca, ca altfel as fi crezut ca nu au patit nimic rau.

#17
lotharragnar

lotharragnar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 14.08.2016

View PostAlexandru H., on 24 august 2016 - 14:19, said:

Deci pedeapsa divina pentru Stalin si Mao a fost ca au murit la batranete, in patul lor.

Noroc cu justitia dumnezeiasca, ca altfel as fi crezut ca nu au patit nimic rau.
De fapt, Stalin a murit pe langa pat, adica s-a prabusit pe podea.....si au si aparut zvonuri ca a fost otravit.  

Doar Mao a murit in patul lui,   invalid dupa atacul de cord.


Nu va grabiti sa ma catalogati drept habotnic. Eu sunt agnostic cu ceva tendinte spre ateism. Dar oricum ar fi, nu cred in blesteme si cu "o sa i se intoarca lui".
Am deschis topicul asta mai mult doar pentru a exemplifica cateva personalitati care au ajuns sus si s-au prabusit rau de tot , fie din cauza minuscule, fie pentru ca i-au tocat altii mai mari si mai puternici.

Edited by lotharragnar, 24 August 2016 - 14:52.


#18
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Cei doi Kim anteriori din Coreea de Nord, or fi suferit, huh?

Stefan cel Mare? Sultanul Soliman Magnificul?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate