Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

Despre Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
36 replies to this topic

#1
Marius330

Marius330

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 19.03.2015
Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP) este un acord comercial pe care Statele Unite si Uniunea Europeana il negociaza incepand din aceasta vara si care ar putea deveni, potrivit specialistilor, cel mai mare acord regional de comert liber din istorie. El are drept scop sa inlature obstacolele comerciale in numeroase sectoare economice si sa faciliteze, astfel, vanzarea si cumpararea de bunuri si servicii intre SUA si UE, contribuind la cresterea economica si la crearea de locuri de munca.

Parteneriatul este descris de autoritatile americane drept "un acord de comert si investitii ambitios, cuprinzator, la standarde inalte ce ofera beneficii semnificative pentru promovarea competitivitatii SUA pe plan international, pentru crearea de locuri de munca si crestere economica".

Comisia Europeana argumenteaza ca acest acord, ce ar intari cea mai puternica relatie comerciala din lume, anume cea dintre UE si SUA, ar produce "o crestere economica suplimentara ce va fi in beneficiul tuturor; intarirea comertului este un mod bun de a ne creste propriile economii prin cresterea cererii si ofertei fara sa fie nevoie sa crestem cheltuielile publice si imprumuturile".

Negocierile se poarta pe trei paliere distincte:
1. accesul pe piata (produse industriale, produse agricole, servicii si investitii),
2. aspecte de reglementare si bariere netarifare in calea comertului (non-tariff barrieres to trade ¬ NTBs),
3. reguli, principii si noi modalitati de cooperare care sa se adreseze provocarilor si oportunitatilor comertului global.


Cifre-cheie ale TTIP, potrivit studiului independent realizat pentru Comisia Europeana de Centrul pentru Cercetarea Politicilor Europene (Londra):

- PIB-ul Uniunii Europene ar urma sa creasca cu 68-119 miliarde de euro
- PIB-ul SUA ar urma sa creasca cu 50-95 miliarde de euro
- Daca initiativa comerciala va fi mai restransa, limitandu-se la liberalizarea tarifelor, efectele asupra cresterii economice s-ar reduce la +24 miliarde euro in cazul UE si +9 miliarde euro in cazul SUA
- Impactul asupra celorlalte economii va fi unul pozitiv si se va ridica, in cel mai optimist scenariu, la circa 99 miliarde de euro.

- 80% dintre beneficiile TTIP ar proveni din reducerea costurilor impuse de birocratie si reglementarile in vigoare si din liberalizarea comertului in domeniul serviciilor si al achizitiilor publice.

Ce urmareste TTIP?
Potrivit Comisiei Europene, "pe langa reducerea tarifelor in toate sectoarele, UE si SUA doresc sa abordeze problema barierelor vamale - precum diferentele in domeniul reglementarilor tehnice, al standardelor si al procedurilor de aprobare. Acestea mananca, adesea, inutil de mult timp si multi bani pentru companiile care doresc sa-si vanda produsele pe ambele piete. De exemplu, cand o masina primeste avizul de siguranta in UE, ea trebuie sa urmeze o noua procedura de aprobare pentru SUA, desi standardele de siguranta sunt similare".
Tot Comisia Europeana arata ca negocierile pentru elaborarea TTIP urmaresc deschiderea ambelor piete pentru servicii, investitii si achizitii publice si ar putea modela regulile comerciale globale.
Casa Alba arata ca acest acord "vizeaza intarirea cresterii economice in SUA si UE si sa adauge noi locuri de munca la cele peste 13 milioane de locuri de munca din Statele Unite si Uniunea Europeana, sustinute deja de investitiile si comertul transatlantic".

Cum poate Europa sa beneficieze de pe urma TTIP?
Aprecierile Comisiei Europene, pe baza unui raport independent publicat in martie a.c. de Centrul pentru Cercetarea Politicilor Europene (Londra):
Companiile ar putea economisi milioane de euro
In cadrul Uniunii ar fi sustinuta aparitia a sute de mii de noi locuri de munca
Dupa implementarea completa a Parteneriatului, o gospodarie medie europeana ar urma sa castige anual cu 545 de euro mai mult decat in prezent, economia europeana ar creste cu pana la 120 de miliarde de dolari anual
Cresterea economica suplimentara ar fi benefica pentru toata lumea, intrucat intarirea relatiilor comerciale contribuie la intarirea economiilor europene,

cererea si oferta urmand sa creasca fara ca acest lucru sa presupuna cheltuieli publice sau imprumuturi suplimentare.

Cum pot SUA sa beneficieze de pe urma TTIP?
Punctul de vedere al Casei Albe:
Deschiderea suplimentara a pietelor europene ar duce la o crestere a exporturilor de bunuri si servicii private din SUA catre UE, cea mai mare piata de export a Statelor Unite, exporturi care se ridica la 458 miliarde de dolari
SUA, asemenea UE, ar beneficia de pe urma intaririi reglementarilor in privinta investitiilor, in conditiile in care, potrivit datelor aferente anului 2011, investitiile pe care fiecare dintre cei doi parteneri le-au facut in economia celuilalt se ridica la 3,7 mii de miliarde de dolari.


Pentru că negocierile dintre Europa și America întâmpină dificultăți, s-ar putea ca Asia să ne ia locul într-un viitor tratat cu America

Avertisment din Parlamentul European: Daca americanii si asiaticii se inteleg inainte de TTIP, Europa se va supune regulilor lor

Vicepresedintele Comisiei de comert international din Parlamentul European Iuliu Winkler avertizeaza ca Uniunea Europeana va fi nevoita sa se supuna regulilor trasate de americani si asiatici, daca SUA si partenerii sai din Asia vor incheia Tratatul Transpacific de liber-schimb inaintea Parteneriatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), negociat in prezent de Bruxelles si Washington.

"SUA negociaza tratate similare si peste Pacific cu partenerii asiatici. Cel care va incheia primul un astfel de tratat acela va impune regulile globale, iar cine face regula, probabil, castiga si jocul. Daca regula va fi facuta pe partea pacifica a globului, de catre asiatici, in primul rand, si de americani, atunci UE va trebui sa se acomodeze si sa urmeze aceste reguli. Daca reusim noi, Europa, sa fim cei care facem regula globala pentru urmatoarele decenii, atunci ceilalti vor trebui sa ne urmeze si sa se acomodeze exemplului nostru", a declarat europarlamentarul roman (UDMR, PPE), la Radio Romania International, potrivit unui comunicat de presa.

Luni, la Beijing, presedintele SUA, Barack Obama, a facut un apel la partenerii asiatici sa elimine toate piedicile din calea incheierii Acordului Traspacific de liber-schimb. Acordul transpacific de liber-schimb reuneste la negocieri economii importante ale lumii, ca SUA, Canada, Mexic, Japonia, Australia, Malaezia. Cea mai mare economie din Asia, si a doua a lumii, China, nu se afla printre tarile care si-au exprimat interesul de a participa la TPP.

Pe de alta parte, europralamnetarul Iuliu Winkler a subliniat importanta tratatului de liber-schimb SUA-UE.

"TTIP este mult mai mult decat un acord comercial si de investitii. Este un acord care va putea avea o influenta majora asupra securitatii UE, asupra securitatii energetice, alimentare, asupra bunastarii cetatenilor. Asistam la o reasezare a echilibrelor globale. Recent, China a devenit prima economie globala, devansand SUA (in privinta produsului intern brut ca putere de cumparare - n.r.)", a afirmat vicepresedintele Comisiei europarlamentare INTA.

In privinta Romaniei, el a aratat ca Bucurestiul trebuie sa identifice, in urmatorii 2-3 ani, oportunitati de nisa pentru a fructifica un evetual acces largit pe piata americana, in perspectiva incheierii TTIP.

"Din pacate, SUA nu este in top 10 in privinta schimburilor comerciale cu Romania, comertul tarii noastre fiind orientat, inclusiv cel cu produse agricole, in proportie de 72-73% catre UE. (...) Desi Romania este un jucator modest pe relatia comerciala cu SUA, avem sansa ca in urmatorii 2-3 ani, pana la incheierea negocierilor TTIP, sa identificam oportunitatile de nisa pe piata americana si in functie de acestea sa promovam produsele romanesti, inclusiv pe cele agricole si alimentare", a mai spus deputatul european al UDMR.

Deci, cum comentați?

#2
Daian95

Daian95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,424
  • Înscris: 17.03.2012
Inca un acord care sa ne subjuge si sa ne faca odata in plus sclavii ai SUA si ai Occidentului.

#3
Marius330

Marius330

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 19.03.2015

View PostDaian95, on 29 iunie 2015 - 19:24, said:

Inca un acord care sa ne subjuge si sa ne faca odata in plus sclavii ai SUA si ai Occidentului.

Noi = românii sau europenii?

#4
florin011

florin011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 30.08.2013
atatia oameni cu carte va dati seama ca ne doresc binele. slavit fie occidentul, Dumnezeu si toti sfintii sai din ceruri sa protejeze SUA ca prin ajutorul lor sa avem cat mai multe locuri de munca bine platite. Maica Domnului sa vegheze asupra inteleptilor si sa dea drumul odata si odata la vize. AMIN. ASA SA NE AJUTE D-ZEU!

#5
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,172
  • Înscris: 27.06.2007
Ponta ce zice?
da Antena 3?

#6
tenzen

tenzen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,797
  • Înscris: 28.06.2007

Quote

wikileaks

The Healthcare Annex seeks to regulate state schemes for medicines and medical devices. It forces healthcare authorities to give big pharmaceutical companies more information about national decisions on public access to medicine, and grants corporations greater powers to challenge decisions they perceive as harmful to their interests.
...
The Annex will also tie the hands of the US Congress in its ability to pursue reforms of the Medicare programme.


Quote

Julian Assange, WikiLeaks publisher, said:
It is a mistake to think of the TPP as a single treaty. In reality there are three conjoined mega-agreements, the TiSA, the TPP and the TTIP, all of which strategically assemble into a grand unified treaty, partitioning the world into the west versus the rest. This "Great Treaty" is descibed by the Pentagon as the economic core to the US military's "Asia Pivot". The architects are aiming no lower than the arc of history. The Great Treaty is taking shape in complete secrecy, because along with its undebated geostrategic ambitions it locks into place an aggressive new form of transnational corporatism for which there is little public support.

Statele sa fie constranse sa ia decizii care sa le aduca lor profit, adica mai pe romaneste, p*la suveranitate...o sa ajungem in situatia tarilor africane de care si-au batut joc corporatiile de tabac cand vroiau sa puna un afis mai mare cu plamaniii negri pe pachetele de tigari.

#7
savantu

savantu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,623
  • Înscris: 26.10.2003
Din ce era ati aparut domnilor de mai sus ? Cretacic sau paleolitic ?

#8
sammydo

sammydo

    PATRIOT ROMAN

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 04.03.2013

View Postsavantu, on 29 iunie 2015 - 19:46, said:

Din ce era ati aparut domnilor de mai sus ? Cretacic sau paleolitic ?

Nu chiar, oamenii vor sa spuna ca drumul spre iad este pavat cu bune intentii, in rest, daca o gospodarie medie europeana ar urma sa castige anual cu 545 de euro mai mult decat in prezent, inseamna praf in ochi, 545 /12, aadica 45 de euro pe luna, pai bine mai frate, astia chiar ne cred prosti? sau cum ? Sunt satul de gargara politicianista, sunt satul pana peste cap de BLA BLA BLA, asta e un mare cacat, din care unii or sa castige bani frumosi, dar populatia nu va castiga nimic, toate deciziile asta se iau cu anumite corporatii in gand, cam asta e bataia lunga a acestui tratat.

#9
casablanca1000

casablanca1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,157
  • Înscris: 25.08.2011
Pai da ca in USA nu se consuma destul de multa carne injectata cu hormoni si tot felul de cacaturi modificate genetic, trebuie sa-i indoape si pe prostii din UE cu ele. Hai sictir cu tratatul lor, baga-si-l-ar in cur.

#10
ovidiu21

ovidiu21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,396
  • Înscris: 09.08.2006
:

:))) ar fi culmea sa intre si romanika in tratat

Edited by ovidiu21, 29 June 2015 - 20:12.


#11
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,172
  • Înscris: 27.06.2007

View Postsavantu, on 29 iunie 2015 - 19:46, said:

Din ce era ati aparut domnilor de mai sus ? Cretacic sau paleolitic ?
neoliticu timpuriu
de ce este avantajata doar SUA?
adica, europeni au sau vor semna un tratat doar pt. a avantaja SUA?

Edited by STARTREK1, 29 June 2015 - 20:34.


#12
Marius330

Marius330

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 19.03.2015
Dar stai puțin, că din acest tratat vor avea de câștigat ambele tabere.

- PIB-ul Uniunii Europene ar urma sa creasca cu 68-119 miliarde de euro
- PIB-ul SUA ar urma sa creasca cu 50-95 miliarde de euro
- Daca initiativa comerciala va fi mai restransa, limitandu-se la liberalizarea tarifelor, efectele asupra cresterii economice s-ar reduce la +24 miliarde euro in cazul UE si +9 miliarde euro in cazul SUA
- Impactul asupra celorlalte economii va fi unul pozitiv si se va ridica, in cel mai optimist scenariu, la circa 99 miliarde de euro.
- 80% dintre beneficiile TTIP ar proveni din reducerea costurilor impuse de birocratie si reglementarile in vigoare si din liberalizarea comertului in domeniul serviciilor si al achizitiilor publice.


#13
casablanca1000

casablanca1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,157
  • Înscris: 25.08.2011

View PostSTARTREK1, on 29 iunie 2015 - 20:31, said:

neoliticu timpuriu
de ce este avantajata doar SUA?
adica, europeni au sau vor semna un tratat doar pt. a avantaja SUA?

da, vor semna pentru ca aia care ne conduc sunt numai prosti si corupti care ar vinde-o si pe ma-sa ca sa le fie lor bine -  inclusiv gargaragiul ala de europarlamentar roman citat mai sus

View PostMarius330, on 29 iunie 2015 - 20:47, said:

Dar stai puțin, că din acest tratat vor avea de câștigat ambele tabere.

....mai putin puletele de rand

#14
tenzen

tenzen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,797
  • Înscris: 28.06.2007

View Postovidiu21, on 29 iunie 2015 - 20:10, said:

Posted Image)) ar fi culmea sa intre si romanika in tratat
Romania intra si-n buda, oricum numai are puterea de a decide, chiar daca ar avea, Iohannis zice ceva si Ponta altceva, speram ca UE o sa aibe grija de noi.

#15
PaulFCB

PaulFCB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,238
  • Înscris: 22.04.2009

View Postcasablanca1000, on 29 iunie 2015 - 19:59, said:

Pai da ca in USA nu se consuma destul de multa carne injectata cu hormoni si tot felul de cacaturi modificate genetic, trebuie sa-i indoape si pe prostii din UE cu ele. Hai sictir cu tratatul lor, baga-si-l-ar in cur.

Deci in Romania nu se mananca pui injectat cu hormoni. OK.

#16
pro-civilizatie

pro-civilizatie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,012
  • Înscris: 19.02.2011
ar fi bine daca acest tratat ar fi pus in vigoare
doar eco-nazistii se opun pentru ca ei urmaresc distrugerea economiei vestice

#17
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,200
  • Înscris: 01.10.2009
UE nu poate concura SUA. Rezulta ca firmele europene vor avea de pierdut.

#18
Marius330

Marius330

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 19.03.2015

View PostXORIAN_L, on 29 iunie 2015 - 21:07, said:

UE nu poate concura SUA. Rezulta ca firmele europene vor avea de pierdut.


Potrivit Comisiei Europene, "pe langa reducerea tarifelor in toate sectoarele, UE si SUA doresc sa abordeze problema barierelor vamale - precum diferentele in domeniul reglementarilor tehnice, al standardelor si al procedurilor de aprobare. Acestea mananca, adesea, inutil de mult timp si multi bani pentru companiile care doresc sa-si vanda produsele pe ambele piete. De exemplu, cand o masina primeste avizul de siguranta in UE, ea trebuie sa urmeze o noua procedura de aprobare pentru SUA, desi standardele de siguranta sunt similare".
Tot Comisia Europeana arata ca negocierile pentru elaborarea TTIP urmaresc deschiderea ambelor piete pentru servicii, investitii si achizitii publice si ar putea modela regulile comerciale globale.
Casa Alba arata ca acest acord "vizeaza intarirea cresterii economice in SUA si UE si sa adauge noi locuri de munca la cele peste 13 milioane de locuri de munca din Statele Unite si Uniunea Europeana, sustinute deja de investitiile si comertul transatlantic"


Aici nu e vorba de concurență.

Edited by Marius330, 29 June 2015 - 21:38.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate