Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim
 Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...

Termostat frigider - verificare
 Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...
 

De ce medicii romani sunt asa incompetenti?

- - - - -
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#1
allah2

allah2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 06.12.2006
De cate ori am fost nevoi sa merg la un medic, mi-am dat seama ca unul e mai incompetent ca celalalt. Inca sper ca am avut eu un ghinion teribil sa dau numai de din astia, dar f probabil reprezinta realitatea trista... Nici eu ca inginer (asta imi e profesia), poate nu sunt cel mai stralucit, dar macar eu nu ma joc pe oameni. Chiar ma intreb cum mai pot dormi noaptea medicii de la noi, stiind ca se joaca de multe ori la propriu cu sanatatea multor oameni...

Imi pare rau daca jignesc si membrii de pe forum care sunt medici, dar din pacate pararea mea este ca cel putin 90% din medicii de la noi nu-si fac nici pe departe meseria bine.

Exemple:

1) Copil fiind, jucandu-ma pe covor, am facut o mica umflatura la picior: mers la medic, a spus ca trebuie operatie. Pregatit pt operatie, inainte ca aceasta sa inceapa vine alt medic (probabil singurul ok din cate am intalnit pana acum) si spune ca e o prostie sa faci operatie pt asa ceva, se rezolva cu o crema, ceaa ce s-a si intamplat. Totala incompetenta din partea primului medic. Fiind mic, din pacate nu-mi amintesc mai multe detalii si nici n-am putut sa ma informez singur despre acest subiect (altfel probabil nici nu m-as fi prezentat pt operatie).

2) Dureri la umar (am aflat de unul singur ulterior ca a fost o inflamare a muschilor coifului rotator) datorita practicarii fitness-ului. Mers la mai mult medici, niciunul nu putea da alta explicatie/recomandare decat "fa si tu pauza si aia e", pe principiul ca daca iti mai poti misca mana e ok, nu trebuie facut nimic special. M-am tratat singur prin miscari de stretching la umar, exercitii specifice pt muschii coifului rotator, antiinflamatoare, revenire progresiva cu exercitiile prin greutati.

3) Doctorita de familie este total incompetenta - nu este informata din niciun pct de vedere, nici macar trimiteri nu stie sa dea (cand m-am dus cu umarul, vroia sa ma trimita la chirurgie!?!)

4) Stomatolog: ma durea rau la rece o masea, asa ca am banuit ca am o carie: cand am fost la dansul nu mi-a facut niciun test la rece/radiografie absolut nimic, doar s-a uitat al mine si a zis ca n-am nimic sa nu-mi fac griji. Bineinteles ca intre timp a ajuns la nerv, acum sunt nevoit sa fac tratament de canal.

5) Medicina muncii la munca: doctorita ma intreaba daca iau "proteine". O intrebare stupida. Practic nu stie sa faca diferenta dintre suplimente nutritive si steroizi, totul inseamna "pastile".

Pt ce atata amar de carte, 6 ani petrecuti in facultate si multi altii de lucru in domeniul medicinei, ca tu sa ma intrebi daca eu iau "proteine", si sa-mi spui ca acestea nu "fac bine". De parca ea ce o manca la pranz sau la cina Posted Image

6) Prieten de al meu - proaspat medic: acceasi parere ca doctorita de la pct 5, plus alte conceptii total stupide, ca de ex faptul ca, crede ca grasimea se poate transforma in muschi (prin exercitii fizice) Posted Image anatomie de liceu si aflii ca sunt doua tesuturi diferite, n-au cum sa se "transforme" una in cealalta

Din fericire in alte cazuri n-am mai ajuns in situatia deloc linistitoare de a fi tratat de un medic. Incerc sa duc o viata sanatoasa si sa ma informez cat de bine pot si pe cont propriu pana sa ajung pe maini total nesigure. Din pacate va veni si vremea sa ajung in situatii mai nasoale, vai si amar de mine... vai si amar de noi toti...

Si se mai plang ca n-au salarii suficient de mari... Posted Image

Edited by allah2, 27 August 2015 - 22:42.


#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,115
  • Înscris: 22.05.2003
Tragi concluzii proaste, pe baza unor experiente discutabile si unor asteptari bazate pe Doctor House.

1. E de stiut vorba ca "chirurgii se arunca sa taie". E reflex, iar aia tinerii, abia asteapta sa isi ascuta briceagul.

2. Pe partea de recuperare motorie suntem praf.
Medicii generalisti nu sunt pregatiti deloc in acest sens, asa ca in afara de antiinflamator si repaos motor, nu prea au cu ce sa te ajute.

3. La ce sa te astepti de la Medicul de Familie?
Rolul sau este sa filtreze, astfel incat sa te duci la spital pt ca te doare in gat sau umarul!

Oricat de tare ar fi "semiologia", cu un stetoscop si un tensiometru esti cam limitat la diagnostic, asa ca in marea majoritate a cazurilor, te trimit la specialist.
In cazul tau chirurgie, unde teoretic ar fi vazut in urma altor analize de unde ti se trage durerea (ex rupere de muschi sau de insertie).

4. Inca nu am vazut stomatolog cu raze X in ochi si nici nu e recomandat sa iti faca poza din orice!

5. Uau... Medicina Muncii ? Really ? Pai Medicina Muncii e tot un fel de filtru, care a ajuns cam absurd la noi din cauza birocratiei!
Ea e obligata sa scrie in hartii cat mai multe despre tine, pt ca maine-poimaine iti crapa inima de bivol romanesc in tine, pe scarile angajatorului si se trezesc cu "accident la locul de munca".
Daca iti inchipui ca la Medicina se face pregatire despre "pastile si prafuri", ai asteptari mult prea mari!
Pe aceasta specializare ajungi prin cadere.

In alta ordine de idei, esti cel mai enervant pacient posibil, unul care se crede destept!
"Smart Ass"

Putina lume intelege ca in Romania medicina conventionala nu a evoluat imens.
Noi avem carente de lipsuri elementare de igiena, darmite sa te bage la RMN de urgenta pt ca te doare bratul!

Ia mergi tu in tarile cu apa calda, si daca nu mori, pentru acea durere de umar te vor programa in 2-3 saptamani la Medicul de Familie.
Pana atunci sunt mari sanse sa iti treaca, iar ei stiu asta!

#3
allah2

allah2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 06.12.2006
Practic la cam toate punctele ai fost de acord cu mine... doar ca tie ti se pare foarte normal si total acceptabil sa ma "taie" si opereze fara sens sau sa-mi zica ca "n-am nimic" la situatii evidente de carie sau inflamatii de ligamente/tendoane/muschi.

Si nu cred ca sunt un pacient enervant. Cu toti medicii ma port frumos si respectuos, i-am lasat sa-si faca meseria.

Bineinteles, daca pe viitor vor fi cazuri mai grave in care un medic isi va bate joc de sanatatea mea, se va ajunge mult mai departe - respectiv judecata pentru malpraxis. Mi se pare normal ca cineva sa ia atitudine cand cineva isi bate joc de ceea ce are el mai de pret, si anume de sanatatea sa.

Edited by allah2, 27 August 2015 - 23:08.


#4
123321

123321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,124
  • Înscris: 05.02.2012
Medicii buni au plecat în afară.
Medicii slabi au rămas înăuntru.
Alături de furturile masive de bani din sistemul sanitar, există riscul să fii internat în spital cu o afecțiune minoră și să ieși cu 3 grave.

#5
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
4. Nu zic ca nu sunt multi afoni in stomatologie, dar daca pe masea nu se vedea nicio pata suspecta, atunci nu avea ce radiografie sa te puna sa faci, plus ca si radiografiile au limitele lor, daca ar fi fost o carie superficiala ce ar fi implicat doar partea ocluzala, pe radiografie se poate intampla sa nu vezi nimic. Testul la rece ti-l facea doar ca sa verifice daca persista durerea dupa inlaturarea stimulului, iar daca raspunsul era afirmativ, oricum tot la extractia nervului se ajungea.

Una tare cu un ortoped: "n-ai domne nimic, ia o aspirina cand te doare"
Facut test densitate osoasa, la recomandarea altuia=>osteoporoza

Edited by gumball3000, 27 August 2015 - 23:15.


#6
123321

123321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,124
  • Înscris: 05.02.2012
Mulți stomatologi n-au nicio tragere de inimă pentru domeniul pe care l-au studiat în facultate, părinții lor forțându-i să ducă mai departe tradiția familiei de stomatologi cu renume, acesta fiind și motivul real pentru care foarte mulți nu pot identifica așa ceva:

[ http://www.abceurodent.ro/images/stiri/Evolu%C5%A3ia%20unei%20simple%20carii.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

 gumball3000, on 27 august 2015 - 23:12, said:

4. Nu zic ca nu sunt multi afoni in stomatologie
Mai bagă o fisă.

#7
iulian0512

iulian0512

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 756
  • Înscris: 03.01.2010
@initiator: mai sunt aia care nici nu se obosesc sa consulte temeinic și zic 'n-ai nimic du-te acasa'

#8
rinser

rinser

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,606
  • Înscris: 03.11.2010
Din experienta mea cu clinicile private sunt cam 40% buni, 40% slabi si 20% varza.

#9
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,876
  • Înscris: 06.04.2013

 allah2, on 27 august 2015 - 22:35, said:



6) Prieten de al meu - proaspat medic: acceasi parere ca doctorita de la pct 5, plus alte conceptii total stupide, ca de ex faptul ca, crede ca grasimea se poate transforma in muschi (prin exercitii fizice) Posted Image anatomie de liceu si aflii ca sunt doua tesuturi diferite, n-au cum sa se "transforme" una in cealalta

Vorbesti numai tampenii, prietenul tau are dreptate, in structura oricarei celule, mai exact in structura membranei celulare, intra si fosfolipidele (fosfogliceridefosfosfingozide), colesterol sI glicolipide.



Si da, suplimentele alea nutritive sunt daunatoare pentu ca afecteaza ficatul si rinichii.



#10
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

 allah2, on 27 august 2015 - 22:35, said:

De cate ori am fost nevoi sa merg la un medic, mi-am dat seama ca unul e mai incompetent ca celalalt. Inca sper ca am avut eu un ghinion teribil sa dau numai de din astia, dar f probabil reprezinta realitatea trista... Nici eu ca inginer (asta imi e profesia), poate nu sunt cel mai stralucit, dar macar eu nu ma joc pe oameni. Chiar ma intreb cum mai pot dormi noaptea medicii de la noi, stiind ca se joaca de multe ori la propriu cu sanatatea multor oameni...
Și chiar nu ai absolut niciun exemplu pozitiv? Mie îmi este foarte greu să cred că absolut toți medicii cu care ai avut de-a face într-o viață de om erau niște proști. Ți-aș putea împărtăși câteva pagini de exemple de abordare aberantă ale unor medici ne-români, fiindcă tocmai am de-a face cu ei. Incompetenți există peste tot, în orice domeniu. La fel cum există oameni bine pregătiți. Ceea ce nu înțeleg eu este: dacă ți se pare că un medic este incompetent, de ce nu te duci la altul? Mie dacă mi se pare că ce zice medicul e cam aiurea, îi pun atâtea întrebări, de se plictisește și ori mă trimite la un specialist, ori îmi oferă o alternativă (de exemplu, să revin peste câteva săptămâni la control). Există „second opininion” și ai dreptul la ea. E sănătatea ta în joc, nu e mai simplu să ceri alte opinii decât să-i înjuri pe toți, la grămadă?

#11
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006
Allah, nu tu esti ala care a stat juma de an sa ii curga puroi in gura de la o masea? Noroc ca esti inginer si ai invatat ca puroiul se scoate cu scobitoarea.

#12
nino852

nino852

    CENZURAT,autosuspendat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,713
  • Înscris: 10.05.2012
Nu sunt toti la fel, eu am avut surpriza placuta sa intalnesc vreo doi medici tineri cardiologi care chiar vor sa faca treaba, e drept erau de la Fundeni, dar multi sufera de un soi de indolenta criminala care in combinatie cu plafonarea(scuzabila uneori) duce la dramele zilnice pe care le vedem la stiri.
Din pacate, am avut din plin de-a face cu categoria asta in ultimii ani.
Daca se poate scuza lipsa de dotare, nu acelasi lucru se poate spune in cazurile in care refuza sa caute cauzele bolii, insistand pe medicatie aiurea, chiar daca nu da rezultate,fara analize.
Da , se spune ca romanii sunt in fruntea clasamentului la automedicatie,dar asta e din cauza ca nu au incredere in medici,si pe buna dreptate.
Cati dintre noi au bani si timp sa mearga la 2-3 medici ca sa afle un diagnostic corect ?
Cum sa califici un medic(cardiolog) cu vechime, care nu e in stare sa vada ca ai avut un infarct, sau altul(cardiolog) care are ca singura solutie la tensiune mare persistenta incercarea altor medicamente, fara rezultat ?
De ce sa mai mergi la medic, daca iti spune "Ia si tu antibioticul cutare", fara sa stea pe ganduri ?
Am intalnit, de multe ori farmacisti mai bine pregatiti decat medici.
Si pana la urma, de unde mitul asta ca medicul stie mai bine ca tine ce face, atata timp cat te trimite la plimbare in 10 minute ?
Nu trebuie sa fii chirurg ca sa stii ca poti face soc anafilactic de la un antibiotic prescris gresit, despre asta e vorba, nu de dotare insuficienta si salariu mic.
Din pacate,sufera pacientii, unii platesc cu viata, si asta e inacceptabil.

Edited by nino852, 28 August 2015 - 07:26.


#13
master_oz

master_oz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 13.08.2009

 allah2, on 27 august 2015 - 22:35, said:

5) Medicina muncii la munca: doctorita ma intreaba daca iau "proteine". O intrebare stupida. Practic nu stie sa faca diferenta dintre suplimente nutritive si steroizi, totul inseamna "pastile".
Trebuia sa o educi, sa-i spui clar care e diferenta intre suplimente nutritive si steroizi. La dracu, cand manaci carne iei proteine, din fasole la fel.

 123321, on 27 august 2015 - 23:26, said:

Mulți stomatologi n-au nicio tragere de inimă pentru domeniul pe care l-au studiat în facultate, părinții lor forțându-i să ducă mai departe tradiția familiei de stomatologi cu renume, acesta fiind și motivul real pentru care foarte mulți nu pot identifica așa ceva:

[ http://www.abceurodent.ro/images/stiri/Evolu%C5%A3ia%20unei%20simple%20carii.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Mie mi-au zis ca e o pata care e posibil sa evolueze in carie sau nu. Deocamdata a ramas in stadiul de pata de mai mult de 10 ani.

#14
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,897
  • Înscris: 25.06.2007

 allah2, on 27 august 2015 - 22:35, said:

De ce medicii romani sunt asa incompetenti?
De ce toti medicii romani care emigreaza fac fata profesional la nivelul din vest?

 Adm, on 27 august 2015 - 23:00, said:

1. E de stiut vorba ca "chirurgii se arunca sa taie". E reflex, iar aia tinerii, abia asteapta sa isi ascuta briceagul.
Culpa medicala extrem de grava, in vest.

 Adm, on 27 august 2015 - 23:00, said:

2. Pe partea de recuperare motorie suntem praf.
Medicii generalisti nu sunt pregatiti deloc in acest sens, asa ca in afara de antiinflamator si repaos motor, nu prea au cu ce sa te ajute.
Se face un examen clinic al umarului, cu toate testele specifice, la nevoie trimitere la RTG si la ultrasonografie. Patologia umarului e destul de diversa insa o buna parte din ea se poate trata in ambulator, cu inj. de cortizon si cu fizioterapie. La ortoped se trimit doar cazurile mai dificile, de ex. sindromul de impingement, rupturile de tendon etc

 Adm, on 27 august 2015 - 23:00, said:

3. La ce sa te astepti de la Medicul de Familie?
Rolul sau este sa filtreze, astfel incat sa te duci la spital pt ca te doare in gat sau umarul!
Tin sa cred ca asta-i gluma! Aici medicul de familie nu trimite mai departe decat 10 - 15 - max.20% din pacienti

 Adm, on 27 august 2015 - 23:00, said:

In cazul tau chirurgie, unde teoretic ar fi vazut in urma altor analize de unde ti se trage durerea (ex rupere de muschi sau de insertie).
Daca suspectez asa ceva il trimit la ultrasonografie, nu la chirurgie/ ortopedie, ca rade ala de mine. Doar daca e ceva operabil il trimit acolo.


 Adm, on 27 august 2015 - 23:00, said:

Noi avem carente de lipsuri elementare de igiena, darmite sa te bage la RMN de urgenta pt ca te doare bratul!
La ce ar trebui RMN in durere de brat/ umar? In afara de suspiciune de labrum tear.


 Adm, on 27 august 2015 - 23:00, said:


Ia mergi tu in tarile cu apa calda, si daca nu mori, pentru acea durere de umar te vor programa in 2-3 saptamani la Medicul de Familie.
2-3 zile, cel putin aici la mine, nici vorba de 2-3 saptamani.
Ma rog, depinde si de tara...

#15
noname01

noname01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 693
  • Înscris: 11.08.2013

 draculescu, on 28 august 2015 - 00:29, said:


Vorbesti numai tampenii, prietenul tau are dreptate, in structura oricarei celule, mai exact in structura membranei celulare, intra si fosfolipidele (fosfogliceridefosfosfingozide), colesterol sI glicolipide.



Si da, suplimentele alea nutritive sunt daunatoare pentu ca afecteaza ficatul si rinichii.


E o diferenta intre proteine si suplimente. Nici tu, nici doctorita aia nu stiti asta.

#16
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,448
  • Înscris: 06.08.2008

 allah2, on 27 august 2015 - 22:35, said:

Din fericire in alte cazuri n-am mai ajuns in situatia deloc linistitoare de a fi tratat de un medic. Incerc sa duc o viata sanatoasa si sa ma informez cat de bine pot si pe cont propriu pana sa ajung pe maini total nesigure. Din pacate va veni si vremea sa ajung in situatii mai nasoale, vai si amar de mine... vai si amar de noi toti...

Si se mai plang ca n-au salarii suficient de mari... Posted Image

Mie nu mi se pare ca incerci sa duci o viata sanatoasa atata timp cat tot ajungi la medic cu o problema. Si daca mai crezi ca toti sunt facuti a fii medici, te inseli amar. Unii o fac pentru ca le place meseria, altii pentru ca le place doar banu'.
Daca esti inginer, ma gandesc ca stii sa respecti opinia celuilalt indiferent daca e buna sau nu. Tu esti inginer, el e medic. Nu-ti convine, nu te opreste nimeni sa mergi la altul.
Nu te obliga nimeni sa mergi la medici slab pregatiti, tu ti-ai ales singur unde sa te duci.
Nu-ti convine medicul de familie ? Schimba-l!
Eu unu asa am facut. Am avut ceva experiente acum ceva timp cu spitalele/clinicile din afara tarii. Aveam o problema deranjanta si a trebuit sa merg la medicul de familie. Ajuns acolo, asistenta ma informeaza ca ma programeaza peste 2 saptamani desi eu ma simteam rau. Mi-a recomandat sa merg la urgente. Am fost la urgente, unde, in urma consultului, nu s-a constatat nimic in neregula desi eu ma simteam rau in continuare.
In Romania, in schimb, am mers la medicul de familie si in 10 minute aveam hartiile si indicatiile de a merge la specialist. In 2 saptamani eram deja rezolvat cu toate si situatia era mai buna.

Comparatia Romania - vest, nu cred ca ar trebui sa mai existe pentru ca noi, romanii, ne plangem ca nu avem conditii dar avem un grad de nesimtire si nepasare exceptional. (fara suparare)

In plus, nici noi nu facem nimic sa scoatem "specialistii" incompetenti din sistem. Ei raman fie pe pile, fie pe spaga. Sunt prezenti in toate domeniile.

#17
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,897
  • Înscris: 25.06.2007

 paso87, on 28 august 2015 - 08:21, said:

Mi-a recomandat sa merg la urgente. Am fost la urgente, unde, in urma consultului, nu s-a constatat nimic in neregula desi eu ma simteam rau in continuare.
In Romania, in schimb, am mers la medicul de familie si in 10 minute aveam hartiile si indicatiile de a merge la specialist. In 2 saptamani eram deja rezolvat cu toate si situatia era mai buna.
OK, dar in afara consultului, o trimitere la niste investigatii paraclinice nu ti-a facut nici medicul de la urgente din vest, nici medicul de familie din Romania?

Edited by Karhu, 28 August 2015 - 08:28.


#18
123321

123321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,124
  • Înscris: 05.02.2012
Nenea care a creat thread-ul încă nu știe că sportul cu greutăți nu-i benefic oricărui, ținând în principal de bagajul genetic al fiecăruia, acesta fiind și motivul pentru care a apelat la turbo boost.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate