Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

" Bodybuilding " -ul nu este un lucru atât de greu precum pare, păreri ? :)

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1
Knifey

Knifey

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 17.06.2015
În primul rând bună tuturor, sper să interpretați corect acest topic și să nu îl considerați provocator, fiindcă chiar nu este cazul :) Fiecare își aduce argumentele și vorbim ca între oamenii inteligenți.

Deci, să începem : eu consider că bodybuilding-ul este o pasiune sau doar un mijloc de a obține un corp anume, în schimb comparat cu celelalte forme de dezvoltare fizică ( doar un exemplu : artele marțiale ) , bodybuilding-ul este un sport foarte comod și chiar simplu. De ce ?

Este simplu din cauză că este un plan predefinit, care trebuie urmat pentru mai multe luni/mai multe săptămâni, chiar nu necesită prea multă gândire sau efort intelectual, nu este nevoie de o strategie prea mare în timpul antrenamentului, totul este practic scris și tot ce trebuie de făcut este să urmărești indicațiile.

Iar la partea de comoditate :  da , este foarte comod. Mă apucă încă și acum râsul când aud sau văd persoane, care după ce că merg la sală și au făcut un plan care a fost doar copiat de pe internet și trebuia executat, se mai plâng așa un pic, " bărbătește " , că " vai , iar trebuie să mănânc atât de mult " :) Serios, așa de rău am ajuns ?

Păi dacă toți ăștia, care consideră un efort atât de mare faptul că merg la sală și apoi bagă în ei shake-uri și mâncare , ar fi trimiși înapoi în vremurile de demult, când bărbații erau niște ființe de fier, se antrenau de un milion de ori mai tare și fizic, și intelectual, trebuiau să dea randament 24/24 , să își facă rost singuri de mâncare, etc. , ce ar mai crede atunci despre viața comodă pe care o duc acum ?

Per total, fiecare are pasiunea lui și preferințele trebuie respectate, dar mie mi se pare exagerat ca în prezent oamenii să fie orbiți de niște falsități, și să uite că într-adevăr în ce lume trăim, în care sunt dificultăți reale și importante, iar antrenamentul corpului ar trebui să înceteze să fie un show.

#2
potae

potae

    Sorosist frumos si liber

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,429
  • Înscris: 20.08.2013
Asa e. Plus ca nu te ajuta la nimic. Majoritatea badibildarilor desi sunt mari nu pot ridica in lateral un scaun cu spatar tinandu-l doar din incheietura.

#3
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007
Nu e chiar atat de simplu precum crezi tu. Daca ar fi asa simplu, toti am arata precum Cedric Mcmillan, Shawn Rhoden sau Shawn Ray.

Bodybuilding-ul necesita disciplina, voina, suferina si timp. E un stil de viata care necesita multe sacrificii, disciplina maxima si creier.
Crezi ca e usor sa iti calculezi mereu caloriile, sa mananci numai anumite alimente, sa ai 6-8 mese pe zi (pe care in general ti le gatesti singur), sa tragi la sala la fiecare doua zile, indiferent ca ai sau nu chef.
Nu mai stai pana la 5 dimineata cu baietii la betii si gratare, nu mai umblii noapte de noapte prin cluburi, nu mai bagi in tine chipsuri cu cola, shaorma, kebab si KFC etc.

Si cand ma refer la bodybuilding ma refer la cei care au ceva rezultate de durata, indiferent ca vorbim de bodybuilding natural sau bodybuilding cu steroizi, asa cum este in general cel de performanta.
Steroizii intradevar te ajuta sa depasesti un anumit prag de crestere in masa musculara, insa nu iti fac muschii sa creasca singuri fara sa tragi tare in sala si fara un program strict de odihna si alimentatie. Nu toti cei care folosesc steroizi se dezvolta armonios, unii mor, altii se aleg cu probleme grave de sanatate, deci nu e chiar asa simplu.

 potae, on 04 august 2015 - 23:59, said:

Asa e. Plus ca nu te ajuta la nimic. Majoritatea badibildarilor desi sunt mari nu pot ridica in lateral un scaun cu spatar tinandu-l doar din incheietura.

Bodybuilding-ul este legat 99% de estetic, nu de forta sau mobilitate. Exista si culturisti care sunt capabili sa ridice greutati mari, depinde de metodele de antrenament ale fiecaruia.
Weightlifter vs bodybuilder... Majoritatea ridicatorilor de greutati sunt puternici intradevar, dar arata ca niste porci deformati. Un weightlifter se antreneaza pentru a ridica cat mai mult, un bodybuilder se antreneaza punand in miscare toate grupele de muschi, pentru a obtine o dezvoltare armonioasa a corpului. Se poate face un mix intre cele doua stiluri de antrenament si astfel se poate obtine un corp frumos si puternic.

Kai Greene explica foarte bine diferenta dintre weightlifter si bodybuilder:

"I'll never be a weightlifter, for those out there who don't know the difference between the two, between a weightlifter and a bodybuilder; I'm going to explain it to you. A bodybuilder is primarily concerned with contracting his muscles. He contracts his muscles against greater and greater amounts of resistance. By doing that he is able to stimulate hypertrophy and make his muscles grow. A weightlifter is just concerned with moving weight. He can boast to you about how much he curls and how much he benches. How much do you lift? It's really not important to me. Primarily what is important to me is being able to contract my muscles efficiently. I'm going to get a stretch and a contraction; I'm going to be in control of it for the entire range of motion. Does that make sense?"

Edited by antinVidia, 05 August 2015 - 00:55.


#4
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Un bodybuilder e ca o Dacie care se da BMW sau poate sa ma expun mai corect : O Dacie tunata sa arate a BMW, dar care nu poate saraca sa tina piept cu....

sau conform declaratiei domnului Kai Green : esti doar un curcan care se infoaie si se tot infoaie , nu stiu pentru ce dar se infoaie, ca sa-si arate muschii care se presupune ca folosesc la ceva....dar el nu poate salta greutati....Poate il ajuta la SAH sau Astronomie...?

Edited by keta, 05 August 2015 - 01:08.


#5
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007
Un bodybuilder este un bodybuilder, nu vrea sa para nimic. Fiecare face ce vrea cu viata lui. Bodybuilding-ul e un fel de arta, arta de a-ti sculpta corpul cat mai armonios.
Ca unii culturisti nu mai sunt armoniosi din pricina abuzului de steroizi, asta e partea a doua, dar in principiu ideea de bodybuilding cam aia e.

#6
MikeD

MikeD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 04.09.2013
Usor de zis toate astea din fata calculatorului, cu berea in mana.

Fa tu antrenamentul lor o zi, cu greutati minime si-ti spun sigur ca doua saptamani nu te mai poti misca din pat.

#7
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007
Depinde si de tipul somatic... pentru mezomorfi e usor.

#8
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

 potae, on 04 august 2015 - 23:59, said:

Asa e. Plus ca nu te ajuta la nimic. Majoritatea badibildarilor desi sunt mari nu pot ridica in lateral un scaun cu spatar tinandu-l doar din incheietura.

N-am pasiuni d-astea dar de unde ai scos timpenia asta?

#9
Eduardo-S

Eduardo-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 26.05.2015
Bodybuilding = culturism.

#10
Bolund

Bolund

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,094
  • Înscris: 04.07.2015
:) mai era unul caruia nu-i convenea ca amicii lui pleaca in vacante....

#11
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007

 Knifey, on 04 august 2015 - 22:52, said:


Deci, să începem : eu consider că bodybuilding-ul este o pasiune sau doar un mijloc de a obţine un corp anume, în schimb comparat cu celelalte forme de dezvoltare fizică ( doar un exemplu : artele marţiale ) , bodybuilding-ul este un sport foarte comod şi chiar simplu.

Pai eu zic ca Arnold il bate pe Cikicean. Pareri ?

#12
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007

 Bolund, on 05 august 2015 - 07:24, said:

Posted Image mai era unul caruia nu-i convenea ca amicii lui pleaca in vacante....

Poate amici lui au plecat in vacanta cu gagica lui. Aia ori fi badibildari si omul a ramas cu sahul...

#13
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006

 Knifey, on 04 august 2015 - 22:52, said:

În primul rând bună tuturor, sper să interpretaţi corect acest topic şi să nu îl consideraţi provocator, fiindcă chiar nu este cazul Posted Image Fiecare îşi aduce argumentele şi vorbim ca între oamenii inteligenţi.
...
Iar la partea de comoditate :  da , este foarte comod. Mă apucă încă şi acum râsul când aud sau văd persoane, care după ce că merg la sală şi au făcut un plan care a fost doar copiat de pe internet şi trebuia executat, se mai plâng aşa un pic, " bărbăteşte " , că " vai , iar trebuie să mănânc atât de mult " Posted Image Serios, aşa de rău am ajuns ?
Daca nu esti provocator, de ce te-apuca rasul? de batjocura?
Ce performante culturiste ai tu de spui ca e atat de simplu? Daca e asa, de ce de exemplu Romania a dat mai putin de 5 culturisti de valoare mondiala in toata istoria sportului?

Quote

Majoritatea badibildarilor desi sunt mari nu pot ridica in lateral un scaun cu spatar tinandu-l doar din incheietura.

Majoritatea culturistilor sunt doar inchipuiti. Un culturist nu e halterofil, nici powerlifter. Chiar si asa:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Iv5QFRWb6ls?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

In alta ordine de idei, culturismul e unul dintre cele mai murdarite sporturi. in primul rand de dopaj sau suplimentarea cu substante la care 99,99% din oameni nu au acces, la limita dopingului. Dar pentru restul, ma refer la cei care vor sa practice culturism ca amatori, sportul asta e manjait si terfelit de mituri. iar softpedia e un f bun loc pentru a vedea ca asa e.

#14
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
E discutabil daca e un sport atita vreme cit toate sporturile urmaresc imbunatatirea unor performante.

#15
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,803
  • Înscris: 03.02.2007

 Knifey, on 04 august 2015 - 22:52, said:

" Bodybuilding " -ul nu este un lucru atât de greu precum pare, păreri ? Posted Image
Eu cred că e nu e așa de simplu să îți transformi viața total. Asta dacă vrei să fii  cu adevărat un bodybuilder. Ți se pare ușor să mănânci doar ce e voie și în cantități precise? Ți se pare ușor să faci eforturi susținute în sală, atât cu greutăți, cât și cardio?
Altfel, doar ca hobby, făcănd doar ce îți convine din tot ceea ce e necesar, mergând la băute nopțile și îndopându-ne cu orice ne place, e într-adevăr mult mai ușor!

Edited by Digix, 05 August 2015 - 10:25.


#16
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006

 wizardofoz, on 05 august 2015 - 10:13, said:

E discutabil daca e un sport atita vreme cit toate sporturile urmaresc imbunatatirea unor performante.
dpdv sportiv performanta e data de cresterea masei musculara combinata cu definirea si estetica ei care se face prin diverse tehnici de progresie a greutatii folosite sau a numarului de repetari.
dpdv uman performanta poate urmari imbunatatirea conditiei fizice, a tonusului general, a sanatatii, rezistentei la stres. Pentru amatori, exercitiile fizice, care pot include exercitii de culturism, sunt un scop f bun.
Probabil faptul ca nu a fost inclus ca disciplina olimpica ii face pe unii sa puna la indoiala calitatea de sport, cauza ma gandesc ca e dopajul.

keta said:

Un bodybuilder e ca o Dacie care se da BMW sau poate sa ma expun mai corect : O Dacie tunata sa arate a BMW, dar care nu poate saraca sa tina piept cu....
sau conform declaratiei domnului Kai Green : esti doar un curcan care se infoaie si se tot infoaie , nu stiu pentru ce dar se infoaie, ca sa-si arate muschii care se presupune ca folosesc la ceva....dar el nu poate salta greutati....Poate il ajuta la SAH sau Astronomie...?
Priveste filmul cu Coleman ridicand 400 de kg. Cati oameni din lume pot face asta? 1000-2000?

Edited by andreim77, 05 August 2015 - 11:03.


#17
Knifey

Knifey

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 17.06.2015

 antinVidia, on 05 august 2015 - 00:47, said:

Nu e chiar atat de simplu precum crezi tu. Daca ar fi asa simplu, toti am arata precum Cedric Mcmillan, Shawn Rhoden sau Shawn Ray.

Bodybuilding-ul necesita disciplina, voina, suferina si timp. E un stil de viata care necesita multe sacrificii, disciplina maxima si creier.
Crezi ca e usor sa iti calculezi mereu caloriile, sa mananci numai anumite alimente, sa ai 6-8 mese pe zi (pe care in general ti le gatesti singur), sa tragi la sala la fiecare doua zile, indiferent ca ai sau nu chef.
Nu mai stai pana la 5 dimineata cu baietii la betii si gratare, nu mai umblii noapte de noapte prin cluburi, nu mai bagi in tine chipsuri cu cola, shaorma, kebab si KFC etc.

Tu îţi dai seama ce vorbeşti acolo, frate ? Faptul că pentru tine sacrificiul înseamnă că renunţi la porcăriile pe care la fac alţii arată că ai o viaţă foarte comodă încă şi este exact ceea ce am scris eu despre mentalitatea culturiştiilor : că ei " suferă atât de mult " şi " fac faţă atâtor dificultăţi " , şi când îi întrebi la ce se referă, îţi răspund că " păi trebuie să mâncăm mult şi să ne abţinem de la beţii şi grătare " - Da, într-adevăr, ce " viaţă crudă ".

Nici nu ar trebui să îţi stea capul la beţii în primul rând ;) Dacă consideri acest lucru un sacrificiu, înseamnă că eşti doar un beţiv latent ( psihologie de bază ). Ştii câte persoane sunt care au o înclinaţie subconştientă către alcool, droguri, şi alte mizerii, dar îi vezi în sală că trag la fiare ? De obicei aceste persoane care spun lucruri de genul " câte sacrificii fac eu " , pentru că ei consideră că este un sacrificiu, SUBCONŞTIENTUL lor spune de fapt că : " Stau la sală, fiindcă altfel aş sta într-un bar, cu o sticlă de whisky. "

Deci nu mai veniţi cu prostii din astea cu beţii şi grătare cu prietenii , că oricum nu facem gradul de comparaţie de aici.

 Digix, on 05 august 2015 - 10:24, said:

Eu cred că e nu e așa de simplu să îți transformi viața total. Asta dacă vrei să fii  cu adevărat un bodybuilder. Ți se pare ușor să mănânci doar ce e voie și în cantități precise? Ți se pare ușor să faci eforturi susținute în sală, atât cu greutăți, cât și cardio?
Ştiu din ce constă modul de viaţă, fiindcă şi eu trăiesc unul.

Nu sunt bodybuilder, eu fac Calisthenics şi Arte Marţiale, singura diferenţă este că exerciţiile executate sunt mult mai complexe şi necesită mult mai multă concentrare fizică şi intelectuală de multe ori ( nu zic MEREU , dar de foarte multe ori nici nu poţi compara un program Calisthenics cu unul de bodybuilder ) , iar legat de nutriţie exact aceeaşi stricteţe şi sistem îl aplic şi eu, mâncând doar la timpul potrivit, măsurând cantităţile , macronutrienţii , refuzând orice muşcătură pe care mi-o oferă cineva " doar de gust " , fiindcă nu este în planul meu, mergând prin magazine şi pe stradă cu o vigilenţă totală de a nu mânca nimic necorespunzător, măsurând pulsul şi timpul de cardio pentru a nu intra în zona de pierdere musculară, ş.a.m.d.

Da, ştiu ce efort necesită antrenarea fizicului , nu am scris această postare " cu o bere în mână " , aşa cum a sugerat cineva.

#18
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006

 Knifey, on 05 august 2015 - 11:45, said:

Nu sunt bodybuilder,
Deci e posibil sa nu stii ce inseamna viata de culturist.
In rest, orice sport necesita disciplina si dedicare pe termen lung, daca nu pe viata, pe zeci de ani. Nu e culturismul cel mei greu sport, dar e printre cele mai grele. Ca dovada ca Romania nu mai are demult un culturist de performanta. Cu exceptia Alinei Popa dar care nu sta in Romania.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate