Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...
 CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...
 Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana
 Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 

NAS Server pe HP Proliant Microserver Gen8

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Trismegistul

Trismegistul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 27.08.2011
Ce am...

Am un MicroServer HP ProLiant Gen8 cu procesor Intel® Xeon® E3-1220L V2 2.2GHz, 1x8GB, Sursa 150W

Procesor
Model Procesor: Intel® Xeon® Processor E3-1220L v2
Frecventa procesor (MHz):2300
FSB (MHz):1600Socket:1155
Dimensiune Cache procesor (KB):3072
Nucleu procesor:2
Numar procesoare instalate:1
Numar procesoare suportate:1

Memorie
Capacitate memorie (GB):8 (1 x 8GB) -> peste un timp doresc sa mai achizitionez o placuta de memorie identica ptr a face up la 16GB
Tip memorie:DDR3
Frecventa memorie 1333
(MHz): 1600
Dual Chanel:Da
Memorie maxima (GB):32

Unitati de stocare
Numar Hard disk-uri:4 -> Am instalate pe el doua HDD in Bay1+2 (2xHDD: Seagate 3TB NAS Internal HDD, ATA ST3000VN000-1HJ1)
Tip Hard disk:3.5" SATA
Tip Hard disk suportat:3.5 inch

Retea
Gigabit:10/100/1000
Porturi retea:2

Sursa
Putere sursa (W):150

Ce vreau...

Vreau sa fac un NAS (Network Attached Storage) care sa aiba si un personal cloud pe el
NAS accesibil doar din internal network (SMB) si cloud-ul accesibil si de pe extern

Pana in prezent am facut teste cu FreeNAS, bazat pe FreeBSD dar nu am fost deloc multumit. SMB shares pe FreeNAS este un pic "cu cantec" la capitolul permisiuni... Nu vreau sa merg pe 777, guest, nobody, etc... sub nici o forma. In plus, mi se pare ca te cam scarpini cu stanga pe dreapta doar pentru ca are o interfata web draguta si cam atat. Marea mea dezamagire cu FreeNAS-ul a fost ca dupa un uptime de 30+ zile nu am mai putut sa ma loghez pe el prin SSH si nu il mai vedeam in retea. A mers din nou doar dupa restart. Posted Image))
Ce mi-a placut la el era faptul ca OS-ul se pune pe USB stik intern, iar HDDs de pe bay-urile serverului se folosesc doar pentru stocare si bineinteles... ca la toata lumea, ZFS-ul Posted Image
Am folosit HDDs ptr data storage in RAID1 software facut de FreeNAS, conform recomandarii lor din specificatii.
Dupa ce am citit mai mult pe forumul lor, referitor la problemele intampinate de alti useri, chiar pierderi de date... am renuntat complet la indeea de a folosi chestii de genul "in the box".

Dupa aceea am facut teste cu Debian, pe care il prefer daca ar fi sa aleg intre Debian si Ubuntu, pe motive de stabilitate am inceput sa ma gandesc la aceasta varianta. Am avut un uptime de 60+ zile in care totul a mers ok... Debian cu SMB.

Acum ma gandesc sa merg pe varianta Debian cu SMB + OwnCloud si eventual sa ii pun webmin pentru o mai mare usurinta in administrare. Pentru mine, marele avantaj al debianului este faptul ca are suport pe timp foarte lung... Dupa ce imi pun la punct NAS-ul nu trebuie sa upgradez OS-ul o data pe an, etc... Interesul meu este sa mearga perfect cativa ani buni fara sa ii fac modificari sau altceva, in afara de update-uri. Acum, se naste intrebarea: Pot folosi partitionarea btrfs fara nici un risc? Ei spun ca acum este stabila si ca nu ar trebui sa mai fie probleme majore. Din cate am inteles pe alte forumuri btrfs o sa lase in urma ZFS-ul. Nu sunt un specialist in asta, deci.. nu prea stiu dupa cine sa ma iau.

O alta varianta ar fi fost ca in loc de debian sa ii pun FreeBSD (care are ZFS) cu SMB + OwnCloud. Problema este ca suportul FreeBSD are timp mai scurt decat suportul Debian, iar eu nu stiu nici o comanda in FreeBSD. Bine, asta nu ar fi chiar o mare problema ptr ca se invata. Dar nu prea as vrea sa fac upgrade la OS in fiecare an...

Deci... Momentan poate si datorita obisnuintei si comoditatii as inclina catre Debian, ca OS. Si daca tot exista si acum este stabil as dori sa formatez partitiile cu btrfs

Voi ce imi recomandati?

- Debian cu btrfs sau FreeBSD cu ZFS?
- Este ok daca pun OwnCloud-ul pe acest server?
- Ce structura sa aiba partitiile? Si ce sistem de fisiere sa folosesc pe partitiile respective? Sa le fac pe toate cu btrfs?

MENTIUNE: S-ar putea sa fie nevoie ca pe acest NAS server sa pun si un FTP server. Trebuie sa iau in calcul aceasta optiune pentru viitor, chiar daca nu o sa o fac chiar de la inceput. Dar mai mult ca sigur aceasta necesitate va aparea in timp!

Mentionez ca nu sunt un specialist in linux. Ceea ce stiu sunt doar lucruri de baza pe care le-am invatat in timp din tutoriale, forumuri, etc...

Este necesar sa creez partitiile separat, adica
/boot
/
/var
/tmp
/home
/swap
/DATA (partitia in care voi tine datele stocate care va fi cu LVM obligatoriu, necesar pentru extinderea spatiului de stocare)

sau nu?

- Sa le formatez pe toate cu btrfs sau nu?
- Este mai bine ca o parte sa fie formatate cu Ext4 sau XFS si doar partitia de "data storage" sa fie formatata cu btfrs?
- Daca voi crea partitiile separat, ce marime ar trebui sa aiba fiecare? Am vazut variante de partitionare in care "/tmp" avea dublul memoriei ram (la fel ca swap-ul), la atii peste 100GB, iar la unii doar 2GB.

- Anumite persoane recomanda folosirea unei partitii separate pentru "/DATA_STORAGE" iar altii folosesc partitia "/home" pentru asta. Cum este mai bine si de ce?

Sunt alte persoane care recomanda instalarea OS-ului simplu, gen
/boot
/
/home
/Data_STORAGE
/swap


Va rog sa ma ajutati sa iau decizia cea mai buna!
Mentionez ca am de gand sa folosesc RAID1 software (pentru ca este vorba de server de stocare), iar partitia care va fi folosita pentru data storage va fi cu LVM pentru posibile extinderi viitoare a capacitatii de stocare, fie ca va fi vorba de partitia "/home" sau o partitie "/data_storage"

#2
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 Trismegistul, on 02 august 2015 - 18:41, said:

NAS accesibil doar din internal network (SMB)
Presupun ca ai vrut sa spui: o parte accesibila doar din PCurile(?) cu Windows din LAN, via Samba.

 Trismegistul, on 02 august 2015 - 18:41, said:

si cloud-ul accesibil si de pe extern
Poti traduce folosind cuvinte simple pe care sa le inteleaga oricine?

Edited by dexterash, 02 August 2015 - 20:26.


#3
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,780
  • Înscris: 06.09.2004
xpenology, fara discutii. ai ditamai thread-ul aici - http://forum.softped...croserver-gen8/

foarte multi useri multumiti si dispusi sa ajute. face tot ce vrei tu si in plus multe alte chestii la care nu te-ai gandit inca    :)

#4
Trismegistul

Trismegistul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 27.08.2011

 dexterash, on 02 august 2015 - 20:25, said:

Presupun ca ai vrut sa spui: o parte accesibila doar din PCurile(?) cu Windows din LAN, via Samba.


Poti traduce folosind cuvinte simple pe care sa le inteleaga oricine?

Da, SMB accesibil doar de pe reteaua interna, iar cloud-ul din internet (reteaua externa).
Anumite foldere vor fi share-uite atat pe intern prin SMB (chmod 755 ptr foldere si 644 ptr fisiere) cat si prin download link cu parola prin owncloud, ca sa poata fi descarcate doar de anumite persoane la la job... E mai comod pentru ei asa, decat prin ftp Posted Image
Scuze pentru exprimarea mea, dar nu sunt un foarte mare specialist.

 born2lose, on 02 august 2015 - 20:30, said:

xpenology, fara discutii. ai ditamai thread-ul aici - http://forum.softped...croserver-gen8/

foarte multi useri multumiti si dispusi sa ajute. face tot ce vrei tu si in plus multe alte chestii la care nu te-ai gandit inca Posted Image

M-am uitat putin la solutie. Inca nu m-am uitat sa vad pe ce OS functioneaza si ce sitem de fisiere foloseste pe partitii, o sa ma mai uit, dar sincer nu stiu ce sa zic, nu prea vreau o solitie in-the-box. de obicei la acestea apar probleme la actualizari, update-uri, etc... sau te trezesti ca ceva nu mai merge si este destul ne nasol sa ti se intample asta la un storage aflat in productie.... Din acest motiv prefer un OS curat foarte stabil, care este intretinut de o comunitate mult mai mare si a carei eficienta a fost verificata in timp de milioane de utilizatori...
Un storage nu prea iti permiti sa il reinstalezi la fiecare 6 luni sau 1 an...
Oricum, iti multumesc frumos pentru amabilitatea de a imi arata acel thread. O sa ma uit pe el in continuare pentru idei Posted Image

//Edit: Recunosc, imi place foarte mult interfata grafica ptr ca face lucrurile mult mai simple, dar nu vreau sa sacrific stabilitatea, securitatea si integritatea datelor... din acest motiv am ales ca mai bine pe anumite chestii sa lucrez in linia de comanda si sa folosesc ca si interfata grafica ptr anumite chestii webmin-ul (deschis doar pe reteaua interna) pe care il cunosc si cu care ma descurc.

Am uitat sa specific, masina va fi instalata pe reteaua interna. Iar pentru cloudul care va fi vizibil pe extern voi face port forwarding din router. Restul porturilor vor avea DROP direct din router.

Edited by Trismegistul, 02 August 2015 - 22:17.


#5
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,780
  • Înscris: 06.09.2004
trebuie neaparat sa-i dai o sansa si sa-l incerci - iti promit ca nu te vei mai intoarce la altceva. update-urile nu sunt greu de facut, singura problema este ca trebuie sa-l conectezi la un monitor sa dai efectiv 3 click-uri. apoi totul merge struna. eu ii fac update-urile cel mult o data pe an, nu am avut absolut niciodata probleme de stabilitate. ruleaza fara oprire de minim 3 ani.

filesystem-ul l-au denumit shr, synology hybrid raid - si este extrem de simplu de folosit. ma pricep binisor la unix/linux, dar pur si simplu nu voiam sa mai fac asta si acasa   Posted Image sa-ti dau un ex de cum merge - sa zicem ca ai 2 hdd-uri mici in raid si vrei sa le inlocuiesti cu doua mai mari. scoti unul mic, bagi unul mare - pac, sistemul de operare il detecteaza si te intreaba daca vrei sa-l formatezi si sa-l sincronizezi cu cel mai mic ramas. un singur click  si face el singur asta. apoi il scoti si pe celalalt mic, il bagi pe al doilea mare - te avertizeaza iar ca ai un hard nou, se ofera sa ti-l sincronizeze cu celalalt disk mare si sa-ti si extinda volumul pana la capacitatea maxima. inca un click si asta e tot Posted Image

vrei sa-ti explic cum trebuie sa faci asta pe un solaris cu lvm? te apuca spaima Posted Image

in plus, comunitatea este extrem de puternica si poti folosi absolut orice aplicatie de synology sau after market. eu de ex am instalata si o masina virtuala cu Debian, merge perfect. si multe, multe altele....

tot ce ai descris tu legat de share-uri, accese, quota de spatiu pe utilizator se face extrem de simplu din interfata grafica. ai inclusiv aplicatii securizate dedicate de la synology pentru mobil care merg peste https, m-am trezit de mai multe ori prin cine stie ce colt al lumii ca am chef sa ascult o melodie sau sa downloadez o carte ca n-am ce citi. din 2-3 click-uri le ai efectiv pe tableta/telefon.

Edited by born2lose, 05 August 2015 - 17:24.


#6
infernal

infernal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 774
  • Înscris: 11.01.2006
Am 4 discuri de 1TB puse în RAID 10 software (mdadm), nu folosesc controller-ul RAID care e fake, nu vreau să depind de HP când vine vorba de kernel.
Pentru partiția de date (/data în cazul tău) folosesc xfs.

Ca model de partiții eu folosesc / și /tmp, swap nu am nevoie, /home nu am nevoie (am numai user root pe sistem pe care mă loghez cu cheie publică) la fel și /var (nu mi se schimbă prea multe pe sistem.

Iar / poate să fie btrfs. De exemplu Suse enterprise 12 folosește btrfs pentru sistem și pentru date XFS. RedHat a trecut la XFS în RHEL 7.

Necesitățile diferă (eu nu am nevoie de swap, nu folosesc multe chestii, am un minimal install cu kickstart și cam atât)
Poți folosi Debian (8.1 e ok) fără probleme. Poți încerca NFSv4 pe lângă Samba.
Owncloud e ok, numai că sunt multe update-uri la fel deci va trebui să updatezi destul de frecvent - mai ales că vrei să îl folosești pentru extern.

Edited by infernal, 06 August 2015 - 15:30.


#7
Trismegistul

Trismegistul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 27.08.2011

 infernal, on 06 august 2015 - 15:29, said:

Am 4 discuri de 1TB puse în RAID 10 software (mdadm), nu folosesc controller-ul RAID care e fake, nu vreau să depind de HP când vine vorba de kernel.
Pentru partiția de date (/data în cazul tău) folosesc xfs.

Ca model de partiții eu folosesc / și /tmp, swap nu am nevoie, /home nu am nevoie (am numai user root pe sistem pe care mă loghez cu cheie publică) la fel și /var (nu mi se schimbă prea multe pe sistem.

Iar / poate să fie btrfs. De exemplu Suse enterprise 12 folosește btrfs pentru sistem și pentru date XFS. RedHat a trecut la XFS în RHEL 7.

Necesitățile diferă (eu nu am nevoie de swap, nu folosesc multe chestii, am un minimal install cu kickstart și cam atât)
Poți folosi Debian (8.1 e ok) fără probleme. Poți încerca NFSv4 pe lângă Samba.
Owncloud e ok, numai că sunt multe update-uri la fel deci va trebui să updatezi destul de frecvent - mai ales că vrei să îl folosești pentru extern.

Multumesc @infernal!

Nici eu nu folosesc raid controller-ul b120i de la HP, care este un fake integrat. De aceeasi parere cu tine. Prefer raid 1 software facut din Debian. Partitia /data o sa o fac cu LVM ptr ca momentan am doar 2 x HDD de 3TB fiecare, iar mai tarziu vreau sa mai pun inca doua identice cu care sa completez spatiul de stocare din /data.
Imi poti spune cat de mari ai facut partitiile / si /tmp ?

Si inca o chestie... nu ma pricep foarte bine la sistemul de fisiere... De ce btrfs doar pentru / si nu si pentru /data? Tu ai formatat cu btrfs doar / sau si /tmp? Cu sistemul de fisiere XFS am inteles ca unii au avut probleme mari, pierderi de date...
La un moment dat ma gandeam sa inlocuiesc Debianul cu FreeBSD pentru ZFS, ca sa pun ZFS pe toate partitiile, dar nu stiu ce sa zic... in FreeBSD nu am butonat niciodata.
Iar btrfs a iesit din beta si am inteles ca a fost declarat stabil, iar din acest motiv cred ca a fost inclus si de Debian 8 in sistemul de partitionare din kitul de instalare netinstall. Iar Debianul stiu ca este destul de traditional cand vine vorba de stabilitate... Din acest motiv am si ales Debian ca prima mea optiune, pentru ca ceea ce vreau cel mai mult este stabilitatea.

Din cate am observat, FreeNAS-ul care se bazeaza pe FreeBSD foloseste ZFS pentru partitia montata pentru stocarea de date. Nu am fost atent ce sistem de fisiere foloseste pe partitiile OS-ului atunci cand l-am avut instalat. Pacat ca sta prost la capitolul stabilitate, ptr ca era frumos :)) Te poti trezi cu surprize pe el exact cand nu te astepti.

#8
infernal

infernal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 774
  • Înscris: 11.01.2006
Salut,

Depinde de necesități. Eu am un / de 20G și /tmp de 2G.
Tot ce e sistem poți pune liniștit pe BTRFS adică / și /tmp în cazul meu.
De ce nu BTRFS și pentru /data ?
Cam astea sunt recomandările SuSe cel puțin + că RedHat folosește XFS pentru toate filesystem-urile.
Probabil că nu e testat la fel de mult ca XFS care are ani buni în 'producție'.

XFS-ul e destul de sensibil, fluctuații de curent, căderi de curent - am văzut și eu crăpate.
Un filesystem XFS NU poate fi redus, de asemeni nu are undelete - (bineînțeles RAID-ul nu e înlocuitor pentru backup)

Ai nevoie de snapshots sau subvolume pentru /data ? sau ce alte feature-uri ale BTRFS vrei să folosești ?
Eu nu folosesc BTRFS ci doar XFS.

Rămâi pe Debian (pui un preseed cu minimal install + câteva pachete) și n-ai treabă.

#9
Trismegistul

Trismegistul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 27.08.2011

 infernal, on 07 august 2015 - 12:10, said:

Salut,

Depinde de necesități. Eu am un / de 20G și /tmp de 2G.
Tot ce e sistem poți pune liniștit pe BTRFS adică / și /tmp în cazul meu.
De ce nu BTRFS și pentru /data ?
Cam astea sunt recomandările SuSe cel puțin + că RedHat folosește XFS pentru toate filesystem-urile.
Probabil că nu e testat la fel de mult ca XFS care are ani buni în 'producție'.

XFS-ul e destul de sensibil, fluctuații de curent, căderi de curent - am văzut și eu crăpate.
Un filesystem XFS NU poate fi redus, de asemeni nu are undelete - (bineînțeles RAID-ul nu e înlocuitor pentru backup)

Ai nevoie de snapshots sau subvolume pentru /data ? sau ce alte feature-uri ale BTRFS vrei să folosești ?
Eu nu folosesc BTRFS ci doar XFS.

Rămâi pe Debian (pui un preseed cu minimal install + câteva pachete) și n-ai treabă.

Multumesc pentru raspuns...

Asa am facut, am formatat / si /tmp cu btrfs si /data cu XFS. Nu am mai creat partitii separate ptr /var si /home pentru ca nu imi sunt necesare. Am mers pe Debian pentru ca il stiu mai bine si pentru ca  este foarte stabil. Toate partitiile le-am facut cu raid1 software din OS, iar /data (facuta pentru stocare) in afara de raid1 am facut-o cu LVM pentru a imi fi mai usor sa extind spatiul de stocare. Mai am doua bay-uri libere pe server pentru inca doua hdd-uri pe care le voi pune in viitor tot cu raid1.
Pe acest server am UPS cu management software prin usb, deci... intreruperile de curent nu vor fi o problema. O sa configurez UPS-ul sa dea shutdown la server inainte sa ramana fara curent in baterie, daca intreruperea este mai mare de 5 minute Posted Image ca sa nu am probleme cu XFS Posted Image

Inca o data... multumesc tuturor pentru raspuns si amabilitate!

//EDIT: Apropo... @infernal, care ar fi avantajul folosirii NFSv4 in combaratie cu Samba? Te intreb asta pentru ca nu l-am mai folosit pana acum. Eu am folosit doar Samba pentru share-ul intern, pentru masinile cu Windows.  Exista anumite lucruri pe care NFSv4 le poate face in plus sau mai bine fata de Samba? Care crezi ca ar fi cea mai buna varianta pentru share-ul extern? Asa cum spuneam anterior as fi vrut sa folosesc OwnCloud, dar nu prea imi place modul in care lucreaza, la nivel de foldere, stocare, etc... Tot ce vreau sa sharez in exterior trebuie sa pun in folderul userului din owncloud, de pe care vreau sa dau share... mi se pare risipa de spatiu, mai ales daca fisierele respective le am si in alt folder din /data, cum ar fi de exemplu /data/storage/folder_share_1/fisier Thx!

Edited by Trismegistul, 12 August 2015 - 15:23.


#10
infernal

infernal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 774
  • Înscris: 11.01.2006
Samba e ok, dacă a funcționat fără probleme rămâi la el.
NFSv4 e standard IETF iar CIFS nu este.
NFSv4 - mecanism de locking mai performant (nu cred că o să ai nevoie)
NFSv4 - folosește TCP comparativ cu NFSv3 (și CIFS la fel)
În afară de un server openssh pentru sftp nu văd ce altceva ai putea folosi pentru extern.
Sau să folosești openvpn pentru clienți ca să ajungă la tine.

Edited by infernal, 12 August 2015 - 22:25.


#11
Trismegistul

Trismegistul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 27.08.2011

 infernal, on 12 august 2015 - 22:24, said:

Samba e ok, dacă a funcționat fără probleme rămâi la el.
NFSv4 e standard IETF iar CIFS nu este.
NFSv4 - mecanism de locking mai performant (nu cred că o să ai nevoie)
NFSv4 - folosește TCP comparativ cu NFSv3 (și CIFS la fel)
În afară de un server openssh pentru sftp nu văd ce altceva ai putea folosi pentru extern.
Sau să folosești openvpn pentru clienți ca să ajungă la tine.

Da, Samba mi-a mers mereu bine, mai ales ca este deschis doar pe intern ptr windows share. Nu am Mac-uri sau pc pe linux in retea. Doar Windows. Vreau sa adaug si device-urile cu Android. Evident, serverul de storage si share nu putea fi pe windows. Momentan ca si OS am Debian 8.1. Iar pana acum am pus pe el doar ssh server (deschis doar pe intern), MySQL, apache2, php5 (un moft al meu), samba si webmin (deschis doar pe intern) pentru administrare mai comoda.

La OwnCloud ma interesa doar optiunea LinkShare cu parola pentru descarcare si LinkUpload cu parola. Singura chestie este ca nu vreau sa dau drepturi pe www-data (apache2) la folderul /storage. Inca mai studiez problema, sa vad daca gasesc totusi care sa imi rezolve atat problema pe extern cu linkul de download cat si de upload cu parola sau mai bine cu user + pass ca sa ma pot juca cu drepturile de r/rw cum vreau, in sensul ca pe directorul de /storage sa merg cu 755 iar pe cel in care se va face upload cu 775. Daca nu gasesc ceva care sa ma multumeasca va trebui sa merg pe ftp sau sftp, dar nu va fi la fel de comed pentru persoana care va trebui sa descarce sau sa incarce materiale pe storage-ul meu.
PS: Ce am uitat sa mentionez este faptul ca am IP dinamic, dar rezolv asta destul de usor cu dinamic dns-ul celor de la RDS, dupa care am facut o inregistrare chname in zona dns a siteului meu care pointeaza ceva de genul: "server.domeniulmeu.ro -> subdomeniuoferitderds.go.ro". In acest fel am reusit sa imi denumesc serverul cu "server.domeniulmeu.ro". Chestia asta am gandit-o in felul asta ptr owncloud, dar acum nu mai stiu ce sa mai fac, ptr ca nu as mai vrea sa il folosesc... :) Vreau sa vad daca pot sa fac treaba asta cu useri reali din linux, pentru a nu da drepturi pe www-data, ci pe useri si grupuri dedicate din OS.

PS: Openvpn cade, clientii nu au aceasta posibilitate. Ar fi prea complicat pentru clientul principal. Se conecteaza dintr-o retea securizata care are impuse destul de multe limitari. De asemenea, pe pc-urile din acea retea userii nu pot instala programe. Acest lucru este facut doar de adminul retelei. Acolo se lucreaza cu date importante.

#12
infernal

infernal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 774
  • Înscris: 11.01.2006
Sunt multe soluții, personal nu le folosesc dar poți încerca și vezi ce și cum.
Ubuntu au făcut opensource soluția lor Ubuntu One.
Mai ai BitTorrent Sync, AeroFS, Pydio, SparkleShare, SeaFile.
Chestia cu CNAME : așa se face :)
Cred că se poate face cu useri și grup + permisiuni pentru "sharing" folosing SGID.
De exemplu :
mkdir /tmp/shared
chown :users /tmp/shared
chmod g+s /tmp/shared sau chmod 2775 /tmp/shared
Sau cu ACL-uri (setfacl, getfacl)
Și de pe Windows îmi pot deschide cu ssh (putty) ce fel de tunel vreau mapat pe orice port :)

Spor la treabă !

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate