Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 

MK808B Plus stick Android TV

- - - - -
  • Please log in to reply
93 replies to this topic

#1
nick64

nick64

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 23.08.2008
Am deschis acest topic pentru eventualii posesori de MK808B Plus interesati de problemele de utilizare (si eventual pentru a stopa bruiajul altor topic-uri cu subiecte de fond diferite):

Stick-ul este cel de aici:

http://www.geekbuyin...ack-337068.html

Pro:
Amlogic M805 1,5 GHz
Bluetooth
Miracast functional (testat cu Galaxy S5)
Suport Freaktab Bob Finless, Cyanogen si OpenElec
http://freaktab.com/...finless-rom-1-1
Se misca bine la redarea de filme cu Kodi

Contra:
Semnal WiFi foarte slab
Numai 1GB RAM

Se pare ca exista in circulatie versiunea Tronsmart original (cu OTA) si clona fara OTA (conform obiceiului chinezesc, apar imediat clonele, si clone la clone)

Poate fi utilizat pentru streaming (HD4ALL, Plex, etc.) si pentru jocuri (eventual cu cu gamepad).
Este succesorul modelelor MK808 si MK908 (cu versiunile respective)

Se gaseste si in magazinele online de la noi.

O problema pe care am observat-o, la ROM Finless 1.1 (bazat pe 109k4):

Sunt unele aplicatii care insista sa mearga numai in modul telefon portret (Clean Master sau Samba Sharing). Am citit pe undeva ca se rezolva cumva cu "xposed framework", dar probabil ca niste step-by-step instructiuni ar fi foarte utile daca stiti.

In principiu, aplicatia respectiva "crede" ca ruleaza pe un telefon si isi prezinta layout-ul de telefon. De multe ori, aplicatiile au 2 layout-uri de prezentare, uneori semnificativ diferite (asezare functionala foarte diferita pe ecran,daca aceeasi aplicatie este rulata pe telefon sau pe tableta). De exemplu, comenzile sau optiunile sunt asezate complet diferit.

Daca se utilizeaza din setari optiunea "Application request to change orientation", se obtine doar rasturnarea integrala a imaginii pe ecran cu 90 grade (inclusiv home screen-ul) dupa rularea unei astfel de aplicatii (aceasta pastrand layout-ul de telefon)

Altfel, fara utilizarea optiunii respective din setari, aplicatia este afisata vertical, pe centrul home screen-ului.

Nu am observat problema aceasta la predecesorii MK808 si MK908.

Stie cineva cum se poate rezolva problema ? (Clean Master este un exemplu bun).

Multumesc,

Attached Files


Edited by nick64, 02 June 2015 - 16:19.


#2
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
buna treaba, atunci ma bag si eu in seama pe subiectul asta.
Am tot un MK808B Plus (cel mai probabil este o clona, nu vad sa fie posesor de OTA iar stickul este vazut ca MBX MK808B Plus) pe care l-am cumparat din RO (la un pret ca de Romania, TVA, adaos, etc.)... ma rog, nu-i bai, nu a costat o avere si isi face treaba foarte bine.
Are FW 109K4 si in Antutu am obtinut 17063 la rezolutia de 1920 x 1080

Problema legata de aplicatiile care ruleaza in mod portret o am si eu (la Flipps, IMediaShare, SpeedTest). Daca in primele doua se rezuma doar la ecranul de start, la ST este permanenta.

Wifi-ul este slab doar la o anumita distanta fata de router, daca esti intr-un camp de circa 5-6 m distanta lucrurile stau foarte bine, la o distanta in jur de 10m si mai mult scade nepermis puterea de receptie.

Stickul suporta USB to Lan (eu folosesc un adaptor NIC-U1 si merge excelent)
Bluetooth este si el de foarte buna calitate, nu pierde conexiunea, se imperecheaza cu orice (fie ca sunt tastaturi - am testat 2 - fie componente audio)
Partea de "telecomanda" se poate rezolva foarte usor cu aplicatii: am testat Google Remote si RemoteIME si merg perfect (cu un minus pentru google remote care are tendinta sa se deconecteze dupa un timp de nefolosire si nu se mai imperecheaza asa usor cu aparatul)

vitezele din tabelul de mai sus sunt obtinute prin wifi (distanta 10-12m) - cele mici si prin NIC-U1(USB to LAN) conectat la un Trendnet Wireless game adaptor cele mari (37, 30, 34)

Attached Files


Edited by nanashu, 02 June 2015 - 19:11.


#3
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
Eu nu reusesc sa-i dau de cap lui kodi/ spmc, am pus add-onuri de yify, de noobroom, de YouTube si nimic. Cel de noobroom cred ca merge doar cu user si parola iar ala de yify intra pe site, aduce numele filmelor, categoriile, anii, etc. dar orice film incerc sa redau imi spune ca no streaming...
Ala de YT a mers ok cateva zile si apoi pauza. M-am logat, delogat si iar logat si nimic. Nu-mi mai incarca history, nu-mi mai incarca listele preferate, nimic. Au schimbat astia iar ceva la YT sau am gresit eu ceva? Search nu mergea oricum, incarca filmyl ala idiot care spune ca nu e compatibil device-ul.

#4
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
i-am dat de cap lui kodi gratie tutorialelor de pe net, am gasit o gramada de topicuri, de add-on-uri si indicatii cum sa le folosesc.
Ce am observat, am pus sopcast, versiunea 1.0 si a mers ca unsa... i-am facut update la 1.24 si a disparut imaginea, sonorul era dar imaginea ioc, egran negru, asa ca am revenit la versiunea initiala.
Am pus ultima versiune de IMDB de pe googleplay si m-am trezit ca sacadeaza la redarea oricarui videoclip :( asa ca am dezinstalat-o si am pus o versiune mai veche pe care o aveam pe tableta. Acum totul merge perfect, redarea la 720p este perfecta, fara pic de poticneli.
In SPMC am observat ca nu functioneaza Brightness si Contrast, oricat le mut, imaginea ramane la parametrii initiali. Nici Youtube nu si-a revenit, chiar daca l-am dezinstalat si reinstalat :( probabil si-a facut un fisier anume si ala trebuie sters manual ca sa mearga iar :(
Am imperecheat stickul si cu un Nokia hs-56w dar nu am reusit (nici nu m-am stresat prea tare) sa-l fac sa mearga cu google now pentru comenzi vocale

#5
nick64

nick64

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 23.08.2008
Vezi ca merge ok cu sopcast 1.28 (parca asta e ultima versiune). Trebuie sa te joci putin cu optiunea de acceleratie hardware din setarile sopcast.
La fel cu MX Player si cu codec-ul de DTS de pe xda-dev.

O sa verific ce mai zici acolo (imdb, spmc, nu prea am timp azi) dar eu folosesc totusi Finless 1.1 pe 720p, ar putea fi diferente la rezultate. Oricum, Finless e mai vioi decat 109k4 sau 110k4 pe 720p.

#6
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
cred ca sunt foarte multe de "tunat", o sa-mi fac timp sa mai sap. Am observat ca SPMC/ kodi merge mult mai bine cu skin-ul Aeon Nox (daca bine retin). Aveam o problema stresanta, anume ca la vizionarea unui post tv/ film, daca se facea buffering imaginea ramanea inghetata, pornea sonorul, totul era ok dar imaginea ramanea in stopcadru. Cu skin-ul asta nou a disparut treaba nasoala, totul merge asa cum trebuie (probabil ca are alte configurari "ascunse" fata de Confluence)

Cu MX Player m-am mai linistit (desi imi este tare drag, chiar in mom asta imi ruleaza in fundal pe telefon) pentru ca orice versiune am instalat (cele mai noi sau mai vechi) nu mai pot scapa de nenorocirea de dublaj la subtitrare cand este in mod HW (practic aduce pe ecran si subtitrarea -acelasi font, marime, caractere chinezesti, etc.- pe care o are videoplayerul implicit care a venit instalat pe stick). Treaba asta o face doar la fisierele locale, la cele online (din hdd4all) merge asa cum trebuie (macar atat!)

Edited by nanashu, 09 June 2015 - 22:41.


#7
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
pe cat de bine imi merge HD4all pe tablete (una cu 4.1 si alta cu 4.2) pe atat de prost merge pe MK808b plus :(. Nu vrea sa-mi deschida streemul direct intr-un player video, nu stie de flash (merge doar pe dolphin, uc browser hd si firefox), 990.ro nu merge nici sa-l bati (ba de 2 zile nu mai merge nici add-on-ul de kodi, imi incarca lista de filme si seriale dar la play imi spune ceva de genul "video link not find in this server") desi pe tableta zbarnaie (are rk quad core si 4.2), deci clar nu este de la ei ci o incompatibilitate, ceva.

#8
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
De ieri am intrat si eu in "clubul" posesorilor de mk808b plus (sau cel putin asa scrie pe cutie). M-a chinuit ceva pana i-am dat de cap la partea cu remote, dar intr-un final am rezolvat-o cu remoteime.
Desi isi face treba corespunzator ma uit cu surprindere ca ram-ul se tot umple si are in majoritatea timpului doar aproximativ 200 mb, chiar daca am dezactivat mai toate aplicatiile si serviciile care nu le folosesc, cum ar fi harti, google search, exchange, etc.
Aveti cumva idee "cel doare" de face asa?!
Intreb pentru ca ... la redarea filmelor 1080p de pe un hdd extern, uneori are o aproape insesizabila intarziere (trebuie sa fii foarte atent s-o observi) si presupun ca ram-ul plin il face sa faca asa.
O alta intrebare la voi, cunoscatorii, este: ce alta aplicatie de remote as mai putea folosi la el? Am incercat google remote dar ... nu il gaseste si nici n-are optiune de adresare manuala. Fw-ul este1104 parca ...

#9
nick64

nick64

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 23.08.2008
Cred ca stick-ul are o serie de probleme. Ce am constatat pana acum:

- RAM 1G - nefericita alegere,atunci cand firmware-ul original are si o serie de aplicatii preinstalate
- semnal WiFi slab, se simte lipsa antenei externe
- accelerarea video nu e sustinuta (inca ?) de multe aplicatii (IMDB app e una dintre ele)

Cum il folosesc eu (cu succes pana acum):

1. Am renuntat la 1080 in favoarea lui 720 (eu unul nu prea fac diferenta pe un tv Samsung de 58")
2. Folosesc firmware Finless 1.1 720p de aici:
http://freaktab.com/...finless-rom-1-1
Are marele avantaj ca este debloated (nanashule - sigur te scapa de dublarea titrarilor)
3. Pe unde s-a putut, am pus MX Player ca player implicit (HD4ALL, popcorntime, showbox)
4. Folosesc AdAway 2.9.2 (acum vad ca a aparut si un 3.0) de aici:
http://forum.xda-dev...d.php?t=2190753
ajuta mult la eliminarea reclamelor si a traficului inutil din aplicatiile gratuite (inclusiv mx player, cool-tv etc.)
5. Mie imi merge foarte bine cu SPMC setat pe accelerare video hardware (setari video / expert), reda inclusiv 1080 cu bitrate maricel (10.000 Kbps), adus din LAN
6. Folosesc adaptor ethernet in loc de WiFi

Ca experienta de utilizare, HD4ALL mie imi merge impecabil (inclusiv 990). Jocuri ca Riptide si Virtua Tenis merg perfect (cu gamepad Tronsmart sau Xbox wireless)

De asemenea, merge bine SPMC dar prefer sa folosesc combinatia ES File Explorer pentru browsing in fisierele din LAN si play cu MX Player. Plex este de asemenea ok.

IMDB intr-adevar nu stie accelerare hardware pentru trailere pentru acest model de stick, incerc sa vad ce alternative sunt.

Pentru problema RAM-ului, CleanMaster si ES Task Manager (widget-urile de tip "one touch") rezolva bine problema, dar cel mai mult a contat ROM-ul Finless.

Totusi, predecesorul MK908II de la Tronsmart este mai bun din experienta de pana acum, chit ca are numai android 4.2 (dar e mai bine si asta, din multe puncte de vedere, de ex. Samba Filesharing gratuit merge stabil pe 4.2 si sunt mai putine restrictii decat pe 4.4) in schimb are 2G RAM, antenuta WiFi externa si un chip video sustinut de marea majoritate a aplicatiilor cu accelerare video.

Edited by nick64, 17 June 2015 - 18:04.


#10
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
La mine semnalul wifi nu e full, insa e bun (mai putin ultima liniuta) insa se pare ca cel putin deocamdata e suficient, mai ales ca reda toate youtub-urile 1080p fara sa intrerupa.
Eu l-am luat chiar numai pentru 1080p, deoarece am un teveu de 99cm Jung-Tzu (junghi chinezesc) marca Teletech care cel putin acum s-a achitat onorabil de sarcini - mai putin fisiere 1080p de tip mp4 si fisiere video cu DTS (unele, nu toate), care nu a vrut si nici nu vrea sa le vada.
Practic pana acuma n-am avut pe ce sa-mi vad filmarile (in majoritatea lor aeriene, din drona si/sau zburatoare cu aripa) la rezolutia la care au fost filmate, de aceea sunt foarte incantat de mk808-ul asta ... (evident, pe langa pretul relativ bun la care l-am gasit in tara).
Diferenta e ... mare, in ideea in care poti vedea in 1080 detalii din teren, pe care la 720 nu te pot ajuta sa definesti daca ceea ce privesti este o ... masina sau un animal (de ex.).

Nu stiu cand si mai ales daca o sa am prea curand timpul necesar sa-i schimb firmware-ul ... apropos de ram. Chiar azi l-am resetat deoarece mi-a cerut-o fiindca isi actualizate superuser-ul plus si ... la pornire am constatat cu placuta surprindere ca RAM-ii s-au mai golit si acum are cam 300 - 350mb liberi ... ceea ce imi pare ok. Bine acuma asta-i pe langa aplicatiile default care le-am dezactivat si care nu si le-a mai reactivat dupa restartare ...

Cat despre jocuri pe el ... nici macar nu m-am gandit ca voi avea timp sa-l folosesc la asa ceva ... poate doar la iarna cand zapezile vor infunda drumurile ...

Pentru redarea din LAN am incercat si eu ES file explorer si player-ul clasic si ... mai e kodi si inca unul ... care insa nici unul nu a reusit sa-mi redea fara intreruperi filmul deschis. Urmarind activitatea placii de retea de la sursa am observat cu cu mare dificultate traficul trecea de 3mb/s. Ca atare presupun ca router-ul meu fireles are ... ceva la cabesa de nu vrea sa permita conectarea niciunui device la mai mult de 54mb/s ... (pentru ca aceeasi problema am intalnit-o la ... 3 tablete si 2 telefoane cu android - adica la toate, de diferete marci si diferite distributii/versiuni de android). E posibil sa nu stiu eu sa rog frumos routerul sa faca fireles si la mai mult de 54mb/s.
Revenind la player-e stateau saracele si tamponau ... le dadeam play si ... redau frumos si repede, pana cand se termina ce tamponasera ... Asa ca am renuntat la ideea de a mai rula ceva direct din retea. Daca chiar am nevoie, copiez ce-i de copiat pe memria MK-ului si ... redau de acolo ... sau si mai bine, copiez pe un hdd extern si ... redau via USB.

Parte insa din ce vad ca mai scrieti aici, in functie de timp, voi incerca sa aplic si eu ... cum ar fi ES Task Manager-ul de care uitasem. Ce-i curios si ciudat insa este ca am in casa si tablete si telefoane cu Android diferite versiuni (inclusiv 4.4.2) cu 1GB Ram si la nici una pana acum n-am reusit s-o fac sa incarce mai mult de 600Mb astfel incat cel mai putin RAM liber am avut 400Mb ... Cum naiba la MK-ul asta 650+mb ram se umplu tot timpul si ... stau bine mersi acolo ... plini?!

#11
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
treaba cu RAMul am observat-o si eu, unde mai pui ca nici nu sunt 1giga :( la telefon acel 1giga inseamna fix 975 MB, la stick in jur de 800 si ceva. Ma rog, asta este.
Am vazut ca setat pe HW+ nu mai am problema cu dublarea subtitrarii in MX Player. Am redat 2 fisiere de test H265, unul 720p si altul 1080p direct din memoria stikului si au mers impecabil. Din pacate la versiunea 4k s-a blocat.
Treaba cu IMDB-ul am rezolvat-o cu o versiune mai veche, acum merg fluent toate videoclipurile.
Nu stiu ce si-a facut si cum acel SPMC dar vad ca mi-a eliberat singur in jur de 500 mega. Mai nou merge iar add-on-ul de 990.ro, am si vazut azi niste episoade prin wifi si a mers perfect (cred ca norii astia au ajutat receptia wireless ;) )

#12
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
@PaunFD, in ce fel redai clipuri youtube 1080p, ca aplicatia nativa nu te lasa decat pana la 720p?

#13
nick64

nick64

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 23.08.2008
O aplicatie utila care mi-a rezolvat problema portret/landscape: Rotation Lock Adaptive, de aici:
https://play.google....ui.robot.rotate
cu mult mai putina bataie de cap decat xposed frameworks.

Am uitat sa mentionez ca HD4ALL il folosesc cu Dolphin cu o serie de setari customizate (inclusiv player extern mx player). Inteleg de la Cristian Stoica, ca android 4.4 e vinovat de problema "download in loc de streaming" din browser-ul implicit. Dolphin rezolva aceasta problema.

Da, la faza cu filmarile din drona inteleg, e clara necesitatea 1080, la filme insa eu sunt mai insensibil, si 480p e ok pentru mine (doar la documentare BBC chiar vreau HD), sunetul sa fie bun, eventual surround AC3/DTS dar nici asta nu ma apasa chiar foarte tare, daca e sunet curat. De principiu nu ma uit la CAM/TC/TS dar web-dl/hdrip deja sunt ok.

Vedeti ca Finless merge si 1080p, si vad ca pe freaktab multi spun ca dupa ce au trecut pe Finless stick-ul a luat viteza.

Iar la intrebarea cu comanda remote, eu folosesc un air mouse TSM01 tot de la Tronsmart, mi se pare muuult mai practica decat aplicatia de telefon.

Edited by nick64, 18 June 2015 - 09:17.


#14
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
multumesc pentru informatii. Am sa incerc cand ajung acasa aplicatia amintita de tine!
Am vazut ca si Firefox si UC Browser HD fac treaba excelenta cu flash-ul, ba Firefox are si un player video integrat care merge foarte bine.
Am apucat sa fac download la doua episoade cu Stan si Bran, episoade care sunt FLV ( de pe 990) si nu mi-a venit sa cred ca SPMC-ul nu stie sa le ruleze (in MX nu este nicio problema). Vede fisierele FLV ca fiind audio (sunet cat cuprinde dar ioc imagine)

#15
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
multa vreme am luat filme de pe YIFY, de departe cel mai bun raport marime/ calitate imagine. Inteleg ca exista un add-on si de kodi pentru filmele de pe YIFY, o s caut ca cel vechi pe care-l am eu nu mai merge :(

#16
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
am verificat acum cu CCleaner si RAMul este 814.44 MB la exemplarul meu. la pornire sunt ocupati pana in 500 dar tot urca (probabil isi porneste unele servicii) apoi scade iar si tot asa (asta fara sa-i fac nimic, fara sa ating ceva sau sa pornesc o alta aplicatie). Acum vad ca s-a "stabilizat" la 292 MB free...

Excelenta aplicatia Adaptive Rotation Lock! Multumesc pentru pont!

#17
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Cred ca playerul e kodi ... sau un player ... ciudat, altul decat cel nativ. E ... o icoana care arata un monitor cu borduri albe ... cu ecranul alb/gri ... Mai am la dispozitie si ES Player care se pare ca-si face treaba bine si BS Player-ul care la fel, coopereaza normal.
"SPMC" - ul asta, inteleg ca-i un player video da' ... acronimele lui cum se ... traduc?!

Cred ca o sa trec si eu la un soarece fireles!

Multumesc de info.

#18
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
Singurul mod in care am putut eu sa vad 1080p (sau si mai mult 2k/ 4k) pe YT a fost in browser (in Opera spre exemplu)
In aplicatia nativa si in SPMC nu vrea decat pana la 720p.
Din pacate nici-o versiune de TubeMate (o aplicatie care te lasa sa faci download la fisierele video de pe YT, Vimeo, etc) nu-mi merge pe MK808B Plus, asta este singura aplicatie cere te lasa sa dai jos fisierul la toate dimensiunile disponibile, inclusiv 4K
informatii despre SPMC gasesti aici: http://spmc.semperpax.com/ - este un Kodi reimpachetat, ca sa zic asa. Eu am luat versiunea disponibila pe Google Play, este Kodi 13.4

versiunea de IMDB care imi merge foarte bine, reda cursiv absolut orice video, este 5.0.0.10500...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate