Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
borcane ermetice
Last Updated: Oct 13 2015 18:37, Started by
fictivul
, Sep 02 2015 13:59
·
0
#1
Posted 02 September 2015 - 13:59
Buna.
Are cineva borcane ermetice de acest gen? http://www.yalco.ro/...a-05l-fido-2204 Sunt bune? Am nevoie de o parere. In borcanele clasice daca nu le inchizi bine, intra aer si se strica continutul. |
#2
Posted 02 September 2015 - 14:10
fictivul, on 02 septembrie 2015 - 13:59, said:
Buna. Are cineva borcane ermetice de acest gen? http://www.yalco.ro/...a-05l-fido-2204 Sunt bune? Am nevoie de o parere. In borcanele clasice daca nu le inchizi bine, intra aer si se strica continutul. in borcanele clasice in functie de ce ai depozitat in ele ca sa nu se strice mai ales daca este ceva fiert in ele le intorc putin cu fundul in sus sa se videze. |
#3
Posted 02 September 2015 - 14:10
Borcanele clasice trebuie sterilizate.
Nu merita pretul un astfel de borcan. Chiar daca o sa cumperi unul ca acela, nesterilizat, tot se strica continutul. |
#4
Posted 02 September 2015 - 14:14
#5
Posted 02 September 2015 - 14:20
chiar si inchis ermetic, continutul tot va trebui pasteurizat.
borcanele acestea nu inlocuiesc pe cele clasice. |
#7
Posted 02 September 2015 - 15:03
garnitura de cauciuc se strica foarte repede.
Cauciucul respectiv imbatraneste si crapa in maxim 1 an . Ce-i drept le-am depozitat pe balcon si soarele si-a cam facut de cap . Nu m-am gandit ca le va afecta . Edited by asoare, 02 September 2015 - 15:07. |
#8
Posted 02 September 2015 - 15:58
eu nu cred ca sunt ermetice. am cateva din astea, din mai multe surse (cred ca inclusiv ikea) si nici unul nu e ermetic. daca aia spun ca e ermetic, eu iti recomand sa faci proba inainte sa te bazezi pe ele.
am unele mai mari, spre 3l cred si pun in ele visinata la fermentat ca imi e usor de bagat visinile, zaharul etc. cand vreau sa le mai amestec, sa se topeasca zaharul acolo, desi ii inchid capacul, daca le misc stanga dreapta mai violent (deci nu le rastorn), tot sare pe langa. cand pun alcool peste, le mut ca se evapora tot pana trag in sticle. mai pun in ele castraveti la murat, dar d'astia de vara de ii mananci repede si chiar vrei ca borcanul sa respire. |
#9
Posted 10 September 2015 - 02:56
bogdanqr, on 02 septembrie 2015 - 14:20, said:
chiar si inchis ermetic, continutul tot va trebui pasteurizat. borcanele acestea nu inlocuiesc pe cele clasice. Eu folosesc doar borcane obisnuite cu capac metalic. Daca este cazul de pasteurizare, le fierb in apa. In mod normal un borcan inchis eremtic, dupa racire, face un zgomot caracteristic -un fel de "pac". La fierbrea unui borcan, aerul se dilata si iese (de obicei) pe langa capac. De multe ori capacul se bombeaza putin in sus sub presiunea aerului incalzit din borcan. In afara de bombarea capacului, in borcan se produce si procesul de pasteurizare/sterilizare. Teoretic, daca borcanul a fost fiert vreo 20-30 minute se poate considera sterilizarea terminata. Mama mea mai fierbea borcanele cu oarece si dupa 24 de ore (daca suprevietuiau ceva bacterii)... La racirea borcanelor fierte, o parte din aerul din borcan a iesit si restul aerului se contracta. In borcanul inchis ermetic o sa avem o presiune mai mica decat presiunea atmosferica si probabil capacul o sa fie bombat spre interior. Daca capacul se bombeaza spre exterior insemna ca ceva din borcan fermenteaza. Deschiderea borcanelor inchise ermetic se face foarte simplu: se baga pe langa capac un varf de cutit pana borcanul "fasaie" adica trage aer in el adica persiunea atmosferica este egala pe ambele parti ale capacului. Apoi se desurubeaza capacul. Exista gospodine si gospodari care incearca sa deschida borcanele inchise ermetic doar prin desurubarea capacului. Nu o sa reuseasca pana nu intra ceva aer in borcan (vezi emisferele din Magdeburg) |
#10
Posted 10 September 2015 - 03:09
gabicen, on 10 septembrie 2015 - 02:56, said:
Deschiderea borcanelor inchise ermetic se face foarte simplu: se baga pe langa capac un varf de cutit pana borcanul "fasaie" adica trage aer in el adica persiunea atmosferica este egala pe ambele parti ale capacului. Apoi se desurubeaza capacul. Exista gospodine si gospodari care incearca sa deschida borcanele inchise ermetic doar prin desurubarea capacului. Nu o sa reuseasca pana nu intra ceva aer in borcan (vezi emisferele din Magdeburg) bagare varfului cutitului garanteaza ca acel capac o sa fie de unica folosinta. bine, majoritatea sunt de unica folosinta ca ruginesc, dar am cateva care rezista de cativa ani. eu am un fel o cheie inelara mare cu care le desfac, special pentru borcane. se gaseste de cumparat. Edited by fr0ggybv, 10 September 2015 - 03:15. |
|
#11
Posted 10 September 2015 - 08:25
gabicen, on 10 septembrie 2015 - 02:56, said: Eu folosesc doar borcane obisnuite cu capac metalic. Daca este cazul de pasteurizare, le fierb in apa. In mod normal un borcan inchis eremtic, dupa racire, face un zgomot caracteristic -un fel de "pac". La fierbrea unui borcan, aerul se dilata si iese (de obicei) pe langa capac. De multe ori capacul se bombeaza putin in sus sub presiunea aerului incalzit din borcan. In afara de bombarea capacului, in borcan se produce si procesul de pasteurizare/sterilizare. Teoretic, daca borcanul a fost fiert vreo 20-30 minute se poate considera sterilizarea terminata. Mama mea mai fierbea borcanele cu oarece si dupa 24 de ore (daca suprevietuiau ceva bacterii)... La racirea borcanelor fierte, o parte din aerul din borcan a iesit si restul aerului se contracta. In borcanul inchis ermetic o sa avem o presiune mai mica decat presiunea atmosferica si probabil capacul o sa fie bombat spre interior. Daca capacul se bombeaza spre exterior insemna ca ceva din borcan fermenteaza. Deschiderea borcanelor inchise ermetic se face foarte simplu: se baga pe langa capac un varf de cutit pana borcanul "fasaie" adica trage aer in el adica persiunea atmosferica este egala pe ambele parti ale capacului. Apoi se desurubeaza capacul. Exista gospodine si gospodari care incearca sa deschida borcanele inchise ermetic doar prin desurubarea capacului. Nu o sa reuseasca pana nu intra ceva aer in borcan (vezi emisferele din Magdeburg) pentru deschiderea sticlelor si borcanelor "ermetice" functioneaza de cele mai multe ori si alt truc : izbesti cu putere, cu podul palmei, fundul sticlei/borcanului. |
#12
Posted 13 October 2015 - 18:37
fictivul, on 02 septembrie 2015 - 13:59, said:
Buna. Are cineva borcane ermetice de acest gen? http://www.yalco.ro/...a-05l-fido-2204 Sunt bune? Am nevoie de o parere. In borcanele clasice daca nu le inchizi bine, intra aer si se strica continutul. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users