Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Android ca sistem Linux

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
criptoriga

criptoriga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 29.03.2015
Am și eu o curiozitate, poate mă lămurește cineva: de ce Google nu a investit pentru a face din Android un sistem de operare pentru PC și laptopuri? Ce i-a lipsit Linux-ului, întotdeauna, ca să fie un sistem competitiv, au fost jocurile, iar acestea se găsesc în Android. Mulți speră în această transformare - asta explică popularitatea Android-ului în clasamentul Distrowatch, și vâlva creată în jurul sistemului Remix OS. Părerea mea e că cele două sisteme vor rămâne o promisiune, până când nu se implică Google. Și totuși, de ce nu o face?

#2
danyconnect

danyconnect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 14.10.2011
exista http://www.jide.com/en/remixos
in stadiul de alpha
numai ei stiu de ce ... probabil pe viitor,  mai stii ...

Edited by danyconnect, 11 February 2016 - 00:55.


#3
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,189
  • Înscris: 18.04.2008

View Postdanyconnect, on 11 februarie 2016 - 00:51, said:

exista http://www.jide.com/en/remixos
in stadiul de alpha
numai ei stiu de ce ... probabil pe viitor,  mai stii ...

E trist că e bazat pe Ubuntu. Era mai frumos pe Mandriva sau Mandrake.
Totuși, Remix OS e cam... ceva foarte ciudat. Multe aplicații de pe Google Play vor da eroare când îi pui o placă video cu posibilitate mare de procesare sau îți vor „fierbe” sistemul.

#4
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View Postcriptoriga, on 11 februarie 2016 - 00:42, said:

de ce Google nu a investit pentru a face din Android un sistem de operare pentru PC şi laptopuri?
A investi inseamna a "baga" niste bani pentru a obtine altii. Majoritatea sistemelor PC/Laptop sunt dominate de Windows si OSXu' lui Apple. Cam greu sa le detronezi.
Iar Linuxul este si nu prea interesant din punct de vedere financiar, atat timp cat utilizatorii lui au un profil de tipul "eu nu platesc pentru sistemul de operare" si "eu nu vreau sa vad reclame, sunt utilizator avansat si stiu sa le blochez".

Pe nisa "mobile" a intrat cand nu erau prea multi jucatori in piata; astfel, a avut sanse mari de succes. Plus ca a facut cam ce a vrut din echipamentele pe care a rulat Android (localizare, mapare ascunsa de WiFi si Celule GSM legata de GPS[locationul care poate fi folosit cam pe orice dispozitiv, cu/fara GPS], comportament etc - nici macar acum senzorii de orientare nu sunt "securizati"; si sunt sigur ca nici utilizatorii nu stiu ce se intampla cu smarttelefonul lor cand il folosesc sau il lasa pe birou). Astfel, si-a recuperat investitia prin datele colectate de la si de catre utilizatori. Veniturile/banii obtinuti cu reclamele din aplicatii (procentul+certificatul de dev) sunt doar un "bonus".

Edited by dexterash, 11 February 2016 - 02:57.


#5
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Google s-a axat mai mult pe Chromium.

Android pe PC: http://www.android-x86.org/

#6
n-amname

n-amname

    Brain Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,728
  • Înscris: 10.11.2013
La cat de varza este pe telefon, ma mir ca-l vrea cineva pe PC.
Nu exista sistem "mainstream" mai prost securizat decat Androidul. Iar lipsa jocurilor este doar o parte a povestii..

Edited by n-amname, 11 February 2016 - 06:00.


#7
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
Pentru cã e fri?
Și ce e fri is no gud


#8
gabitu73

gabitu73

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 05.12.2008

View Postcriptoriga, on 11 februarie 2016 - 00:42, said:

Părerea mea e că cele două sisteme vor rămâne o promisiune, până când nu se implică Google. Şi totuşi, de ce nu o face?
Pentru simplul motiv că n-are nicio șansă! A te lupta cu "Windows" pe Pc la momentul actual nu este o opțiune viabilă!
Android este lider pe piața de mobile și se va concentra probabil tot aici unde concurența este mult mai acerbă.

#9
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003

View Postcriptoriga, on 11 februarie 2016 - 00:42, said:

Şi totuşi, de ce nu o face?
Ca-i mai ieftin cu MS producator. Nu sistemul in sine e problema (indiferent ca-i de la zero sau plecand de la ceva existent) ci planeta intreaga de aplicatii din ecosistemul Windows. Pana nu faci un mecanism de a rula imediat tot ce exista (Wine e doar un inceput) atunci nu poti reusi pe o piata matura (doar pe cele virgine, cum s-a si vazut).

Edited by neagu_laurentiu, 11 February 2016 - 08:49.


#10
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
tu zic ca se gasesc jocuri in android acum???
nu m-am mai distrat atat de mult! :D

#11
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
parerea mea este ca, la nivelul celor doua corporatii foarte mari, si-au impartit piata sa nu se calce pe bombeuri.
singura sansa reala a linuxului este sa poata fi facut astfel incat sa ruleze aplicatiile existente in ecosistemul android.

#12
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Android are la baza un kernel de Linux, dar nu este Linux. Este un OS conceput pentru platforme mobile; mai exact pentru telefon. Nici pe tableta multe aplicatii create pentru telefon nu functioneaza deloc sau nu functioneaza corect. Pe PC nici nu mai vorbesc...
Am testat si eu candva varianta x86 pe un netbook cu touchscreen (Asus Eee PC T101MT pentru care exista chiar o varianta dedicata de Android x86), dar in afara de faptul ca functiona prost se misca si mai greoi decat Ubuntu 12.04.

Android chiar si pe hardware-ul unor smartphone-uri de marca este dificil de adaptat (inclusiv in cazul unor modele similare) si va avea unele disfunctionalitati: blocari ale sistemului, crash-uri ale aplicatiilor, nefunctionalitate a unor aplicatii etc.

Ca sistem de operare Android este extrem de prost optimizat din perspectiva consumului de resurse si in special a gestionarii RAM-ului, capabilitatile multitasking sunt limitate, nu este optimizat pentru interactiunea cu ajutorul mouse-ului si a unei tastaturi fizice, nu va putea rula aplicatii profesionale de nivelul celor create pentru sistemele de operare de tip desktop, este un OS instabil etc. etc. Pe un smartphone este util, dar pe un PC ar fi una dintre cele mai proaste alegeri posibile.

Poate ca in viitor vor exista tablete cu Android mai apropiate de un PC (cum ar fi iPad Pro care incearca sa se apropie de un Mac). Deja au aparut smartphone-uri cu Android care sunt dotate cu procesoare Intel in loc de ARM. Arhitectura Intel este posibil sa ofere o noua directie de dezvoltare pentru aplicatiile Android, mai exact software-ul sa fie impins ceva mai in fata ca si complexitate, beneficiind de instructiunile procesoarelor Intel x86. Dar pe aceasta directie a luat-o deja in fata Microsoft cu tabletele Windows, iar numarul de aplicatii din Store creste rapid. In ceea ce priveste jocurile observ tot mai multe jocuri in Windows Store care inainte rulau doar pe iOS sau Android. Am si testat recent cateva jocuri de la G5 sau Artifex Mundi (si nu numai) care functioneaza perfect pe tableta Windows sau PC. Deci inclusiv la acest capitol ma astept ca Android sa piarda treptat teren. Iar Apple, de asemenea, ofera un OS stabil, o tableta cu ecran mare, tot mai multe aplicatii (inclusiv jocuri) care exista atat pentru iOS cat si pentru OS X (desi nu ca aplicatii universale cum se intampla in cazul lui Windows). Deci nu vad prea bine viitorul lui Android. In viitor va mai rula probabil doar pe smartphone-uri sau tablete mai ieftine decat cele cu iOS/ Windows Phone/ Mobile/ Windows.

Daca ar fi sa speculez un pic, as fi inclinat sa cred ca Google castiga in principal din produsele, serviciile si aplicatiile pe care le ofera pentru toate platformele, ca Android le-a oferit doar un prilej de a-si populariza produsele si serviciile, ca nu este exclus ca incasarile obtinute prin vanzarea aplicatiilor din Play sa nu ii satisfaca prea mult, deoarece userii ba nu le cumpara din cauza ca ca telefonul le merge prost (in timp ce strang bani pentru altul), ba instaleaza aplicatii piratate (chiar rootand device-ul la nevoie), ba nu au acces la aplicatiile din Play din cauza ca statul il interzice s.a.m.d.
Speculatii putem face oricate si am putea fi mai aproape sau mai departe de adevar, dar singurul care va decide este viitorul...
Tehnologia avanseaza foarte rapid (Continuum, HoloLens, 3D touch, aplicatii universale etc.), iar Android cred ca a spus cam tot ce avea de spus. Cam greu sa se mai adapteze, avand in vedere ca Lollipop este ingropat in buguri carora dupa atata vreme inca nu le da nimeni de cap si mai supravietuieste datorita noului hardware de telefoane cu procesoare octa-core si 3 GB RAM, ceea ce il face un OS deja prea costisitor...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate