Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 

Care au fost cele mai mari imperii din istorie?

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007
Care au fost cele mai mari imperii din istorie?

Entitãți politice cu control absolut asupra unui vast teritoriu care cuprinde o multitudine de naționalitãți și arii culturale, state monarhice cu vocație universalistã și legitimare prin imitația împãrãției divine, iatã cele mai influente, longevive și puternice imperii care au marcat istoria lumii…

Imperiul Roman

[ http://www.historia.ro/sites/default/files/13602_fall_of_the_roman_empire_screen_5-1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
La început condusã de regi de origine divinã, apoi republicã în probabil cea mai glorioasã perioadã a sa, lumea romanã devine în cele din urmã principat sub Augustus în 27 a.Hr. În vremea împăratului Claudius (41-54) imperiul s-a extins în Britania, iar după o scurtă criză în vremea împăratului Nero (54-68) imperiul și-a atins maxima întindere în vremea împăratului Traian (98-117). Traian a cucerit Dacia, Mesopotamia și părți din Arabia. Secolul III a fost dominat de o perioadă de anarhie militară, în timpul căreia unele legiuni își proclamau comandanții ca împărați, și au avut loc foarte multe războaie civile, dar Dioclețian a adus un suflu nou prin faptul cã reorganizat administrația in mai multe prefecturi și dioceze, și va instaura și Tetrarhia, prin care imperiul va fi condus în continuare de 2 Auguști și 2 Cezari. Dezvoltarea spectaculoasã de la o cetate la o asemenea stãpânire este de negândit fãrã sistemul militar excelent și administrația extrem de bine pusã la punct. Socotind pânã la cãderea Bizanțului în 1453, imperiul a durat 2214 ani! Roma anticã a avut o contribuție incontestabilã la dezvoltarea dreptului, artei, arhitecturii, tehnologiei, religiei, literaturii, rãzboiului, în lumea occidentalã de neînchipuit fãrã moștenirea sa. Influența se resimte puternic în contemporaneitate și datoritã preluãrii structurilor romane de cãtre Biserica Catolicã.


Imperiul Mongol

[ http://www.historia.ro/sites/default/files/gingishan.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Începuturile sunt trasate în copilãria lui Temugin (cel care va deveni Ginghis Han), care a jurat cã va aduce toatã lumea la picioarele sale. Și aproape cã a reușit. Prima acțiune majorã a fost unificarea triburilor mongole. Al doilea pas l-a purtat în China, iar restul e istorie. În anul 1206, la numai 42 ani și după o campanie militară împotriva tătarilor din estul Mongoliei, șeful militar Temujin devine "mare conducător" (khagan), sub numele de Ginghis. În anii 1221-1223, doi generali ai săi (Jebe și Subetai) (Viteazul) - cuceresc Iranul, Azerbaidjanul, Georgia, regiunea Astrakhan și Crimeea. După moartea lui Ginghis (în 1223, la Karakorum), fiul acestuia Ogadei continuă cuceririle: în 1230 o armată de 50.000 mongoli și 70.000 turci cucerește Regatul bulgar (situat pe Volga), în 1237 atacă pe cumanii de pe Volga și Don, apoi cade Moscova, iar în decembrie 1242 generalul Batu ocupă Kievul. Începând cu sec. XV apar alte puteri – Rusia și Imperiul Otoman. În 1363 principele Moscovei, Dmitri Donski, reușește prima mare victorie împotriva mongolilor, iar în 1502, Hoarda de Aur, divizată în hanate mai mici (Astrakhan, Kazan, Crimea și Siberia), este definitiv înfrântă de tunurile și armele de foc ale lui Ivan al IV-lea al Rusiei. Ultimul hanat, Ghirai în Crimea este înfrânt, în 1689, de Petru cel Mare. Întinzându-se din Vietnam pânã în Ungaria, Imperiul Mongol este cel mai vast imperiu pe care l-a vãzut vreodatã omenirea. Dar din pãcate tocmai vastitatea, care a implicat un control dificil asupra varietãții de culturi, i-a adus sfârșitul. Mongolii erau rãzboinici desãvârșiți, dar aveau puținã experiențã în administrație, imaginea de sãlbatici brutali perpetuându-se în istorie.


Imperiul Rus

[ http://www.historia.ro/sites/default/files/imprus.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Succesor al Țaratului rusesc și predecesor al Uniunii Sovietice, Imperiul Țarist a ținut din 1721 pânã la revoluția bolșevicã din 1917. A fost al treilea imperiu ca întindere, dupã cel Mongol și cel Britanic. În anul 1866 se întindea între Europa de Est și America de Nord. În Imperiul Rus trăiau mai mult de 100 de grupuri etnice, în condițiile în care rușii reprezentau cam 45% din populație. În 1914, Imperiul Rus a fost împărțit în 81 de provincii ("gubernii") și 20 de regiuni ("oblasturi"). Hanatele Buhara, Hiva și din 1914 și Tuva se numărau printre statele vasale sau protectoratele rusești. Supușii Imperiului Rus erau împărțiți în clase după cum urmează: dvorianstvo (nobilimea), clericii, negustorii, cazacii și țăranii. Populația băștinașă din Siberia și [[Asia Centrală] erau înregistrați într-o clasă separată, "inorodtsy" ("străinii"). După răsturnarea monarhiei din timpul Revoluției din Februarie din 1917, Rusia a fost proclamată republică de către Guvernul provizoriu rus.


Sfântul Imperiu Roman de Națiune Germanã

[ http://www.historia.ro/sites/default/files/880164-holy_roman_empire_coat_of_arms_super.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
În timpul evului mediu era considerat superputerea epocii. La apogeul sãu, imperiul consta din Franța de est, întreaga Germanie, Italia de nord și pãrți din Polonia de vest. În ciuda întinderii relativ reduse în comparație cu alte imperii, influența sa asupra istoriei Europei centrale încã se resimte și azi. Imperiul a fost formal dizolvat pe 6 august 1806 când Francisc al II-lea abdicã în urma înfrângerii suferite în fața lui Napoleon. Dupã colaps s-au conturat națiunile: Elveția, Belgia, Austria, Prusia, Liechtenstein, Confederația Renanã și primul imperiu francez. Inițiatorul imperiului a fost OTTo cel Mare, care cucerește Boemia și Moravia de la unguri, teritoriile slavilor dintre Elba și Oder și obține la Lechfeld (în centrul Germaniei), în 955, o splendidă victorie împotriva maghiarilor care invadau periodic Apusul. Otto se proclamă la Pavia (așezată în Italia de nord) rege al Italiei și în 962, la Roma, papa îl încoronează ca împărat al Sfântului Imperiu de Națiune Germană.
Imperiul Britanic
[ http://www.historia.ro/sites/default/files/britishempire.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
La apogeul sãu, imperiul colonial britanic cuprindea un sfert din suprafața totalã a Terrei și avea sub control o populație de circa 500 de milioane de oameni. Drept urmare moștenirea sa în materie de reforme politice și culturale a pecetluit soarta ținuturilor cucerite, lucru vizibil îndeosebi în folosirea extensivã a limbii engleze, limba-standard de comunicare în ziua de azi. Bazele Imperiului Britanic au fost puse în timpul domniei Elisabetei I (1558-1603). Sub domnia sa, sprijinul statului pentru explorarea navală a ,,Noilor Lumi” a crescut foarte mult, și, în 1580, Sir Francis Drake a devenit primul englez care a navigat în jurul lumii. Relații de schimb și comerciale au fost deja stabilite peste mări de Compania Indiilor Orientale, înființată în 1600.


Imperiul Dinastiei Han

[ http://www.historia.ro/sites/default/files/han.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
In timpul rãzboaielor dintre formațiunile politice chinezești, întreaga Chinã a fost aruncatã într-ubn rãzboi civil în contexul luptei pentru supremație. În cele din urmã câștigã statul Qin, care înglobeazã cele 40 de milioane de locuitori, dar acesta nu dureazã, fiind înlocuit de Han, cel care va controla China vreme de 400 de ani (206 a.Hr.-200 p.Hr.). Epoca Han este consideratã epoca de aur a istoriei chinezești în ceea ce privește progresul tehnologic, economic sau cultural. Ca și Roma, s-a extins peste teritoriile "barbare" de la granițe, în special spre nord-vest, unde armatele sale au pregătit terenul pentru comerț, de-a lungul Drumului Mătăsii. a lăsat moștenire un model ideal de guvernare - o Chină unită și o guvernare ce se putea perpetua singură -, care a devenit scopul tuturor dinastiilor următoare, la fel ca și al dinastiei (oficial comunistă, cu manifestări capitaliste în toate domeniile) aflate acum la putere în China. Tot moștenire a epocii Han sînt și acele mecanisme etice și spirituale ce călăuzesc milioane de asiatici. Unul este confucianismul, bazat pe valorile morale ale lui Confucius, devenit ideologie oficială la curtea Han. Etnicii chinezi își mai spun încă și astăzi Han.


Imperiul Bizantin

[ http://www.historia.ro/sites/default/files/bizant.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Imperiul Roman de Rãsãrit, moștenitorul medieval al Romei antice, gravitând în jurul capitalei Constantinopol și al împãraților considerați continuatorii legitimi ai Imperiului Roman. Denumirea oficială este Ρωμανία Romanía sau Βασιλεία Pωμαίων Basileía Romaíon. Imperiul Bizantin s-a menținut timp de unsprezece secole aproape numai grație virtuților constituției sale imperiale și ale administrației sale. Bizanțul a susținut totdeauna ideea misiunii sale providențiale: Imperiul este o emanație a voinței divine iar împăratul este alesul lui Dumnezeu și omologul său pe pământ; ca atare, puterea sa este (de drept) absolută, întrucât are un caracter divin. Statul bizantin se deosebea de celelalte state medievale prin puternica sa centralizare administrativă, fiind primul stat centralizat și singurul până în sec. XIII.


Imperiul Persan

[ http://www.historia.ro/sites/default/files/achaemenid_empire_0.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Înainte de romani..au fost perșii. Ei au unificat practic întregul centru Asiatic, fondând cel mai vast imperiu antic, de aproape 8 milioane de km2. Cyrus al II-lea cel Mare (559 î.Hr.- 529 î.Hr.), una din cele mai strălucite personalități ale antichității, transformă Persia, în numai 3 decenii, dintr-o putere locală în cel mai vast și puternic imperiu al Orientului. Prin înfrângerea lui Astiage (cca. 550 î.Hr.), Media devine provincie a statului persan. Cucerind apoi Lidia lui Cresus (546 î.Hr.), Persia include în hotarele sale Asia Mică până la Marea Egee, cu toate coloniile grecești ale Ioniei. În anii 545 î.Hr. - 539 î.Hr. sunt ocupate vaste regiuni din Asia Centrală - Dragniana, Arachosia, Gedrosia, Bactriana, Sogdiana, ș.a. Profitând de slăbirea Regatului Noului Babilon în urma unor conflicte interne, Cyrus ocupă în 539 î.Hr. Babilonul, anexând apoi toate posesiunile Caldeei din Siria, Fenicia, Țara Israel, până la granițele Egiptului Faraonic.


Califatul Omayyad

[ http://www.historia.ro/sites/default/files/omeiad.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Califatul este unul din cele patru sisteme de guvernare care au emers dupã moartea lui Mahomed. Având capitala la Damasc, califatul avea sã cuprindã mai bine de 5 milioane de km², cel mai intins stat arab din istorie. Guvernatoru Siriei, Muawiya, care s-a proclamat calif în anul 658, și-a extins dominația asupra Egiptului și în anul 661, prin uciderea lui Ali, Muawiya a ramas singur stapânitor. Noul calif a pus bazele unei dinastii, cea a omayyazilor, neacceptatã de o minoritate (siitii), fideli memoriei si drepturilor la califat familiei Profetului. Teritorial, acest imperiu acoperea, fãrã Grecia și Asia Micã, țãrile unde s-au instalat statele succesoare lui Alexandru cel Mare, precum și o bunã parte a jumatãții meridionale a cuceririlor romane. Faptul are consecințe incalculabile: pentru prima datã, aceste douã ansambluri, de la gurile Indusului pâna în Spania, sunt reunite sub aceeasi autoritate, topite în acelasi domeniu economic, destinate aceleiași culturi. Dintre califii omayyazi s-au remarcat îndeosebi Abd al Malik (685-705) și al-Walid I (705-715), în timpul cãrora imperiul cunoaște maxima sa extensiune - din Spania pâna în oazele din Bukhara si Samarkand.


Imperiul Otoman

[ http://www.historia.ro/sites/default/files/ottoman-empire-public-demo.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Cu 29 de provincii și numeroase state vasale, unele ulterior absorbite în imperiu și altele deținând o oarecare autonomie, imperiul a fost centrul interacțiunii dintre lumile esticã și vesticã vreme de șase secole. În momentul de maximă putere în secolul al XVI-lea, Imperiul Otoman stăpânea Anatolia, Orientul Mijlociu, părți din Africa de Nord, Balcanii și Caucazul, adică o suprafață de circa 19.9 milioane de km². El a întruchipat, cât timp a existat, califatul, adică statul musulman universal condus de succesorii Profetului. Instituția califatului a devenit din primele secole de existență o chestiune pur simbolică, puterea migrând spre alte sfere de putere din interiorul lumii islamice. Otomanii se extend incredibil de mult între 1453 și 1566. Aceasta a fost o perioadă de realizări nemaipomenite pentru Imperiul Otoman. După cucerirea capitalei Imperiului Bizantin, otomanii au pus capăt puterii Serbiei prin bătălia de la Kosovopolie, victorie care a deschis poarta expansiunii către inima Europei. Sultanul Selim I (1512–1520) a extins frontierele estice ale imperiului după ce a învins Persia Safavidă în Bătălia de la Chaldiran și a pus bazele unei flote a Mării Roșii. Succesorul lui, Suleiman Magnificul, (Soliman I) avea să ducă puterea și întinderea imperiului și mai departe. După ce a cucerit Belgradul, Suleiman a dat o lovitură mortală Ungariei în bătălia de la Mohács (1526).
Sursa: www.listverse.com

http://www.historia....imperii-istorie

Inainte sa citesc acest top eram convins ca cel mai intins imperiu a fost cel britanic pentru ca se intindea pe 5 continente iar pe locul 2 vedeam Rusia sau URSS, tot un fel de imperiu.

#2
jhonnybravo

jhonnybravo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 18.07.2016
unde e imperiul macedonian??

#3
Alexandru H.

Alexandru H.

    Parakoimōmenos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,150
  • Înscris: 03.03.2007

View Postfredy2007, on 26 iulie 2016 - 16:44, said:

Inainte sa citesc acest top eram convins ca cel mai intins imperiu a fost cel britanic pentru ca se intindea pe 5 continente iar pe locul 2 vedeam Rusia sau URSS, tot un fel de imperiu.

Pai si de ce ti-ai schimbat opinia? Ca nu greseai. Cel mai intins imperiu din istorie a fost cel britanic. Topul asta oricum nu are nicio structura logica - sunt puse de-a valma, intr-o ordine haotica. Adica pui acolo Imperiul Roman, spui ca a rezistat pana in 1453 iar mai jos mentionezi, ca imperiu distinct pe cel Bizantin.

Edited by Alexandru H., 26 July 2016 - 17:15.


#4
LordRaptor

LordRaptor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,767
  • Înscris: 27.05.2011
Imperiul spaniol nu apare pe aici?

#5
sylvius

sylvius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,400
  • Înscris: 01.01.2007
Imperiul Rus
8,8 milioane de mile patrate în anul 1866. A fost inlocuit cu Uniunea Sovietica si comunism ( tot un imperiu si el ).

#6
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
Lista celor mai mari imperii : https://ro.wikipedia...ai_mari_imperii

#7
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Ai uitat tocmai de Imperiul Dac din vremea lui Burebista....

#8
SucreBolivar2x44

SucreBolivar2x44

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.07.2016
Din punct de vedere teritorial ii clar topul ii  
1 Britania
2 imperiul Mongol
3 Rusia imperiala ( astia au avut teritorii pe care URSS le-a pierdut )

Insa mai exista si criteriul fortei

La 1905, Rusia  cu imperiul ei cu tot a fost invinsa de Japonia, mai grav la 1856 a ajuns la limita dezastrului.
La fel si Mongolia magna , a fost pulverizata de fortele minore numeric dar bine inarmate ale rusilor
Deci intinderea putin conteaza, conteaza mai mult puterea dezvoltarea economica, forta de civilizare, probabil ca intr un asemenea totp tot Britania ar fi pe primul loc cu influenta sa raspandita lingvistic pe tot globul, urmatoarea ar fi probabil China apoi Spania si Roma

Edited by SucreBolivar2x44, 26 July 2016 - 18:40.


#9
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,904
  • Înscris: 07.11.2006

View Postloock, on 26 iulie 2016 - 18:31, said:

Ai uitat tocmai de Imperiul Dac din vremea lui Burebista....

Io' stiam ca dacii aveau regi.Deci "imparatia" lor se chema regat.
De unde atata imperiu?
Burebista n-a fost imparat.Era rege.

View PostSucreBolivar2x44, on 26 iulie 2016 - 18:39, said:


Deci intinderea putin conteaza, conteaza mai mult puterea dezvoltarea economica, forta de civilizare, probabil ca intr un asemenea totp tot Britania ar fi pe primul loc cu influenta sa raspandita lingvistic pe tot globul, urmatoarea ar fi probabil China apoi Spania si Roma

As pune fara discutie Imperiul Roman in frunte.Omenirea s-a dezvoltat enorm in aceea perioada,iar influenta romana a durat foarte mult,poate cel mai mult dintre toate imperiile,aproape 15 secole.Imperiul britanic nu se poate compara ca durata.

ps.
Iar codul juridic roman are aplicatii multiple si azi.

#10
SucreBolivar2x44

SucreBolivar2x44

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.07.2016
la faza cu Burebista, tin doar sa mentionez ca si Alexandru a fost doar rege desi a condus un imperiu, asta asa ca fapt divers, desigur, Burebista nu a fondat un imperiu ci mai mult o federatie de triburi.

La Roma poate ai dreptate, cand am zis de Britania am avut in minte influenta mare pe care o are cultura si limba engleza pe tot Pamantul

Edited by SucreBolivar2x44, 26 July 2016 - 19:06.


#11
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,875
  • Înscris: 06.04.2013
Cel mai mare imperiu care a fost, este si va fi este Imperiul Prostiei, el ocupa, ca si intindere, 95% din intreaga planeta.

#12
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006

View Postadisz, on 26 iulie 2016 - 19:00, said:


Io' stiam ca dacii aveau regi.Deci "imparatia" lor se chema regat.
De unde atata imperiu?
Burebista n-a fost imparat.Era rege.



As pune fara discutie Imperiul Roman in frunte.Omenirea s-a dezvoltat enorm in aceea perioada,iar influenta romana a durat foarte mult,poate cel mai mult dintre toate imperiile,aproape 15 secole.Imperiul britanic nu se poate compara ca durata.

ps.
Iar codul juridic roman are aplicatii multiple si azi.

Si Imperiul Britaniac are si a avut doar regi si regine, si nu este singurul exemplu.

Unele imperii nu au avut nici macar rege ci alte forme de conducere.

#13
crouchot

crouchot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 569
  • Înscris: 03.12.2014
Ati uitat de Americostan, bre, si doar sunteti contemporani cu dansul... si o sa-i vedeti ultimele zvarcoliri...Posted Image

#14
Zeratulx

Zeratulx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 25.07.2016
Top facut de-a-n boulea

Ce ne faceam noi fara Wikipedia?
https://en.wikipedia..._and_population

View Postcrouchot, on 26 iulie 2016 - 22:49, said:

Ati uitat de Americostan, bre, si doar sunteti contemporani cu dansul... si o sa-i vedeti ultimele zvarcoliri...Posted Image

View Postcrouchot, on 26 iulie 2016 - 22:49, said:

Ati uitat de Americostan, bre, si doar sunteti contemporani cu dansul... si o sa-i vedeti ultimele zvarcoliri...Posted Image
SUA nu sunt un imperiu, ci o republica federala.

Defineste "imperiu"

#15
octavvv

octavvv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 556
  • Înscris: 09.09.2011

View PostSucreBolivar2x44, on 26 iulie 2016 - 19:05, said:

la faza cu Burebista, tin doar sa mentionez ca si Alexandru a fost doar rege desi a condus un imperiu, asta asa ca fapt divers, desigur, Burebista nu a fondat un imperiu ci mai mult o federatie de triburi.

La Roma poate ai dreptate, cand am zis de Britania am avut in minte influenta mare pe care o are cultura si limba engleza pe tot Pamantul

Poate fi considerat si statul lui Burebista un mini-imperiu intrucat avea in componenta sa mai multe natiuni/ popoare (traci, celti, greci)

Edited by octavvv, 15 March 2018 - 21:10.


#16
tenzen

tenzen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,797
  • Înscris: 28.06.2007
Imperiul Bulgar ?
[ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ee/Bulgaria_Simeon_I_%28893-927%29.svg/752px-Bulgaria_Simeon_I_%28893-927%29.svg.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#17
Tywin

Tywin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 29.05.2017

View Posttenzen, on 17 martie 2018 - 01:30, said:

Imperiul Bulgar ?

Nu cred. Jumatate din "imperiu" = "inconsistent control". Iar granita aia e "according to some sources". Iar partea de sud = "extent or raids".
Prea difuz sa fie luat in considerare. Inconsistent control + extent of raids =/= imperiu.

Edited by Tywin, 27 March 2018 - 20:50.


#18
Signed_on_ice

Signed_on_ice

    Zombies Are Looking For Brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,352
  • Înscris: 23.02.2018
Cred ca trebuie adaugata si China in lista cu marile imperii.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate