Cum gatim varza de Bruxelles?
Last Updated: Mar 22 2016 23:31, Started by
Rao633
, Feb 09 2016 08:00
·
0
#1
Posted 09 February 2016 - 08:00
Salut!
Pentru prima oara am in casa varza de Bruxelles si as avea nevoie de niste sfaturi privind modul in care se pregateste aceasta leguma. Am inteles ca ea are un gust amarui, dar cum se poate el indeparta asa incat sa putem savura gustul verzei? Cum gatiti voi varza de Bruxelles si ce retete aveti? Multumesc. |
#3
Posted 09 February 2016 - 08:17
eu
tai putin din cotor si indepartez 1-2 frunze mai obosite si o înăbuș, o sotez... putina grasime si vasul acoperit... zguduita din cand in cand sa se rumeneasca pe toate partile... putina sare si cam atat! o folosesc pentru garnitura! mie personal imi place si nu scap nici o ocazie de a o ingera! cateodata mai pun si in ciorba! Edited by Nero-d, 09 February 2016 - 08:18. |
#4
Posted 09 February 2016 - 08:49
Eu o fierb in apa cu sare sau cu vegeta si dupa aia o pun in cuptor cu smantana si usturoi...
Acum, fiecare dupa gusturi |
#5
Posted 09 February 2016 - 09:11
mhey voi ati inebunit ?
varza de bruxelles se face cu grija in privinta timpului.... De aia unu de aici spune bleach ca ala care i-a servit-o l-a durut in cur. pe scurt: in primul rand cureti cotoarele si indepartezi prima foaie de pe verzisoare apoi le speli in apa rece. Intre timp iti pregatesti un ibric de apa in care pui apa cu ceva sare o juma de ligurita si o fierbi ATENTIE !!!! Nu bagi verzisoarele de la inceput ca sa fiarba !!! Verzisoarele le bagi in apa doar cand apa mai are cateva momente si fierbe...foarteeeeeeeee important asta !!!! De ce ? Pai frate sa fac amare daca le fierbi mult !!! Bun le lasi sa fierba pana poti sa le intepi cu furculita deci acolo 2 minute sunt de multe ori arhi-suficiente. Sa nu se inchida la culoare....apoi le scoti si imediat le pui pe farfuria pe care deja ai pregati-o de servit (deci ele sunt fierbinti !) Pui cascaval peste ele sau razi iute niste parmezan de calitate. Asa imi place sa le fac eu.... Pofta mare. Este esential sa ai totul pregatit si farfuria pregatita iar verzisoarele le pui in ultimul moment si deasemenea partea cu fiertul, sa nu le fierbeti mai mult de 2-3 minte maxim ca se amarasc rau... Edited by Mihai_3, 09 February 2016 - 09:13. |
#6
Posted 09 February 2016 - 09:37
Tocmai tenta aia de amar le da farmec. Se pot găti in multe feluri, important e intr-adevăr sa nu fie gătite prea mult. Eu le fac la abur, 4-5 min. Merg si sotate in unt cu putin ulei de măsline si eventual putina zeama de lămâie...
|
#8
Posted 09 February 2016 - 10:05
Varza de Bruxelles + dovlecei + morcovi,toate taiate grosier.
1/2 kg carne tocata. Totul pus in cuptor intr-un vas de lut,pregatit corespunzator in prealabil. De regula asta-i o portie pentru o persoana.Garnitura este formata din cele zece degete pe care nu te poti opri sa le lingi. |
#9
Posted 09 February 2016 - 10:23
Cica chef Patrizia face niste sarmalute din varza de bruxelles.... mmmmm.
|
#10
Posted 09 February 2016 - 10:53
sau, dupa ce se fierb, se rastoarna in tigaia in care tocmai ai terminat de prajit niste pancetta si le ti si pe dinsele (sic) acolo putintel, la rumenit.
|
|
#11
Posted 09 February 2016 - 10:54
risti sa la le supra incalzesti ....
se impune sa fie fierte mai putin in acest caz daca continui prepararea. Incercati a intelegeti ca este esential sa nu le supra incalziti ca altfel se fac amare rau. |
#12
Posted 09 February 2016 - 11:00
sincer nu stiu cum reusiti voi sa le faceti amare! ca mie nu prea mi-a reusit!
|
#13
Posted 09 February 2016 - 11:05
pai tocmai, aia este si ideea sa ramana usor dulci .... nu amare.
Mie unul nu imi place o mancare amara. Prefer dulce sau dulce-acrisoara / chinezesc |
#14
Posted 09 February 2016 - 11:42
#16
Posted 09 February 2016 - 12:22
adisz, on 09 februarie 2016 - 11:42, said: Ce mama saraciei de sarmalute ies dintr-o foaie de varza de 20 mmp?Care pe deasupra mai si trebuie impaturita. Ce pune in sarmaua respectiva,un bob de orez? ies niste sarmalute tare faine, numaț tre sa ai grija sa nu le fierbi mult ca ies amare: max 2 minute pe o parte |
#17
Posted 09 February 2016 - 12:36
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users