Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 

Zahărul, alcoolul, iarba, pastilele - în ce direcție se va modifica creierul uman ?

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
Vipera777

Vipera777

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 18.07.2015
Constatăm toți că suntem într-un punct al istoriei umane în care avem cel mai mult din toate substanțele posibile. Nu încape îndoială la acest capitol.
Deși oamenii mereu au fost curioși și mereu au folosit ceea ce au găsit în cale, analizând trecutul nu este greu să ajungem la concluzia că în prezent stăm praf la capitolul de folosire inteligentă a oricărei substanțe, și dacă la început fiecare substanță descoperită de om a fost atent analizată și integrată în viață, cu cât înaintăm în timp, cu atât se degradează mai mult totul și evoluția devine tot mai inexistentă.

Zahărul a ajuns una dintre cele mai abuzate substanțe, odată considerat doar un simplu aliment care dădea energie, acum produce daune majore datorită celor care consumă fără măsură și situația actuală globală arată totul - suntem praf și pulbere la capitolul de sănătate și forță fizică.

Alcoolul este o altă substanță acceptată de mulți, înțeleasă de puțini, și folosită inteligent de aproape nimeni. Au existat popoare în istoria omenirii care l-au folosit drept ca pe o băutură oarecare , dându-le energie și vitalitate ( de exemplu vikingii, romanii, etc. ) , și au existat și grupuri de persoane ( de exemplu filosofii greci ) care l-au folosit drept ca pe un mijloc de analiza ideile într-un mod diferit ; altfel spus, erau care foloseau alcoolul pentru fizic, și erau care foloseau alcoolul pentru minte. În prezent însă, majoritatea nu îl mai folosesc nici pentru corp , nici pentru minte. Alcoolul a ajuns să fie doar un mijloc de evadare legal și ieftin , un fel de nirvana al tuturor momentelor în care oamenii simt nevoia să scape de ceva și în același timp să dea și bine imaginii lor, cum că " se distrează ".

Pastilele, sunt un mod mai subtil și  o metodă de evadare mai greu de depistat datorită naturii sale ( câteva pastile la momentele potrivite și nimeni nu sesizează nimic ) , în plus au și un potențial ridicat față de celelalte substanțe, fiind în continuă dezvoltare și invadând farmaciile și piața neagră, oferind o pseudo-soluție pentru orice durere ( fizică , dar mai degrabă mentală ) , iar dacă furnizorul ( sau doctorul ) păstrează discreția necesară, nimeni nu va depista prea ușor un " pastiloman ".

Iarba, substanța " iluminării " , care întâmpină multe controverse în prezent, iar parada făcută pentru legalizarea ei aduce și multe argumente oarbe. Lucrul esențial de observat aici este că fiecare persoană îmbibată de această mentalitate ajunge să adopte o atitudine pur fanatică și trage de parcă nu ar mai fi ziua de mâine, crezând că este următorul Marley, McKenna sau 2Pac. Ei măcar au avut ceva în cap, dar majoritatea oameniilor nu aspiră la așa ceva. Ei doar vând o iluzie a unui pașaport către tărâmul infinit al evadării mentale, o formă existențială mereu alterată, dar care nu va schimba faptul că pe plan material, omul tot va trebui să își clădească propria casă , tot va trebui să își facă rost de hrană, tot va trebui să interacționeze cu lumea reală, care " nu și-a luat doza de iarbă " , deci va trebui să fie conectați la prezent tot atât de bine cât sunt conectați la " dimensiunile mai înalte ". Cu cât se pierd mai mult de realitate , cu atât își vor săpa mai mult propria capcană.

În fine, lista substanțelor folosite în lume este lungă și schimbătoare, eu am menționat doar câteva și am evidențiat modul de gândire care stă la baza întrebării principale.
Eu consider că lipsa unei strategii inteligente în viață reprezintă primul semn de declin al unei persoane, iar fiindcă în prezent acest lucru se poate observa la majoritatea populațiilor, este un semn de declin al întregii omeniri. Da, sunt de acord că sunt excepții - vârful piramidei unde se situează oamenii cu ceva în cap; în rest, consider că este doar o chestiune de timp și ceva noroc chior până când toți se vor autodistruge , respectiv vor deveni niște marionete complet supuse și fără inițiativă într-o lume în care habar nu vor mai avea de nimic ( da, asta sună ca și ceva care s-a petrecut deja la un anumit nivel, dar cred că va fi și mai accentuat în viitor; în loc de ascensiune, va fi o descensiune majoră ).

#2
volumepower

volumepower

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 559
  • Înscris: 14.08.2013
Orice lucru în exces dăunează. Nu văd care e problema ?! Selecție naturală, supraviețuiesc cei care gândesc (și) la sănătatea lor.

Also treaba cu iarba e discutabilă, din moment ce nu e permis să se facă nici studii asupra efectelor. Oare de ce ? Posted Image

#3
Sirius_B

Sirius_B

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,291
  • Înscris: 30.04.2012
Interesant. Nu stiu cati de aici vor fi interesati de subiect.
Insa orice fenomen din istorie are o evolutie ciclica, un ascend, un varf, un platou si o decadere, indiferent ca vorbim de curente muzicale, trenduri sexuale sau folosirea de droguri.
Revin mine, mor de somn

Edited by Sirius_B, 02 August 2015 - 23:24.


#4
mobilewave

mobilewave

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,674
  • Înscris: 04.12.2008

View PostVipera777, on 02 august 2015 - 23:01, said:

Iarba, substanţa " iluminării " , care întâmpină multe controverse în prezent, iar parada făcută pentru legalizarea ei aduce şi multe argumente oarbe. Lucrul esenţial de observat aici este că fiecare persoană îmbibată de această mentalitate ajunge să adopte o atitudine pur fanatică şi trage de parcă nu ar mai fi ziua de mâine, crezând că este următorul Marley, McKenna sau 2Pac. Ei măcar au avut ceva în cap, dar majoritatea oameniilor nu aspiră la aşa ceva. Ei doar vând o iluzie a unui paşaport către tărâmul infinit al evadării mentale, o formă existenţială mereu alterată, dar care nu va schimba faptul că pe plan material, omul tot va trebui să îşi clădească propria casă , tot va trebui să îşi facă rost de hrană, tot va trebui să interacţioneze cu lumea reală, care " nu şi-a luat doza de iarbă " , deci va trebui să fie conectaţi la prezent tot atât de bine cât sunt conectaţi la " dimensiunile mai înalte ". Cu cât se pierd mai mult de realitate , cu atât îşi vor săpa mai mult propria capcană.



Experienta personala sau de unde ai tras aceste concluzii?

Ai uitat sa mentionezi un lucru :

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wSF82AwSDiU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by mobilewave, 02 August 2015 - 23:35.


#5
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,183
  • Înscris: 13.01.2011
Tu doresti ,,sa gindeasca " toata lumea ?!
De ce ?!

Fericirea fiecaruia este alta.

#6
pelikanu

pelikanu

    tread carefully

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.08.2005

Quote

Deşi oamenii mereu au fost curioşi şi mereu au folosit ceea ce au găsit în cale, analizând trecutul nu este greu să ajungem la concluzia că în prezent stăm praf la capitolul de folosire inteligentă a oricărei substanţe, şi dacă la început fiecare substanţă descoperită de om a fost atent analizată şi integrată în viaţă, cu cât înaintăm în timp, cu atât se degradează mai mult totul şi evoluţia devine tot mai inexistentă.

Spune-mi te rog de unde ai extras chestia de mai sus. Este o compozitie personala?

Legandu-ma strict de evolutie tehnica, in ultimii 100 de ani am facut mai multe decat a facut intreaga specie umana in ultimii 2k ani.
Zici ca nu vezi evolutia intamplandu-se deci nu exista? take a step back si ai grija la gropi.

http://unews.utah.ed...p/120607-1.html
http://www.dailygala...-evolution.html

Spuneai ceva de alcool?
Este ca si cum ai comenta un T-REX ca prefera la masa de pranz un Anatosaurus si nu un Triceratops.

Nota Bene:

[ http://ih0.redbubble.net/image.14020320.9818/fc,550x550,white.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#7
paul_pablo

paul_pablo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,219
  • Înscris: 25.09.2014
Problema nu sunt substantele cu care noi alegem daca avem sau nu contact....problema e deja de la copii de 4 ani care isi rup degetele pe tablete si nu mai stiu cum arat o minge sau un bat de pescuit...oameni cu toate facultatile mintale obsedati de facebook si asa mai departe...alea sunt droguri mai ale dracu ca ce ai zis tu. Cu un pic de efort si stapanire de sine (autocontrol) oricine poate sa incerce alcool, iarba sau mai stiu eu ce...asta nu inseamna ca va cadea prada dependentei.
In viata nu e bine sa depinzi de nimic!

#8
Serafim606

Serafim606

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,701
  • Înscris: 25.11.2014
Ati uitat de tutun :D. Sau ala intra in categoria drogurilor ce nu dau dependenta :)?
Si tutunul e la fel de pacatos si daunator.....

#9
Vipera777

Vipera777

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 18.07.2015

View Postmobilewave, on 02 august 2015 - 23:33, said:

Experienta personala sau de unde ai tras aceste concluzii?

Experienţă personală observând un anturaj potrivit acestui fenomen. Am văzut persoane pierzându-şi planurile şi scopurile definite în viaţă din cauza deconectării de la realitate , am văzut şi nişte corpuri târându-se de la o bancă la cealaltă în acelaşi parc, ani la rând, învârtiindu-se în aceeaşi stare mentală de detaşare totală.
Discutam cu un prieten acum ceva timp că iarba este din multe puncte de vedere superioară alcoolului şi altor droguri mai puternice, dar modul în care se leagă tot mai multe persoane ( tineri, în general ) de ea nu este ceva de viitor.
Eu chiar susţin legalizarea , ca şi substanţă o privesc dintr-un punct de vedere obiectiv, dar în acest topic eu vorbesc despre ceea ce se reflectă pe plan social din ce în ce mai mult, şi acesta este faptul că la fel cum şi alcoolul a fost cândva învăţat şi folosit cu cap ( iar acum adolescenţii îşi spală şi mâinile cu whisky ), aşa şi fumatul ierbii ajunge să fie
un hobby care nu mai este doar recreere, ci un mijloc care umple golul dintre o jumătate de zi neproductivă şi o jumătate de zi irosită.

#10
Vipera777

Vipera777

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 18.07.2015

View Postvolumepower, on 02 august 2015 - 23:18, said:

Orice lucru în exces dăunează. Nu văd care e problema ?! Selecție naturală, supraviețuiesc cei care gândesc (și) la sănătatea lor.


Da, corect.

View Postpaul_pablo, on 03 august 2015 - 08:05, said:

Problema nu sunt substantele cu care noi alegem daca avem sau nu contact....problema e deja de la copii de 4 ani care isi rup degetele pe tablete si nu mai stiu cum arat o minge sau un bat de pescuit...oameni cu toate facultatile mintale obsedati de facebook si asa mai departe...alea sunt droguri mai ale dracu ca ce ai zis tu. Cu un pic de efort si stapanire de sine (autocontrol) oricine poate sa incerce alcool, iarba sau mai stiu eu ce...asta nu inseamna ca va cadea prada dependentei.
In viata nu e bine sa depinzi de nimic!
Sunt totalmente de acord. Această mentalitate însă pare să fie din ce în ce mai rar întâlnită.

View Postpelikanu, on 03 august 2015 - 05:54, said:


Legandu-ma strict de evolutie tehnica, in ultimii 100 de ani am facut mai multe decat a facut intreaga specie umana in ultimii 2k ani.
Zici ca nu vezi evolutia intamplandu-se deci nu exista? take a step back si ai grija la gropi.

Spuneai ceva de alcool?


Nu are nici o legătură.

#11
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Vipera777
Deci dta susti legalizarea ierbilor. Banuiesc ca inainte ai meditat profund la consecintele faptului ca toti se vor putea droga, pardon, sa fie mai fericiti. Si cand un sofer fericit nevoie mare iti va atinge vre-un parinte, o ruda..PEACE MEN, nu suparare, nu lacrimi, nu durere..
Sper ca nu imi vei spune ca toti sunt oameni maturi, constienti, care stiu ca nu au voie sa depasesca limiele..
Si ca oadata ce au tras pe nas, nu se mai suie la volan..Nu, sigur ca nu. Nimeni nu se suie nici macar beat la volan..

Asa ca si dta si eu pierdem vremea. Macar eu astept un telefon de la job, ca sa imi zica unde sa actionez....

#12
Vipera777

Vipera777

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 18.07.2015

View PostPrien, on 03 august 2015 - 09:40, said:

Vipera777
Deci dta susti legalizarea ierbilor. Banuiesc ca inainte ai meditat profund la consecintele faptului ca toti se vor putea droga, pardon, sa fie mai fericiti. Si cand un sofer fericit nevoie mare iti va atinge vre-un parinte, o ruda..PEACE MEN, nu suparare, nu lacrimi, nu durere..
Sper ca nu imi vei spune ca toti sunt oameni maturi, constienti, care stiu ca nu au voie sa depasesca limiele..
Si ca oadata ce au tras pe nas, nu se mai suie la volan..Nu, sigur ca nu. Nimeni nu se suie nici macar beat la volan..

Asa ca si dta si eu pierdem vremea. Macar eu astept un telefon de la job, ca sa imi zica unde sa actionez....
Prien, mă surprinde răspunsul tău, căci la majoritatea topicurilor de pe acest forum ţi-am văzut răspunsurile şi le consider unele dintre cele mai inteligente.

Aici în schimb, ai cam intrepretat greşit scopul discuţiei.
Ca să-ţi răspund şi eu la comentariu : alcoolul este oricum legalizat, deci nu are rost să ironizezi cu legalizarea ierbii, care oricum este legalizată în mai multe state. Surpriză : tot alcoolul este cel care omoară oamenii, şi pe drumuri, şi prin alte părţi.

Oricum , nu ai prins esenţialul problemei, te-ai împiedicat de un copac într-o pădure.

Edited by Vipera777, 03 August 2015 - 09:48.


#13
eStev

eStev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 06.09.2012
Cat mai multe comentarii cu "selectia naturala" si bullshit.

#14
Teophileos

Teophileos

    I am who I am, so don't even try to think about bothering me

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,180
  • Înscris: 02.01.2007
E mult prea mic profitul din vânzarea ilegală a "zubztanțelor ha-lu-cin'o-geme" ,
oare de ce se permite "șerpilor veninoși" :ninja: să faca publicitate la substante
anabolizante și halucinogene interzise, ce-i aici :naughty:  a devenit cumva softpedia un ferentari sau grozavești?

Edited by Teophileos, 03 August 2015 - 22:47.


#15
Vipera777

Vipera777

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 18.07.2015

View PostTeophileos, on 03 august 2015 - 22:45, said:

E mult prea mic profitul din vânzarea ilegală a "zubztanțelor ha-lu-cin'o-geme" ,
oare de ce se permite "șerpilor veninoși" Posted Image să faca publicitate la substante
anabolizante și halucinogene interzise, ce-i aici Posted Image  a devenit cumva softpedia un ferentari sau grozavești?
Ce este aşa mare lucru cu descrierea unor substanţe ilegale ? :)

Voi chiar credeţi că dacă un lucru este ilegal , atunci este neapărat periculos ?
Şi credeţi că dacă un lucru este legal, atunci nu reprezintă nici un risc ?
Asta aşa o fi, pe o altă planetă, nu pe a noastră ;)

În prezent, după cum deja mulţi îşi dau seama, substanţele care ucid la un nivel uriaş sunt chiar cele legale : zahărul, aditivii, chimicalele, ţigările şi alcoolul.
Deci chiar nu are rost să îi crească nimănui tensiunea la gândul substanţelor ilegale, fiindcă diavolul îl putem găsi oricum în ceea ce este legal :)

#16
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006

View PostVipera777, on 03 august 2015 - 08:54, said:

...alcoolul a fost cândva învăţat şi folosit cu cap ( iar acum adolescenţii îşi spală şi mâinile cu whisky )...

View PostVipera777, on 02 august 2015 - 23:01, said:

...
Alcoolul este o altă substanţă acceptată de mulţi, înţeleasă de puţini, şi folosită inteligent de aproape nimeni.
...
O mare poetesa!

View PostVipera777, on 04 august 2015 - 20:40, said:

...
În prezent, după cum deja mulţi îşi dau seama, substanţele care ucid la un nivel uriaş sunt chiar cele legale : zahărul, aditivii, chimicalele, ţigările şi alcoolul.
Deci chiar nu are rost să îi crească nimănui tensiunea la gândul substanţelor ilegale, fiindcă diavolul îl putem găsi oricum în ceea ce este legal Posted Image
Era suficient sa spui ca chimicalele ucid. Toate sunt chimicale, chiar si tu esti o chimichea. :)

#17
Vipera777

Vipera777

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 18.07.2015

View PostEXIT, on 06 august 2015 - 13:01, said:

O mare poetesa!


Era suficient sa spui ca chimicalele ucid. Toate sunt chimicale, chiar si tu esti o chimichea. Posted Image
Mă bucur că ţi-am stârnit interesul încă o dată, EXIT
Data viitoare poţi să laşi un răspuns prin care să şi zici ceva , să-ţi arăţi contribuţia pe acest forum Posted Image

#18
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Contribui pe forum la depistarea imposturii, non-valorii.

...diavolul îl putem găsi oricum în ceea ce este legal
Bravisimo!

Edited by EXIT, 06 August 2015 - 19:05.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate