Sarea fină neiodată
Last Updated: Oct 24 2015 20:36, Started by
iulianmoise89
, Oct 08 2015 17:38
·
0
#1
Posted 08 October 2015 - 17:38
Cunoașteți vreo modalitate ca sarea fină neiodată să nu se lipească între ea? Dacă stă într-o solniță câteva zile nu mai curge deloc din ea când vrei să pui în mâncare.
|
#2
Posted 08 October 2015 - 17:41
O păstrezi la loc uscat.
O bagi la microunde când are umiditate. |
#3
Posted 08 October 2015 - 17:43
Pui cateva boabe de orez in recipientul cu sare.
(Evident, gaurile prin care curge sarea ar trebui sa fie mai mici decat 1 boaba de orez dar daca sarea e fina ar trebui sa fie) [ http://www.watimbox.com/wp-content/uploads/2012/07/Rice-in-Salt-Shaker.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#4
Posted 08 October 2015 - 17:50
Se gasesc rasnite pentru sare grunjoasa: http://www.zubo.ro/r...10-68-lei.html/
Faci sare fina doar atunci cand iti trebuie.... Edited by xmanyacs77, 08 October 2015 - 17:52. |
#5
Posted 08 October 2015 - 17:57
#6
Posted 08 October 2015 - 17:58
xmanyacs77, on 08 octombrie 2015 - 17:50, said:
Se gasesc rasnite pentru sare grunjoasa: http://www.zubo.ro/r...10-68-lei.html/ Faci sare fina doar atunci cand iti trebuie.... |
#7
Posted 08 October 2015 - 19:30
Toata sarea e higroscopica... absoarbe bine umiditatea atmosferica, trebuie pastrata intr-un recipient etans. Ce nu inteleg e unde ai gasit tu sare NEiodata, prin hotarare de guvern in Romania sare e obligatoriu iodata. Poate cea pe care o iei direct de la salina si ti-o prelucrezi singur sa fie neiodata. Motivele imbogatirii cu iod - adrevaratele motive - nu pot sa ti le spun. Motivul oficial e combaterea gusei endemice, asa ca acum suntem toti cu tiroidele accelerate inutil.
|
#8
Posted 08 October 2015 - 19:58
Scorpionul_Lenes, on 08 octombrie 2015 - 19:30, said:
Toata sarea e higroscopica... absoarbe bine umiditatea atmosferica, trebuie pastrata intr-un recipient etans. Ce nu inteleg e unde ai gasit tu sare NEiodata, prin hotarare de guvern in Romania sare e obligatoriu iodata. Poate cea pe care o iei direct de la salina si ti-o prelucrezi singur sa fie neiodata. Motivele imbogatirii cu iod - adrevaratele motive - nu pot sa ti le spun. Motivul oficial e combaterea gusei endemice, asa ca acum suntem toti cu tiroidele accelerate inutil. |
#9
Posted 09 October 2015 - 11:22
Sarea de Hymalaya nu e iodata. E un pic mai scumpa, cam 3,5 lei/500g. O gasesti in magazinele cu produse naturiste.
|
#10
Posted 09 October 2015 - 12:05
cred ca poti pune in recipientul cu sare un pliculet mic de silicagel, se gasesc de obicei in cutiile cu pantofi, in interiorul gentilor/posetelor (cand le cumperi).
insa ar trebui sa schimbi si tu solnita, sa iei una cu capac (sa acopere zona cu orificii), in felul acesta sarea nu va mai absorbi (toata) umiditatea din atmosfera. ceva de genul acesta http://www.mega-depo...233-800x800.jpg Edited by corinadaniela, 09 October 2015 - 12:17. |
|
#11
Posted 09 October 2015 - 22:53
Scorpionul_Lenes, on 08 octombrie 2015 - 19:30, said: Toata sarea e higroscopica... absoarbe bine umiditatea atmosferica, trebuie pastrata intr-un recipient etans. Ce nu inteleg e unde ai gasit tu sare NEiodata, prin hotarare de guvern in Romania sare e obligatoriu iodata. Poate cea pe care o iei direct de la salina si ti-o prelucrezi singur sa fie neiodata. Motivele imbogatirii cu iod - adrevaratele motive - nu pot sa ti le spun. Motivul oficial e combaterea gusei endemice, asa ca acum suntem toti cu tiroidele accelerate inutil. |
#12
Posted 20 October 2015 - 13:01
Cumperi din tirgul de animale sare bolovan, adusa de prin ocnele romaniei,pui 3kg de sare la 10 kg de apa de izvor curata, atirnata intr-un sac ,plasa, dupa citeva zile se aseaza pamintul resturile terrei la fundul vasului, iei saramura si o pui la soare , sau linga caldura, sa se evapore incet ,incet.......ramine o sare alba ,alba, curata cu un miros frumos de salina.Schimba gustul mincarii, e naturala, e facuta de tine.......e sanatoasa
|
#13
Posted 20 October 2015 - 18:52
#14
Posted 20 October 2015 - 19:52
#15
Posted 21 October 2015 - 08:46
|
#16
Posted 21 October 2015 - 18:11
#17
Posted 21 October 2015 - 18:20
Eu cred că idoul tocmai asta face, previne problemele cu tiroida, nu invers. În zona unde stau știu că era o problemă, în tinerețe vedeam mulți oameni cu gușă fără a fi grași. După ce s-a început cu iodarea sării, s-au împuținat semnificativ astfel de probleme.
De la saline știu că se vinde și sare neiodata de consum. Nu știu în ce magazine se comercializează. |
#18
Posted 21 October 2015 - 22:37
Pentru muraturi e mai buna sarea neiodata. In anumite zone e bine sa se consume sare iodata dar in alte zone, cum ar fi pe litoral e de preferat sa nu fie iodata.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users