Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Cum gatim varza de Bruxelles?

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#1
Rao633

Rao633

    Setting the stage to ride into the sunset

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,935
  • Înscris: 21.10.2014
Salut!

Pentru prima oara am in casa varza de Bruxelles si as avea nevoie de niste sfaturi privind modul in care se pregateste aceasta leguma. Am inteles ca ea are un gust amarui, dar cum se poate el indeparta asa incat sa putem savura gustul verzei? Cum gatiti voi varza de Bruxelles si ce retete aveti?

Multumesc.

#2
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Asa ceva nu se poate manca. Bleah. Posted Image

#3
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
eu
tai putin din cotor si indepartez 1-2 frunze mai obosite si o înăbuș, o sotez... putina grasime si vasul acoperit... zguduita din cand in cand sa se rumeneasca pe toate partile... putina sare si cam atat!
o folosesc pentru garnitura!

mie personal imi place si nu scap nici o ocazie de a o ingera! :)

cateodata mai pun si in ciorba!

Edited by Nero-d, 09 February 2016 - 08:18.


#4
EricJohn

EricJohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,722
  • Înscris: 21.03.2014
Eu o fierb in apa cu sare sau cu vegeta si dupa aia o pun in cuptor cu smantana si usturoi...
Acum, fiecare dupa gusturi :)

#5
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
mhey voi ati inebunit ?

varza de bruxelles se face cu grija in privinta timpului....
De aia unu de aici spune bleach ca ala care i-a servit-o l-a durut in cur.

pe scurt: in primul rand cureti cotoarele si indepartezi prima foaie de pe verzisoare apoi le speli in apa rece.
Intre timp iti pregatesti un ibric de apa in care pui apa cu ceva sare o juma de ligurita si o fierbi
ATENTIE !!!! Nu bagi verzisoarele de la inceput ca sa fiarba !!!
Verzisoarele le bagi in apa doar cand apa mai are cateva momente si fierbe...foarteeeeeeeee important asta !!!!
De ce ? Pai frate sa fac amare daca le fierbi mult !!!

Bun le lasi sa fierba pana poti sa le intepi cu furculita deci acolo 2 minute sunt de multe ori arhi-suficiente.
Sa nu se inchida la culoare....apoi le scoti si imediat le pui pe farfuria pe care deja ai pregati-o de servit (deci ele sunt fierbinti !)
Pui cascaval peste ele sau razi iute niste parmezan de calitate.

Asa imi place sa le fac eu....
Pofta mare.

Este esential sa ai totul pregatit si farfuria pregatita iar verzisoarele le pui in ultimul moment
si deasemenea partea cu fiertul, sa nu le fierbeti mai mult de 2-3 minte maxim ca se amarasc rau...

Edited by Mihai_3, 09 February 2016 - 09:13.


#6
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,453
  • Înscris: 04.05.2006
Tocmai tenta aia de amar le da farmec. Se pot găti in multe feluri, important e intr-adevăr sa nu fie gătite prea mult. Eu le fac la abur, 4-5 min. Merg si sotate in unt cu putin ulei de măsline si eventual putina zeama de lămâie...


#7
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
asa cu unt ... corect.
foarte bune si cu unt.

#8
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,995
  • Înscris: 07.11.2006
Varza de Bruxelles + dovlecei + morcovi,toate taiate grosier.
1/2 kg carne tocata.
Totul pus in cuptor intr-un vas de lut,pregatit corespunzator in prealabil.
De regula asta-i o portie pentru o persoana.Garnitura este formata din cele zece degete pe care nu te poti opri sa le lingi.

#9
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Cica chef Patrizia face niste sarmalute din varza de bruxelles.... mmmmm. Posted Image

#10
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,409
  • Înscris: 29.04.2008
sau, dupa ce se fierb, se rastoarna in tigaia in care tocmai ai terminat de prajit niste pancetta si le ti si pe dinsele (sic) acolo putintel, la rumenit.

#11
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
risti sa la le supra incalzesti ....
se impune sa fie fierte mai putin in acest caz daca continui prepararea.

Incercati a intelegeti ca este esential sa nu le supra incalziti ca altfel se fac amare rau.

#12
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
sincer nu stiu cum reusiti voi sa le faceti amare! ca mie nu prea mi-a reusit!

#13
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
pai tocmai, aia este si ideea sa ramana usor dulci .... nu amare. ;)
Mie unul nu imi place o mancare amara. Prefer dulce sau dulce-acrisoara / chinezesc

#14
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,995
  • Înscris: 07.11.2006

 ericmario, on 09 februarie 2016 - 10:23, said:

Cica chef Patrizia face niste sarmalute din varza de bruxelles.... mmmmm. Posted Image

Ce mama saraciei de sarmalute ies dintr-o foaie de varza de 20 mmp?Care pe deasupra mai si trebuie impaturita.
Ce pune in sarmaua respectiva,un bob de orez?

#15
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,453
  • Înscris: 04.05.2006
Nu le mai lua si tu pe toate asa in serios

#16
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,409
  • Înscris: 29.04.2008

 adisz, on 09 februarie 2016 - 11:42, said:


Ce mama saraciei de sarmalute ies dintr-o foaie de varza de 20 mmp?Care pe deasupra mai si trebuie impaturita.
Ce pune in sarmaua respectiva,un bob de orez?


ies niste sarmalute tare faine, numaț tre sa ai grija sa nu le fierbi mult ca ies amare: max 2 minute pe o parte :D

#17
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,348
  • Înscris: 03.08.2004

 iladi, on 09 februarie 2016 - 12:22, said:



ies niste sarmalute tare faine, numaț tre sa ai grija sa nu le fierbi mult ca ies amare: max 2 minute pe o parte Posted Image
Si trebuie sa stai cu farfuria pregatita si cu gura deschisa sa nu existe timpi morti.

#18
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,453
  • Înscris: 04.05.2006
Mai bine faci varza de Bruxelles a la Cluj :))

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate