Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

Plecare in Londra

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
118 replies to this topic

#1
Casualties

Casualties

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 05.05.2016
Salut!
Am si eu cateva nelamuriri si sper sa le gasesc rezolvare pe-aici, printre conationalii care isi fac veacul in Londra.
Putin despre mine, inainte de toate.
Am 31 de ani, absolvent de liceu tehnic si am 15 ani expertienta in mai multe domenii, sunt necasatorit si sunt lipsit de orice obligatie, n-am copii, n-am rate, nu mai am nici job :)

-am lucrat 6 ani la Metrorex, in baza atestatului de "Specialist Masurari si Solicitari Electrice"(obtinut in liceu), unde am asigurat buna functionare a macazelor, semafoarelor, circuitelor electronice de cale si salilor cu relee care alimenteaza tot ce inseamna electric in metrou. Am efectuat revizii, masuratori, reparatii...cam tot ce tine de intretinerea unei componente electrice/electronice.
-am lucrat 2 ani in vanzari, de toate felurile, de la un magazin cu produse nemtesti(made in China) pana la produse bancare(credite, produse de economisit etc)
-am lucrat 4 ani pentru o firma mare de constructii din tara. Primul an ca Impiegat Auto, urmatorii trei ca gestionar(combustibili, agregate, materiale de constructii de toate felurile posibile)
-am lucrat 3 ani ca depanator PC

Problema mea suna in felul urmator. Desi am lucrat toti anii astia pentru firmele astea, nu am certificari, nu am diplome, nu am atestate care sa-mi dovedeasca aptitudinile si nivelul de experienta.
Referinte de la fostele locuri de munca nu pot obtine. Statul nu semneaza nimic de genul asta iar la patroni am fost refuzat pe motiv ca "n-au facut asa ceva in viata lor".
Asa ca ma duc la Londra doar cu pasaport, CI, diploma de BAC, atestat competente profesionale, certificatul de nastere, cazierul judiciar si 1000 de lire.
Pentru inceput, am unde sa stau, nu o sa fiu lasat pe drumuri, asa ca o sa am o oarecare stabilitate pana imi scot NINo si contul la banca si pana gasesc o chirie modesta, la share, eventual putin in afara Londrei ca sa nu ma usuce de bani si sa fie putin mai spatioasa decat "box"-urile celebre, deja, in capitala.

Acum va intreb, o sa-mi pot gasi de munca in oricare din domeniile enuntate mai sus avand in vedere ca nu posed diplome si certificari care sa arate nivelul de experienta? Am inteles ca britanicii sunt interesati efectiv de ce stii sa faci, mai putin ii intereseaza diplomele si studiile mele(alea modeste). E adevarat?
Eu "stiu sa fac", dar nu o pot demonstra cu acte ci doar practic.

Inca o nelamurire, am tot cautat dar nu am gasit un raspuns concret, este nevoie sa imi traduc acele acte? Am inteles, de pe ici-colo, ca n-ar fi nevoie, dar la cat m-ar costa traducerea nu e o bataie de cap...

Si ultima nelamurire legata de Oyster card. Am inteles ca sunt de mai multe feluri, unele doar pentru anumite zone, unele doar pentru metrou sau tren etc. De care sa cumpar? Fiind si prima data cand ajung in UK, vreau sa ma pot deplasa cat mai usor ca sa pot ajunge la cat mai multe agentii de recrutare si, eventual, sa-mi mai scald un ochi in peisajul Londonez. As vrea sa folosesc mai mult autobuzul, fix din acest motiv, ca sa pot vedea cat mai multe. Exista Oyster doar pt autobuz, pe o anumita perioada?

Motivul plecarii este simplu, vreau o schimbare de peisaj si o cariera. Daca totul merge bine, as vrea sa raman acolo(nu neaparat in Londra, in UK...). Aici in tara am ajuns sa fiu dezgustat de coruptie si hotie, de firea egoista si plina de ura a majoritatii romanilor, de salariile mizerabile si lipsa desavarsita a unui sistem functional. Plec in speranta ca, dupa ani de munca si tras cat pot eu de tare, voi reusi sa imi fac un rost in viata. Nu sunt strain de munca, am facut de toate de la impins vagoane pana la a lucra in multinationale si lins sefi unde nu rasoare soarele, asa ca voi fi dispus sa muncesc oriunde pana imi gasesc ceva bun.
Cunosc limba la perfectie(vorbesc si scriu zilnic in limba engleza de peste 18 ani), nu sunt mofturos deloc, am conditie fizica si sunt inarmat cu multa rabdare.

Mai am fix doua saptamani pana plec si sunt efectiv cocosat de emotii, de aceea apelez la voi pentru cateva raspunsuri si, poate, ceva incurajari.
Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a-mi citi randurile si, daca va fi totul bine, poate ne vedem la o bere in Londra.

Edited by Casualties, 08 May 2016 - 11:21.


#2
rinser

rinser

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,606
  • Înscris: 03.11.2010

View PostCasualties, on 08 mai 2016 - 11:20, said:

Mai am fix doua saptamani pana plec si sunt efectiv cocosat de emotii,
Asta nu e bine, emotiile te pot face sa iei decizii gresite. Calm si rigoare.
De asemenea nu e bine sa gandesti ca aia e sansa vietii tale etc. E doar o noua oportunitate care se poate realiza sau ba.

#3
bietu

bietu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,545
  • Înscris: 17.03.2008
De ce in Londra? Sunt chiriile scumpe acolo!

#4
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd eºti condus de proºti, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
Anglia nu e condusã de hoți prostalani ca rommania.
Mergi sãnãtos cã dacã nu bei de stingi și o ții în petreceri...vei gãsi de muncã.

#5
cornete

cornete

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 28.10.2005
Informatii Oyster :
https://tfl.gov.uk/f.../what-is-oyster

Pt job nu pierde timpul, deschide-ti un cont online si aplica la cit mai multe oferte :
http://www.monster.co.uk/
si /sau :
http://www.stepstone.com/

Bafta !

#6
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Cred ca ai luat decizia corecta si o sa te descurci.
Pleci totusi in Anglia nu pe Marte, asa ca mai usurel cu emotiile.
Eu iti urez mult noroc si viata buna.

#7
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012

View PostCasualties, on 08 mai 2016 - 11:20, said:


Cunosc limba la perfectie(vorbesc si scriu zilnic in limba engleza de peste 18 ani), nu sunt mofturos deloc, am conditie fizica si sunt inarmat cu multa rabdare.



cred ca e un mare avantaj

#8
Casualties

Casualties

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 05.05.2016
WoW, nu ma asteptam sa raspundeti atat de repede :D Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si incurajari! <3

@rinser: Emotii, cred, e normal sa am :D Nu ma las condus de ele, dar cred ca le voi avea pana aterizez. Oricum, nu fac nimic pripit, incerc sa ma documentez legat de orice cat pot eu de bine. Spre exemplu, am citit fiecare cuvintel scris pe aria asta, toate paginile, indiferent cat de atragator, sau nu, era titlul, doar sa fiu convins ca nu scap nimic, asta pe langa  pagini de facebook si alte forumuri unde se vorbeste despre UK. Toata aceasta documentare, implicit si cuvintele voastre, imi mai inabusa din emotii si pentru asta nu am cuvinte sa va multumesc. La cata trolleala am gasit pe forumul asta, ma asteptam sa fiu luat la palme de cand am apasat butonul de "Post new Thread" :D
Cat despre oportunitate, fix asa o iau. Sunt convins ca e foarte posibil sa ajung acolo si sa dau rateu, s-a intamplat si la case mai mari, dar plec chitit sa imi dau toata silinta. In Romania, nu prea mai aveam perspective, adica sub nici o forma nu venea din cer un job decent.
Prefer sa fac aceeasi munca, pe mai multi bani, intr-o tara mult mai civilizata decat a noastra, unde ma pot folosi de niste servicii care la noi sunt efectiv la pamant.

@bietu: Londra nu e batuta in cuie. Am doua variante de mutare, toate la fel de stabile dpdv al relatiilor cu oamenii la care plec. Londra si Bournemouth. Ramane, doar, sa aleg ce imi place.
Am pus in balanta avantaje si dezavantaje pentru ambele locuri, ambele oferite direct de cei de acolo in baza experientelor lor personale, evident, deci am digerat cu un gram de sare tot ce mi s-a spus.
In Londra ar fi asa:
PRO: capitala, mai multe locuri de munca, cultura si sute de mii de potentiale locuri de vizitat, salarii mai mari.
Contra: chiria, dimensiunile camerelor, haosul specific capitalei(aglomeratie, rata a crimei etc), din cauza costurilor pt chirie voi fi nevoit sa impart camera cu cineva o perioada.
In Bournemouth ar fi asa:
PRO: mult mai linistit, iesire la plaja, ma pot combina cu amicul de acolo la un doua camere care costa cam cat un single in Londra, rata a crimei mult scazuta fata de Londra, chirie rezonabila
Contra: din perspectiva amicului meu, linistea. Eu, insa, apreciez asta, el nu :) Altceva, la modul nasol, cica n-a intalnit, e super incantat.
Repet, astea sunt NUMAI parerile prietenilor mei de acolo.

@cornete: Te pup, multumesc mult! Ce stiam eu despre Oyster era un pic pe langa ce e enuntat acolo :D


@sarac.lipit: Nu sunt bautor. Imi place o bere la un meci, la o iesire, dar ultima data cand "am comis-o" sa ma imbat, aveam vreo 17 ani. Nu suport betia, beau cu moderatie si o fac destul de rar.
Fumatul, insa, auzisem ca o sa fie o problema dpdv al costului, dar de doua luni sunt in proces de a ma lasa si de fumat. Am scazut de la 25-30tig/zi la 2 tigari/zi si am zile in care nu fumez absolut nimic. Mai bag una la nervi, sau dupa sex, dar o sa le las si pe astea ca vad ca pot sta cu zilele fara sa bag nicotina in mine iar corpul meu nu mai reactioneaza asa nasol ca atunci cand am inceput sa ma las. Eu zic ca in doua saptamani cat mai am pana plec, le las de tot(sper, pentru totdeauna). Multa sanatate si tie! <3

@pasilla: Multumesc frumos! Si tie multa bafta si sanatate cat cuprinde :D

#9
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Sfatul meu, cu harta Angliei in fata traseaza o linie orizontala la 10 mile sud de Birmingham. Bun?

Acum, vezi cum faci sa ajungi deasupra acelei linii.

In rest, spor maxim.

PS. Daca se ofera sa te ajute un roman si un pakistanez, atentie la "conditiile" romanului. ATENTIE MAXIMA.

#10
Casualties

Casualties

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 05.05.2016
Nu pot, desi vad avantajele. Raman aproape de neamurile si amicii din sud.

#11
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
In timp. O sa vezi si singur asta.

#12
Casualties

Casualties

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 05.05.2016
Salut, abia acum am apucat si eu sa reapar pe aici. Sunt in Bournemouth de sambata 21, vinerea asta ma duc sa imi iau NINo, marti ma asteapta agentia(m-as duce de luni dar e sarbatoare nationala). De munca(la negru) se gaseste peste tot, mai ales in constructii sau fast-food. Deocamdata astept sa vad unde ma plaseaza agentia, nu ma agit cu munca la negru ca am bani sa mai raman linistit ceva timp. Chiriile sunt mici, dau 80/week pe o camera destul de mare, la 3 minute de plaja Boscombe, fara deposit. Camera e destul de misto, incapatoare. Cartierul e foarte curat si nu prea am vazut cine stie ce golaneala. De cand am venit, a plouat numai jumatate de ora in total, in rest a fost soare si frumos(de tricou) :) Astept sa incep munca si mai revin cu detalii. Pup tovarasii de forum :D

#13
tinel231

tinel231

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 15.03.2009
Multumum pentru informatii ! Asteptam si alte detallii ...Spor !

#14
Casualties

Casualties

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 05.05.2016
Attached File  uploadfromtaptalk1464177515992.jpg   30.55K   151 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1464177529734.jpg   38.23K   156 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1464177538572.jpg   64.12K   163 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1464177557024.jpg   62.66K   172 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1464177575718.jpg   102.06K   170 downloads

Aici locuiesc. E foarte liniste si pace, canta pasarile la geam toata ziua si la banii astia, merita din plin. Preturile sunt mai mult sau mai putin egale cu ale noastre, in privinta mancarii. Tutun am gasit la un mos englez la 3 case de mine, cu 9lire/punga 50g Golden Virginia, adica ~acelasi pret ca in Bucuresti. Alcoolul e mai scump, dar se simte reducerea cand cumperi mai mult. Seara se inchide cam tot, mai putin cateva magazine, dar in weekend e destrabalare mare, miroase peste tot a iarba, toata lumea e high cu ceva, alcool, ketamina, cocaina, speed, orice iti trece prin cap..gasesti daca asta iti e pasiunea, cu preturi, la fel, mai mult sau mai egale cu ale noastre, and they also deliver. Daca te simti singur, doar iesi in oras, o sa ai cu cine sa bei o bere sau cu cine sa te intorci acasa ;) Ramane sa va tin la curent vinerea asta cum rezolv cu NINo si cu agentia. Pup!

#15
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Misto.

Ce face romanul cand ajunge in alta tara?
Cauta repede surse ieftine de tutun, alcool si prafuri. Restul e can can.

#16
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,461
  • Înscris: 16.08.2010

View PostSuper Chief, on 25 mai 2016 - 17:44, said:

Misto.

Ce face romanul cand ajunge in alta tara?
Cauta repede surse ieftine de tutun, alcool si prafuri. Restul e can can.

Ba nu! Restul e:

View PostCasualties, on 25 mai 2016 - 14:06, said:

...sau cu cine sa te intorci acasa Posted Image

Am glumit. Eu voiam sa remarc buruienile cam mari din ultima poza. Ma ofer eu sa le tund, dupa ce iau si calificare in gradinarit...

#17
Casualties

Casualties

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 05.05.2016
Super Chief, nu am cautat, mi s-a oferit pe strada, la fel cum ti se ofera orice pe-aici, de la tigari la femei.
Update: m-am inscris la agentie doar cu numarul de referinta de la NINo. Ma baga la munca impreuna cu prietenii mei de aici, inscrisi la aceeasi agentie. 8GBP/ora, de la 8 la 16. Revin vineri cu detalii de la NINo.
Free Thinker, n-avem gradinar aici, iar eu sincer sa fiu nu ma pricep sa tai boschetii ca sa dea bine, ia-ti calificare si vino, avem si o masuta unde poti bea o bere in pauza de masa ;)

#18
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Ia legatura cu @BusinessStyle daca ai nevoie de orice ajutor.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate