Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Intrebare pentru fotografii profesionisti

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
depye

depye

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 04.03.2014
Salutare ! Am nevoie de ajutorul vostru in ceea ce priveste achizitia unei camere foto pe care sa  o folosesc la evenimente precum nunti , majorate, botezuri, etc.
Intrebarea mea este, ce camera foto sa cumpar, care sa aiba o claritate cat se poate de buna! sa aiba cele mai bune si rapide functii pentru niste poze de inalta clasa ! Care este cea mai respectata firma in primul rand? Cum vi se pare sony a6000?  dar sony a5100?  vad ca e destul de scumpa si sony a5100!  este totusi mai buna sony a6000 fata de a5100? Sau ce alte camere mai stiti?  Si sa imi recomandati atat camera, cat si alte accesorii pe care trebuie sa le cumpar. Pentru ca nu ma pricep la toate denumirile si toate cele. As fi dispus sa platesc in jur de 3000 de lei ! Va rog, astept recomandari >:D<

#2
dacibesti

dacibesti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,565
  • Înscris: 01.02.2007
Din ce ai postat inteleg ca o sa folosesti camera in mod comercial, nu?
Cu ce camere foto ai mai avut placerea sa lucrezi pana acum? Cat de priceput esti in ale fotografiei, aici nu ma refer neaparat la compozitie, cat mai ales la cat de bine stapanesti notiunile foto?
Strict la cele 2 vezi ca la a5100 nu ai posibilitatea de a monta un blitz extern, iar "nuntile, botezurile si majoratele" nu se organizea in cele mai optime conditii de lumina.

Edited by dacibesti, 28 May 2015 - 14:30.


#3
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
cu 3000 lei aproape ca nu iei nici o lentila buna, daramite setup complet. Asa poti lua orice, canon, nikon, pentax, tot cam ala e rezultatul.

Edited by xkos, 28 May 2015 - 14:36.


#4
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

View Postdepye, on 28 mai 2015 - 14:01, said:

Salutare ! Am nevoie de ajutorul vostru in ceea ce priveste achizitia unei camere foto pe care sa  o folosesc la evenimente precum nunti , majorate, botezuri, etc.
Intrebarea mea este, ce camera foto sa cumpar, care sa aiba o claritate cat se poate de buna! sa aiba cele mai bune si rapide functii pentru niste poze de inalta clasa ! Care este cea mai respectata firma in primul rand? Cum vi se pare sony a6000?  dar sony a5100?  vad ca e destul de scumpa si sony a5100!  este totusi mai buna sony a6000 fata de a5100? Sau ce alte camere mai stiti?  Si sa imi recomandati atat camera, cat si alte accesorii pe care trebuie sa le cumpar. Pentru ca nu ma pricep la toate denumirile si toate cele. As fi dispus sa platesc in jur de 3000 de lei ! Va rog, astept recomandari >Posted Image<

întrebarea care ți-a mai pus-o cineva ți-o pun și eu: câtde bine te pricepi la fotografie?
Dacă întrebarea ta reflectă cunoștiințele pe care le ai în domeniu nu cred că ești pregătit să îți asumi responsabiltatea unui botez, nemaivorbind de nuntă.

Dacă nu vrei să-ți bați joc de clienți, pune un buget de 5000 de euro de început. Socotește că-ți trebuie 2 aparate, două obiective, două blițuri cel puțin. Doar nu vrei să riști să te lase baltă un aparat în toiul nunții?

Mai pune la socoteală câteva seturi de acumulatori, baterii extra pentru aparate, câteva carduri de memorie și s-au dus cei 3000 de lei ai tăi numai pe accesorii.

Edited by DaculScoril0, 28 May 2015 - 14:55.


#5
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
nu sunt profesionist (nici macar amator nu ma pot numi) insa iti spun un lucru.....dintr-o analiza simpla.
- Fotograful fara un simt artistic este 0, deasemenea este adevarata si afirmatia ca fotografie fara o farama de PhotoShop/GIMP este iar 0.

Concluzia o tragi singur insumand toate postarile anterioare si cele viitoare acestui moment cand citesti aceste randuri.
Profesionist nu devii ca detii un aparat bun sau o lentila buna, fotografia se invata din mii si mii de cadre trase.

Si inca un lucru pe care ar trebui sa nu il uiti: Fotografia perfecta inca nu a fost facuta ! .... urmeaza a fi facuta.

Edited by Mihai_3, 28 May 2015 - 15:32.


#6
depye

depye

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 04.03.2014
Cu 5000 de euro mi-am luat camera video sony hxr nx 3 + 2 bateri, carduri, geanta, suport umar, monopied, etc,etc.. in total vreo 5000 de euro .. Eu mi-am luat camera video pentru a pune un fost cameraman sa filmeze la logodna, nunta mea cat si la botezurile care o sa vina tot la evenimentele mele. Mi-am facut eu o socoteala cat as plati pe filmat si poze la atatea evenimente si am ajuns la concluzia ca dupa 2..3... ani, o sa imi recuperez banii :D Pot sa spun ca deja am si filmat 2 logodne si 3 nunti pana acum la rude :D in total am strans 1000 de euro :D:D bani pe care mi i-au dat ei macar de deranj.. ca initial tata nu a vrut sa le ia bani unkilor mei, etc.  + ca luna viitoare am un botez la Verisoara mea nou nascuta si o sa imi dea unkimiu 200 de euro :D  si tot asa .. Acum ma gandeam sa cumpar si o camera foto pentru prietena mea , sa faca poze impreuna cu mine cu camera video , tot asa la evenimente in familie ! Pana acum toti au fost multumiti de rezultatul filmarilor mele si editarilor filmarilor, chiar au ramas impresionati de reusita mea pentru primele filmari pe care le-am facut . Iar prietena mea, nu a facut poze cu o camera profesionala  niciodata! Dar cat timp unchiul meu a spus ca el are de gand sa ma puna pe mine sa ii filmez, iar de poze sa se ocupe cineva cu un telefon cat de cat bun... ca sa nu mai dea 200 de euro pe poze , el prefera sa faca poze cu telefonul mobil o persoana pusa de el... Iar eu consider personal ca daca imi voi achizitiona si o camera foto de 3000 de lei aproximativ, prietena mea sigur o sa faca o gramada de poze reusite din orice punct de vedere in comparatie cu pozele pe care avea de gand unchimiu sa le faca cu telefonul :D  In timp, odata cu capatarea experientei,  vom opta poate si pentru aparate foto de 7000-10.000 de lei..

#7
neur0

neur0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,795
  • Înscris: 01.11.2011
Îți recomand așa ceva, ca să-i placă și unchiului, plus că poți vorbi la el: http://www.emag.ro/t...y/pd/D9R1RBBBM/

#8
cristiandrei

cristiandrei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,141
  • Înscris: 19.05.2005
Pai in cazul acesta intrebarea ta nu e pentru profesionisti ci pentru amatori ca tu spre asta tinzi.

Ceea ce vrei sa faci tu este acelasi lucru care il face si un invitat la nunta, trage cateva poze la acel eveniment, doar ca tu ceva mai multe.

Acum se stie ca nu e prost cel care cere asa ca daca tu ai clienti care sa iti plateasca 200 de euro pentru buleala din asta da-i batai, nu vad rostul sa bagi bani in echipamente scumpe, genul asta de clientela oricum nu cred ca apreciaza diferenta.

#9
depye

depye

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 04.03.2014
Eu la majorat am avut un fotograf care mi-a facut 400 de poze ,  dintre care in afara de 8 poze editate de el pentru carcasa dvd ului, toate pozele au umbre, dar umbre frate!! si sunt de o claritate proasta proasta!! :D va pot arata niste poze sa vedeti si voi ce inseamna  o fotografie proasta!   Pana si eu dupa o scurta analiza, observ foarte multe nereguli ! dar voi care cunoasteti pana si cele mai mici amanunturi microscopice...  ce vroiam sa va zic, este ca dupa 4 ani, acelasi fotograf, a facut poze la logodna mea acum 2 luni !!! pfff! diferenta de la cer la pamant !!! cu exceptia faptului ca NU a facut poze tuturor verisorilor mei primari, nici nasilor mici , nici unui bunic de-al meu sau de-al logodnicei mele!! E un fotograf tolomac , care mi-a luat 300 de euro la logodna! Si aici apare off-ul meu ca in loc sa ii dau banii astia, trebuia deja sa imi iau si camera foto si sa imi faca un prieten poze. Asa cum ar fi iesit.. sunt poze pana la urma.. consider ca intr-o relatie, important e cum te intelegi.. nu cum ies pozele la nunta!  Deci trec peste faza asta!! vorbeam de claritatea si frumusetea pozelor facute de acel fotograf dupa 4 ani ! A progresat foarte mult!! Dar are de pierdut pentru ca e tolomac si nu face poze persoanelor importante de la evenimente! Nici nu intreaba , bba fratilor care sunt bunicii ca sa stiu ! care sunt verisorii ! care e nasu !!! Nu intreaba nimic... 2  bani nu da.. mi-a dat pozele si am rasfoit toate pozele in speranta ca as gasi macar o poza cu verisoara mea primara, sau cu vreun bunic..  App de sedinta foto nici macar nu a fost vorba... Prietena mea nu este asa ! Pai este foarte dezghetata la minte! Chiar mi-a spus ca fara nicio rusine o sa intrebe din timp cine ce ruda e cu x, cine ce ruda e cu y ! o sa aiba in vedere la orice eveniment, macar cine este nasul cu nasa si bunicii , verisorii. unkii si matusile !! Macar atat sa stii atunci cand te duci sa faci poze la un eveniment..

View Postdepye, on 28 mai 2015 - 15:34, said:

Cu 5000 de euro mi-am luat camera video sony hxr nx 3 + 2 bateri, carduri, geanta, suport umar, monopied, etc,etc.. in total vreo 5000 de euro .. Eu mi-am luat camera video pentru a pune un fost cameraman sa filmeze la logodna, nunta mea cat si la botezurile care o sa vina tot la evenimentele mele. Mi-am facut eu o socoteala cat as plati pe filmat si poze la atatea evenimente si am ajuns la concluzia ca dupa 2..3... ani, o sa imi recuperez banii Posted Image Pot sa spun ca deja am si filmat 2 logodne si 3 nunti pana acum la rude Posted Image in total am strans 1000 de euro Posted ImagePosted Image bani pe care mi i-au dat ei macar de deranj.. ca initial tata nu a vrut sa le ia bani unkilor mei, etc.  + ca luna viitoare am un botez la Verisoara mea nou nascuta si o sa imi dea unkimiu 200 de euro Posted Image  si tot asa .. Acum ma gandeam sa cumpar si o camera foto pentru prietena mea , sa faca poze impreuna cu mine cu camera video , tot asa la evenimente in familie ! Pana acum toti au fost multumiti de rezultatul filmarilor mele si editarilor filmarilor, chiar au ramas impresionati de reusita mea pentru primele filmari pe care le-am facut . Iar prietena mea, nu a facut poze cu o camera profesionala  niciodata! Dar cat timp unchiul meu a spus ca el are de gand sa ma puna pe mine sa ii filmez, iar de poze sa se ocupe cineva cu un telefon cat de cat bun... ca sa nu mai dea 200 de euro pe poze , el prefera sa faca poze cu telefonul mobil o persoana pusa de el... Iar eu consider personal ca daca imi voi achizitiona si o camera foto de 3000 de lei aproximativ, prietena mea sigur o sa faca o gramada de poze reusite din orice punct de vedere in comparatie cu pozele pe care avea de gand unchimiu sa le faca cu telefonul Posted Image  In timp, odata cu capatarea experientei,  vom opta poate si pentru aparate foto de 7000-10.000 de lei..

View Postneur0, on 28 mai 2015 - 15:43, said:

Îți recomand așa ceva, ca să-i placă și unchiului, plus că poți vorbi la el: http://www.emag.ro/t...y/pd/D9R1RBBBM/

Nu Nu ! am zis ca bugetul este de 3000 de lei :D nu de peste 4000 :))))

M-am adresat profesionistilor, pentru ca doar ei imi pot da verdictul final in ceea ce priveste o camera foto de 3000 de lei .. cu siguranta un amator ca mine nu o sa stie sa imi spuna ce camera sa imi aleg, ne fiind in tema cu experienta in primul rand, dar si in al 2lea rand necunoscand  ce inseamna rezolutie, sau cu ce ajuta mai mult un obiectiv x fata de un obiectiv y... sau care este cel mai bun blits extern care sa se incadreze in acel buget .. :(

#10
bbchip44

bbchip44

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,157
  • Înscris: 14.05.2008
Profesionistii sunt in alta categorie. Nu cred ca ai trezit interesul unuia cu cerintele tale.

La subiect, eu recomand asa in bugetul de 3000, totul nou:
body http://www.f64.ro/ni...d5200-body.html
lentila http://www.f64.ro/pr...ikon/index.html
blitz + bounce: http://www.f64.ro/pr...ikon/index.html
Mai trebuie sa te scormonesti putin pentru un card si o geanta.

Daca iei SH, si-ti recomand, poti sa te intinzi mai mult.

Nikon D7000 - minim 1400 lei
SB700 - aprox 700 lei
Tamron 18-270 sau 17-50 700 lei
Geanta, carduri, trepied - 200 lei

Edited by bbchip44, 28 May 2015 - 17:43.


#11
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
rudele sunt una, clientii de pe piata alta. Poate prinzi unu catranit si te saturi definitiv de meseria asta. recomandarea de sus e ok insa cum ziceam, va fi acelasi rezultat atat ptr tine cat si client, ca aparatul cel mult vede modul AUTO. 5000 euro sparti pe o camera gen nx3 e o afacere extrem de proasta. Mai bine ii bagai in aparat si scoli/workshopuri. Ca si sfat, cel mai bun ptr tine, ia carduri zdravene, sa nu lasi oamenii fara eveniment, cardurile din ziua de azi sunt f slabe si fugi de lexar, sandisk.

Edited by xkos, 28 May 2015 - 18:08.


#12
N62B44

N62B44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,797
  • Înscris: 02.02.2010

View Postdepye, on 28 mai 2015 - 14:01, said:

..........................
Cum vi se pare sony a6000?  dar sony a5100?  vad ca e destul de scumpa si sony a5100!  este totusi mai buna sony a6000 fata de a5100? Sau ce alte camere mai stiti?  Si sa imi recomandati atat camera, cat si alte accesorii pe care trebuie sa le cumpar. Pentru ca nu ma pricep la toate denumirile si toate cele. As fi dispus sa platesc in jur de 3000 de lei ! Va rog, astept recomandari >Posted Image<
Iti spun parerea mea de amator posesor de Sony a6000. Camera e foarte buna  daca ai sticla decenta. La Sony ( ca in rest nu prea ai de unde alege E-Mount cu AF rezonabil ) lentile OK incep de pe la 500-700 euro bucata (Zeiss, G , etc). Lentila kit e 16-50 e praf cu P mare, 55-210 asa si asa. Nici nu prea ai de unde alege. SH nu gasesti ca sunt relativ noi pe piata, sau gasesti la 90% din pret.
Lentile luminoase pentru ce evenimente vrei tu costa bani. Nu cred ca iti ajung 3000 lei nici macar pentru 1-2 lentile SH Sony.

#13
dummy_

dummy_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 10.05.2009

View Postdepye, on 28 mai 2015 - 15:34, said:

Cu 5000 de euro mi-am luat camera video sony hxr nx 3 + 2 bateri, carduri, geanta, suport umar, monopied, etc,etc.. in total vreo 5000 de euro .. Eu mi-am luat camera video pentru a pune un fost cameraman sa filmeze la logodna, nunta mea cat si la botezurile care o sa vina tot la evenimentele mele. Mi-am facut eu o socoteala cat as plati pe filmat si poze la atatea evenimente si am ajuns la concluzia ca dupa 2..3... ani, o sa imi recuperez banii Posted Image Pot sa spun ca deja am si filmat 2 logodne si 3 nunti pana acum la rude Posted Image in total am strans 1000 de euro Posted ImagePosted Image bani pe care mi i-au dat ei macar de deranj.. ca initial tata nu a vrut sa le ia bani unkilor mei, etc.  + ca luna viitoare am un botez la Verisoara mea nou nascuta si o sa imi dea unkimiu 200 de euro Posted Image  si tot asa .. Acum ma gandeam sa cumpar si o camera foto pentru prietena mea , sa faca poze impreuna cu mine cu camera video , tot asa la evenimente in familie ! Pana acum toti au fost multumiti de rezultatul filmarilor mele si editarilor filmarilor, chiar au ramas impresionati de reusita mea pentru primele filmari pe care le-am facut . Iar prietena mea, nu a facut poze cu o camera profesionala  niciodata! Dar cat timp unchiul meu a spus ca el are de gand sa ma puna pe mine sa ii filmez, iar de poze sa se ocupe cineva cu un telefon cat de cat bun... ca sa nu mai dea 200 de euro pe poze , el prefera sa faca poze cu telefonul mobil o persoana pusa de el... Iar eu consider personal ca daca imi voi achizitiona si o camera foto de 3000 de lei aproximativ, prietena mea sigur o sa faca o gramada de poze reusite din orice punct de vedere in comparatie cu pozele pe care avea de gand unchimiu sa le faca cu telefonul Posted Image  In timp, odata cu capatarea experientei,  vom opta poate si pentru aparate foto de 7000-10.000 de lei..
Doamne ..... mare e lumea asta ...

#14
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006

View Postdepye, on 28 mai 2015 - 16:01, said:

a facut poze la logodna mea acum 2 luni !!! pfff! diferenta de la cer la pamant !!! cu exceptia faptului ca NU a facut poze tuturor verisorilor mei primari, nici nasilor mici , nici unui bunic de-al meu sau de-al logodnicei mele!! E un fotograf tolomac , care mi-a luat 300 de euro la logodna! Si aici apare off-ul meu ca in loc sa ii dau banii astia, trebuia deja sa imi iau si camera foto si sa imi faca un prieten poze.

Acuma, fiecare ce prioritate are. Eu la nunta am vrut poze cu mine si nevasta-mea. Restul, au aparut prin pozele de grup. Nu i-am zis fotografului vreun moment sa verifice prin biserica cu lista, in loc sa fie pe faza sa cand ne punea popa coroanele. Iar prietenul.... Pai asta daca nu iti facea pozele cu verisorii, mai vorbeai cu el?

Acum, la subiect, nu arunca banii pe o camera care sa faca poze de "inalta clasa". Serios. Pe alea le face fotograful, nu camera.

#15
depye

depye

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 04.03.2014

View Postxkos, on 28 mai 2015 - 18:07, said:

rudele sunt una, clientii de pe piata alta. Poate prinzi unu catranit si te saturi definitiv de meseria asta. recomandarea de sus e ok insa cum ziceam, va fi acelasi rezultat atat ptr tine cat si client, ca aparatul cel mult vede modul AUTO. 5000 euro sparti pe o camera gen nx3 e o afacere extrem de proasta. Mai bine ii bagai in aparat si scoli/workshopuri. Ca si sfat, cel mai bun ptr tine, ia carduri zdravene, sa nu lasi oamenii fara eveniment, cardurile din ziua de azi sunt f slabe si fugi de lexar, sandisk.

Mi-am luat 2 carduri sony originale de 94 mb/s . pe care le-am bagat in camera. camera filmeaza simultan pe ambele carduri, astfel incat am siguranta dubla

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate