Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Lenovo P1 si P1m

- - - - -
  • Please log in to reply
337 replies to this topic

#1
xplozia

xplozia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,422
  • Înscris: 02.02.2005
Doua noi P-uri lansate de Lenovo cu baterii mari, asa cum ne-a obisnuit deja cu seria P

Lenovo Vibe P1 include acumulator de 5000 mAh şi promite până la 81 ore de autonomie.
Sub scutul Gorilla Glass 3 se află un ecran IPS de 5.5˝, afişând imagini la rezoluţie 1080p. Lista dotărilor mai include o cameră foto de 13 MP cu funcţie autofocus de tip phase-detection, cameră frontală de 5MP pentru apeluri video şi poze selfie, conectivitate LTE, Bluetooth 4.1 şi WiFi N/AC cu funcţie Boost (extinde raza de acoperire a reţelei). Telefonul este motorizat de chipsetul Snapdragon 615, ajutat cu 2GB memorie RAM.

Lenovo Vibe P1m - Acumulatorul de 4000 mAh, ecran de 5˝
Configuraţia mai puţin performantă  este centrată în jurul unui chipset MediaTek MT6735P, cu procesor quad-core la 1 GHz şi 2 GB memorie RAM. Telefonul reţine funcţionalitatea dual-SIM şi conectivitatea LTE, respectiv Bluetooth 4.1, însă accesul wireless este limitat la reţele WiFi N.

Sursa: http://www.go4it.ro/...-mare-14699207/
http://www.gsmarena....-news-13831.php

Attached Files

  • Attached File  P1.jpg   50.95K   71 downloads
  • Attached File  P1m.jpg   59.28K   71 downloads

Edited by xplozia, 04 September 2015 - 11:23.


#2
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014
Par foarte interesante pe hartie. Mai ales P1 cu functia Rocket Charge. Acum de n-ar avea probleme cu semnalul, ca asta a devenit deja o obisnuinta la Lenovo.

#3
prophan

prophan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 01.08.2013
P1 pare a fi urmasul mult asteptat al lui p780. Daca ar fi adus oficial si la noi, si fara problemele de care zice Hitmaker, ar fi De dorit!

#4
Benoit

Benoit

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 18.01.2009
Ola! Avem vre-un posesor de vibe P1?
Sunt foarte curios in privinta nivelului de semnal 4G pe cartela de Digi.
Din ce-am inteles Digi are 4G pe canalul 38 in LTE/TD si pe 2600MHz in TDD...e interesant de stiut cum se comporta semnalul.
Lenovo are niste mici deficiente la receptie semnal pe piata provider-ilor nostrii, poate intre timp au mai lucrat si lucrurile vor merge mai bine, eu sunt optimist. Posted Image
Telefonul, cel putin din specificatii, promite foarte mult.

#5
Hitmaker

Hitmaker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,876
  • Înscris: 05.10.2014

View PostBenoit, on 04 octombrie 2015 - 09:32, said:

Ola! Avem vre-un posesor de vibe P1?
Sunt foarte curios in privinta nivelului de semnal 4G pe cartela de Digi.
Din ce-am inteles Digi are 4G pe canalul 38 in LTE/TD si pe 2600MHz in TDD...e interesant de stiut cum se comporta semnalul.
Lenovo are niste mici deficiente la receptie semnal pe piata provider-ilor nostrii, poate intre timp au mai lucrat si lucrurile vor merge mai bine, eu sunt optimist. Posted Image
Telefonul, cel putin din specificatii, promite foarte mult.

Lenovo A5000 nu are probleme cu semnalul. Se pare ca s-ar fi remediat problemele si pe P70 datorita unui update.

#6
darkkiss

darkkiss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 29.04.2004
Vreun posesor de Lenovo Vibe P1 ? Sa ne dea un feedback  ( baterie/ semnal /etc .. )

Ma uitam si eu pe la magazinele online de pe la noi, am observat ca nu se gaseste deloc P1 , doar varianta mai mica P1M. Oare de ce ?

#7
Benoit

Benoit

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 18.01.2009
Servus,
Si eu astept cu nerabdare un feedback de la un posesor.
Din ce-am vazut pe site-uri de China exista doua versiuni, una cu 2Gb de RAM si alta cu 3Gb de RAM. Acelasi telefon, identic.
Ce e cel mai curios este ca au capabilitati diferite in ce priveste frecventele cunoscute.
Mai precis..:
1) Lenovo Vibe P1 cu 2GB RAM :
  3G: WCDMA stie 900MHz inclusiv 2100MHz
  4G: TD-LTE contine Banda 38
2) Lenovo Vibe P1 cu 3GB RAM:
  3G: WCDMA nu contine 2100MHz
  4G: TD-LTE contine Banda 38   

Cred ca e bine de stiut asta si ar trebui sa fim foarte atenti la aceste diferente de frecvente care par sa difere in cadrul aceluias model dar cu caracteristici hardware  diferite.
Nu am scris de 2G ca nu e relevant.
Am intrebat chinezul daca specificatiile de pe site sunt corecte si atentie...acesta a confirmat diferentele de frecvente, pe care a zis ca le-a verificat cu furnizorul lor.
Eu am ca provider RDS&RCS si evident toate intrebarile mele au avut ca target info referitoare la ce stie telefonul pe frecventele Digi Mobil, pe restul de frecvente recunosc ca nu am fost focusat.

Sunt foarte sigur ca telefonul cu caracteristicile sale, a starnit interesul inclusiv cumparatorilor din Romania insa vad ca feedback-ul acestora se lasa asteptat.
In ce ma priveste cred ca este succesorul veritabilului P780 despre care s-a scris aici pe Forum o intrega istorie.
Intuiesc un mare succes in curand si al acestui Vibe P1.

Astept feedback-ul unui posesor ca sa depasesc pragul psihologic in a face pasul de renuntare la P780 care de altfel este un "mare" telefon, singurul fapt care il surclaseaza in ochii mei este doar lipsa 4G.

#8
redzo

redzo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 07.04.2008
Despre p1m. Il am de maxim o saptamana. Cu subiectivismul de riguare, opinia mea despre p1m:
L-am cumparat online din ro. Este varianta RO. Nu o varianta chinezeasca. La pachet a venit cu:
1. casti.
2. cablu USB detasabil de alimentator.
3. Alimentator.
4. Husa tip capac spate.
5. Folie de protectie.
Referitor la husa. Are un mare minus in sensul ca butoanele de pe dansa nu sunt iesite in afara, deci ti-e foarte incomod sa-l trezesti din cauza ca poti incurca butonul/ele de volum cu butonul de wake-up. De cele mai multe ori, la pipaire, trebuie sa intorci telefonul in lateral pentru a nu confunda butoanele de volum de pe husa cu acela de wake-up. Totusi, e foarte OK ca au inclus folia si husa in pachetul de RO. Nu ma asteptam sa le primesc neaparat. Sunt foarte bine venite gratis.
L-am pornit si am efectuat update de firmware inca din prima secunda. Are maxim un update de firmware la data acestui post. E de vreo 16MB. Cere restart, android logo de update, etc..
Impresii:
Nu prea are bloatware. Sunt incluse cateva aplicatii de la lenovo(cea de update), skin-ul(ui) lenovo fara app drawer, cateva prostii de aplicatii bundle si ... cam atat. Eu mi-am instalat si ruleaza fara probleme google now launcher. Mail client-ul nativ il folosesc pe mai multe conturi de mail cu imap si exchange: funtioneaza OK.
Voce/convorbire semnal:
Marturisesc ca nu prea ma omor cu "," convorbirile la modul general. Pana acum nu pot sa vin cu opinie foarte exacta. Il folosesc pe cosmote si voda, in mod dual sim. Indicatoarele de semnal de pe el nu sunt mai prejos decat la alte telefoane. Ma repet, deocamdata nu ma pot pronunta. Daca ma supara, mai mmult ca sigur o sa ma intorc aici injurandu-l.
Baterie:
Pana acum m-a tinut maxim cam 10-12 ore de screen on time cu "joculete" nesolicitante(ce ruleaza foarte ok, apropo), browsing mai mult pe wifi si instalat/dezinstalat aplicatii la greu. Nu stiu excat cat tine in regim stand-by, dar pare sa tina ok la utilizare. Fiind o achizitie noua, m-am cam infipt in el si n-a apucat prea mult timp in regim de stand-by in aceste zile.
Constructie:
Capacul de pe spate e cauciucat si foarte placut la atingere: amprente mai greu pe el. Rama suspectez ca e de plastic, dar e foarte bine finisat si asamblat. Nota 10.
Ecran:
Display-ul e mai mult decat ok, din punctul meu de vedere. E HD IPS de 5 inci cat se poate de "in adevaratul sens al cuvantului". Nu am ce sa-i reprosez. Culorile nu mi se par supra-saturate. Temperatura culorilor se poate regla oricum din el.
Senzorul de lumina suge! Nu-l pot tine pe auto. Ba e luminozitatea prea puternica, ba e invers. Nota 10 ecran, cu exceptia ambient light sensor.
Contra:
Coil noise in difuzor pe stand by:
Are coil noise/whine cand e in stand by. Mai exact, daca pun urechea in difuzor cand e in stand-by, se aude un bazait constant, tot timpul cand e in stand by. Cand iese din stand-by nu se mai aude. Suspectez ca e corelat, se manifesta numai in starea de putere(power state) stand-by: daca e aprins ecranul sau e in timpul convorbirii nu mai bazaie. Asta e e chestiune pe care am remarcat-o accidental. Practic trebuie sa duci telefonul la ureche cand e sta degeaba. Posibil sa fie ceva izolat, legat de specimenul/modelul meu?
Se incalzeste:
Se incalzeste, dar nu arde, la browsing si joculete de 2 lei, nesolicitante.
Suge la multitasking:
Desi are 2GB de RAM, daca deschid 4 tab-uri in chrome si tin si clientul de mail nativ deschis, interfata incetineste foarte vizibil si raspunde foarte greu la touch. Poate aici e de vina si soc-ul per ansamblu: doar 4 nuclee A53(chiar si la doar 1 Ghhz) + un foarte nou dar si foarte low end mali t720. Constant, task manager-ul afiseaza vreo 1-1.2GB liberi(in general 1.1GB).
GPS: Nu-l folosesc, dar e posibil sa suga si acesta...
Camera/Foto: Iarasi, e un lucru pe care nu-l folosesc si ma abtin la comparatii, nu ma pasioneaza, nu folosesc, habar n-am...

#9
redzo

redzo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 07.04.2008

View Postredzo, on 23 noiembrie 2015 - 22:18, said:

Desi are 2GB de RAM, daca deschid 4 tab-uri in chrome si tin si clientul de mail nativ deschis, interfata incetineste foarte vizibil si raspunde foarte greu la touch. Poate aici e de vina si soc-ul per ansamblu: doar 4 nuclee A53(chiar si la doar 1 Ghhz) + un foarte nou dar si foarte low end mali t720. Constant, task manager-ul afiseaza vreo 1-1.2GB liberi(in general 1.1GB).
Revin. Am gresit in ceea ce priveste performanta in multitasking. Am setat card-ul micros sd ca prim dispozitiv de stocare initial. Tot timpul l-am folosit in configuratia asta. Dupa ce ce am comutat pe ssd-ul intern de 16GB ca prim dispozitiv de stocare, practic timpul de raspuns si frame-rate-ul UI au prins aripi. Greseala mea aici.

#10
Benoit

Benoit

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 18.01.2009
Salut Redzo, sa-l folosesti cu placere si fara probleme!
Esti primul care posteaza impresii despre un Vibe P1( m).Multumim!

SIM-urile sunt micro sim-uri sau Sim-uri clasice, vers mare? ... sau e unu mare si unul micro?

Din ce-am mai studiat, exista urmatoarele variante de Vibe P1:
Lenovo Vibe P1m Dual SIM TD-LTE  cu 13 benzi de frecventa, release Jan 2016;
Lenovo Vibe P1 P1a42 Dual SIM TD-LTE  cu 13 benzi de frecventa, release Oct 2015;
Lenovo Vibe P1 P1c72 Dual SIM TD-LTE cu 11 benzi de frecventa, release Oct 2015;
Lenovo Vibe P1m P1mc50 Dual SIM TD-LTE  cu 11 benzi de frecventa, release Sep 2015;
Lenovo Vibe P1 P1c58 Dual SIM TD-LTE cu 10 benzi de frecventa, release Sep 2015.

Informatii despre frecvente puteti lua de pe site-ul: www.frequencycheck.com.
Functie de frecventele provider-ului puteti stabili ce model vi se potriveste.
Atentie de asemenea la cantitatea de RAM, poate diferi de la o vers de telefon la alta.

Ptr frecventa Digi 4G, merge doar modelul de 2Gb RAM in speta P1c58.
Ma tot bate gandul sa-l comand din China, stau cu mana pe Enter ca sa zic asa, mai ales ca incep sa vad oferte sub 300$.
Poate un review aici pe Forum ma face sa ma decid.

Edited by Benoit, 24 November 2015 - 23:04.


#11
tavy11

tavy11

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 16.12.2014
Salut. De vreo saptamana am trecut si in tabara Lenovo cu vibe p1.
Ce pot sa spun e ca telefonul e fenomenal in ce vreti voi...semnal, auditie, ecran, constructie,si bateriaaaaaa e bestiala.
Vin de pe un LG g3 care nu e un telefon rau dar m-a dezamagit din punct de vedere al bateriei.
Pentru cedi interesati de fotografii telefonul nu se ridica chiar la nivelul lui lg g3 dar e ok.
GPS extraordinar are semnal si in cladire pe cand la G3 abia se conecta afara,nu vreau sa balmez G3-ul dar asta e adevarul, este intrecut la multe capitole de acest telefon extraordinar.
Eu sunt foarte incantat de el si va stau la dispozitie  daca vreti sa aflati mai multe.

Edited by tavy11, 25 November 2015 - 11:53.


#12
Benoit

Benoit

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 18.01.2009
Tavy11, Ce tip de P1 detii mai exact si ce provider ai? E luat de la noi sau din alta parte ( ex: China, HK), da-ne cateva detalii.

Edited by Benoit, 25 November 2015 - 23:24.


#13
tavy11

tavy11

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 16.12.2014
Este P1 a42 modelul european si l-am cumparat de la emag cu ocazia Black Friday.
Am vazut ca va intereseaza 4G-ul de la RDS...din pacate nu va pot da detalii deoarece eu sunt la "portocalii".As dori sa trec si pe rds dar din cate am auzit de cand a introdus 4G-ul nu mai merge cum trebuie reteaua de internet...deci mai astept

#14
redzo

redzo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 07.04.2008

View PostBenoit, on 24 noiembrie 2015 - 22:42, said:

Salut Redzo, sa-l folosesti cu placere si fara probleme!
Esti primul care posteaza impresii despre un Vibe P1( m).Multumim!

SIM-urile sunt micro sim-uri sau Sim-uri clasice, vers mare? ... sau e unu mare si unul micro?

Multumesc.
Dispune de 2 x micro-sim + micro sd card. Cutia si accesoriile sunt identice cu unbox-ingurile curente de pe la indieni. Pe al meu, sn-ul se incheie cu RO pe cutie. Initial nu stiam la ce sa ma astept. Cateva unboxing-uri din rusia nu contineau husa si folia si nu inteleg nici limba rusa. In telefon, la "about phone", am model number "Lenovo P1ma40"(PA1G0007RO, pe cutie) cu hardware version H401, build-number-ul android se incheie cu ROW.

Initial ma tenta Samsung J5 dual sim pe la minim 1000RON la noi online. Dar mult mai tentant a fost acesta; in plus cu cel putin 100ron mai ieftin. M-am jurat ca nu ma duc mai jos de 2GB RAM si am sfarsit cu asta. Nu sunt adeptul bateriilor incorparate/nedetasabile plus ca am mai multa incredere intr-un soc qualcomm. Dar pana la urma le-am sacrificat si pe acestea din urma.

#15
alinator

alinator

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,872
  • Înscris: 19.08.2006
de unde lai luat cu sub 1000 lei?si in china e prea scump 300 usd..sunt altele mai bune si de 2 ori mai ieftine...

cat a fost de bf la emag? sau eshit cum ii mai spune pe aici?Posted Image

#16
redzo

redzo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 07.04.2008
... Eu comentam despre varianta P1m a omului sarac, nu P1 simplu care e mult mai scump.

#17
tachete

tachete

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 04.01.2008
Tavy 11,te asteptam cu un feedback si un review mai detaliat...Posted Image Telefonul arata bestial,cel putin pe hartie si pe " sticla"...!

Edited by tachete, 28 November 2015 - 12:05.


#18
Benoit

Benoit

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 18.01.2009

View Posttavy11, on 26 noiembrie 2015 - 09:05, said:

Este P1 a42 modelul european si l-am cumparat de la emag cu ocazia Black Friday.
Am vazut ca va intereseaza 4G-ul de la RDS...din pacate nu va pot da detalii deoarece eu sunt la "portocalii".As dori sa trec si pe rds dar din cate am auzit de cand a introdus 4G-ul nu mai merge cum trebuie reteaua de internet...deci mai astept
Salut, Poti sa ne spui care e autonomia
la o utilizare normala fara jocuri?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate