Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim
 

Operatie pt ulcior/chalazion

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
lostangelonline

lostangelonline

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 24.12.2007
Buna ziua. Am la ochi un ulcior (sau chalazion, din cate m-am documentat pe internet) de 3 ani, pe pleoapa superioara. Nu m-am dus la oftalmolog in acest timp pt ca am asteptat sa faca varf alb ca un cos si sa se sparga, si sa se desumfle. A facut varf alb si s-a spart de 2 ori, dar nu s-a desumflat complet, chiar daca nu mai era inflamat, ci doar o umflatura. Tocmai am facut consultatie la clinica privata Regina Maria la oftalmologul Calancea Diana, care m-a diagnosticat cu "orjelet pleaopa superioara conjunctivita subacuta" si mi-a dat reteta sa iau un unguent pt spalaturi oculare si 2 tipuri de picaturi, printre care Tobradex (restul nu inteleg ce a scris). D-na oftalmolog mi-a zis ca sunt sanse foarte mici sa-mi dispara ulciorul in urma tratamentului care mi l-a dat, si ca practic trebuie sa ma duc la un oftalmolog chirurg, pt operatie, dar a refuzat sa imi faca trimitere direct pt operatie pe motiv ca la sucursala respectiva nu aveau chirurg (desi am inteles ca aveau la sucursala din Dorobanti).

Intrebarea mea este daca merita sa ma chinui sa urmez tratamentul (in total 6-8 picaturi in ochi pe zi, etc.), sau, avand in vedere si lipsa totala de profesionalism de care a dat dovada d-na oftalmolog, sa nu mai pierd timpul si sa ma programez la un chirurg oftalmolog pt consultatie+operatie,. Si pe cine imi recomandati? Multumesc mult.

Trebuie sa mentionez ca d-na oftalmolog a dat dovada de lipsa totala de profesionalism, prin faptul ca a purtat mai mult un monolog (nu ma lasa sa-i raspund si ma intrerupea la orice incercam sa zic), m-a pus sa fac testele generale la ochi care, din care mi-a spus, nu aveau legatura cu problema mea (si ca le faceam practic ca tot am platit consultatia), a refuzat(raspuns vag/ocolit/schimbat subiectul) sa imi raspunda direct la intrebarile pe care apucam sa le pun,a refuzat sa imi confirme ce am inteles din reteta care mi-a scris-o si din care nu inteleg mai nimic ce scrie, a ridicat vocea la mine si a raspuns nepoliticos si acuzator cand la final i-am atras atentia ca nu primesc consultatia pt care am platit.

#2
androholic

androholic

    nemuritor si rece

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,898
  • Înscris: 26.03.2012
Sa nu mai pierzi timpul? Dar cum ai putut sta 3 ani cu zgama aia pe pleoapa? Mai afirmi si ca d-na oftalmolog a dat dovada de lipsa de profesionalism. Pffff, cat de inconstienti sunt unii, stau cu boala in ei ani de zile si apoi dau vina tot pe medici ca nu i-au facut fresh.

#3
lostangelonline

lostangelonline

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 24.12.2007

 androholic, on 09 septembrie 2015 - 21:12, said:

dau vina tot pe medici ca nu i-au facut fresh.
M-ai inteles gresit, si chiar i-am spus de 3 ori d-nei oftalmolog ca ma asteptam, din cate ma documentasem, sa nu fie alta solutie decat operatia, si ca nu ma asteptam de la ea sa-mi ofere o solutie mai buna decat operatia. Dar cand i-am cerut sa-mi faca trimitere la un oftalmolog chirurg sau macar sa-mi ofere mai multe detalii legate de operatie, a refuzat/ocolit subiectul, in loc sa imi rezolve problema.

#4
Patrulescu

Patrulescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 03.09.2015
Dna. oftalmolog astepta spaga, de-aia ocolea subiectul...

#5
Gaby_M

Gaby_M

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,686
  • Înscris: 29.04.2014
Eu am avut aceeasi problema dar am asteptat numai trei luni, nu trei ani pina sa merg la un medic oftalmolog. Pe mine m-a ajutat Tobradex unguent, cu toate ca initial medicul de familie a spus ca trebuie operat.
Zic sa incerci tratamentul.

Edited by Gaby_M, 09 September 2015 - 21:36.


#6
lostangelonline

lostangelonline

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 24.12.2007

 Gaby_M, on 09 septembrie 2015 - 21:34, said:

Eu am avut aceeasi problema dar am asteptat numai trei luni, nu trei ani pina sa merg la un medic oftalmolog. Pe mine m-a ajutat Tobradex unguent, cu toate ca initial medicul de familie a spus ca trebuie operat.
Zic sa incerci tratamentul.

Multumesc mult pt raspuns, in acest caz am mai multa incredere in tratamentul de mi l-a dat si o sa-l incerc si eu (desi d-na oftalmolog a mentionat ca daca nu am tratat imediat in prima saptamana, maxim doua, putine sanse sa mai scap fara chirurgie).

Edited by lostangelonline, 09 September 2015 - 22:09.


#7
simache_2004

simache_2004

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 17.04.2008
Ambii mei baieti au avut, cei drept cel mare o forma ceva mai agresiva, cu acumulare mare de infectie in timp scurt 7-10 zile. Cel mare a avut de doua ori, prima data au tot `bajbait` oftalmologii cu diferite picaturi oftalmice, dar un chirurg oftalmolog bucurestean, ce opereaza si in Buzau, fiind origoinar de aici, dr. Tataru, a fost vehement si a refuzat oparatia, noi cautandu-l in acest scop, si recomandand, fata de gravitatea situatiei, tratament cu antibiotic si Tobradex unguent. Cand a recidivat am folosit Tobradex imediat si nu s-a mai agravat.
Celui mic, fiind patati, i-am dat Tobradex dar picaturi, nu am gasit unguent, parca cu un efect mai lent, de durata, dar a mers.

scuze ...patiti

#8
oo7

oo7

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 09.09.2015

 lostangelonline, on 09 septembrie 2015 - 21:04, said:

Buna ziua. Am la ochi un ulcior (sau chalazion, din cate m-am documentat pe internet) de 3 ani, pe pleoapa superioara. Nu m-am dus la oftalmolog in acest timp pt ca am asteptat .....

 androholic, on 09 septembrie 2015 - 21:12, said:

Sa nu mai pierzi timpul? Dar cum ai putut sta 3 ani cu zgama aia pe pleoapa?.......

o fi ardelean.....Posted Image


Un ardelean se insoara. Dupa prima noapte, nevasta se plange ca nu s-a intampat nimic. A doua zi, la fel, a treia zi, la fel.
Dupa un an, nevasta baga divort.

judecatorul: - Ia zi, fetito....
nevasta: - Domnule judecator, de un an de zile sunt cu el si tot fecioara sunt... Ori nu vrea, ori nu poate.
judecatorul: - Frumusetea asta de fata? - Ia zi, baiete...
ardeleanul: - Domnule judecator, eu si pot si vreau, da nu stiu ce-i atata graba!...?  Posted Image

#9
simache_2004

simache_2004

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 17.04.2008
Mi-am amintit ca acelasi chirurg ne-a spus ca daca se inchisteaza, adica capata o consistenta mai dura, or, avand in vedere timpul scurs, asta cred s-a intamplat si
in cazul tau, solutia este de natura chirurgicala.

#10
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,448
  • Înscris: 06.08.2008
In primul rand, sper ca te-ai documentat si asupra dezavantajelor unei astfel de operatii.
Sincer sa fiu, n-am citit decat posturile de aici, n-am googaluit nimic despre problema ta. Eu cred ca medicul care te-a consultat ti-a dat cea mai buna varianta cu tratamentul respectiv.

De taiat, tai odata si daca n-a taiat bine medicul... n-ai vrea sa ramai cu o problema toata viata. E usor sa zici operatie mai ales cand n-ai trecut prin asa ceva. Problema a venit, in primul rand, de la tine.
Adica stai 3 ani de zile ( cu sau fara tratament), te-ai documentezi si ai ajuns la concluzia ca trebuie sa te operezi. Mergi la medicul oftalmolog special pentru acest lucru. Medicul te vede si considera ca e mai bine sa mergi pe tratament. Tu, avand ideea de operatie in cap, incepi sa vorbesti de lipsa de profesionalism cand medicul nu-ti recomanda asta.

Daca tu stii exact ca ai nevoie de un chirurg oftalmolog, de ce nu ai mers direct la el ?
De ce nu te duci la medicul de familie sa te trimita el la chirurg?

#11
lostangelonline

lostangelonline

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 24.12.2007

 paso87, on 10 septembrie 2015 - 12:25, said:

Tu, avand ideea de operatie in cap, incepi sa vorbesti de lipsa de profesionalism cand medicul nu-ti recomanda asta.
M-ai inteles gresit, si repet inca o data: mi s-a parut lipsa de profesionalism pt ca nu a vrut sa ma lase sa o intreb ce nelamuriri aveam, nu mi-a raspuns la intrebarile care am apucat sa le pun, nu a vrut sa-mi spuna ce ar fi trebuit sa fac dupa tratament daca nu mergea, m-a pus sa fac testele generale de ochi care nu aveau treaba cu problema mea, a ridicat vocea la mine si vorbit cu lipsa de respect cand i-am spus la final ca sunt nemultumit de consultatie. De asemeni ma asteptam sa nu-mi recomande operatia, ci sa-mi dea tratament, si nu m-am suparat deloc pt asta, ba chiar am apreciat ca mi-a spus ca sunt sanse foarte mici sa nu mearga, si sa ajung tot la operatie.

#12
romgeo

romgeo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 16.12.2003
https://www.medichub...d-1759-cmsid-62 - Asistența farmaceutică în afecțiuni oculare frecvente

"Afecțiuni frecvente ale pleoapelor

Cele mai frecvente afecțiuni cu care se prezintă pacienții în farmacia de comunitate pentru a cere consiliere și tratament sunt blefarita, orjeletul (urciorul) și șalazionul.

Blefarita
Blefarita este inflamația marginilor pleoapelor, manifestându-se cu mâncărime și arsuri ale pleoapelor, roșeață și edem. Lăcrimarea, fotosensibilitatea și senzația de corp străin însoțesc simptomele blefaritei(17).
Deși afectează rar vederea, blefarita poate conduce la cicatrice ale pleoapelor, apariția orjeletului sau a șalazionului și a conjunctivitei cronice. Keratitele și ulcerele corneene care se pot dezvolta pe fondul blefaritei pot duce la pierderea vederii.
[...]

Orjeletul (urciorul) și șalazionul
Orjeletul și șalazionul sunt inflamații localizate, cu debut brusc, ale pleoapei. În primele zile după apariție, semnele și simptomele lor sunt foarte asemănătoare, astfel că nu se pot diferenția clinic.

Etiologie
Orjeletul este datorat unei infecții, cel mai frecvent stafilococice, la nivelul unui folicul al genelor sau la nivelul glandelor anexe, iar șalazionul este datorat unei ocluzii neinfecțioase ale unei glande meibomiane. Ambele determină edem și hiperemie la nivelul pleoapei.

Simptomatologie și evoluție
Urciorul este, cel mai frecvent, extern, localizat la marginea pleoapei. Urciorul extern formează de obicei un vârf purulent, dur. Șalazionul se prezintă ca o umflătură nedureroasă după primele zile, clar vizibilă la reversia pleoapei. Urciorul intern, care este foarte rar, se datorează infecției unei glande meibomiane și seamănă cu șalazionul; inflamația poate fi severă și uneori pacientul face febră. Urciorul intern se sparge rar spontan, iar recurența este frecventă(17).

Tratament
În general, urciorul extern colectează și se sparge spontan, în câteva zile, iar șalazionul regresează de asemenea spontan, dar în câteva săptămâni. Dacă manifestările șalazionului nu sunt deranjante pentru pacient, nicio intervenție nu este necesară (17,3).
Aplicarea locală de antibiotice nu este de obicei necesară, deoarece nu grăbește vindecarea urciorului extern(3).
Tratamentul principal constă în aplicare de comprese calde, timp de 5-10 minute, de 2-3 ori pe zi, care grăbesc rezoluția(17).
Dacă această abordare nu este suficientă, poate fi necesară incizia și chiuretarea zonei inflamate de către medic sau recurgerea la terapia medicamentoasă. În cazul șalazionului se fac aplicații intralezionale cu corticosteroizi. În cazul urciorului intern, aplicațiile locale de antibiotice nu sunt suficiente și este nevoie de tratament sistemic cu antibiotice (doxiciclină sau eritromicină)(17)."

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate