Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

Google Sheet - Referire la textul...
 De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir
 Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa
 Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!
 

Tastatura si mouse PC

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Voi ce tastaturi folositi la computer?
Vreau sa comand un kit de tastatura si mouse, as merge pe wireless dar mi-e frica ca nu e cine stie ce tehnologia asta si as ramane la cea cu fir pentru ca folosesc destul de mult PC-ul in office/browsing, dar si gaming.
Ce mi-ati recomanda sau ce ati cumpara voi pe viitor?

#2
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
pai in primul rand, ce nevoi ai cu acel kit?

ca sa-ti faci o idee, uite cum am eu:

1. mouse wireless pt a elimina firul inestetic si neplacerea de a aseza mereu firul pt a nu se incurca cu restul de cabluri. dar eu nu joc jocuri, asa ca nu ma incomodeaza lag-ul specific
2. tastatura cu fir usb si taste de laptop. pt ca scriu mult noaptea, mi-am luat tastatura iluminata, astfel ca nu ma mai stresez de baterii si alti bani dati pe asemenea accesorii, lumina este constanta si nu oboseste ochii.

o tastatura cu fir, ma scuteste de unele probleme ce pot apare atunci cand unele pc-uri nu pot primi comenzi de la un dispozitiv wireless, am intalnit cazuri, de asemeni, am si tastatura cu ps2, aceea e pt cazuri extreme, insa si adaptoare de usb-ps2 pt situatii si mai extreme.

tehnologia este destul de matura, problema se pune la calitatea kitului ales, a marcii si a modelului.

ca sa primesti pareri obiective, spui ce buget ai, scopul final al achizitiei, cand si de unde vrei sa cumperi, etc.

#3
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Am mentionat in topic ca vreau sa folosesc kit-ul in office, editari, streaming, browsing, surfing etc, iar o parte din timpul liber(nu zilnic) in gaming pana la 7-8 ore.
Bugetul e undeva la 250 lei pe ambele, nu as arunca cu bani aiurea in tastaturi mecanice, iluminate sau de gaming asa ca as merge pe clasic pentru office.
Apoi kit-ul il voi cumpara de pe emag sau pcgarage(sper sa nu se considere reclama), depinde unde sunt reduceri sau sa fie pe stoc.
Ma tot uit la niste kit-uri Microsoft cu fir si wireless dar stau in dubii de foarte mult timp pentru ca nu cumpar un lucru in fiecare zi si as lua ceva de calitate.
http://www.emag.ro/k...3/pd/E6HZ3BBBM/
http://www.emag.ro/k...1/pd/DJPKY3BBM/
http://www.emag.ro/k...0/pd/D7PKY3BBM/

Am vrut sa dau comanda la primul kit cu fir dar in gaming am inteles ca ar fi probleme la apasarea tastelor simultan.Wireless nu prea as alege din cauza tehnologiei care "agata", iar in gaming s-ar duce bateriile prea redepe.

Ce imi recomanzi?

#4
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Daca nu vrei sa fie silent, poti cumpara si o tastatura ieftina si ordinara...

Am avut un A4Tech multimedia....in 10-12 ani nu a avut nici pe naiba, nici scrisul de pe taste nu s-a luat.....si eram gamer...am stricat-o din greseala...am pus un surb in alta parte cand am curatat-o si am bulit-o...

Hmm...ce probleme sa fie la apasarea tastelor simultan? Cand jucam eu Mortal Combat in 2002-2003....in afara ca aparea mesajul de sticky keys de la Windoze...nu aveam nici pe naiba (atunci avea o tastatura SH HP metalica)

Edited by xxvirusxx, 26 May 2016 - 21:06.


#5
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
ideea este ca asa cum ai zis si tu, bateriile se consuma repejor, insa problema la tine este ca pt gaming de 7-8 ore, nu este ok wireless, poate doar daca acei 250 ii dedici unui mouse de gaming.

primul kit ales de tine, chiar are probleme cu acel mouse, cunosc foarte bine acel mouse si credema ca desi este cumva confortabil in mana, distractia se sopreste acolo.

la kitul 2, faptul ca nu ai cele 3 leduri, consider un dezavantaj mare pt o tastatura office. mouse-ul arata ok insa este doar plastic chel, nu ai nici o senzatie de certitudine, iti aluneca usor.

la kitul 3, cred ca ar fi cel mai rasarit dintre ele, dar din nou problema de leduri, forma de mouse e ciudata, mie una nu-mi place aspectul, parca sunt combinate 2 modele si e facut din bucati

as indrazni sa-ti recomand asa ceva

#6
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Atunci ce altceva mi-ati recomanda sa fie cu fir si de calitate?Nu gasesc prea multe tastaturi cu fir, incep sa dispara se pare...Da-mi te rog niste idei sa am din ce alege.

EDIT: Nu merge spre gaming acel kit?Sincer nu stiu ce sa aleg, nu vreau sa fie colorat pentru ca deja da impresia de gaming.

#7
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
un mouse de gaming mai ales, are un timp de raspuns mai ok decat unul office, senzorul poate fi si el mai bun, da, este mai mult spre gaming ce ti-am pus mai sus, insa este orientat spre ceea ce ai nevoie, adica acele 7-8 ore de jocuri.

intre timp, acele 7 butoane de pe mouse, unele sunt si programabile, astfel ca la office poti da functii acelor butoane. mai exact celor 2 de pe lateral. au functia de back si forward implicit.

#8
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Daca spuneti ca A4Tech e o firma de calitate, as merge dar pe multimedia.Gaming 7-8 ore poate fi odata pe luna, ideea e ca la wireless consuma rau bateriile mai ales la mouse.Prefer sa nu scrie in deschiere gaming sau sa fie colorata.
Vreau pentru office pentru ca m-am cam obisnuit cu tastaturile care au suport la incheietura pentru scris, dar nu tin neaparat la asta.
Cu tastaturile iluminate is lamurit, am una acum cu care scriu aici si s-au sters foarte repede tastele.
Daca aleg o tastatura multimedia pentru office si nu kit, atunci e mai greu in alegerea mouse-ului.
Ceva de genul ca tastatura cred ca ar fi ok, nu am vazut review-uri dar ramane mouseul care e si mai greu de ales.Parca as vrea sa fie ambele de aceeasi firma A4Tech in acest caz.
http://www.emag.ro/t...0/pd/DD41C3BBM/
Recomandati-mi va rog mai multe modele de kit-uri, tastaturi si mouse-uri pentru a avea de unde alege.

Edited by smiley2, 26 May 2016 - 21:53.


#9
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Daca treci pe wireless...iti poti cumpara 4 baterii reincarcabile, ca iesi mai ieftin, decat sa cumperi mereu baterii...

#10
dan.me

dan.me

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,153
  • Înscris: 15.09.2005
Acum scriu de pe un wireless care'mi ia de la prima tasta apasata, nu mai are nevoie de iesire din standby, kb porneste cand alimentez receiverul - dau drumul la smart tv in cazul meu - si intra in standby dupa ce'l opresc nu stiu la cat timp dupa aceea, se observa dupa un led care altfel clipeste la vreo 5s. E o ieftinatate de kb care daca n'ar fi fost asa nu stiam ca exista, dar are un feeling ok la apasarea tastelor, are 9 taste multimedia, enter-ul mare, slash-urile amplasate frumos, usoara, nu imi dau seama de lag fara sa'l masor dar in gaming cred ca ar fi ultimul lucru unde s'o folosesc totusi depinde de joc. Model Myria kb812m, mai au si la kit cu mouse model 3 Tesla, pardon model kb-908+wm697.

Eu vreau sa o schimb cu una cu macro keys dar cu memorie interna asa cum am la un QPAD wired pe care'l pot muta la orice calculator sau sa schimb systemul de operare fara sa'si piarda combinatiile de taste macro de care am eu nevoie. Daca'mi indicati si mie ceva de genul, chiar si cu fir, multumesc anticipat... oricum ar fi numai sa aiba cateva macro keys si setarile lor sa nu depinda de driverul din Windows or whatever OS e facuta pentru.

Edited by dan.me, 29 May 2016 - 14:49.


#11
dan.me

dan.me

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,153
  • Înscris: 15.09.2005
La Altex au o oferta acum -40% la 90 lei Logitech G103 de gaming, taste macro, nu as pierde ocazia, mai ales daca nu cauti iluminata.

dpdv al driverului kitul ms desktop 3050/3000 mi se pare si mai ok deoarece permite setarea tastelor automata functie de aplicatie, cum lansezi o aplicatie ele isi vor schimba functiile presetate pentru acea app, cel putin la mouse sunt sigur ca e asa.

#12
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Revin.La fel nu m.am decis ce sa iau.Cand aud tastatura si mouse de gaming mi se face rau.Mouseul mai merge sa fie de gaming sa aiba dpi, dar tastatura?Mouse cred ca mi.am gasit.Dar o tastatura de calitate mai mult pentru scris?As alege ceva din gama A4Tech dar is iluminate iar eu is dezamagit tastaturi iluminate pentru ca se sterg tastele foarte repede.(Am acum una iluminata si nu mai tastateaza unele taste).

#13
dan.me

dan.me

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,153
  • Înscris: 15.09.2005
Doar pentru scris cred ca stiu ce ai nevoie, cea de pe care scriu acum, Myria KB-812MBK, nu e iluminata, nu taste mecanice, nu defecte, nu e grea, nu macro keys, nu apesi mai multe taste deodata ca cine stie ce se'ntampla, lag mare dar nu se observa fiind si wireless/usb, in concluzie pentru mine e cea mai buna calitate/pret la 29 lei pret de dumping impresionant, vad ca are si un led ars, cel de la Scroll lock dar cine'l foloseste. Are layout US din cate observ cu cele 2 slash-uri in dreapta la indemana, are taste multimedia play/pause se activeaza cu skip si restul care cum. In cealalta concluzie are un layout larg, taste bine dispuse si toate inclusiv Windows menu care la altele lipseste, iar apasarea parca e calculata ca sa scrii repede si bine.
Mi'a mai placut ca nu intra in standby decat atunci cand opresti calculatorul (care alimenteaza receiver-ul), nu mai e nevoie sa fie re-pusa in functiune cu o apasare de tasta scazand productivitatea direct proportional cu intrarea ei in standby, se comporta cat de asemenator cu una cu fir.

Edited by dan.me, 05 June 2016 - 20:02.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate