Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

PFA dizolvat din 2009, ANAF imi blocheaza contul si executa sume datorate perioada 2009-2015

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
florian966

florian966

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 28.07.2016
Am lucrat din 05-2007 pana in 10-2008 la o firma cu contract pe pfa.In 2013 ANAF imi blocheaza contul bancar pentru o datorie de peste 14500ron, impozite datorate + penalizari.Am solicitat lamuriri unui inspector de la ANAF care mi-a dat de inteles ca e vina mea ca nu i-am anuntat ca pfa-ul e dizolvat din 2009.Am fost directionat catre seful inspectorilor, caruia i-am explicat situatia si caruia i-am spus ca sunt de acord sa platesc o amenda, daca asa prevede legea,pentru ca nu am anuntat dizolvarea pfa-ului,dar vreau sa stiu cum justifica ei diferenta pana la 14.500ron.Mi-a explicat ca e mai complicat,ca e o datorie combinata ( cuprinde si datorii la somaj,casa de sanatate etc.),ca trebuie sa aduc eu situatia datoriilor de la fiecare institutie,ei vor faca calculele si imi vor returna diferenta.Am platit o vecina, care lucra la o firma de contabilitate,sa-mi obtina situatiile si sa le depuna la ANAF.Ciudat este ca dupa luni de zile de plimbari si asteptari pe la aceste institutii ale statului,cand intr-un final le-a obtinut si le-a dus la AFP SECT.6,cei de acolo au spus ca n-au ce face cu situtiile listate si ca asteapta sa le fie transmise printr-un sistem informatic pe care-l au aceste institutii.Dupa aproximativ 6 luni primesc alta instiintare de plata si o trimit pe vecina sa intrebe de ce mai primesc instiintari si ce se intampla cu suma care trebuia restituita.I-au spus ca e o greseala a sistemului informatic,plicurile vin din alta parte si probabil cineva n-a modificat situatia mea in sistem,n-au primit inca situtiile dar sa stam linistiti ca vom fi anuntati cand se rezolva.Acum 45zile ma trezesc cu contul blocat pentru o datorie de 2500ron.Sfatuit de cineva depun 2 cereri la registratura,una pentru suma de 14500 si alta pentru cei 2500,in care cer explicatii cu privire la sumele retinute. Pentru suma de 2500 sunt instiintat ca sunt sume datorate din activitati independente pana in 2015 si ca am posibilitatea sa ma adresez instantei,iar pentru suma de 14500 nu primesc nici un raspuns.
Poate cineva sa-mi spuna, ar fi buna si o recomandare daca se poate, ce fel de avocat trebuie sa angajez?Banuiesc ca de drept civil dar nu sunt sigur.

#2
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,119
  • Înscris: 04.02.2011
Și se mai miră unii că nu plătește lumea cu cardul. Atâta timp cât avem ANAF-ul ce-l avem, lumea o să dosească banii la ciorap.

Recomand un cont "fantomă" ca să scapi de ei între timp.

#3
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008

View Postbenis, on 28 iulie 2016 - 08:34, said:

Și se mai miră unii că nu plătește lumea cu cardul. Atâta timp cât avem ANAF-ul ce-l avem, lumea o să dosească banii la ciorap.

Recomand un cont "fantomă" ca să scapi de ei între timp.

Nu exista cont fantoma,bancile te dau in gat lejer

#4
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,608
  • Înscris: 07.02.2003

View Postflorian966, on 28 iulie 2016 - 08:27, said:

Am solicitat lamuriri unui inspector de la ANAF care mi-a dat de inteles ca e vina mea ca nu i-am anuntat ca pfa-ul e dizolvat din 2009.
Pai ce sa-i faci, daca nu e notificare insemana ca nu e dizolvat :)

#5
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,019
  • Înscris: 07.11.2006
Orice sesizare facuta de cetatean catre institutiile statului trebuie sa aiba in mod obligatoriu raspuns in maximum de 30 de zile.
Urmatorul pas este contenciosul administrativ.
Apoi,tribunalul.

#6
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
pai o fi fost la ITM si ONRC... deci inseamna ca e dizolvat!
doar nu trebuia sa notifici si ISU, si medicina muncii...
io as zice sa le duci hotararea de la ONRC si sa se spele cu ea pe cap!

#7
florian966

florian966

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 28.07.2016
Si asta este varianta scurta din care n-ai cum sa intelegi cati nervi iti faci pentru prostia de a tine banii in banca.De datoria de 2500ron am aflat pe 01-06 cand n-am putut sa platesc cu cardul in magazin,desi posta mi-a adus plicul cu instiintarea pe 06-06.M-am dus la Unicredit,banca unde am deschis contul,i-am explicat unei angajate situatia,am intrebat-o cum pot sa blochez tranferul banilor iar ea mi-a sugerat sa aduc documente justificatoare. Am intrebat la ANAF-AFP SECT.6,mi-au zis ca nu e treaba lor pentru ca sunt sume datorate 2014-2015 la casa de sanatate.Am trecut pe la registrul comertului,am platit si am scos un document care atesta ca pfa-ul e dizolvat din 04-2009 si impreuna cu instiintarea de la ANAF primita de la banca m-am prezentat la un ghiseu la casa de sanatate.Functionara de acolo mi-a spus ca nu stie de ce trebuie sa platesc suma respectiva,dar pot sa fac o cerere la registratura si voi primi raspuns in max. 45zile.Si mai inteligent a fost raspunsul primt cand am intrebat daca nu pot sa vorbesc cu cineva din institutie, sa rezolv mai repede pentru ca nu pot sa stau cu contul blocat,am si eu de facut cumparaturi. Raspunsul ei a fost ca nu o intereseaza,pana nu platesc datoria nu-mi deblocheaz contul.Poate sunt eu mai tampitel dar cum sa platesc sume datorate in 2014-2015 daca pfa-ul e dizolvat din 2009?
M-am dus cu documentele la sediul central al Unicredit sperand sa reusesc deblocarea contului si blocarea trimiterii banilor catre ANAF pana la primirea raspunsului( am depus o cerere la registratura casei de sanatate).Surpriza. Desi eu am primit plicul pe 06-07,in dimineata acelei zile,deci inainte de primirea plicului,aflu de la angajata bancii ca deja au virat peste 2200ron pentru ca aveam in cont peste 6600ron,ca ei sunt prea mici,nu pot face nimic si sunt obligati de legislatie sa vireze banii.Am auzit ca iti opresc,in cazul unei datorii,undeva la 30% din venituri iar veniturile mele sunt de 2000 ron/luna.
Nebunia nu se opreste aici.Vorbesc cu un avocat care-mi spune ca poate sa ma reprezinte pentru suma de 2500,dupa ce primesc raspuns la cererea depusa la registratura,dar pentru suma de 14500ron nu mai am ce sa fac pentru ca a trecut prea mult timp.
Din cauza asta incerc sa gasesc un avocat specializat pe astfel de situatii,pentru mie unu raspunsul asta mi se pare aberant.

View Postandreic, on 28 iulie 2016 - 09:12, said:

Pai ce sa-i faci, daca nu e notificare insemana ca nu e dizolvat Posted Image
Am vazut ca daca vreau sa ma angajez undeva,sau sa caut informatii despre o firma,pot gasi informatii despre firma respectiva pe internet.Cati angajati are,daca este pe pierdere sau pe profit,sediul social,datorii,puncte de lucru etc.Daca eu pot obtine informatiile astea,ANAF nu poate obtine informatiile astea inainte sa-ti confiste banii? Am discutat asta si cu cei de la sect6. Vreau un document prin care sa-mi explice de ce le datorez 14500ron. Sunt impozite si penalitati sau amenda ca nu i-am anuntat. Cu documentul asta banuiesc ca pot sa ma adresez instantei.Exagerez cumva?

#8
florian966

florian966

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 28.07.2016
Mi-am mai amintit ceva.Inainte de inceperea activitatii,pe pfa,am depus la AF sect.6 mai multe acte, printre care si certificatul de la registrul comertului,pentru o autorizatie de functionare.In 2008 trebuia schimbat certificatul de la registrul comertului,trebuia sa platesti alte taxe pentru ca se schimba codul caen parca,iar cine nu schimba certificatul de inmatriculare era dizolvat.Din moment ce mi-am dat demisia si nu mai aveam contract cu firma de curierat am considerat ca n-are rost sa schimb certificatul.Nu stiu cum e acum dar atunci pfa-ul avea un singur obiect de activitate,servicii de curierat(livram plicuri si colete).Sa inteleg ca nu avea nimeni obligatia sa stearga din sistem cele cateva mii de firme care s-au desfiintat atunci?
Lipseste o lege care sa te amedeze daca pleci din tara sau in concediu si nu anunti comerciantii.Ce fac oamenii aia cu parizerul pe care il luai zilnic pentru pachet?E normal sa se strice in magazin?

Alta tampenie.Il intreb pe avocatul cu care am vorbit daca pot cere in instanta sanctionarea celor care nu-si fac treaba. E normal ca la 2-3 ani sa-mi blocheze contul si sa-mi fure niste bani pentru ca un functionar nu poate sa scrie in sistem,pfa dizolvat?N-am ce sa fac,trebuie sa-mi fac programul in asa fel incat la 2-3 ani sa-mi fac timp de avocati si tribunale,sau sa nu tin banii in banca.

#9
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,269
  • Înscris: 14.11.2006
Ar fi bine sa iei legatura cu un post tv si sa le explici lor ciudatenia. Ar iesi un reportaj super.

#10
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002
Alege varianta 2, sa te bati cu sistemul monstruos si aberant construit tot de romanii nostrii ar insemna minim un vechi submarin Typhoon, tine banii la saltea, e mai sigur.,cat se mai poate, ca maine poimaine desfiinteaza astia banii fizici, si ne-am cacat in palarie, sa ma scuzati,

#11
danutzu22

danutzu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,535
  • Înscris: 31.05.2006

View Postflorian966, on 28 iulie 2016 - 10:27, said:

Mi-am mai amintit ceva.Inainte de inceperea activitatii,pe pfa,am depus la AF sect.6 mai multe acte, printre care si certificatul de la registrul comertului,pentru o autorizatie de functionare.In 2008 trebuia schimbat certificatul de la registrul comertului,trebuia sa platesti alte taxe pentru ca se schimba codul caen parca,iar cine nu schimba certificatul de inmatriculare era dizolvat.Din moment ce mi-am dat demisia si nu mai aveam contract cu firma de curierat am considerat ca n-are rost sa schimb certificatul.

Ai un "crez" gresit.
Dupa ce Romania a devenit membra UE codurile CAEN au fost aliniate conform cu legislatia europeana.
Toti operatorii economici au obligatia sa-si actualizeze certificatul de inmatriculare emis de RC cu noul cod CAEN.
Nu exista un termen limita pentru reactulizarea codului CAEN.
http://economie.hotn...cari-statut.htm
La "reactia" intreprinzatorilor la un moment dat guvernul a suspendat taxele care trebuiau achitate catre RC pana la un termen limita.
http://www.gds.ro/Ac... la codul CAEN/
De aici pare sa rezulte "crezul" tau eronat.
Daca nu ai preschimbat certificatul emis de RC inca ai timp sa o faci, costa ceva banuti dar in niciun caz PFA-ul tau NU s-a RADIAT din oficiu.
Referitor la sumele pentru care ANAF a pus proprire pe conturi:
14500ron, impozite datorate + penalizari.
Intrebare in perioada cat ai profesat pe PFA ai platit impozitele datorate?
Daca raspunsul e da, mai ai ordinele de plata sau foile de varsamant ca sa faci dovada platilor?
In caz de raspuns afirmativ poti incepe un "razboi" in justitie si vei scapa mai ieftin.
In situatia in care angajatorul tau sau mai corect spus "partenerul de afaceri" din perioada "05-2007 pana in 10-2008" si-a luat angajamentul verbal sa plateasca el impozitele datorate de tine ca PFA inseamna ca dupa atatia ani ai luat o "TEAPA".
Adica nu a platit si tu esti bun de plata.
Daca ai un document scris unde fostul tau angajator-partener de afaceri si-a luat angamentul sa plateasca impozitele datorate de tine pentru serviciile prestate de tine ca PFA poti sa incerci sa-l dai in judecata si sa ceri daune.Dar asta e alta discutie.
Pentru suma de 2500 lei cred ca totul e clar, ai trait cu impresia ca PFA-ul tau s-a radiat din oficiu,din 2008 pana in prezent legislatia privind impozitele datorate si modul de impozitare s-a schimbat de cateva ori, nu ai mai depus declaratiile necesare la ANAF si in opinia mea e inutil orice demers apeland la o instanta de judecata.

Edited by danutzu22, 28 July 2016 - 11:06.


#12
florian966

florian966

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 28.07.2016
Sper sa castig.Problema e ca nu stiu ce avocat sa angajez. Avocat specializat in drept civil, drept comercial sau pote in drept mai stramb.Sper ca cel cu care am vorbit sa nu fie specializat in domeniul respectiv si sa-mi pot recupera macar o parte din bani(17000 minus amenda ca nu i-am anuntat,minus penalizari ca i-am anuntat prea tarziu,minus penalizari pentru ca mi-am permis sa-i cer,etc.).

#13
danutzu22

danutzu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,535
  • Înscris: 31.05.2006
Un avocat de drept civil e suficient dar pentru a pleda in instanta sunt necesare PROBE.
Sansele de recupera ceva invocand in fata judecatorului "ca nu ai stiut sau nu ai anuntat," sunt INEXISTENTE.

#14
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View PostSerbius, on 28 iulie 2016 - 11:14, said:

Pai ce o sa ne facem cand banii fizici vor fi eliminati si daca n-ai card nu o sa poti sa cumperi nimic?

Troc, nu va disparea decat atunci cand umanitatea va disparea, tu imi dai doua paini eu iti dau un borcan de miere, cumva vom supravietui totalitarismului, care abia acum incepe

#15
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Asta e învățătură de minute să mai lucrezi altfel decât la negru...

#16
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,102
  • Înscris: 09.01.2007
NU avocat iti trebuie in primul rand.
Iti trebuie un contabil bun, care are experienta cu PFA pe sectorul tau. Asta iti descurca sumele si face un memoriu, avocatul e habarnist si doar face un preambul.

#17
florian966

florian966

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 28.07.2016
In 2013,cand mi-au oprit prima oara banii,mi-au cerut o situatie de la registrul comertului( certificat constatator daca nu gresesc). Pentru ca nu puteam sa lipsesc de la servici am facut o procura la notariat,unui angajat al unei firme de avocati care functiona langa registrul comertului si se ocupa cu deschideri si radieri de firme, am platit o anumita suma, nu cred ca mai am chitanta,urmand ca ei sa ma sune cand au actul. Cand m-am dus sa-l ridic d-na avocat mi-a spus ca pfa-ul era radiat. Actul respectiv l-am dat vecinei si ea inteligenta l-a depus la ANAF dar n-a facut copii dupa el.Am depus chiar si documentul, cu numar de inregistrare, prin care instiintam firma de curierat ca din 01-11-2008 vreau sa incheiem colaborarea. Din fericire firma de curierat exista si pot obtine un duplicat.Impozitele le plateam eu,dupa ce un contabil imi spunea ce am de plata.Am si niste declaratii depuse pe zero de vecina contabila,pentru ca asa au cerut cei de la ANAF.
Nu stiu ce am de plata sau nu. Din moment ce eu n-am mai incasat bani din 11-2008, singurele facturi au fost date firmei Cargus deci pot verifica, pfa-ul avea ca obiect de activitate servicii de curierat,deci nu puteam sa vand acadele sau mai stiu eu ce pe el,nu e sa-mi spuna cum pot sa platesc impozit daca eu n-am mai incasat nici un ban.Poate imi scapa mie ceva,dar in data de 15-06-2016 am depus o cerere la registratura ANAF sect.6, in care cer lamuriri cu privire la suma de 14500ron+ inca una pentru suma de 2500ron, cu extrasele luate de la banca ca sa stiu cand au fost virati banii,sa nu bajbaie.Era normal sa primesc raspuns si pentru suma de 14500 ron daca ambele cereri sunt depuse in aceeasi zi.In functie de raspunsul lor stiam ce am de facut.Poate eu sunt de vina, poate vecina sau cel care a invatat-o ce sa faca de la ANAF,bineinteles nu degeaba. M-am enervat initial cand mi-a adus niste situatii depuse pe zero, pentru ca asa a invatat-o cel de la ANAF, dar daca eu n-am incasat nici un ban din 2008,te-am anuntat ca n-am activitate,am si situatii depuse pe zero,n-ar trebui sa-mi raspunzi in 30-45 zile de ce mi-ai retinut banii sau cand imi restitui diferenta sau macar daca imi mai restitui ceva si de ce.
Am mai multe acte pe care vreau sa le vada un avocat si sa-mi spuna ce se poate face.Sunt curios de ce mi-au retinut banii daca am declaratii pe zero inregistrate la ei.Poate nu le au,poate m-a pacalit vecina,un raspuns ar fi fost normal sa primesc.
Nu ma pricep la legislatie dar:
1.Am depus la Anaf hartia prin care-i instiintez pe cei de la Cargus ca doresc sa intrerupem activitatea incepand cu luna 11-2008.In luna 11-2008 Cargus a facut ultima plata in contul pfa-ului.
2.In anul 2013 mi-au oprit 14500ron datorati din activitati independente perioada 2009-2012, dar vecina mi-a dat niste declaratii pe zero inregistrate la ANAF pe acea perioada,
Daca ma prezint cu actele astea in instanta castig? Sa mai zic ca in perioada asta poate am fost angajat in alta parte, deci nu puteam sa desfasor activitati de curierat pe pfa.
Sunt mai multe lucruri pe care vreau sa le discut cu avocatul.
POATE CINEVA SA MA AJUTE CU O RECOMANDARE PENTRU BUCURESTI SAU MACAR SA-MI SPUNA IN CE DOMENIU TREBUIE SA FIE SPECIALIZAT AVOCATUL? Mie, ca nepriceput, cazul mi se pare simplu dar nu vreau pierd timpul si sa ma enervez prin tribunale,asa ca vreau un avocat care sa mai fi avut astfel de procese si care sa-mi spuna, dupa ce vede actele, ce se poate face.Oricum ii dau in judecata,dar daca tot dau niste bani avocatului vreau unul care sa fie specializat in domeniul respectiv(care o fi ala).

View Postoverseas, on 28 iulie 2016 - 11:44, said:

NU avocat iti trebuie in primul rand.
Iti trebuie un contabil bun, care are experienta cu PFA pe sectorul tau. Asta iti descurca sumele si face un memoriu, avocatul e habarnist si doar face un preambul.
Poate ai dreptate,dar la una din cereri (cea de 2500) mi-au raspuns printre altele ca pot face contestatie la instanta judecatoreasca competenta.

#18
florian966

florian966

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 28.07.2016

View Postdanutzu22, on 28 iulie 2016 - 11:12, said:

Un avocat de drept civil e suficient dar pentru a pleda in instanta sunt necesare PROBE.
Sansele de recupera ceva invocand in fata judecatorului "ca nu ai stiut sau nu ai anuntat," sunt INEXISTENTE.
Multumesc pentru raspuns.Scuze daca s-a inteles ca vreau sa spun judecatorului ca n-am stiu sau n-am fost anunat.Vreau sa cer instantei restituirea,sau ceva de genul asta,sumelor luate nejustificat de ANAF etc. Vroiam de la Anaf justificarea sumelor retinute. Daca ei spun acum ca sunt impozite datorate+ penalizari,eu am declaratii pe zero depuse la ei. Am dus contabilei si certificatul constatator si hartia prin care anunt firma de curierat ca incetam colaborarea urmand ca ea sa faca le depuna la anaf cu o instiintare de intrerupere a activitatii.Ea mi-a zis ca lea depus,am numarul de telefon al unui angajat care a invatat-o ce sa faca,dar nu pot garanta pentru nimeni.Din cauza asta asteptam un raspuns de la ANAF.Daca am declaratii depuse pe zero si ei spun ca le datorez niste impozite,putem sa verificam daca sunt false sau poate apar si in baza lor de date.Daca sunt false si nu exista in baza lor,eu cum le-am obtinut.Am falsificat eu stampila sau il sunam pe X(de la adm.financiara).Nu vreau sa amestec si alti oameni decat daca sunt nevoit.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate