Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Drojdia de bere
Last Updated: Jan 15 2020 11:24, Started by
Life2Live
, Feb 13 2016 00:27
·
0
#1
Posted 13 February 2016 - 00:27
Buna seara, am si eu o intrebare, drojdia de bere chiar e sanatoasa sa fie mancata? Ma intereseaza daca aceasta drojdie cu acest continut este buna de consumat si sanatoasa si ce beneficii pot avea, am inteles ca te ajuta sa te ingrasi si sa ai energie, si cat trebuie sa consum si cum ? Multumesc mult.
Ingredients Water, Yeast (32%) Nutritional Data Typical Values per 100g per 31.5g portion Energy 402kJ 127kJ 96kcal 30kcal Fat 1.2g 0.4g of which saturates 0.2g trace Carbohydrate 1.1g 0.3g of which sugars 0.2g trace Fibre 6.9g 2.2g Protein 16.7g 5.3g Salt trace trace Contains 4 portions |
#2
Posted 13 February 2016 - 00:31
ori cum se pune in anumite aluaturi ...dar de mancat asa nu cred nici nu stiu sigur
|
#3
Posted 13 February 2016 - 00:32
#4
Posted 13 February 2016 - 00:51
#5
Posted 13 February 2016 - 00:53
Am gasit si eu diete, doar doresc sa stiu ce inseamna cele spuse de mine despre acea drojdie, e singura ce o gasesc aici unde sunt eu Si daca aveti careva experienta, ati incercat sa mancati ?
|
#6
Posted 13 February 2016 - 01:05
#7
Posted 13 February 2016 - 01:13
Teophileos, on 13 februarie 2016 - 01:05, said:
Unde locuiesti? Ai probleme cu digestia sau cu defecarea? Ce urmaresti de fapt? De ce vrei sa mananci drojdie? Nu iti ajunge berea de 7 % ? Nu urmaresc nimic, doar daca acele informatii despre ce am spus mai sus sunt ajutatoare la ceva |
#8
Posted 13 February 2016 - 08:28
#9
Posted 13 February 2016 - 08:32
faci o mica mare gresala, este vorba de drojdia inactivata.
sper sa nu se considere reclama ... http://prodieta.ro/f...te-proprietati/ |
#10
Posted 13 February 2016 - 11:13
Drojdia se poate manca si direct si e chiar indicata. Nu o sa poti inghiti mai mult de un sfert dintr-un cub din ala de 25 de grame.
Mananca linistit daca iti trebuie si simti nevoia. |
|
#11
Posted 13 February 2016 - 12:06
Life2Live, on 13 februarie 2016 - 00:27, said:
Buna seara, am si eu o intrebare, drojdia de bere chiar e sanatoasa sa fie mancata? ... [ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f7/Hefeflocken_Naturata.jpg/573px-Hefeflocken_Naturata.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Este o sursa de proteina completa si contine in special vitamine B (B12 doar daca i s-a adaugat). Dar e consumata mai ales pentru gustul de branza si se poate combina cu ce iti place. De exemplu o presari peste cartofii prajiti. |
#12
Posted 13 February 2016 - 14:34
Antitheft, on 13 februarie 2016 - 12:04, said:
@ 'Antitheft', saliva, apa calduta sau ceai de musetel, macar vreo 2 cani de 250/300 ml de ceai, baute de ingurgitatorul de drojdie, la fiecare 50 de grame, asta pentru ca drojdia e ca argila, aluneca greu si in functie de digestia fiecaruia, nu strica niste lichid care sa ajute la dizolvarea si activarea ei! Edited by Teophileos, 13 February 2016 - 14:36. |
#13
Posted 15 February 2016 - 17:03
Nu gasesc drojdie inactiva, aici e doar ce am postat, in pachet mic ambalata, stie cineva daca e buna sau nu ?
|
#14
Posted 15 February 2016 - 17:29
NU manca drojdie activa - pentru aluat. Iti poate provoca indigestie. Cea inactiva e altceva.
In UK gasesti mii de tone de drojdie nutritionala sau inactiva. Sigur esti in UK? |
#15
Posted 15 February 2016 - 17:56
Ce am gasit eu despre drojdia de bere, in cautarea tratarii anumitor boli:
"Ca efect general drojdia de bere are capacitatea de a acoperi carente de minerale, aduce vitamine, antioxidanti si nutrienti care previn si amelioreaza anemia. In plus contine substante cu efect tonic, antidepresiv, dar si substante care au ca atiune scaderea colesterolului si normalizarea glicemiei. Una din calitatile certe pe care le are drojdia de bere este aceea de a proteja functia hepatica. Drojdia de bere poate fi administrata ca si supliment nutritiv, dar are si mari beneficii in intretinerea pielii, parului, nu doar a starii generale de sanatate." "Cunoscută din vechime, mai ales în panificație, drojdia de bere este și un deosebit remediu pentru multe afecțiuni. Drojdiile sunt, în realitate, colonii microscopice de ciuperci. Se cunosc aproximativ 1500 de specii de drojdie, care se reproduc asexuat sau prin înmugurire, în unele cazuri chiar prin diviziune. Se formează astfel un lanț, în care o celulă măsoară în mod obișnuit între 3 și 7 microni. Specia de drojdie numită Saccharomyces cerevisiae, cunoscută sub denumirea de drojdie de bere, este folosită în panificație și în fermentarea băuturilor alcoolice de mii de ani. Drojdia de bere conține proteine (majoritatea aminoacizilor esențiali), toate vitaminele din complexul B, vitamina D, H, E (biotina), enzime, săruri minerale cu conținut mare de potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor (12%), lipide (5-10%), glucide și anumite oligoelemente indispensabile vieții (seleniu, crom). Conform ultimelor cercetări, drojdia de bere are în alcătuire 16 aminoacizi, 14 minerale și 17 vitamine. Detaliem câteva dintre acțiunile terapeutice ale vitaminelor din complexul B: B1-eficientă în combaterea tulburărilor digestive, a celor cardiace, în tratarea depresiilor, a nevralgiilor și a oboselii. B2-utilă în combaterea eczemelor, a îmbătrânirii pielii B3-implicată în procese ce țin de echilibrarea sistemului nervos B5-stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, măreste rezistența la infecții, B7-neutralizează colesterolul, fiind deci indicată în obezitate; previne căderea părului, B8-utilă pentru reglarea metabolismului proteinelor și grăsimilor, B9-are efect antianemic, ajută la menținerea echilibrului hormonal,B12-acționează asupra sistemului nervos, mărind puterea de concentrare,ameliorând cefaleele; contribuie la menținerea echilibrului hormonal, B15-ameliorează oxigenarea tisulară, este un remediu minune împotriva îmbătrânirii, ajută la dezintoxicarea ficatului. Efectele terapeutice ale acestor ciuperci inferioare pe scara evoluției, dar superioare prin vindecările pe care le mijlocesc, sînt: antianemic, vitaminizant, antitoxic, remineralizant, protector al sistemului nervos, anticolesterolemiant, stimulator al glandelor endocrine etc. Cura internă este indicată în cazul anemiei, avitaminozei, rahitismului, demineralizării, tulburărilor de creștere, intoxicațiilor, tulburărilor sistemului nervos, afecțiunilor hepato-biliare, afecțiunilor cardio-vasculare, bolilor digestive, diabetului zaharat, obezității, hiperglicemiei, hipercolesterolemiei etc. Cura externă este recomandată pentru afecțiuni ale mucoaselor (stomatite, afte bucale, ulcerații genitale, anale etc.) și pentru boli de piele (seboree, acnee, alopecie, psoriazis etc.). Mod de administrare: În cazul tratamentului intern, avem trei modalități mari de folosire, în funcție de forma în care se prezintă drojdia: proaspătă, uscată (pulbere) sau tablete (se găsesc în farmacii). Între drojdii, există așa-zisele levuri înalte, de panificație, cu activitatea optimă între 15 și 20°C și levuri joase, cu activitate optimă între 5 și 6°C, folosite la fabricarea berii. Ultimele sînt cele mai indicate în terapie. Drojdia proaspătă se consumă cu miere: la o linguriță de drojdie se adaugă două lingurițe de miere de albine, frecându-se amestecul până când se obține o pastă omogenă. Doza zilnică pentru un adult este de 3 lingurițe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineața, la prânz și seara. Drojdia uscată se dizolvă, de exemplu, în jumătate de litru de suc de morcovi (extras acasă cu storcătorul electric). Se folosesc două lingurițe de praf de drojdie uscată, se amestecă bine cu sucul și se păstrează la frigider. Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, în 3 reprize. Tabletele le găsim în farmacii și în magazinele naturiste, ele fiind extracte de drojdie prelucrate sub formă de comprimate. De regulă, acestea sînt foarte eficiente în terapie, pentru că sînt obținute din culturi de drojdie selecționate astfel încât să aibă o concentrație ridicată de seleniu și de vitamine din complexul B. Prospectele oferă indicații de administrare. În cazul tratamentului extern, se fac spălături (o linguriță de drojdie dizolvată într-un litru de apă). Iată câteva scheme de tratament, în cazul unor afecțiuni mai cunoscute: Acnee - se face tratamentul intern descris mai sus. În plus, se mai aplică măști obținute din: 2 lingurițe de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de miere lichidă. Amestecul se omogenizează și apoi se întinde pe ten, unde se lasă vreme de 30 de minute, după care se spală cu apă calduță. Anemie, tulburări de asimilare a mineralelor (în special a calciului și a magneziului) - se face o cură de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu foarte bogat în minerale si vitamine, care în plus și ajută la metabolizarea corectă a acestora. S-a demonstrat faptul că administrarea de drojdie de bere stimulează producerea de către organism a elementelor figurate ale sângelui, ceea ce deschide noi perspective în tratarea tulburărilor de coagulare, precum și a altor boli ale sângelui. Boli cardiovasculare cronice - drojdia de bere reglează nivelul colesterolului în sânge, aduce la valorile normale tensiunea și favorizează funcționarea miocardului. Hepatita virală A, B si C – doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme îndelungată modul în care organismul uman se apără în fața infecțiilor cu virusuri hepatice. El a observat că rezistența organismului în confruntarea cu acestea crește semnificativ cînd se administrează drojdie de bere. Responsabili pentru aceasta imunitate sporită par să fie unii compuși pe bază de seleniu, care ajută activitatea celulelor sistemului imunitar. Paralizie, Parkinson, Alzheimer - se face în fiecare lună o cură de câte două săptămâni, în care se consumă zilnic 3-4 lingurițe de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternică acțiune reîntineritoare, cu efecte tonice asupra întregului sistem nervos. Același tratament este valabil și în depresie, precum și în tulburările psihice generate de stres. Psoriazis, sclerodermie, afecțiuni dermatologice - se fac cure de o lună cu drojdie de bere (4 lingurițe pe zi), cu o săptămână de pauză. Complexul de vitamina B, precum și anti-oxidanții conținuți de drojdie susțin îmbunătățirea metabolismului celular la nivelul pielii. Răceli și boli infecțioase, deficiențe imunitare - se administrează vreme de 3 săptămâni câte trei lingurițe de drojdie proaspătă pe zi. Seleniul, ca și vitaminele conținute de acest produs natural, măresc mult rezistența organismului la orice gen de infecție. Supraponderalitate, obezitate – unele studii arată că tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, reluate de mai multe ori, ajută la scăderea în greutate. Această remarcabilă proprietate terapeutică pare să se datoreze cromului conținut din belșug în drojdia de bere." http://www.revista-t...e apara de boli http://www.femeia.ro..._campaign=mai14 https://www.facebook...?type=3 |
|
#16
Posted 15 February 2016 - 18:04
Multe minciuni amestecate cu adevăr. Sursele acestea sunt periculoase.
|
#17
Posted 15 February 2016 - 18:40
EXIT, on 15 februarie 2016 - 17:29, said:
NU manca drojdie activa - pentru aluat. Iti poate provoca indigestie. Cea inactiva e altceva. In UK gasesti mii de tone de drojdie nutritionala sau inactiva. Sigur esti in UK? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users