Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Vas mare din cupru
Last Updated: Sep 30 2015 15:09, Started by
MidNightRacer
, May 05 2015 14:58
·
0
#1
Posted 05 May 2015 - 14:58
Imi recomanda si mie cineva va rog o unitate sau pf care sa imi poata confectiona si mie la comanda cateva vase mari (30-40L) de cupru, similar celui din atasament.
Recomandari in ceea ce priveste materia prima a cuprului alimentar;ex. grosima table, mod de prelucrare, etc? Multumesc anticipat penru timp si efort. Attached Files |
#2
Posted 05 May 2015 - 15:16
A uite moooo......
http://mesteshukar.r...MID=14&ARTID=36 Attached FilesEdited by george_eu25, 05 May 2015 - 15:16. |
#3
Posted 05 May 2015 - 15:47
Nu exista cupru alimentar.
Nu se recomanda gatirea alimentelor in vase de cupru. Una e cazanul de tuica si alta oala de ciorba. |
#4
Posted 05 May 2015 - 16:09
Quote Nu exista cupru alimentar. https://www.google.r...cupru alimentar si mai mult:
Spoiler
Eu personal, sugerez fonta. Adevarat, unele dulceturi, au alt gust la cupru, dar trebuie "spoit".Mai poate fi citit si:
Spoiler
Edited by 960616, 05 May 2015 - 16:10. |
#5
Posted 05 May 2015 - 16:14
http://www.ceaunefon...PRU-c21_0_1.htm
http://olx.ro/oferte/q-ceaun-cupru/ http://www.tradition...-media_602.html Edited by corinadaniela, 05 May 2015 - 16:20. |
#6
Posted 06 May 2015 - 13:02
In principal mie imi trebuiesc aceste vase pentru prelucrarea fructelor si obtinerea dulcetei
|
#7
Posted 06 May 2015 - 13:12
#8
Posted 07 May 2015 - 18:34
Eiffel, nu este interzis. Sunt folosite in marile restaurante si de catre cei mai mari cofetari. Trebuie sa aibe o puritate de peste 99,97%. Franta este vestita pentru producerea vaselor de bucatarie din cupru
|
#9
Posted 07 May 2015 - 18:53
Se fac... sunt placate pe interior cu naiba stie ce aliaj, caci astea facute simplu te baga in mormant rapid.
Se vede si in poza ca pe interior e altceva. Preturile s-ar putea sa te descurajeze http://www.falkculin...kware/catalogue . Si nu cred ca iese mai buna mancarea decat intr-un ceaun din fonta. [ http://coppercookwareinfo.com/wp-content/uploads/2014/03/falk-copper-cookware-12.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#10
Posted 09 May 2015 - 14:00
Mizu, ai dreptate, mancarea nu iese mai buna însă dulceața facuta in vase de cupru este cu mult mai aparte in materie de gust, culoare si transluciditate
|
|
#11
Posted 09 May 2015 - 15:58
Poate, dar daca ai de gand sa dai cuiva din dulceta aia, sa-i zici ca e facuta in vas de cupru. SI la fel daca vrei sa vinzi din ea.
Nu de alta dar eu n-as cumpara asa ceva. Sorry. |
#12
Posted 09 May 2015 - 16:54
eiffel, on 09 mai 2015 - 15:58, said:
Poate, dar daca ai de gand sa dai cuiva din dulceta aia, sa-i zici ca e facuta in vas de cupru. SI la fel daca vrei sa vinzi din ea. Nu de alta dar eu n-as cumpara asa ceva. Sorry. Ai ceva argumente solide, bazate pe ceva cunostinte de bio-chimie culinara, experimente fizico-chimice personale, sau studii faute de ceva laboratoare de specialitate sau......vorbim si noi asa.......din auzitelea. eiffel, on 09 mai 2015 - 15:58, said:
In tarile civilizate este interzis. Ptr alimente doar Inox alimentar. Ei uita ca nici in Romanie si nici in tarile civilzate (afirmatia ta nu a mea) cupru este folosit intens in bucatarie mai ales la prelucrarea fructelor in vedere obtinerii gemului. Mauvielusa Falkculinair |
#13
Posted 09 May 2015 - 17:02
Asta zice ca zaharul e smecheria sa nu mori intoxicat http://hitchhikingto...copper-pan.html
|
#14
Posted 09 May 2015 - 18:20
Cuprul nu se preteaza la gatitul de zi cu zi, mai ales cand este vorba de alimente acide, rosii, lamaie, cafea, grapefruit, pepene verde si alte cateva, Un acid este o substanta care contine un unmar mai mare de ioni pozitivi de hidrogen decât ioni negativi de hidroxil, interactionand astfel negativ cu ionii de cupru.
Cuprul are capabilitatea de a distruge bacteriile și virușii nedoriți, lucru stiut inca din antichitate, unde se foloseau ulcioare de cupru pentru a menține apa proaspătă cativa ani buni. La Universitatea din Southampton o echipa de cercetatori au pus apă într-un vad de inox și celalalt de cupru ce conținea o cultura de bacterii E-coli. Nu mica le-a fost surpriza cand au descoperit că, la temperatura camerei, bacteria E-coli s-a menținut vie timp de luni de zile in în vasul de inox, în timp ce vasul de cupru aceasta a fost distrsa în câteva ore. |
#16
Posted 09 May 2015 - 20:38
Oameni buni, nu uitați ca vasele profesionale din cupru (adică cele care sunt ok de folosit în bucătărie), sunt tratate la interior cu un strat de metal care e safe.
Pana și ibricele alea turcești pentru cafea sunt la fel. |
#17
Posted 10 May 2015 - 14:22
eiffel, on 09 mai 2015 - 15:58, said:
Poate, dar daca ai de gand sa dai cuiva din dulceta aia, sa-i zici ca e facuta in vas de cupru. SI la fel daca vrei sa vinzi din ea. Nu de alta dar eu n-as cumpara asa ceva. Sorry. Domnilor, in afara de cei ce ar putea avea cunostinte mai solide si mai directe decat Dr. Herbert Scheinberg, M.D., profesor de medicina in cadrul universitatii Albert Einstein, si care a fost unul din expertii cei mai mari ai timpurilor lui in toxicitatea cuprului si boala Wilson, o boala genetica care cauzeaza o acumulare toxica a cuprului alimentar in kifat, breier si alte organe, v-as ruga sa va abtineti de la comentarii in necunostinta de cauza, sa nu spun aberante si/sau tendenioase, cel putin in ceea ce privesc vasele de cupru alimentar. Mai sus mentionatul Dr. spunea intr-una dintre lucrarile sale, spunea: ..."unless the copper has oxidized extensively enough to produce the green-blue copper salts commonly known as "verdigris," and/or highly acidic foods are to be cooked in the pot, use of the vessel is not dangerous. "...in afara cazului in care cuprul este oxidat extensiv, asa incat sa produca acea sare de cupru de culoare verzuie-albastra, cunoscuta si sub denumirea de "cocleala", si/sau mancaruri foarte acide sa fie gatite, folosirea vasului (de cupru n.r.) nu este periculos." Mai departe el explica in ce consta pericolul cu aciditatea si vasul de cupru: "If acidic foods come in contact with the copper, they'll dissolve and absorb the copper salts, which are toxic. " "In cazul in care mancaurile acide vor intra in contact cu cuprul, acestea vor dizolva, iar mai apoi absorbi, sarea de cupru (cocleala), acestea lucru fiind toxic. |
#18
Posted 10 May 2015 - 14:47
richelieu, on 09 mai 2015 - 20:38, said:
Oameni buni, nu uitați ca vasele profesionale din cupru (adică cele care sunt ok de folosit în bucătărie), sunt tratate la interior cu un strat de metal care e safe. Pana și ibricele alea turcești pentru cafea sunt la fel. In cazul dulctei insa, lucrurile se schimba intrucatva.....Toti marii bucatari/cofetari ai lumii, prefera sa siropurile zaharoase. Asta din doua motive: 1) Cuprul are o reactie aproape instantanee la schimbarile termice, adica se incalzaste instantaneu, se raceste instantaneu, conferind astfel bucatarului/cofeterului un control mai mare asupra tempetarurii optime de pregatire in vasul respectiv 2) Aciditatea prezenta in materialul de cupru face ca zaharul prezent sa fie instantaneu transformat chimic in glucoza si fructoza. Asadar conversia chimica nu termica a zaharului, aduce o serie de avantaje: - timp redus de fierbere, fructele pastrandu-si astfel consistenta, gustul si culoarea naturala mai bine - Pentru ca zaharul nu a fost convertit fortat termic, moleculele nu vor mai avea tendinta sa se recristalizaze. 3) Datorita timpului scurt de incalzire se scurteaza procesul de fierbere, permitand astfel fructelor sa pastreze pectinele naturale Vor mai fi fiind si alte avantaje insa nu le-am descoperit pana acum...... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users