Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Adresare instituții paralele

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
yronick

yronick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 08.03.2012
Salut,

Unde mă pot adresa în condițiile în care autoritățile efectiv nu vor să aplice legea penală? Da-ți-mi vă rog cât mai multe link-uri, habar n-am, ONG-uri, adrese alte instituțiilor media care se ocupă de partea juridică, tot ce știți. Și dacă ți se pare și nu ești sigur că răspunsul/link-ul m-ar putea ajuta, nu contează, spune-l.
Te rog! Mulțumesc!

Nu dau detalii despre speță pentru că fi șters topicul așa cum s-a întâmplat anterior sau în cel mai bun caz va veni cineva și mă va insulta că nu sunt în deplinătatea facultăților mintale pentru a analiza obiectiv realitatea care mă înconjoară!

Link-uri vă rog!

#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Legea penală este o adunătură de interdicţii: nu ai voie să faci "aia" pentru că "infracţiune" şi "pedeapsă". Parchetul este instituţia care constată că s-a întâmplat infracţiunea şi propune judecătorului să pedepsească. Dacă nu ştim ce te interesează, nu putem face recomandări.

Edited by MembruAnonim, 02 September 2015 - 10:49.


#3
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,024
  • Înscris: 07.11.2006

 yronick, on 02 septembrie 2015 - 10:38, said:

Salut,

Unde mă pot adresa în condițiile în care autoritățile efectiv nu vor să aplice legea penală? Da-ți-mi vă rog cât mai multe link-uri, habar n-am, ONG-uri, adrese alte instituțiilor

Autoritatile nu pot aplica legea penala.Autoritatile aplica hotararile luate de institutiile abilitate sa judece si sa decida conform codului penal.
Ce este legea penala?

Avocatul poporului este o institutie de genul celor cerute de tine.

#4
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008

 MembruAnonim, on 02 septembrie 2015 - 10:49, said:

Dacă nu ştim ce te interesează, nu putem face recomandări.
A depus plangere penala impotriva spitalului de psihiatrie unde a fost internat de mai multe ori, pentru ''lipsire de libertate'', acesta fiind diagnosticat cu probleme psihice. Evident i-a fost respinsa cererea de chemare in judecata, dar n-ai ce sa-i explici.

#5
yronick

yronick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 08.03.2012
Detalii, după care revin cu eventualele nelămuriri, deci înarmează-te cu răbdare, altfel nu răspund feed-urilor superficiale sau celor negative-distructiv care aduc jigniri. Așadar, detalii:

Am declarat bolnav psihic, mi s-a luat discernământul de către Comisia Centrală de Expertiză și Evaluare a Capacității de Muncă din cadrul Ministerului de Interne în anul 2006. Am pierdut cariera, 9 ani din viață în care am fost discreditat și considerat fără discernământ, că nu am capacitate de exercițiu și că nu sunt în deplinătatea facultăților mintale. Bun.
Când mi-a ajuns cuțitul la os, când efectiv am văzut că nici să trăiești nu poți dar nici să te omori nu te lasă, am luat frumos toate spitalele la rând care mi-au pus această etichetă prin internări psihiatrice forțate și le-am reclamat în Instanță. Nu am cerut bani, foloase, nici măcar scandal, am cerut pur și simplu anularea actelor, să fiu lăsat să-mi văd de viață pe viitor. Bun. Instanța a decis că ieșirile din spital care au efect juridic nu sunt considerate acte care să poată fi anulate în contenciosul administrativ + că intervenise prescripția. Eu așa știu și înțeleg instituția juridică a prescripției: Că dacă dacă actele alea nu mai pot fi atacate pe motiv că a trecut un interval de timp prea mare, atunci și efectele juridice ar trebui să se stingă. Asta numai teoretic, practic nu, cel puțin în RO. Bun. După ce Instanța a dat o hotărâre definitivă cu privire la anularea tuturor actelor și a diagnosticelor care nu mă lasă să trăiesc, nu mă lasă să am un permis de conducere, un loc de muncă bla-bla-bla, am văzut că am pierdut încă un an degeaba, cu anulări, cu amânări, cu cereri de depunere a actelor, cu vacanța judecătorească și cu tot rahatul juridic în fața căruia Franz Kafka și al său Procesul e mic puști, ce am făcut? M-am dus la medicul meu de familie să-i arăt hotărârea definitivă. Zice, uite, eu te înțeleg, dar nu pot să te scot din evidență decât dacă psihiatrul zice asta. Așa că îți dau trimitere și dacă el zice că e ok atunci eu te scot din evidență. Bun. Mă programez, vine data consultului dar de data asta îl și filmez cu o cameră ascunsă ca să vadă autoritățile (în primă fază) cât de ușor și superficial se pun aceste etichete de bolnav psihic care te nenorocesc pentru tot restul vieții și cât de greu spre imposibil se pot anula (cereri de anulare în Instanță, refuzuri nejustificate ale efectuării expertizelor medico-legale. refuzuri nejustificate ale psihiatrilor privind efectuărea unor teste cu valabilitate obiectivă, etc) Și ajung în cabinetul psihiatrului, îi spun problema, calm, cu argumente logice, în ciuda faptului că nu sunt în deplinătatea facultăților mintale, și îi solicit, dacă tot am venit cu trimitere de la medicul de familie, să efectuez o serie de teste care să aibă valabilitate obiectivă asupra concluziilor medicale, și nu o simplă părere pe care el își permite să o emane din calitatea lui de medic specialist (nu am folosit cuvintele astea). Habar n-am, scale de evaluare, Gaff/Panss (înțeleg că ăstea sunt valide), teste de personalitate, de inteligență, de orientare spațio-temporală, orice cu valabilitate obiectivă. Bineînțeles că nu mi-a fost încuviințată și la sfârșit a trecut concluziile lui:

se evidențiază:
-iritabilitate, cverulentă, interpretativitate
-Idei de prejudiciu moral
-Comportament revendicativ

Deși eu am vorbit foarte calm (repet, am probe video, pe care le-am adus în atenția Parchetului) și chiar l-am întrebat dacă i-am greșit cu ceva pentru că mi-aș fi cerut scuze. Iar faptul că îmi este îngrădit dreptul de-a avea un loc de muncă nu e o idee, asta spusă așa, ca detaliu nesemnificativ. A, și să-ți cauți drepturile, da, este un comportament revendicativ.
Concluziile astea puse la nivel superficial mi-au distrus mie 9 ani din viață, cariera și alte veselii. Zic să-i fac măcar o plângere pentru abuz în serviciu, pentru că nu mi-a fost greu să caut codul penal pe google și zice așa la articolul 297:

Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.


Dar ce să vezi, pentru eu nu sunt în deplinătatea facultăților mintale, domnii polițiști și procurori care au instrumentat plângerea efectiv au clasat cauza, pe motiv că fapta nu există ca infracțiune în felul cum o văd eu. Polițistul care a întocmit Referatul cu propunere de clasare a invocat motivul: În urma consultației efectuate, numitul *** nu a răspuns întrebărilor adresate de medic, fapt pentru care i s-a recomandat efectuarea unei expertize medico-legale
Expertiza a fost solicitată de către mine, dar mi s-a spus că nu o pot solicita eu de capul meu, așa că m-am adresat instanței...nu o iau de la capăt, sper că m-am făcut înțeles pe cât de mult posibil.

#6
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
Sigur, acestea sunt manifestari complet normale si lucide:

Quote

Acolo ce faceau aia pusi pe glume? Imi testau (?) orientarea in spatiu si schimbau numerele de la saloane. Astfel, fie scria salonul 1, fie salonul 2, desi nu ma luam dupa ce scria ci dupa pozitionarea fizica a salonului pe care n-aveai cum s-o confunzi decat daca erai...in fine. Dupa ce m-a amenintat un pacient care avea rolul de cartita ca o sa cobor scarile in viteza, mi s-a pus pata cum se zice in limbaj medico-stiintific si am inceput sa urlu: SALA DE MESE (poc, un picior in usa salii de mese) SALONUL 1 (poc, un pumn in tablita pe care scria "salonul1") SEF DE SECTIE (poc, un pumn in tablita pe care scria "sef de sectie") SALONUL 2 (poc un pumn in tablita pe care scria "salonul 2"). Asta dupa ce in prealabil, tin sa amintesc, se jucau unii pe acolo, schimband placutele intre ele. (Sau poate aveam eu halucinatii.)
Iar procurorii, judecatorii si politistii s-au coalizat cu totii impotriva ta, ca sa nu ai tu ''o viata normala'', ca nu-i asa, au ceva personal cu tine.

#7
yronick

yronick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 08.03.2012
Ești off-topic

Mi s-a cerut să detaliez, am detaliat. Și încă ceva domnule moderator deosebit de rău, referitor la acel post de acum câțiva ani. Vezi semnificația nick-ului meu, Ironic, îți recomand cu încredere dexonline.

ON topic: Aștept întrebări, lămuriri la obiect!

Edited by yronick, 02 September 2015 - 12:23.


#8
Wittmann2

Wittmann2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,359
  • Înscris: 25.08.2008

 yronick, on 02 septembrie 2015 - 12:10, said:


Dar ce să vezi, pentru eu nu sunt în deplinătatea facultăților mintale, domnii polițiști și procurori care au instrumentat plângerea efectiv au clasat cauza, pe motiv că fapta nu există ca infracțiune în felul cum o văd eu.

Orice soluție de clasare se poate ataca in instantă.

...deja prevad rezultatul unui asemenea demers.

#9
yronick

yronick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 08.03.2012
Și eu, tocmai de aceea am cerut o îndrumare către ceva ONG-uri, instituții media care sunt interesate de probleme juridicie, orice

#10
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 yronick, on 02 septembrie 2015 - 12:20, said:

ON topic: Aștept întrebări, lămuriri la obiect!
Din păcate, ce au spus instituţiile statului până în prezent, au spus bine şi pe lege. Ca să-ţi rezolvi problemele, trebuie să începi cu cauza: tratarea bolii şi nu negarea ei. Când medicii vor considerea că starea de sănătate s-a îmbunătăţit, pe baza noilor documente medicale vei putea cere o reevaluare şi să-ţi recapeţi capacitatea de exerciţiu şi celelalte drepturi pe care le-ai pierdut.

#11
yronick

yronick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 08.03.2012

 MembruAnonim, on 02 septembrie 2015 - 12:35, said:

Ca să-ţi rezolvi problemele, trebuie să începi cu cauza: tratarea bolii şi nu negarea ei. Când medicii vor considerea că starea de sănătate s-a îmbunătăţit, pe baza noilor documente medicale vei putea cere o reevaluare şi să-ţi recapeţi capacitatea de exerciţiu şi celelalte drepturi pe care le-ai pierdut.

Boala psihică, asemeni oricărei boli psihice nu se tratează niciodată, doar se ameliorează cu medicamente. Ești ținut toată viața captiv și la revedere. Reevaluare nu pot cere, decât în urma unei internări iar bilet de externare fără un diagnostic nu există. Am încercat și varianta asta domnule expert în materie de drept care s-a aruncat la opinii superficiale. Dar simt că am alunecat în altă zonă și vă fac jocul. așa că revin. Gabi_B_HD și Lipsum, mulțumesc pentru prețiosul ajutor, să auzim de bine!  

Am căutat pe google, dar ONG-uri nu am găsit deși înclin să cred că există. Link-uri, aștept și alte opinii...

Edited by yronick, 02 September 2015 - 12:55.


#12
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,263
  • Înscris: 27.10.2007
sper ca nu vrei sa te faci din nou politist !

#13
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 01.10.2004
Se poate incerca la posturile nationale TV sau la presa centrala.
Ele sunt mijloace media de presiune pentru institutiile statului, bineinteles ca nu au atributii pe partea juridica.
Dar 2 minute pe un post TV (mai ales daca aveti si probe video - inregistrarea) sau un articol intr-un ziar fac cat un an de alergat din usa-n usa. Era o emisiune de genul asta pe Prima TV (sau National 24+  parca), unde telespectatorii erau indrumati sa apeleze la ei daca sunt refuzati de institutii (de stat sau private).

In alta ordine de idei, omul, in durerea lui, chiar vrea un sfat. O avea sau nu dreptate, este alta problema. Dar asta nu inseamna ca trebuie luat la misto.

#14
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,682
  • Înscris: 22.01.2015
Ironic,la alea 3 lucruri care se evidentiaza,cred ca 50% din noi au probleme cu mansarda.

#15
yronick

yronick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 08.03.2012
Știe careva un site care oferă consultații juridice gratuite dar la care să se și răspundă? Mersi!

#16
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Juriștii sunt liber-profesioniști și-și câștigă existența dând consultații, deci slabe speranțe să găsești unul care să o facă gratis și bine. Forumurile, prin natura lor, sunt locuri în care oricine își dă cu presupusu. Vrei o părere de la un profesionist, mergi la un avocat, îl plătești, îi spui ce vrei să-ți facă de banii ăia și el îți spune ce șanse de câștig ai. Dacă îți garantează că vei câștiga, ori te minte ca să-ți ia banii ori se bazează pe altceva decât un proces corect.

#17
yronick

yronick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 08.03.2012
n-am bani

#18
adcamo

adcamo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,022
  • Înscris: 12.02.2009
Bani n ai,oficial esti declarat ticnit,faci o gramada de poc-poc prin usi...
Cere contraexpertiza.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate