Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
cum se prepara?
Last Updated: Sep 16 2015 21:35, Started by
fictivul
, Sep 02 2015 13:54
·
0
#1
Posted 02 September 2015 - 13:54
Ca sa nu deschid mai mult de un topic am sa va ntreb in legatura cu doua retete. Cum se prepara piurreul de cartofi, astfel incat sa iasa ca o pasta dar nu exagerat de moale? Am mancat asa la o manastire mai demult si a fost delicios. Cred ca avantajului unui piurre mai cremos e acela ca daca mai ramane si se lasa la rece, in momentul cand il incalzesti din nou, e mai bun.
Alta curiozitate ce o mai am e pilaful de orez. Cum se prepara ca sa arate la fel ca in imagine? http://imgur.com/us4GQkd Eu stiu ca in general, orezul e alb. Spuneti-mi o reteta prin care sa iasa la acesta culoare si sa nu fie cremos pilaful ci asa mai uscat. |
#2
Posted 02 September 2015 - 14:01
culoarea aia la orez e de la sofran.....
cauta o reteta de risoto alla milanese si o sa manaci cel mai bun orez din viata ta... despre piurre...fierbe cartofii in coaja, si adauga unt si lapte cand il prepari... cand se raceste si vrei sa-l reincalzesti adauga putin lapte si amesteca ..... |
#3
Posted 02 September 2015 - 14:01
Orezul ia culoarea aia de la sofran. Vezi firicelele alea rosii? Ala e sofranul. Gasesti in supermarket.
Pui doua-trei firicele din alea in apa in care-l fierbi si iasa galben. |
#4
Posted 02 September 2015 - 14:03
fictivul, on 02 septembrie 2015 - 13:54, said:
Alta curiozitate ce o mai am e pilaful de orez. Cum se prepara ca sa arate la fel ca in imagine? http://imgur.com/us4GQkd Eu stiu ca in general, orezul e alb. Spuneti-mi o reteta prin care sa iasa la acesta culoare si sa nu fie cremos pilaful ci asa mai uscat. |
#5
Posted 02 September 2015 - 14:04
fictivul, on 02 septembrie 2015 - 13:54, said:
Ca sa nu deschid mai mult de un topic am sa va ntreb in legatura cu doua retete. Cum se prepara piurreul de cartofi, astfel incat sa iasa ca o pasta dar nu exagerat de moale? Am mancat asa la o manastire mai demult si a fost delicios. Cred ca avantajului unui piurre mai cremos e acela ca daca mai ramane si se lasa la rece, in momentul cand il incalzesti din nou, e mai bun. Alta curiozitate ce o mai am e pilaful de orez. Cum se prepara ca sa arate la fel ca in imagine? http://imgur.com/us4GQkd Eu stiu ca in general, orezul e alb. Spuneti-mi o reteta prin care sa iasa la acesta culoare si sa nu fie cremos pilaful ci asa mai uscat. orezul ala este basmatic( orez care nu se lipeste bob cu bob) si cum au zis si colegii de forum este posibil ca peste el sa fi fost adaugat sofran de aici si culoarea aceea. Edited by flavius18, 02 September 2015 - 14:07. |
#6
Posted 02 September 2015 - 14:08
sergiu_spooky, on 02 septembrie 2015 - 14:01, said:
Orezul ia culoarea aia de la sofran. Vezi firicelele alea rosii? Ala e sofranul. Gasesti in supermarket. Pui doua-trei firicele din alea in apa in care-l fierbi si iasa galben. Am citit ca planta asta este foarte scumpa.. iar cel contrafacut este ieftin si nu e acelasi lucru cu cel original. |
#7
Posted 02 September 2015 - 14:12
#8
Posted 02 September 2015 - 14:15
piure: cartofi fierti bine in coaja sau curatati, batuti cu furculita sau cu instrumentul special (se gaseste in supermarketuri) si amestecat de preferinta cu lapte, smantana sau unt. eu prefer lapte + smantana. dar se poate si cu apa de la fiert si unt sau margarina. daca-i pui la frigider ii poti incalzi dupa aia la microunde dar va trebui sa adaugi niste lapte sau smantana.
pt orez pufos cauta in supermarchet asa ceva sau asa ceva. in cutia aia sunt 4 pungulite care se pun in apa clocotita, se lasa cat scrie pe cutie apoi se scot si se scurg si astfel ai intr-un mod foarte simplu orez pufos. daca vrei alte metode de preparare se cam complica treaba. Edited by Fane, 02 September 2015 - 14:16. |
#10
Posted 02 September 2015 - 14:33
fictivul, on 02 septembrie 2015 - 14:08, said:
Am citit ca planta asta este foarte scumpa.. iar cel contrafacut este ieftin si nu e acelasi lucru cu cel original. Edited by Zinus, 02 September 2015 - 14:34. |
|
#11
Posted 02 September 2015 - 14:35
Piureul cu lapte iese prea fainos, dupa gustul meu. Pisezi cartofii, pui cateva cubulete de unt si adaugi smantana. Dupa gust, in functie de cat de cremos vrei sa fie.
|
#12
Posted 02 September 2015 - 14:35
Pentru un piure bun de cartofi iti recomand sa scurgi bine cartofii fierti cu sare, sa-i bati cu zdrobitorul (nu cumva sa folosesti mixer electric sau blender ca iese o crema gretoasa) apoi sa bati in continuare cu unt (e mai sanatos decat margarina si mai gustos decat smantana care il poate acri si schimba gustul) un varf de cutit de piper, un ou crud si lapte fierbinte. Pune atata lapte cat sa fie consistenta dorita si inca putin, deoarece in timp ce se raceste piureul se mai intareste putin (daca il bobinezi imediat pune numa cat trebuie).
Si atentie la soiul de cartofi: unii sunt pentru copt, unii pentru prajit iar altii pentru fiert. |
#13
Posted 02 September 2015 - 16:16
1) Toata lumea stie sa faca un pireu de cartofi, dar cateva mici detalii vor face diferenta intre un piure foarte bun si unul mai putin bun.
Pentru ca sa obtinem un pireu de cartofi cremos si bun trebuie sa stim cateva secrete. Prima regula invata de la mama: nu folosim niciodata cartofi rosii! Acestia nu absorb lactatele precum cei albi, iar pireul nu va fi la la fel de cremos. Nu ii folosim nici pe cei care se sfarama la fierbere, acestia retin prea multa apa si strica consistenta finala. Al doilea secret este sa folosim laptele incalzit (nu fierbinte!). Al treilea secret este sa folosim unt gras – pentru un pireu de calitate folosim untul cel mai bun! Si la final va spun ca ar fi sa pregatim pireul doar inainte sa fie servit… INGREDIENTE: 400 g cartofi pentru fiecare persoana 150 g unt cu continut mare de grasime + 1 lingura unt pentru fierbere 200 ml lapte cald la un kilogram de cartofi 2 linguri smantana sare optional: un varf cutit nucsoara PREPARARE: Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi sau felii si ii punem la fiert in apa fierbinte foarte putin sarata. Apa va fi de un deget deasupra cartofilor. Ii fierbem la foc mediu in jur de 20-30 minute, pana intra usor furculita in ei. Putem pune in oala in care fierb putin unt. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa in care au fiert. Ii punem intr-un bol sau in cratita in care au fiert, adaugam untul si sarea (punem 1 lingurita rasa pentru inceput daca fierbem 1 kg cartofi) si incepem sa ii zdrobim – daca se poate manual, iar o sita speciala ne-ar face munca si mai usoara. Dupa ce a fost absorbit untul adaugam laptele, turnand cate putin si pasam cartofii. Dupa prima tura de lapte punem smantana, apoi continuam sa adaugam lapte, pe care il vom pune in functie de tipul cartofilor, cat de mult au nevoie acestia, astfel incat la final sa obtinem o crema moale si pufoasa – dar nu foarte moale! Gustam si adaugam daca mai este nevoie sare si optional putem pune doar un varf cutit nucsoara, pentru o aroma subtila. 2) 1. Pregătiţi ingredientele şi căliţi ceapa Pregătiţi totul înainte să începeţi să gătiţi, pentru că, imediat ce aţi început prepararea, nu o mai puteţi orpi: orezul va absorbi lichidul chiar dacă este luat de pe foc şi va forma o pastă cu gust neplăcut. Puneţi la fiert lichidul de înmuiere (dublu faţă de volumul orezului). Tăiaţi ceapa cubuleţe de dimensiunea bobului de orez şi căliţi-o pentru a fi moale la sfărşitul preparării; nu o lăsaţi să se rumenească, trebuie să se înmoaie odată cu orezul când este gata. 2. Sidefaţi şi adăugaţi lichid Sidefaţi orezul la foc mic, fără să îl lăsaţi să se lipească (dacă se lipeşte, amidonul formează o crustă şi orezul fierbe mai greu). Volumul lichidului clocotit, care se adaugă ulterior, trebuie să fie de două ori volumul orezului. Puneţi un bouquet garni (buchet cu cimbru, dafin şi pătrunjel, legate cu aţă şi coborâte împreună în oala care fierbe), care va da savoare lichidului de fierbere. 3. Lăsaţi orezul să fiarbă Orezul fierbe la 180 de grade timp de 16-20 de minute în cuptor, cu capac. Ca să ştiţi dacă este făcut, gustaţi. Atenţie, nu amestecaţi, fiindcă amidonul se va dizolva în apa care rămâne şi va forma un fel de lipici care va face orezul păstos. 4. Lăsaţi orezul să se odihnească Odihna permite orezului să absoarbă complet lichidul, fără să se desfacă. Lăsaţi-l pe colţul mesei, acoperit bine; va rămâne cald şi va absorbi tot lichidul de fierbere, fără a deveni păstos. 5. Puneţi unt şi separaţi orezul Această operaţie ajută la separarea boabelor lipite şi dă puţină onctuozitate orezului. Puneţi feliuţe subţiri de unt pe suprafaţa orezului şi amestecaţi cu furculiţa specială pentru friptură. Sfatul maestrului bucătar: petnru un pilaf bun, folosiţi un lichid aromatic potrivit cu reţeta aleasă: un fond alb de pasăre pentru a însoţi carnea de pasăre, un fond de peşte pentru fileurile de peşte. Trucul maestrului bucătar: în cazul în care capacul pe care îl folosiţi când gătiţi orez la cuptor nu închide ermetic vasul, puneţi peste orez, sub capac, un disc de hârtie pergament; astfel, evaporarea lichidului va încetini şi va ieşi un orez perfect făcut şi foarte moale. Sper ca te-am ajutat |
#14
Posted 02 September 2015 - 16:17
recomand ca si colegii de mai sus sa adaugi smantana, face piureul mult mai cremos si mai gustos, eu pun smantana cat mai grasa. Sa ai pofta
|
#15
Posted 10 September 2015 - 22:02
EvilGeniuses, on 02 septembrie 2015 - 16:16, said: INGREDIENTE: 400 g cartofi pentru fiecare persoana 150 g unt cu continut mare de grasime + 1 lingura unt pentru fierbere 200 ml lapte cald la un kilogram de cartofi 2 linguri smantana Il mai manaci si cu niste snitele prajite plus ceva paine, te-ai dus draq.... Lapte cu unt = smantana. Nu prea vad rostul aportului de smantana... dar recunosc, la gust este demential. |
|
#16
Posted 10 September 2015 - 22:45
fictivul, on 02 septembrie 2015 - 13:54, said:
Ca sa nu deschid mai mult de un topic am sa va ntreb in legatura cu doua retete. Cum se prepara piurreul de cartofi, astfel incat sa iasa ca o pasta dar nu exagerat de moale? Am mancat asa la o manastire mai demult si a fost delicios. Cred ca avantajului unui piurre mai cremos e acela ca daca mai ramane si se lasa la rece, in momentul cand il incalzesti din nou, e mai bun. Alta curiozitate ce o mai am e pilaful de orez. Cum se prepara ca sa arate la fel ca in imagine? http://imgur.com/us4GQkd Eu stiu ca in general, orezul e alb. Spuneti-mi o reteta prin care sa iasa la acesta culoare si sa nu fie cremos pilaful ci asa mai uscat. Cauti retete, cumperi ingredientele, experimentezi, ajustezi pana ajungi la gustul si consistenta dorita de tine. Orezul ala din poza nu e basmati, asa cum a zis cineva mai sus. Puree - sunt zeci de retete. Personal, cand am chef de asa ceva, folosesc unt si iaurt gras, cateodata si putin parmezan, dar cartofii ii coc, nu ii fierb. |
#17
Posted 16 September 2015 - 21:35
pireul de cartofi iese cel mai bun cu cartofi copti dupa cum spune balauru mai sus. e mai multa bataie de cap, dar iese bun. poti folosi microundele sa coci cartofii.
mai poti sface ci cu cartofi aburiti. am o oala din aia cu sita in ea, pui apa pe fund, cartofii in sita si ii aburesti. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users