Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
„Prea bun. Prea ca la țară“ sau reclama mincinoasa la lactate?
Last Updated: May 30 2015 12:59, Started by
gabicen
, May 28 2015 23:37
·
0
#1
Posted 28 May 2015 - 23:37
Am cumparat un produs (Sana) de la firma care foloseste sloganul „Prea bun. Prea ca la țară“.
Ma asteptam ca produsul sa fie fabricat cu materii prime provenite direct prin mulgerea vacilor si dupa retete traditionale "ca la tara". Pe eticheta produsului Sana la ingrediente scrie asa: lapte de vaca pasteurizat, lapte praf degresat, proteine din lapte, culturi lactice selectionate. In gospodariile traditionale de "la tara" se folosesc cumva pentru preparare lapte praf degresat si proteine din lapte? Nu ar trebui scrise pe etichetele de lactate procentele de materii prime din compozitia produsului ca sa stim si noi cat lapte de vaca pasteurizat ingeram alaturi de laptele praf degresat si proteine din lapte (eu nu stiu ce sunt alea)? Gust de "lapte praf" au si alte produse tip "lapte" vandut in magazine iar mie imi este cunoscut acest gust de dinainte de 1989. Edited by gabicen, 28 May 2015 - 23:38. |
#2
Posted 28 May 2015 - 23:46
Vezi tu, ieftin si bun nu exista.
Valuta forte in lactate e laptele praf. E singura modalitate de depozitare pe termen mediu/lung, altfel il arunci! |
#3
Posted 28 May 2015 - 23:50
Am cumparat si eu unt la prajituri, era plin de apa m-am ales cu o mushtruluiala
Edited by ragabader, 28 May 2015 - 23:53. |
#4
Posted 28 May 2015 - 23:53
Esti naiv sa crezi in reclame.
Nu exista nimic comercializat la noi la scara nationala si care sa fie natural. Cel putin la produsele din panificatie, lactate si din carne. Toate contin tot felul de variante de materii prime sau emulgatori si/sau aditivi ce dau gust, consistenta sau chiar durata de "viata" mai lunga produselor. Edited by Ciubex, 28 May 2015 - 23:54. |
#5
Posted 29 May 2015 - 00:03
eu nu inteleg cine crezi ca e de vina pentru ca ai tu asteptari nerealiste???
Edited by Nero-d, 29 May 2015 - 00:03. |
#6
Posted 29 May 2015 - 00:18
Reclama este mama comertului si nu tot ce zboara se mananca.
|
#9
Posted 29 May 2015 - 00:34
vijely, on 29 mai 2015 - 00:22, said:
asta e fooooarte tare Laptele praf ce se adauga in anumite perioade ale anului in unele produse Covalact de Tara este produs din lapte colectat din judetul Covasna si judetele invecinate si este obtinut in unitatea proprie de procesare de lapte. In aceste conditii, pentru a putea asigura aceleasi valori nutritionale ale laptelui indiferent de anotimp, retetele sunt standardizate prin adaugarea unui procent de lapte praf care mareste aportul de proteine sau grasimi existente in mod natural in laptele folosit la momentul respectiv. Deci dansii, cei de la Covalact, se gandesc la binele consumatorului atunci cand folosesc lapte praf. Poate ca n-ar vrea sa faca asta, insa sanatatea consumatorului este pe primul loc. Numai ca voi,consumatorii, nu stiti asta. Edited by feitosak1, 29 May 2015 - 00:35. |
#10
Posted 29 May 2015 - 00:38
Tiby_med, on 29 mai 2015 - 00:20, said: Nu cred ca si "la tara", in gospodariile traditionale, se obtin produsele lactate ("prea ca la tara") tot din lapte praf. Pe vremea lui Ceausescu era un banc despre cum se obtine laptele praf: se arunca vacile din avion. Din linkul tau: "Perceptia generala este ca laptele praf este un produs nociv pentru sanatate, insa procesul de obtinere a laptelui praf este unul fara transformari chimice si fara adaugare de substante cu potential daunator pentru organism. Laptele praf este compus din proteinele, glucidele, lipidele si mineralele din lapte, in forma concentrata." Nu prea cred ca un lapte trecut prin procese tehnologice de pulverizare cu aer cald este asemena cu un lapte natural. De ce lactatele sau laptele care contin lapte praf au un gust deosebit de cele care contin doar lapte lichid muls de la vaci? Este evident ca ceva s-a schimbat in compozitia laptelui "ca la tara" prin transformarea lui industriala. =================== Revenind la titul subiectului, producatorul vinde produse "prea bun prea la tara" sau produse industriale, nu "ca la tara" ci cu iz/miros de lapte praf si proteine adaugate? Edited by gabicen, 29 May 2015 - 01:07. |
|
#11
Posted 29 May 2015 - 01:25
vijely, on 29 mai 2015 - 00:45, said: Acum dupa caderea COMUNISMULUI abject, totul se cheltuie numai in reclama si ambalaj Numai daca asa vrei tu Continutul e la fel in orice produs, mai mult sau mai putin fainat Nu neaparat, daca vrei si te intereseaza, gasesti si lucruri bune. Dar nu la hipermarchet. |
#12
Posted 29 May 2015 - 05:00
Nu cumva astia pun glutamat in lactate, ca sa aiba gustul mai bun si sa creeze dependenta?
|
#13
Posted 29 May 2015 - 05:51
#14
Posted 29 May 2015 - 06:51
@Initiator
Asta e lipsa de calciu, ai incercat un tratament cu lactate? |
#15
Posted 29 May 2015 - 07:20
Mai da cum se mai plang unii de produse cu E-uri, inlocuitori, potentiatori de gust, etc... Da cand vin la mine sa le dau o carne de porc crescut in gospodarie la 8 lei kg stramba din nas....
Hai ca iti dau eu iaurt natural 100% din lapte de capra cu 10 lei borcanu...vrei? pai nu vrei ca zici ca e scump...asa ca taci si baga lapte praf! |
|
#16
Posted 29 May 2015 - 07:47
Pai nu Sana e cu "prea bun...."
Io chiar iau branza cu smantana, d-aia la cutie, si pare buna pentru MBS Chiar nu dau atentie ingredientelor.Da, stiu, nu e bine.Acum sariti toti in capul meu. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users