Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Ulei de masline
Last Updated: Jul 19 2016 12:44, Started by
MembruAnonim
, May 31 2016 10:40
·
0
#1
Posted 31 May 2016 - 10:40
M-am hotarat sa schimb uleiul de floarea soarelui pe uleiul de masilne si sa il folosesc doar pe acela pentru gatit.
A mai mancat cineva cu ulei de masline? Influenteaza gutul mancarii? De exemplu, daca faci omleta, palcinte sau alte chestii care se prajesc, isi schimba gusutul? sau imprumuta gust de la ulei? |
#3
Posted 31 May 2016 - 10:48
Da, difera la gust. Pana acum nu ai consumat ulei de masline? Ia o sticla mai mica si vezi daca iti place folosit in mancare.
|
#4
Posted 31 May 2016 - 10:48
Da, ptr prajit folosesc uleiul de palmier.Uleiul de masline se recomanda mai mult pentru salate.Dar poti incerca, pana nu gusti n-ai sa stii daca iti place sau nu.
|
#5
Posted 31 May 2016 - 10:49
Depinde de ulei.
Uleiul de masline extra virgin are gust puternic de masline si asta este tot farmecul lui. Uleiul din turte de masline are de obicei un gust neutru si nu influenteaza gustul mancarii. Pentru prajit este mai bun uleiul de palmier , rezista la temperaturi mai mari. Edited by pasilla, 31 May 2016 - 10:52. |
#6
Posted 31 May 2016 - 10:51
pentru inceput, cumpara o sticla mica de ulei de masline si fa probe cu el, atat crud (in salata, de ex.) cat si la prajit. vezi daca iti place gustul si decizi daca ramai la uleiul de masline sau te intorci la cel "clasic".
tu esti singurul care isi poate da seama si decide daca iti place gustul / aroma uleiului de masline sau nu. si la cate varietati de ulei de masline exista, tot atatea gusturi si arome vei gasi. daca uleiul de masline nu se foloseste la prajit, atunci de ce la multe emisiuni culinare, cei care prepara diverse feluri de mancare, folosesc uleiul de masline la calit sau chiar la prajit (in amestec cu unt, uneori) ? |
#7
Posted 31 May 2016 - 10:58
Nu e sanatos pa prajit...are punctul de fum foarte jos, asta inseamna multa dioxina sinalte substante toxice. Beneficiile lui in consumul crud pe salata, cartofi, paine sunt de mult studiate si confirmate.
|
#9
Posted 31 May 2016 - 11:06
Vezi ca uleiul de Spania e mai amarui, cel de Italia are o amareala medie iar cel de Grecia e cel mai putin amar. Cel de Thassos nu e amar de loc, in schimb se simte aroma de maslina. Din punctul meu de vedere e cel mai bun la gust. E foarte bun si uleiul de la Irina din Kalamata https://irina-rataci...masline_26.html
|
#11
Posted 31 May 2016 - 11:50
MembruAnonim, on 31 mai 2016 - 10:40, said:
M-am hotarat sa schimb uleiul de floarea soarelui pe uleiul de masilne si sa il folosesc doar pe acela pentru gatit. A mai mancat cineva cu ulei de masline? Influenteaza gutul mancarii? De exemplu, daca faci omleta, palcinte sau alte chestii care se prajesc, isi schimba gusutul? sau imprumuta gust de la ulei? http://forum.softped...-virgin-pareri/ |
#12
Posted 31 May 2016 - 11:53
MembruAnonim, on 31 mai 2016 - 10:40, said:
M-am hotarat sa schimb uleiul de floarea soarelui pe uleiul de masilne si sa il folosesc doar pe acela pentru gatit. A mai mancat cineva cu ulei de masline? Influenteaza gutul mancarii? De exemplu, daca faci omleta, palcinte sau alte chestii care se prajesc, isi schimba gusutul? sau imprumuta gust de la ulei? eu folosesc de vreo 7-8 ani doar altis clasic, strict pentru salate si ungerea diverselor carnuri (preparate la cupor, rotisor sau gratar), pentru prajeli in baie ulei folosesc ulei normal de floarea soarelui. anul tecut am luat un bidon de 5 litri de ulei extravirgin presat la rece (nu mai stiu marca) pentru un coleg care vroia 2 l, asa ca eu am ramas cu 3l, mai mult de 250 ml nu am putut consuma pentru ca intr-o saptamana a oxidat, aparand un gust foarte rau (amar) care iti statea in gat. pur si simplu am aruncat salata ca nu am putut sa o mananc si diferenta de ulei ramasa. |
#13
Posted 31 May 2016 - 12:02
Poate l-ai lasat in lumina in sticla transparenta si s-a rancezit. Eu am ulei din Thassos de anul trecut din iunie si e neschimbat dar il tin in bidon metalic la racoare in beci.
Pentru initiator: un ulei bun si proaspat trebuie sa aiba un pic de iuteala, cand pui varful limbii sa simti ca te pisca. Edited by Freddy12, 31 May 2016 - 12:03. |
#14
Posted 31 May 2016 - 12:02
ce duda cu uleiul asta de masline, parca ar fi elexirul vietii.
uleiul de floarea soarelui presat la rece nu e bun? |
#15
Posted 31 May 2016 - 12:03
|
#16
Posted 31 May 2016 - 12:03
Chiar mai trebuia inca un topic pe subiect ?
Asta ce avea ? - http://forum.softped..._+ulei +masline Deja intrebarile si raspunsurile de pe asta se gasesc si acolo. La fel de bune sau la fel de gresite. |
#17
Posted 31 May 2016 - 12:05
Am ajuns in asa hal de snobism incat uleiul de floarea soarelui nici nu mai intra in discutie?Ba mai aduceti si tabele,studii si chestionare ca sa demonstrati manipularea crasa din care faceti parte.
Mama lui de ulei,nici macar asta nu mai bun.Vezi doamne uleiul de masline,palmier,nuca de cocos,susan si alti draci baltati este ceva reprezentativ pentru Romania. Nici macar uleiul comestibil nu mai e ceea ce a fost,pe bune. bogdosan Tu ceri o parere despre gusturi.Tu nu stii ca gusturile nu se discuta?Daca doresti un tip de ulei,incearca-le pe cele considerate bune de catre tine,nu intreba pe forum. Ce este gustos pentru cineva poate fi gretos pentru tine si invers. Edited by adisz, 31 May 2016 - 12:06. |
#18
Posted 31 May 2016 - 12:58
Uleiul de masline are o gama foarte foarte larga a gustului.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users