Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Ferma de pui
Last Updated: Jul 23 2015 16:06, Started by
SSimonaV
, May 29 2015 16:14
·
0
#1
Posted 29 May 2015 - 16:14
Vreau sa infiintez o ferma de pui (carne) de unde sa incep ? Ce este necesar de facut la inceput ? Este profitabil ? ...
Terenul il am in Brasov ... unde as putea sa vand ? Orice detaliu/informatie este bine venita Multumesc! Edited by SSimonaV, 29 May 2015 - 16:15. |
#2
Posted 29 May 2015 - 16:38
SSimonaV, on 29 mai 2015 - 16:14, said:
Vreau sa infiintez o ferma de pui (carne) de unde sa incep ? Ce este necesar de facut la inceput ? Este profitabil ? ... Terenul il am in Brasov ... unde as putea sa vand ? Orice detaliu/informatie este bine venita Multumesc! SSimonaV, on 29 mai 2015 - 16:14, said:
Vreau sa infiintez o ferma de pui (carne) de unde sa incep ? Ce este necesar de facut la inceput ? Este profitabil ? ... Terenul il am in Brasov ... unde as putea sa vand ? Orice detaliu/informatie este bine venita Multumesc! ps:De vandut vinzi in magazinul tau care o sa ti-l faci.Daca vinzi la altii nu o sa reusesti ca iti ia fata astia cu fermele mari. Edited by I2O, 29 May 2015 - 16:41. |
#3
Posted 29 May 2015 - 18:53
Am inteles ca pot sa vand la abator cu un pret mai scazut cam care ar fi acesta ?
|
#4
Posted 29 May 2015 - 19:17
Nu era normal sa intrebi la abator? Unele ti le iau, altele doar ti le taie/baga-n punga si ti le da sa le vinzi tu. Multe abatoare au si propria ferma, taie pt ei, daca e loc, taie si pt altii.
|
#5
Posted 29 May 2015 - 19:18
#6
Posted 29 May 2015 - 19:23
rumegus, on 29 mai 2015 - 19:17, said:
Nu era normal sa intrebi la abator? Unele ti le iau, altele doar ti le taie/baga-n punga si ti le da sa le vinzi tu. Multe abatoare au si propria ferma, taie pt ei, daca e loc, taie si pt altii. Eu i-am zis ca cea mai buna metoda e sa-i vanda el,doar asa poate sa faca profit si sa supravietuiasca pe piata asta. |
#7
Posted 29 May 2015 - 23:21
daca te implici k-lumea si daca iti faci tu mancarea, faci bani si cu abatoarele, poti face maxim 6 serii pe an, in mare abatoarele ofera intre 4-5lei/kg de carne, doar ca idee!
|
#8
Posted 29 May 2015 - 23:29
I2O, on 29 mai 2015 - 19:23, said:
Nu se merita sa vanda la abatoare...poate doar daca vrei sa dea faliment. Eu i-am zis ca cea mai buna metoda e sa-i vanda el,doar asa poate sa faca profit si sa supravietuiasca pe piata asta. In primul rand ca sa vinzi la abator trebuie sa ai ferma autorizata de DSV, apoi trebuie sa indeplinesti cateva conditii ca sa poti lua "subventia" care acum se calculeaza pe bunastare, etc. Deci e posibil sa merite. E o aberatie sa spui ca pentru o ferma de pui sa ai nevoie de cultura vegetala. Daca ai ferma poti face un contract cu un integrator care sa iti furnizeze puii de o zi, furajul, tu sa-i cresti si apoi sa-i dai la abator la acelasi integrator si faci compensare la sfarsit. Daca iesi pe zero la compensare e foarte bine, ramai cu subventia. Mai terminati cu ideile de "vand eu, fac eu, dreg eu" I2O, on 29 mai 2015 - 16:38, said:
Daca nu ai cativa kilometrii de pamant ca sa plantezi porumb,floarea soarelui,grau..etc,ca sa poti face concentrate din ele nici nu are rost sa iti mai faci planuri. ps:De vandut vinzi in magazinul tau care o sa ti-l faci.Daca vinzi la altii nu o sa reusesti ca iti ia fata astia cu fermele mari. Tu esti normal la cap? Cum adica kilometri(i) de pamant sa "plantezi" floarea soarelui si grau??? Nu vrei si vreo 200 kilometri(i) ca sa plantezi soia? Sau de aia nu ai nevoie? Cum granulezi, la manivela, sau pt tine granularea la broiler e optional? Ce concentrate? Tu ai habar despre ce vorbesti? Exista doar furaj combinat pe care il dai ca atare sau concentrat proteic pe care il amesteci cu cereale si faci furaj. Dar ca ferma intensiva (asta esti daca vrei sa livrezi la abator) trebuie sa fii nebun sa folosesti concentrat proteic! Ce sa vinzi in magazinul ala? Penele? Poti sa vinzi in magazinul tau carnea de la abator dupa ce respecti toate conditiile de mai sus Edited by IDC, 29 May 2015 - 23:39. |
#9
Posted 29 May 2015 - 23:39
nu cred ca se mai da acum subventie la pui de carne, dar chiar si asa daca te organizezi bine tot ar trebui sa iti ramana 0,4-0,5 lei pe cap/pui livrat la abator, si e foarte buna ideia cu integratorul
|
#10
Posted 29 May 2015 - 23:47
maxfilip91, on 29 mai 2015 - 23:21, said:
daca te implici k-lumea si daca iti faci tu mancarea, faci bani si cu abatoarele, poti face maxim 6 serii pe an, in mare abatoarele ofera intre 4-5lei/kg de carne, doar ca idee! Sigur ca poti sa faci tu mancarea,, daca nu te intereseaza consum specific, greutate la abatorizare, varsta de abatorizare. Si mici detalii, densitate, lucsi/mp, acces la apa si furaj, cost cu coccidiostaticele, antibiotice, vitamine, etc. In rest ai dreptate. maxfilip91, on 29 mai 2015 - 23:39, said:
nu cred ca se mai da acum subventie la pui de carne, dar chiar si asa daca te organizezi bine tot ar trebui sa iti ramana 0,4-0,5 lei pe cap/pui livrat la abator, si e foarte buna ideia cu integratorul Se da, sub alta forma dar se da. Eu zic ca momentan e bine sa ramai cu zero si sa iei cat poti din "subventie" maximul e de vreo 2 lei pe cap, dar repet, trebuie sa fii autorizat si sa respecti niste reguli. Edited by IDC, 29 May 2015 - 23:51. |
|
#11
Posted 30 May 2015 - 00:32
IDC, on 29 mai 2015 - 23:47, said:
Sigur ca poti sa faci tu mancarea,, daca nu te intereseaza consum specific, greutate la abatorizare, varsta de abatorizare. Si mici detalii, densitate, lucsi/mp, acces la apa si furaj, cost cu coccidiostaticele, antibiotice, vitamine, etc. In rest ai dreptate. |
#12
Posted 30 May 2015 - 20:21
IDC, on 29 mai 2015 - 23:29, said:
In primul rand ca sa vinzi la abator trebuie sa ai ferma autorizata de DSV, apoi trebuie sa indeplinesti cateva conditii ca sa poti lua "subventia" care acum se calculeaza pe bunastare, etc. Deci e posibil sa merite. E o aberatie sa spui ca pentru o ferma de pui sa ai nevoie de cultura vegetala. Daca ai ferma poti face un contract cu un integrator care sa iti furnizeze puii de o zi, furajul, tu sa-i cresti si apoi sa-i dai la abator la acelasi integrator si faci compensare la sfarsit. Daca iesi pe zero la compensare e foarte bine, ramai cu subventia. Mai terminati cu ideile de "vand eu, fac eu, dreg eu" Tu esti normal la cap? Cum adica kilometri(i) de pamant sa "plantezi" floarea soarelui si grau??? Nu vrei si vreo 200 kilometri(i) ca sa plantezi soia? Sau de aia nu ai nevoie? Cum granulezi, la manivela, sau pt tine granularea la broiler e optional? Ce concentrate? Tu ai habar despre ce vorbesti? Exista doar furaj combinat pe care il dai ca atare sau concentrat proteic pe care il amesteci cu cereale si faci furaj. Dar ca ferma intensiva (asta esti daca vrei sa livrezi la abator) trebuie sa fii nebun sa folosesti concentrat proteic! Ce sa vinzi in magazinul ala? Penele? Poti sa vinzi in magazinul tau carnea de la abator dupa ce respecti toate conditiile de mai sus Tu iti dai seama cati bani trebuie el sa dea pentru sute de pui?Si eu o sa-i garantez ca nu scoate nici banii de mancare,nu mai spun de salariile celor care lucreaza la ferma aia. Nu mai comandati pe banii altora,decat sa il faci sa piarda bani mai bine stai naibii si nu mai da sfaturi aiurea. Vrei sa iti faci ferma...iti trebuie pamant unde sa cultivi,punct. Am mai vazut eu dinastia care sau bagat cu capu in gard si au ramas inglodati in datorii. |
#13
Posted 02 June 2015 - 06:37
Am analizat putin situatia in urma posturilor voastre si intradevar este cam greu sa ies pe profit daca vand la abator ... totusi care ar fi cea mai buna strategie ca sa scot o ferma de pui pe profit ? :-?
|
#14
Posted 03 June 2015 - 08:56
Sa gasesti destui naivi care sunt dispusi sa dea si citeva zeci de lei/kg daca le spui ca e "bio" sau "ecologic" sau "de tara".
|
#15
Posted 03 June 2015 - 12:44
) ... totusi sunt curioasa cat costa sa fac un mic abator ?
|
|
#16
Posted 03 June 2015 - 17:54
n.are rost sa te complici, ca dupa ce ii abatorizezi sa tii ia cineva sa ii puna pe raftul unui magazin, abatorul trebue sa indeplineasca o serie de conditii, inclusiv autorizatie dsv, si daca vrei ceva mai mic, ar fi abatoarele modulare de capacitate mica, dar cred ca e dificil sa obtii autorizatie dsv pt ele si costa peste 20.000 euro
mai simplu e sa cresti pasari si apoi le poti vinde in piete cu atestat de producator |
#17
Posted 04 June 2015 - 09:11
maxfilip91, on 03 iunie 2015 - 17:54, said:
n.are rost sa te complici, ca dupa ce ii abatorizezi sa tii ia cineva sa ii puna pe raftul unui magazin, abatorul trebue sa indeplineasca o serie de conditii, inclusiv autorizatie dsv, si daca vrei ceva mai mic, ar fi abatoarele modulare de capacitate mica, dar cred ca e dificil sa obtii autorizatie dsv pt ele si costa peste 20.000 euro mai simplu e sa cresti pasari si apoi le poti vinde in piete cu atestat de producator Nu poti vinde in piata decat daca aplici ordinul 111,in care spune ca trebue sa respecti reg.UE 852,si asta pentru cel mult 2000 pui/an. |
#18
Posted 05 June 2015 - 06:51
De vandut o sa il vand eu undeva pana la urma ...
Ca sa pun pe picioare o astfel de ferma de unde sa incep ce sa iau mai intai care sunt materialele necesare si utilajele cele mai avansate pe care le pot cumpara ? si de unde ? Multumesc mult pentru raspunsuri ma ajuta enorm |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users